Gość: coss IP: *.bsi.bytom.pl 06.03.08, 07:55 Jaki naród - takie wiadomości. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: eremi Tabloidyzacja telewizji orężem w walce o widza IP: 217.171.129.* 06.03.08, 07:56 Niestety muszę się z tym z godzić. jestem poniżej trzydziestego roku życia.. jeszcze ale od kiedy pamietam ogladałem wiadomości i teraz yo co prezentuja w telewizij jest coraz gorszze, co mnie interesuje co dana gwiazda zjadla na sniadanie, czy jakis aktor kogos pobil, dla mnie jest istotne tylko jak zagral w danym filmie, a w wiadomosciach powinni pokazywac tylko rzeczy istotne, a dla glupich sensacji sa takie portale jak plote..teczki.pl dla nie obrazajac nikogo dla gospodyn domowych w cudzyslowiu. Coraz mnije jest do obejrzenia w polskich serwisach. A jezeli ktos oglada wiadomosci czasemw Anglii to straszna bulwarówka !!. jedynie to można obejrzeć któryś news na BBC, którego jakoś przecietni anglicy nie lubia.. bo za poważny wola GM.TV zajrzyjcie na ich strone... masakra. dlatego jest coraz mniejszy wubór a jak potrzebuje rzetelnych info. szukam juz ich na necie. i coraz bardzije przekonuje sie do blogow zwiazanych z polityka prywatnych osob, bo czesto te info sa bardzije ciekawsze. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jakub lat 29 Re: Tabloidyzacja telewizji orężem w walce o widz IP: 194.42.135.* 06.03.08, 08:39 nie mam telewizji od 4 lat. Czasami cos tam mi uda sie podejrzec u znajomych - uderza ogromna ilosc reklam. Nie mam pojecia jak mozna ogladac programy 2 wielkich prywatnych stacji w Polsce, toz to kompletna sieka. Wole poczytac w internecie. Przynajmniej mam mozliwosc wyboru tematow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qba Paris Hilton kobieta roku ?????????????? IP: *.dub-fng.metro.digiweb.ie 06.03.08, 08:36 no nie wiedzialem! w takim razie Universytet Harvarda stracil w moich oczach wszystko, no nie, tak splamic sie na honorze przyznajac tutul glownej zdzirze ameryki??? smiech na sali! no ale w koncu czegomozna sie spodziewac po w wiekszosci tepych Amerykanach!!!!??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Brukowiec- telewizji orężem w walce o widza IP: *.aster.pl 06.03.08, 08:47 idiot culture Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ghost Tabloidyzacja telewizji orężem w walce o widza IP: *.poczta.poznan.pl 06.03.08, 09:03 W Polsce kiedyś pewien czas poziom prezentowały fakty na TVN i TVN 24, obecnie nie znajduję już polskiej stacji TV z rzeczowo podawanymi informacjami i faktycznie rozsądnymi komentarzami czy dziennikarzy politycznych, ktorzy pojmują poważnie przymiotnik polityczny. Teraz są wszędzie podawane tylko tematy chwytliwe i płytkie. Fakty TVN, Wiadomości TVP z tematyką zbliżyły się do poziomu SE lub Faktu. Nie wiem jaki poziom w wiadomościach polsatu bo ich nie oglądam, ale podejrzewam, że zapatrzenie się w amerykanską telewizję upodobnilo ją do pozostałych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Tabloidyzacja telewizji orężem w walce o widz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 14:24 Kiedy Fakty TVN były na poziomie ? Kiedy prowadzący Tomasz Lis orgazmował się przyjazdem niejakiej Leticii Calderon, żałosnej gwiazdki wenezuelskiej telenoweli ? Pamiętam że pół "Faktów" było temu poświęcone i tak było przez kilka dni z rzędu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jfk Gazeta.pl też się tabloidyzuje IP: *.adsl.inetia.pl 06.03.08, 09:55 zacznijcie od siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swoboda_t Re: Gazeta.pl też się tabloidyzuje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 10:16 Słuszna uwaga! Ilość bzdurnych tematów na pierwszej stronie czasem wręcz poraża. Ciekawych felietonów czy opinii, ważnych wiadomości trzeba szukać gdzieś w n-tej podstronie. Nie tylko tematyka, ale i jakość redagowania portalu jest coraz gorsza (literówki, błędy ortograficzne, logiczne itp.), podobnie poziom dziennikarstwa (coraz częściej podaje się jakieś dane lub stwierdzenia bez analizy). O ilości wyskakujących reklam nei wspomnę. Gazeta.pl również idzie w stronę tabloidów :( BTW.: Widizałem ostatnio film pt. "Idiokracja" (amerykański, a jakże!). Nie niósł ze sobą wielkiej wartości artystycznej czy wyrafinowanego humoru, ale mimo to dość celnie wypunktował problem tabloidyzacji rzeczywistości i dokąd nas to zaprowadzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mario-radyja Gazeta.pl ma strategię tabloidyzacji 06.03.08, 12:45 Rozmawiałem z pracownikami gazety i potwierdzają, że dokładnie takie są wewnętrzne dyrektywy: tabloidyzacja aby ściągnąć masowego (czyli głupiego) klienta. Zresztą co się dziwić, gdy gazeta.pl zaczęła przegrywać w ilości oglądaczy z onet.pl, bo tam wprowadzili takie chwytliwe tytuły ("Znana aktorka po pijaku") to gazeta skopiowała ten styl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justice Marsz 6 Marca IP: 66.230.230.* 06.03.08, 10:26 NA RZECZ ZAGINIONYCH NA RZECZ PRZESIEDLEŃCÓW NA RZECZ OFIAR MASAKR NA RZECZ OFIAR EGZEKUCJI W Kolumbii w ostatnich kilkudziesięciu latach zostało przesiedlonych około czterech milionów osób, w większości przez grupy paramilitarne. Grupy te, działające samodzielnie lub wspólnie z wojskami rządowymi, są odpowiedzialne za zaginięcie co najmniej 15000 Kolumbijczyków, których ciała zostały zagrzebane w ponad 3000 masowych grobów lub zostały wyrzucone do rzek; wymordowanie ponad 1700 Indian, 2550 związkowców i około 5000 polityków Unii Patriotycznej oraz regularne torturowanie swoich ofiar. Między 1982 a 2005 różne grupy paramilitarne dokonały ponad 3500 masakr i zrabowały ponad 6 milionów hektarów ziemi. Najwięcej Zjednoczona Samoobrona Kolumbii (AUC) i Czarne Orły (Aquilas Negras). Kontrolowanych jest przez nie 35% Parlamentarzystów. Od 2002 do dzisiaj członkowie Sił Zbrojnych Kolumbii dokonali ponad 950 pozaprawnych egzekucji. Jedynie w styczniu 2008 paramilitaryści dokonali 2 masakr, 9 siłowych zaginięć i 8 zabójstw, a żołnierze 16 egzekucji. Aby oddać hołd ofiarom tych przestępstw kolumbijska organizacja pozarządowa MOVICE organizuje Marsz 6 Marca. Marsze odbędą się w 180 miastach na całym świecie. Solidaryzując się z ofiarami można zapalić świeczkę przed Ambasadą Republiki Kolumbii w Warszawie na ulicy Zwycięzców 29 w czwartek 6 marca lub wysłać list elektroniczny do inicjatorów movimientodevictimas2@yahoo.es , Prezydenta Kolumbii auribe@presidencia.gov.co i Ambasady Kolumbii embcol@medianet.pl zatytułowany Marcho 6 Marzo o treści: POR LOS DESAPARECIDOS POR LOS DESPLAZADOS POR LOS MASACRADOS POR LOS EJECUTADOS ¡Nunca más fosas comunes - Nunca más desplazamientos forzados - Nunca más paramilitares - Nunca más parapolíticos - Nunca más crímenes de Estado! NA RZECZ ZAGINIONYCH NA RZECZ PRZESIEDLEŃCÓW NA RZECZ OFIAR MASAKR NA RZECZ OFIAR EGZEKUCJI Nigdy więcej masowych grobów! Nigdy więcej przesiedleń! Nigdy więcej paramilitarystów! Nigdy więcej militarystycznych polityków! Nigdy więcej przestępstw rządu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seth Trend IP: *.ntlworld.ie 06.03.08, 12:36 Tendencja mediów wpisuje się w ogólny trend światowej (przynajmniej zachodniej) kultury. Mianowicie wśród tej całej nowoczesnej technologii można z łatwością zaobserwować odwrót od rozumu i miłość do prymitywu. I działa tu sprzężenie zwrotne - ludzie nie życzą sobie być informowani o poważnych sprawach, dzięki czemu koncernom medialnym łatwiej utwierdzać ich w ciemnocie. Tak jakby ludzka rasa wyrzekła się ze wstydem przymiotnika "sapiens". Zawracamy do Dark Ages - niedługo jednostka ludzka będzie całkowicie pozbawiona rzetelnej informacji nie tylko o tym co się dzieje na planecie, którą zamieszkuje, ale nawet w najbliższym otoczeniu (internet z jednej strony też się komercjalizuje, z drugiej poddany zostaje coraz silniejszej cenzorskiej presji ze strony szeroko rozumianej warstwy rządzącej). Rezultat może być tylko jeden - rozpad demokracji i powstanie jakichś nowo-starożytnych imperiów, opartych na władzy coraz węższych elit finansowych, sprawowanej za pośrednictwem wiernych lokajów - kapłanów i urzędników - nad masami niepiśmiennych bądź półpiśmiennych niewolników. Których może w najbliższej przyszłości będzie można drogą sterylizacji i klonowania ujednolicić w stopniu najbardziej odpowiadającym elitom. I wtedy media przestaną być potrzebne. A więc, etatowi odmóżdżacze, drżyjcie! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winkred Tabloidyzacja telewizji orężem w walce o widza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 13:00 A czy coś innego mamy w Polsce? Faktów na TVN po prostu nie da się oglądac. Pełne taniej sensacji i przemądrzałych pseudodziennikarzy. Nielepiej jest z innymi stacjami. Ostatnio po prostu nie oglądam programów informacyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elefant Tabloidyzacja telewizji orężem w walce o widza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.08, 13:06 Programy informacyjne w telewizji są coraz bardziej żenujące, ale szczyt wszystkiego osiągają portale internetowe w stylu onetu itp. To, co tam się wyrabia, woła o pomstę do nieba i urąga wszelkim standardom przeciętnie inteligentnego czlowieka. Błahe informacje, mylące tytuły, newsy oparte na wyrwanych z kontekstu wypowiedziach, totalny zalew głupotą. ZGROZA:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na zimno Liczba osobnikow ponadprzecietnie inteligentnych, IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.03.08, 14:24 a wiec slabo podlegajacych manipulacji, waha sie pomiedzy 3..8%. Czyli w zasadzie jakiEs 90% to ci, ktorzy sa potencjalnymi klientami mediow "tabloidalnych". Wniosek z tego jest taki: 1.WSZYSTKIE MEDIA GRAJA W TE SAMA GRE. 2.WIEDZA O TYM ROWNIEZ POLITYCY I DZIALACZE PARTYJNI, WYKORZYSTUJA TO NA CALEGO, VIDE OSTATNIE WYBORY 3.POTRZEBNY JEST SZARY TLUM, ZWANY MASAMI. 4.LUDZIE SAMI Z SIEBIE ROBIA IDIOTOW, NIESTETY: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bho W kontekście powyższego artykułu nie dziwie mnie IP: *.acn.waw.pl 06.03.08, 14:23 W kontekście powyższego artykułu nie dziwie mnie popularność Obamy (zwłaszcza u młodszego pokolenia Amerykanów). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seth Nie do końca rozumiem IP: *.ntlworld.ie 06.03.08, 14:47 Dlaczego Cię nie dziwi? Dlatego, że jest autentyczny, czy dlatego że jest fałszywy? Odpowiedz Link Zgłoś