Gość: kretyn Re: Raty 0 proc. nie istnieją IP: *.marymont.pl 25.12.07, 23:56 jakim to trzeba być kretynem żeby od razu płacić za "TV" 5000PLN zamiast przez 10 miesiecy po 500PLN lub 20 miesięcy po 250PLN. to nawet jak na rachunku trzymasz te pieniądze to jesteś srednio ze 3% w skali roku do przodu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Raty 0 proc. nie istnieją IP: 213.155.191.* 26.12.07, 00:01 Raty 0 procent oczywiście nie istnieją, Ale 11% w skali roku w szaleństwie śiątecznych zakupów to nie jest dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Raty 0 proc. nie istnieją IP: *.gprs.plus.pl 26.12.07, 00:11 I tu się z szanownym przedmówcą nie zgodzę. Latem kupiłem rower za 2000 PLN. Wpłaciłem 500PLN od razu a 1500 wziąłem na kredyt, którego całkowite koszty wyniosły 60PLN czyli 4%. I wcale nie o to chodzi, ze nie było mnie stać na zapłacenie od razu, ale... Bede spokojnie splacal 10 rat a w razie nagłej potrzeby będę mógł wykorzystać gotówkę ulokowaną a to w funduszach, a to na rachunku oszczędnościowym etc. Minimalna stopa zwrotu z tych narzędzi to 4%, zatem mój faktyczny koszt kredytu to 0PLN. A co staloby się gdybym nagle potrzebował gotówki, powiedzmy 1500PLN? Musiałbym wziąć kredyt z minimalnym oprocentowaniem...15% czy więcej? Zatem czy ktoś kupujący na kredyt konsumpcyjny [o sensownie niskich kosztach całkowitych] jest kretynem? Odpowiedz sobie sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gloggie Re: Raty 0 proc. nie istnieją IP: *.olsztyn.mm.pl 26.12.07, 00:52 Gościu, > Latem kupiłem rower za 2000 PLN. Wpłaciłem 500PLN od razu a 1500 > wziąłem na kredyt, którego całkowite koszty wyniosły 60PLN czyli 4% Po pierwsze - jak już tabuny ludzi wcześniej napisały, w necie/ małej firmie/ hurtowni zapłaciłbyś 1800 PLN. > Bede spokojnie splacal 10 rat a w razie nagłej potrzeby będę mógł > wykorzystać gotówkę ulokowaną a to w funduszach, a to na rachunku > oszczędnościowym etc. Minimalna stopa zwrotu z tych narzędzi to 4%, > zatem mój faktyczny koszt kredytu to 0PLN Po drugie - w funduszach inwestycyjnych nie ma czegoś takiego jak 'minimalna kwota zwrotu'. Jeżeli ktoś ci mówi, że zaoferuje na 100% więcej od tego co oferuje najlepszy bank na swoich lokatach +(2-3%) to robi cię w bambuko bez mydła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brutus Re: Raty 0 proc. nie istnieją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.07, 01:45 Z całej tej paplaniny najbardziej wkurzają mnie jednostki które piszą : gdybyś kupił gdzie indziej miałbyś taniej. Takie zdanie może napisać tylko BUFON który zjadł wszystkie rozumy. Ty jesteś przekonany że jak on kupował rower to zrobił to w 5 minut nie sprawdził netu,porównywarek i innych sklepów ty wiesz że tamten to ciemniak co jedzi przepłaconym rowerem i toyotą camry nie to co ty masz tani rower z netu i skodę felicję z allegro i nikt ci nie wmówi że kupił dobrze. W 100 % zgadzasz się z autorem artykułu że nie ma rat 0% a jak są to napewno towar jest droższy a jak jest tańszy i na 0 % to ty i tak nie kupisz w takich firmach bo tam mają koszty za duże i ludzie źli pracują. Pozdrawiam wszechwiedzących Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raty_0 Raty 0 proc. istnieją, tysiące klientów to wiedzą. IP: *.catv.net.pl 26.12.07, 00:20 Na nic skowyt bankowych pismaków, którym zwyczajnie tego typu kredyty psują rynek. Istnieją i już. Trzeba być idiotą, żeby nie wziąć takiego kredytu. Odpowiedz Link Zgłoś
olo-76 Re: Raty 0 proc. istnieją, tysiące klientów to wi 29.12.07, 07:33 Raty 0% istnieją - fakt. Tylko proponuję rozdzielić dwa biznesy : sklep który chce sprzedać towar to jedno, a bank który kredytuje towar to drugie Biznes sklepu jest oczywisty :) Jaki biznes ma Bank robiąc prawdziwe raty 0%??? Przypominam że banki to też biznes i ich sposobem zarabiania jest obciążenie wydanego pieniadza kosztami !!! Jeżeli nawet zakładając hipotetycznie bankom się to tak opłaca to dlaczego nie rozdają gotówki za darmo ??? - może mi ktoś odpowie ??? Raty 0% są zawsze powiązane z ofertą sprzedaży towaru bo tylko tam można ukryć koszty kredytu w marży za towar !!! Co nie zmienia faktu i tu się powtórzę : Raty 0 % istnieją ... Pozdrawiam Wszystkich zachwyconych Ratami 0% - Chętnie wezmę MILION na raty 0% , jakby ktoś słyszał że taka oferta jest na rynku to ja poproszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bzdury! Raty 0 proc. nie istnieją IP: *.acn.waw.pl 26.12.07, 01:10 Bzdury totalne, w Saturnie, MediaMarkt, Euro, Electrowolrd etc raty są 0% - jeszcze nigdy mnie nie oszukano, a rabat dostałem nawet kiedy brałem na raty. Odpowiedz Link Zgłoś
dzekson22 Re: Raty 0 proc. nie istnieją 26.12.07, 11:39 ja przed świętami wziełem aparat na raty bo już z kasioty się z żoną wypsztykaliśmy a wczasy w egipcie i święta i nowy rok spędzamy i w morde aparat nam siadł 4 dni przed świętami w euro brałem aparat normalnie kosztował 750zł i na raty ta sama cena więc chyba raty 0 proc s13.bitefight.onet.pl/c.php?uid=53376 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agi Raty 0 proc. nie istnieją IP: *.eranet.pl 26.12.07, 12:38 Dla wszystkich wyzywajacych sie od palantow i innych ;) Co do kredytu 0% udzielanego przez Cetelem w EURO AGD/RTV to faktycznie - jest to 0% pod warunkiem ze kredyt zostanie splacony w okreslonym terminie - u nas bylo to 6 miesiecy, inaczej oprocentowanie wynosilo faktycznie te cos ponad 60%. Powiedziane zostalo od razu i jasno, watpliwosci nie bylo, kredyt jest juz splacony, sprawa zamknieta, nie bylo nawet 0,001% odsetek. A co do porownania cen - jak dla mnie najlepsza opcja kupowania to jest EURO ale w sieci! Maja ceny porownywalne z innymi sklepami internetowymi a towar nie jest wirtualny bo mozna sobie go odebrac w sklepie albo zamowic transport (i zaplacic na miejscu np karta kredytowa bez dowalenia dodatkowych marz co sie niestety czesto zdarza w przypadku innych sklepow netowych albo forma platnosci karta nie istnieje w ogole)i rowniez w sklepie zaciagnac kredyt. W dodatku transport maja wlasny z wniesieniem(!) a nie kurierow jak chyba wszystkie sklepy w necie - ktorzy to kurierzy przywioza wam lodowke side by side wazaca 140 kg i zostawia pod drzwiami klatki schodowej bo oni nie wnosza... Dla mnie bomba i od jakiegos czasu kupuje tylko w EURO. Zwlaszcza po tym jak wydalam w Media Markt (w tzw. promocji bez VAT) ponad 10000 PLN i przy nastepnych zakupach zapytalam o upust i dostalam wielkie g... A w necie zaoszczedzilam ponad 2000 PLN na kolejnych zakupach. I dziwie sie wszystkim ktorzy majac w domu internet kupuja w EURO w sklepie w realu bo ceny sa duuuuzo wyzsze niz w sieci a towar i cala procedura zwiazana z odbirem moze i tak odbyc sie na miejscu, choc nie musi. Nie jestem w zaden sposob zwiazana z tym sklepem jesli ktos ma watpliwosci ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Raty 0 proc. nie istnieją IP: *.cisco.com 26.12.07, 13:23 Trzeba byc kretynem, by z takich kredytow nie korzystac. Przy zachowaniu terminow platnosci mozna z wolnych srodkow finansowych korzystac, a nie oszczedzac... Ja sprzet agd/rtv zawsze kupuje na raty, zawsze 0% (np. 10 x 1/1o ceny sprzetu, nigdy nie ubezpieczam kredytu, wiec koszty dodatkowe mi odpadaja), place w terminie (nie place horendalnych odsetek) i dzieki temu korzystam ze sprzetu od razu, a nie po kilku miesiacach oszczedzania. Wolne srodki zas inwestuje. Dzwignia finansowa. I sa tacy, ktorzy potrafia z niej korzystac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krisoo Kupilem LG w ratach 0 % IP: *.adsl.inetia.pl 26.12.07, 13:50 A ja kupilem przed Swietami plazme LG w MM i cena byla dokladnie taka ,jak na wyszukiwarkach typu ceneo.pl czy skapiec.pl., tzn byla zblizona do tej najnizszej. Nie musialem ryzykowac wiec zakupami w necie. A towar pierwsza klasa. Odpowiedz Link Zgłoś
bandycki_uklad_po_wrocil Raty 0 proc. nie istnieją 26.12.07, 14:35 Jest jeszcze jedno złodziejstwo: Bant ten (AIG), chyba jako jedyny, pobierając w swoich oddziałach comiesięczne raty pobiera za to prowizje w wysokości 1,50zł. To jest nie tylko zlodziejstwo ale zwykły pospolity bandytyzm i liberalizm w stylu Tuska. Nie ma Kaczńskiego więc kto teraz powalczy o prawa konsumenta? Liberałowie z PO ,którzy mają swój spory wkład w rozgrabieniu i umonopoliceniu sektora bankowego? Odpowiedz Link Zgłoś
bandycki_uklad_po_wrocil Re: Raty 0 proc. nie istnieją 26.12.07, 14:38 A dzieje się tak u nas ponieważ nasze prawo jest debilne!!! A dlaczego? Otóż np. w USA, gdyby konsument wystąpił na dogę sądową i by ją wygrał, tamtejszy sąd NAKAZUJE aby odszkodowanie było wypłacone WSZYSTKIM konsumentom, którzy celowo zostali wprowadzeni w błąd. A jak jest u nas? Każdy z osobna musiałby zakładać sprawę. Kto będzie się chandryczył za kilkadziesiąt zł z bandytami otoczonymi prawnikami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smok Owszem I S T N I E J Ą. Ja w ten sposób kupiłem IP: *.acn.waw.pl 26.12.07, 16:45 dwa lata temu 2 telewizory LCD za łączną kwotę 15kPLN. Wpłaciłem 2200 a resztę, tzn 12800 rozłożono w 10 ratach po 1280PLN, bez dodatkowych kosztów. Jest 0% czy nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marker Raty 0 proc. nie istnieją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.08, 12:00 to fakt ale istnieją lepsze i gorsze opcje bo w jednym sklepie ceny produktów sa nizsze i kupujac je na raty automatycznie splacasz mniej www.agito.pl/pr/warunkioferowanychkredytow.agito.html ja tam kupilem aparat i tv wlasnie na raty z tego wzgledu ze nie udawalo mi sie oszczedzanie na to , natomiast kiedy masz kredyt musisz zaplacic i koniec, oczywiscie zawszewarto sie zastanowic co i gdzie kupowac i czy nie lepiej za gotowke(wiadomo ze za gotowke to sie najbardziej opłaca) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dachówka Re: Raty 0 proc. nie istnieją IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 15:09 niskie progi finansowe do wzięcia rat w tym agito - fajna sprawa. Nie wiedziałam, że przy tak niskich zarobkach można wziąć coś na raty. Odpowiedz Link Zgłoś