Gość: Jonek Hipokryzja IP: *.e-wro.net.pl 07.04.08, 14:21 TVP puszcza reklamy na rowno z Polsatem czy TVN-em a jeszcze wyciagaja lapy po abonament. Zdecydujcie sie: albo telewizja publiczna i TYLKO abonament albo komercja i dochody z reklam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgozrata1951 TVP straciła 34 mln zł na sporze o abonament IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.08, 14:22 Niestety, należę do ludzi opłacających regularnie abonament i przyznaję, że szlag mnie trafia za swoja naiwność!! Telewizji publicznej w 80% po prostu nie da się oglądać. A więc na co płacę? Na te hipotetyczne spektakle teatralne??? Informacje typu "TVP straciła 34 miliony" tylko mnie denerwują, bo żadna kasa nic nie zmeni w telewizji. Wyraźnie widać, że większość pieniędzy z abonamentu przeznaczane jest na pensje pseudo dziennikarzy, prezenterów, czy horrendane odszkodowania odwoływanych prezesów itp. Cóż, chyba nie będe płacić tego haraczu..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick TVP straciła 34 mln zł na sporze o abonament IP: *.icpnet.pl 07.04.08, 14:29 >> To kwota, która wystarczyłaby na przygotowanie około 50 premier Teatru Telewizji. To kpina używać takich argumentów, abonament idzie na "gwiazdorskie" kontrakty Lisów, pensję grubasów i Dodę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ammal BRAWO PO dość już wyciągania od społeczeństwa IP: *.metronet.pl 07.04.08, 14:40 ostatniego grosza na pensje dla "gwiazd" które to rozbijaja się po Warszawie najnowszymi na full wypasionymi brykami ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina Re: TVP straciła 34 mln zł na sporze o abonament IP: *.devs.futuro.pl 07.04.08, 14:43 No jakos nie przypominam sobie żebym ostatnio oglądała jakąś wartą uwagi premierę teatru telewizji, albo jakiś fajny film, albo dobranockę świeżej i własnej produkcji dla dzieci. Ile może telewizję kosztowac kolejna emisja Czterech Pancernych czy Koziołka Matołka, którego dzieci nie chcą nawet oglądać. Proponuję wydanie przez telewizję szczegółowego rozliczenia z wydawania abonamentu w latach ubiegłych. Niech każdy się ma okazję zapoznać na co idzie niemała w końcu kwota abonamentu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba TVP straciła 34 mln zł na sporze o abonament IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.04.08, 14:57 Super! Może wreszcie przestaną kręcić telenowele? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatelka TVP straciła 34 mln zł na sporze o abonament IP: *.vpn.solarisbus.pl 07.04.08, 14:57 wcale się nie dziwię, że Polacy nie płacić abonamentu. telewizja publiczna jest tak infantylna, że tylko dziadki ją oglądają np hit: Europa da się lubić!!!! Infantylna redaktorka zaprasza jeszcze bardziej infantylnych gości z Europy, którym wydaje się że można Polakonm wciskać kit. Przecież większość z nas podróżuje i wie jak wygląda w Europie. nie potrzebujemy do tego obcych, którzy bawią się na antenie za nasz abonament!!!! Może wreszcie ktoś w telewizji skończy z tą farsą i zmusi obywateli do myślenia a jedzenia takiej "papki". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abe TVP straciła 34 mln zł na sporze o abonament IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.08, 15:10 Szanowni złodzieje z TVP. Wiecie, dlaczego brakuje wam kasy? Przykładowo: 1. 300 tysięcy odprawy dla Raczyńskiej. 2. Roczny kontrakt na 40 tys. miesięcznie dla kochanki kumpla Raczyńskiej, niejakiej Nataszy Urbańskiej, która ostatnio już nawet nie występuje, bo nikt jej nie chce oglądać, ale kasę bierze nadal. 3. 100 tys. dla dziennikarza Lisa, który jeszcze niedawno zarzekał się, że nigdy w TVP nie wystąpi. 4. 60 tysięcy dla kochanki, przepraszam, żony Lisa. To tylko czubek góry lodowej - sprawy, o których pisała niedawno prasa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ad List do szefa TVP IP: *.ghnet.pl 07.04.08, 15:16 Zarząd Telewizja Polska S.A. ul. Jana Pawła Woronicza 17 00-999 Warszawa Dot.: Opłaty abonamentowej. Uprzejmie informuję , że z dniem 1 kwietnia br. przestaję definitywnie opłacać abonament telewizyjny. Mam ku temu powody. Po pierwsze, prozaiczna sprawa- uszkodził mi się telewizor, a naprawa jego jest nieopłacalna. Po drugie, nie mam zamiaru jako człowiek już siedemdziesięcioletni , będący na emeryturze, wspierać finansowano TVP przez ściąganie ode mnie haraczu w postaci obowiązkowego opłacania abonamentu. Z oburzeniem przyjąłem wiadomość o horrendalnie wysokich wynagrodzeniach za usługi dla TVP pp. Lisa, Urbańskiego czy innych pracowników. Nie mogę pojąć, że pan Lis za swoje nieobiektywne, bezwartościowe programy, w których prezentuje kiepski kabaret z obsadą zaproszonych politykierów i wyselekcjonowaną gawiedzią jako widownią, dostaje aż 170 tyś. złotych miesięcznie. Jest to wielki skandal (!), by przedstawiciele próżniaczej kasty byli z naszych pieniędzy tak sowicie opłacani. Mam za złe sobie, że jako prawy obywatel wywiązywałem się sumiennie z nakładanych na mnie obowiązków. Mam poza sobą przepracowane 42 lata- najpierw 12 lat w przemyśle jako projektant, potem, aż do emerytury, jako nauczyciel akademicki ze stopniem dr. inż. na stanowisku adiunkta. Mój dorobek to: mieszkanie M-3 w bloku w 40. roku życia nabyte... i zawał serca oraz operacja na nim; z naukowych – 3 patenty, wiele rozwiązań konstrukcyjnych, 63 publikacje w czasopismach naukowych krajowych i zagranicznych. Moja odprawa emerytalna wyniosła 7100 zł, co z 432000 zł pani Raczyńskiej jest śmiesznie niską kwotą. TVP i Polskie Radio wymagają gruntownego przewietrzenia kadrowego i znacznego zmniejszenia obsady oraz zmiany założeń odnośnie do funkcji i zadań, jakie mają te instytucje spełniać w społeczeństwie. Panie Urbański, pańskie szefowanie TVP to wielka pomyłka, którą popełnił PiS. Z poważaniem Nie otrzymałem odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cajmero TVP straciła 34 mln zł na sporze o abonament IP: *.tktelekom.pl 07.04.08, 15:25 i baardzo dobrze. Minęło już 19 lat transformacji i TVP nic się nie nauczyła? Mamy wolny rynek, TVP jest takim samym podmiotem gospodarczym jak szpital, który jeśli się nie utrzymuje, jest zamykany. To samo musi dotyczyć TVP. Gdybym miał wspomóc, to na pewno szpital a nie TVP, gdzie pieniądze wydają lekką ręką, dają odprawy i zarobki kolesiom i jest płacz, ze abonament nie wpływa. Czy można oczekiwać bankructwa TVP, za życia naszego? Przecież to firma z tradycjami, kłamliwa i wobec władz spolegliwa. Aby nie bić piany, proponuję kodowanie TVP. Nie chcę aby z moich pieniędzy w abonamencie utrzymywano jakiś Bielsat i inne agendy,których celem jest rozpier....u sąsiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda TVP straciła 34 mln zł na sporze o abonament IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.08, 15:27 No i co z tego?Może wreszcie ta KRRIT przestanie się puszyć i szarpać kasę.Może wreszcie przestanie się zatrudniać te pseudogwiazdy/np.Kammel,Richardson,szymalla-nie chce już mi się wymieniać/.Może przygrubaśny prezesina przestanie zmieniać fulary a kotecka głupoty paskudne robić.Regionala tv???????Matko-to dopiero telewizja.No i może wreszcie przestanie się babrać te durne show i finansować "wydarzenia filmowe"/np.Wajdy i spółki/. Odpowiedz Link Zgłoś
areabis Opodatkowanie obywateli na rzecz chamskiej , 07.04.08, 15:33 propisowskiej TVP woła o pomstę do nieba ! Haracz na utrzymanie nieudaczników , beztalenci , byłych rockmanow i ćpunów , zwiędłych piersi dyrekcji , astronomiczne honoraria dla przukupionych , trzecioligowych pseudodziennikarzy - to wymysł diabła . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz TVP straciła 34 mln zł na sporze o abonament IP: *.wat.edu.pl 07.04.08, 15:35 ... a może za odbiornik wody klozetowej też nam każą płacić????!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom.te TVP straciła 34 mln zł na sporze o abonament IP: *.171.91.230.crowley.pl 07.04.08, 15:38 Przestałem płacić abonament gdy na własne oczy zobaczyłem jak TVP trwoni pieniądze na każdym kroku, będąc świadkiem takiej oto sceny: Na jakieś małe spotkanie kulturalne (wypowiedź czy coś) w Warszawie przyjechały dwie ekipy TVP i TVN nakręcić takie same 30 sekundowe materiały do Wiadomości/Faktów. Z TVN były dwie osoby (dziennikarz oraz operator/oświetleniowiec/dźwiękowiec/kierowca etc w jednym) i przyjechali firmową Skodą z TVP ekipa liczyła sześć (!) osób (dziennikarka, operator, dźwiękowiec, kierowniczka planu (!), kierowca i ktoś jeszcze co się tam kręcił,nosił graty i przynosił kawę) Przyjechali firmowym Volkswagenem Transporterem. Relacje w zasadzie niczym sie nie różniły. Tylko na jaką cholerę mam płacić podatek na utrzymanie tych 4 darmozjadów (że o innych podnoszonych tu argumentach nie będę pisał) ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: figa z makiem Re: TVP straciła 34 mln zł na sporze o abonament IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.08, 16:32 Przestałem płacić od początku tego roku. Powodem jest to, że telewizja państwowa TVP zatrudnia za mało osób pochodzenia żydowskiego oraz za mało gwiazd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J A C K TVP straciła 34 mln zł na sporze o abonament IP: *.eranet.pl 15.04.08, 20:27 "Opłata za posiadanie odbiornika " rado-telewizor sama ta definicja ma znamiona podatku który siega lat wczesnego prl-u kiedy to tylko istniało polskie radio i telewizja publiczna. Teraz czasy się zmieniły a ludzie starej epoki jeszcze nie pozdychali i dalej idą w zaparte. Nie potrafia sie odnależc w nowej żeczywistości. Cała ta granda o abonament to jedna wielka żenada. Niczego nie potrafia zdziałać. Co jest też ciekawe i Poczta Polska ma taki burdel z tym abonamentem ze ci którzy płacą przez 30 i więcej lat dostają upomnienia za nie zapłacony abonament GRANDA DO POTĘGI I TYPOWY POLSKI BURDEL i kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
darek.styczek Donek realizuje obietnice - złożone na Czerskiej i 15.04.08, 21:16 w TVNie. Ciekawe kiedy zrealizuje te wyborcze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meda TVP straciła 34 mln zł na sporze o abonament IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.08, 15:52 Jak jest zapowiedź zwolnienia emerytów i rencistów z płacenia abonamentu to podnióśł się alarm. A jak przez lata wiekszość posiadaczy odbiorników nie płaciła to nie było podobnych akcji. Głównie płacą emeryci i renciści (starsi ludzie) więc przez lata już zapłacili za to, że mają tv lub radio. Nie jest to grupa najwyżej uposażona. Może zamiast protestować przeciw tym zwolnieniom, protestujący zajęliby się problemem niepłacenia - jak go zlikwidować, nie tylko emeryci i reciści mają utrzymywać media publiczne. Zresztą w tvp i tak jest coraz więcej reklam, np. reklamy - 2 zdania o programie - znów reklamy i program opóźnia się o parę lub kilka minut. Niech tv nie straszy, że zacznie przerywać programy reklamami: w programach rozrywkowych już to robi a zapewne w niedługim czasie zacznie przerywać filmy - bez względu na to czy będzie abonament czy nie - albo dzielić film na odcinki kilkunastominutowe, aby było więcej czasu na reklamy. Odpowiedz Link Zgłoś