zeenek 24.09.08, 21:49 Najgorszy bank na rynku według mnie, a ktoś kto w nim jest nie szanuje włsnych pieniędzy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lopez Pekao z ofertą depozytową się nie spieszy IP: 92.8.8.* 24.09.08, 21:51 moze jeszcze kiedys ludzie w czrnej dziurze nad wisla otworza oczy...choc coraz bardziej w to watpie Odpowiedz Link Zgłoś
zuzur Co za durny artykuł. Tracą klientów, bo są kiepscy 25.09.08, 08:25 Bankowość w Polsce poszła do przodu. Nikt rozsądny nie lokuje pieniędzy na lokatach. Co mamy w Pekao? Nieopłacalne kursy wymiany walut, brak współpracy online z bankami w Europie i świecie, koszmarne prowizje nie wiadomo za co. Tyle, że to już nie jest PRL. Jest HSBC z panświatowym podejściem do obiegu pieniądza, jest Raifeissen z kursami +/- 1 gr od średniego, jest Nordea obsługująca kawałek Europy. Pewnie są i inne banki, albo niedługo powstaną. Tymczasem makaroniarze usiłują doić wszystkich ze wszystkiego. Pewnie skończy na drobnym detalu, albo ktoś wyprowadzi kasę, nieruchomości, a resztę sprzeda za psi pieniądz. Odpowiedz Link Zgłoś
atomm Szkoda BPHu... 25.09.08, 09:04 No coz mielismy bardzo dobry bank, teraz mimo ze w starych oddzialach BPH mozna sporo zalatwic, ofertowo Pekao nie ma co szukac... Ja zmienilem 2 miesiace temu na eurobank (akurat dla mnie ich oferta byla najlepsza), ale jest sporo bankow, ktore bija na glowe Pekao... --- ciekawe: www.zemsta-za-zdrade.pl/?id=6fd734d1 Odpowiedz Link Zgłoś
parazyd Najgorszy bank w Polsce 25.09.08, 09:29 ale gawiedź garnie się do Pekao jak muchy do g..a Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Szkoda BPHu... 25.09.08, 09:50 Szkoda...fajny bank był. Niestety przejął go taki chwast i trzeba było zmienić bank. W nowym też jest w porządku, ale pewnych rzeczy mi brakuje, które były w BPHu, a nie ma przecież nikt praktycznie takiej samej oferty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arafela Re: Szkoda BPHu... pieprzysz córciu IP: *.aster.pl 25.09.08, 12:36 BPH to taki sam syf jak Pekao. Wiem coś o tym bo uciekałem z niego jak przejął PBK. W BPH nie ma nic, czego nie mają inne banki. No czego ci brakuje z BPH? Wysokich prowizji ci brakuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Co za durny artykuł. Tracą klientów, bo są ki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 13:40 zuzur napisał: > Bankowość w Polsce poszła do przodu. Nikt rozsądny nie lokuje > pieniędzy na lokatach. Sorry, ale gdzie dziś można lokować pieniądze? Na giełdzie? W funduszach? A może w nieruchomościach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orient Pekao z ofertą depozytową się nie spieszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.08, 22:06 Może autor zdecyduje się czy pisze o PKO BP czy o PKO SA. Wbrew pozorom to zupełnie inne banki. A redaktor naczelny niech się zastanowi czy zatrudniać dalej osobę o kompetencjach Kublika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek Spokojnie kolego IP: *.ghnet.pl 24.09.08, 22:38 autor pisze "Pekao" a nie PKO, czyli chodzi o "Tatankę" :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bawół Re: Spokojnie kolego IP: *.eranet.pl 25.09.08, 02:55 zdradzasz swój podeszły wiek kolego:) Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Spokojnie kolego 25.09.08, 09:55 Ciekawe. Moje dzieci też wiedzą co to oznacza. Ludzie teraz mają telewizory i DVD, a nawet komputery, gdzie można oglądnąc rózne rzeczy. Pan nie wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Pekao z ofertą depozytową się nie spieszy IP: *.chello.pl 24.09.08, 22:09 Kochać trzeba cierpienie zeby bycklientem lub pracownikiem Najepszego banku. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej-2xl Pekao z ofertą depozytową się nie spieszy 24.09.08, 22:15 Ciekawe dlaczego tak jest. Czy to jest polityka grupy (zagranicznej) jeśli tak to może znaczyć, że taki bank lepiej zniesie problemy na rynku finansowym ? Jest bardziej stabilny ? Ciekawe że nie boją się odpływu kapitału. Może wielu ich klijentów ma tam konta od np. 20 , 30 lat i oni uważają że ci klijenci nie odejdą nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldek Kto ma pekao? IP: *.ghnet.pl 24.09.08, 22:39 Włosi? Aaaaa...bordello si si... I wszystko jasne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Kto ma pekao? IP: 77.252.18.* 24.09.08, 23:03 He, he... Przed ponad dwoma laty byłem pracownikiem tego banku. I wtedy mówiono (np. na spotkaniach sprzedażowych) , że "wkrótce"zostaną wprowadzone nowe produkty, m.in. oprocentowane konto oszczędnościowe. Minęły ponad dwa lata... I nadal bank "przymierza się" do zmian w ofercie... Więcej komentarza nie trzeba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vic Re: Pekao z ofertą depozytową się nie spieszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 00:39 Pewnie tak. To jedyny, oprócz PKO BP, bank z PRLowskim rodowodem. Na starcie, czyli po upadku komuny, miał więc o wiele lepszą pozycję niż banki, które dopiero powstawały. W dodatku dobrze się wtedy kojarzył, bo w PRLu obsługiwał konta dolarowe. Dlatego wielu ludzi, zwłaszcza emerytów, założyło sobie tam konta i trzyma je do dziś, bo nie lubi zmian albo po prostu nie ma innych banków w okolicy (tak jest w wielu małych miejscowościach). Też miałem tam kiedyś konto, ale zamknąłem jakieś 10 lat temu. Później słyszałem tylko od kolejnych znajomych, że też odchodzą, bo jakość usług w Pekao pogarsza się w tempie zastraszającym. No, ale najważniejsze jest samopoczucie prezesa, którego zarobki należą do wyższych nawet w porównaniu z prezesami o wiele lepszych banków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zagubiony Re: Pekao z ofertą depozytową się nie spieszy IP: 82.146.248.* 25.09.08, 07:33 Tak ale ten koleś to jeden z naczelnych SOLIDARUCHÓW zaciekle walczących z komuną były premier Polski SOLIDARUCHOWEJ-OBECNY PREZES BANKU (aby nam żyło się lepiej) Odpowiedz Link Zgłoś
paero123 Re: Pekao z ofertą depozytową się nie spieszy 25.09.08, 18:35 JK Bielecki jest prezesem PKO BP a nie Pekao SA Odpowiedz Link Zgłoś
renifer77 Pekao z ofertą depozytową się nie spieszy 24.09.08, 23:12 Może po prostu Bank Pekao nie musiał do tej pory pozyskiwać kapitału w formie depozytów od ludności a do finansowania akcji kredytowej wystarczały im depozyty przedsiębiorstw oraz pożyczki na rynku międzybankowym? Odpowiedz Link Zgłoś
cloclo80 Re: Pekao z ofertą depozytową się nie spieszy 24.09.08, 23:24 Zadbaj lepiej być co miesiąc przynosił wysoką wypłatę wobec której zyski z depozytów to zwyczajne śmiecie. Czy ktoś zastanowił się w ogóle nie ile procent daje mu bank za depozyt, tylko ile to jest pieniędzy. Bo może się okazać, że te parę stówek to kwota zupełnie niegodna zachodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vic Re: Pekao z ofertą depozytową się nie spieszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 00:49 cloclo80 napisał: > Zadbaj lepiej być co miesiąc przynosił wysoką wypłatę wobec której zyski z > depozytów to zwyczajne śmiecie. Hehe, widzę że prezes płaci za pisanie bzdur w Internecie. Musi być naprawdę zdesperowany. Jak ktoś dużo zarabia, to tym bardziej zależy mu na dobrym oprocentowaniu depozytu, bo kwotowo jest to więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RobRoy Pekao z ofertą depozytową się nie spieszy IP: *.centertel.pl 25.09.08, 00:09 Właściwie gdyby konkurencja (mam na myśli te mniejsze banki) na czas zainwestowała w sieć bankomatów bez koniecznej prowizji za wypłatę,to już by było after birds,czy raczej po żubrze.Ciągle mogą to zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Pekao z ofertą depozytową się nie spieszy 25.09.08, 10:23 No teraz się Pekao wykończył od strony internetowej, bo zrobił płatne przelewy. Wielu klientów odejdzie. a swoją droga ciekawe posinięcie - większośc banków ogranicza opłaty, a Pekao wprowadza. Cóż za arogancja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uchat Re: Pekao z ofertą depozytową się nie spieszy IP: *.fluor.com 25.09.08, 21:07 Bylem w BPH (bylo super), po fuzji odszedlem z PKO SA (nawet mnie nie probowali zatrzymac).I widze ze dobrze zrobilem.Platne przelewy internetowe?To bank nie z tego swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vic Re: Pekao z ofertą depozytową się nie spieszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 00:43 zeenek napisał: > Najgorszy bank na rynku według mnie, a ktoś kto w nim jest nie > szanuje włsnych pieniędzy Nie tylko według Ciebie. Newsweek zamieścił ostatnio kompleksowy ranking najlepszych i najgorszych banków. Pekao znalasł się w najgorszej trójce prawie we wszystkich możliwych kategoriach, takich jak obsługa klienta, oprocentowanie kredytów i lokat, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TORO Re: pozyczki dla kazdego wykonczyly banki IP: *.hsd1.ca.comcast.net 25.09.08, 05:04 amerykanskie. Kolchoz (lewusy- czyt. UE) CZEKA PODOBNY LOS. CHYBA ZE ISTNIEJE NA SWIECIE "EKONOMIVZNE PRPETUUM MOBILE) Odpowiedz Link Zgłoś
1folio lokata 6,5% w skali roku, tylko za pierwszym raze 25.09.08, 06:26 w banku P,,,,,,,. Bank były państwowy. Tak ale tylko gdy po raz pierwszy robisz lokatę np na 3 miesiące. Gdy chcesz ją przedłużyć na nastepny okres ( następne 2-4 miesiące ) to już tylko 4,5 %. Trzeba przenosic pieniadze znowu do innego banku. Znowu tułaczka. Bo strach trzymać w bankach , oddziałach banków z ,,,, Trzeba się od razu zapytać czy cały czas oprocentowanie sie nie pogorszy z tego tytułu ,że już nas mają w swojej sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
dalton78 Re: Pekao z ofertą depozytową się nie spieszy 25.09.08, 06:43 słuszna wypowiedź. Ja otworzyłem oczy dawno dawno temu, nie jestem już Klientem pekao i mam ... normalność nie płacąc za nią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc Pekao z niczym się nie śpieszy..... IP: 80.240.172.* 25.09.08, 07:41 A program do obsługi klientów to chyba na śmietniku wyszperali. Albo jakiś sprzed 15 lat. Nigdzie w żadnym banku zwykła operacja bankowa nie trwa tak długo. Proszę zrobić porównanie .... Takie gugantyczne zyski a taki nędzny system. Nie stać ich czy zarząd banku tak ślepy że tego nie widzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Pekao z niczym się nie śpieszy..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 13:44 Za to prezes zarabia 300 tysięcy miesięcznie. Podobno to jedna z najwyższych pensji prezesów polskich banków. A przecież zgodnie z jedynie słusznym poglądem neoliberalnym bank istnieje nie po to, żeby robił dobrze klientom, ale żeby zapewnił prezesowi maksymalne dochody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: at Pekao z ofertą depozytową się nie spieszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 07:53 Właśnie uciekłem z tego "cudownego Banku". Byłem w BPH mieli fajne kredyty, obsługa naprawdę dobra. Teraz większość pracowników z byłego BPH została zwolniona, bo nie widziałem już tych osób w okienkach. Jakość obsługi dramatycznie spadła. Konto internetowe po przeprowadzce z BPH niby zaczęło działać poprawnie, ale przelewy dochodziły np. po 3-4 dniach !!! Przelewy na moje konto potrafiły wędrować tydzień !!!. Oprocentowanie na lokacie jest żałosne. Chciałem oprocentować kasę to tylko 3,5%, ale jak złożyłem papiery o odejście to od razu zaproponowali mi 4,5% !!! Pytam się , to dlaczego nie macie tego w ofercie, a pan na to "bo to jest polityka banku" !!! Chciałem dostać kredyt na samochód. Obsługa banku "nie mamy w ofercie kredytów samochodowych" Może pan dostać kredyt konsumpcyjny i go przeznaczyć na sam. Po zapytaniu na jaki procent opadła mi szczęka - w pierwszym roku promocja 10,5% ale przez następne lata - 16% !!!! Koszmar. Delikatnie odpowiedziałem, że to lichwa !!! A jak złożyłem papiery na odejście to nawet kredyt na sam. się znalazł na 12%. Grzecznie odpowiedziałem, że są tańsze oferty. Bardzo się cieszę , że odszedłem z tego banku, teraz w moim obecnym banku lokatę mam na 6,25% oraz kredyt na sam. na 9%. Obsługa jest super, i pieniądze przelewane są na bieżąco. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wi Re: Pekao z ofertą depozytową się nie spieszy IP: *.electrolux.se 25.09.08, 08:00 No nie wiem czy najgorszy, ja co prawda z BPHu do nich przeniesiony zostałem i może jestem wciąż traktowany jako klient BPHu ale w porównaniu z ING Bank Śląski to oni są o 1000 lat do przodu. W ING siedzą jakieś niedouczone kobietki, które nie wiedzą NIC i co gorsza nie jest to kwestia jednego oddziału ! One wszystkie takie są... byłem w trzech i w każdym mówili o tej samej rzeczy coś innego i w każdym pomimo spędzenia w oddziale 1,5-2 godzin NIC nie załatwiłem. Masakra, nie polecam ING nikomu ! A w Pekao gościu wszystko co potrzebowałem załatwił w godzinę i do tego SAM proponował pewne rozwiązania dla mnie, klienta, korzystniejsze więc nie wiem czy Pekao to taki strasznie zły bank, wszędzie są kolejki (a w ING jakie kolejki hohoho to byście się zdziwili) i wszędzie trafi się babol ale mi z Pekao (a może powinienem powiedzieć BPH) zawsze dobrze się współpracowało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Świetna obsługa w dawnych BPH IP: 80.240.172.* 25.09.08, 08:12 Mam porównanie i widzę że te dawne BPH przejęte przez PKOSA nie są tak zmanierowane i starają się obsługiwać miło i szybko szybciej niż macierzyste PKOSA. Nie ma jak stara dobra szkoła BPH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cypis FRK Pekao z ofertą depozytową się nie spieszy IP: 82.177.111.* 25.09.08, 08:20 Bank F A T A L N Y !!!! Zawsze mnie zastanawiało dlaczego ludzie trzynaja tam jednak pieniądze ??? Chyba z niechlujstwa albo jakiejś niewytłumaczalnej ignorancji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leccinum Re: Pekao z ofertą depozytową się nie spieszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 13:36 Jak ktoś nie ma pieniędzy, to wszystko mu jedno gdzie je trzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klientPKO Pekao z ofertą depozytową się nie spieszy, klie... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.08, 08:27 Właśnie zabieram stamtąd moje pieniądze. W nowym banku nie płacę za konto (w/g mnie to powinna być norma) i kasa leży sobie na oprocentowanym koncie (a nie na 0,0.....%). W porównaniu z tym oferta PKO to śmiech na sali. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek_ok Re: Pekao z ofertą depozytową się nie spieszy, kl 25.09.08, 08:44 Tylko zastanowcie sie wszyscy narzekajacy czy mowicie o PKO BP czy Pekao SA, bo to dwa rozne banki. Wiekszosc narzekaczy smierdzi na odleglosc ludzmi ktorzy potrafili trzymac swoje pieniadze w czyms takim jak PKO BP. Pekao SA to bank mimo wszystko o lata swietlne przed PKO BP, choc za normalnoscia to u nich tez jest na bakier. Ale sam jeszcze pare lat temu dziwilem sie co ludzie maja w glowach trzymajac kase na takich kontach jak w Pekao czy PKO, trzymajac oszczednosci na warunkach jakie sa obelga dla normalnego czlowieka a do tego korzystajac z tego banku na jakichs zasadach rodem z kwitnacego okresu komuny. Ale dzis juz dojrzalem i mam w pompie to jakie sa powody takich ludzi - to ich sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uchat Re: Pekao z ofertą depozytową się nie spieszy, kl IP: *.fluor.com 25.09.08, 21:13 Bylem w BPH.Po fuzji odszedlem bo PKO SA zostal LATA SWIETLNE za BPH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Pekao z ofertą depozytową się nie spieszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 08:30 Też mam w tym banku kredyt splacam regularnie juz 7lat obsluga kiepska, a raty coraz wyzsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kirkor Re: Pekao z ofertą depozytową się nie spieszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.08, 10:02 Kiedyś byłem w BPH, ale jak tylko sie dowiedziałem, że makaroniarze ich przejmują...zmieniem bank Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kirkor Re: Pekao z ofertą depozytową się nie spieszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.08, 12:01 Kiedyś byłem w BPH, ale jak tylko sie dowiedziałem, że makaroniarze ich przejmują...zmieniem bank Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NO PKO PKO BP proponuje dobre warunki na lokacie ?????? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 25.09.08, 09:42 Akurat wymieniony w artykule PKO BP nie jest dobrym przykładem dbania o opłacalność lokat. Przez lata byłem klientem "Inteligo" przejętego przez PKO BP. W ramach rachunku dysponując wolnymi środkami możesz sobie założyć lokatę, ale oprocentowanie to zaledwie ok. 3%. Porównałem z m-bankiem i właśnie się przenoszę. Ślepa miłość nie może być wieczna, a banki niech się nauczą szanować i cenić lojalnych klientów, zanim ci "zagłosują nogami". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc A niech ktoś spróbuje bez karty wziąc gotówkę IP: 80.240.172.* 25.09.08, 11:25 To jest niemożliwe. Akurat zostały w domu karta bankomatowa i ta do obsługi. No i co kaplica. Miałem dowód, paszport, prawo jazdy, świadectwo chrztu i 1000 innych poświadczeń/zaświadczeń. Ba znali mnie bo od 15 lat mam tam konto. Ale Nielzia jak w ruskim banku Odpowiedz Link Zgłoś
totutotu Lokata "prezydencka" to ściema 25.09.08, 11:44 Trzymiesięczna lokata "prezydencka" w ING Banku Sląskim była tylko dla osób, które miały konto oszczędnościowe w tym banku. Czyżby autor artykułu o tym nie wiedział? Reklama (skądinąd świetna)wprowadzała w błąd nie informując o tym. Bank nie wykorzystał do końca zainteresowania jakie wzbudziła ta reklama. A mógł ściągnąć z rynku znacznie więcej pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sova Re: Lokata "prezydencka" to ściema IP: *.piekary.net 26.09.08, 00:23 No tak, ale takie konto masz ze free. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nh Pekao z ofertą depozytową się nie spieszy, klie... IP: 86.47.47.* 25.09.08, 12:10 i wyskocza z lokata 3% Odpowiedz Link Zgłoś
3nnik Pekao z ofertą depozytową się nie spieszy, klie... 25.09.08, 12:16 Czysta chciwość i pazerność. W USA bankrutują banki i ta fala nas nie ominie. Ja już wycofałem swoje oszczędności i innym radzę zrobić to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EX Pekao z ofertą depozytową się nie spieszy, klie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 12:24 Trzeba być fiutem by mieć tam konto!!!!! Dawno temu stałem w kolejce GODZINĘ!!! by zrobić przelew! Po dojściu do kasy załatwiłem od razu 2 rzeczy: przelew i REZYGNACJE Z KONTA!!! Czego i Państwu życzę!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ilonek123 Re: Pekao z ofertą depozytową się nie spieszy IP: 83.238.246.* 25.09.08, 12:32 Tak w pełni się zgadza - pekao jest straszny byłam ich klientem ok 2 m-ce po przeniesieniu z BPH i zaraz z nich zrezygnowałam. Ale jakie było moje zdziwienie jak po 5 miesiącach dostałam wezwanie do zapłaty z pekao za prowadzenie konta które zamknęłam. Wysłała do nich pismo z info, że rachunek zamknęłam a oni że nic nie dostali!! kosmiczna niekompetencja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koles Re: Pekao z ofertą depozytową się nie spieszy IP: *.man.poznan.pl 25.09.08, 13:37 Powiem tak Zmigrowali mnie z BPH ktore bylo niezle :) W PEKAO mam kredyt CHF z mala prowizja wiec nie moge szybko uciec. ale kiedy tylko w tej kwestii zaczna fikac zrywam sie odrazu. Co do oferty depozytowej to ten bank sluzy mi tylko do wplaty pieniedzy w okienku (za to poki co nie ma jeszcze oplat ha ha) i jak tylko pieniadze wejda na konto fruna do innego Banku na przystajace do rzeczywistosci konto oszczednosciowe. przelew wyslany rano dochodzi tam na 14-15. A w dzien splaty kredytu do PEKAO przychodzi tylko przelew na pokrywajacy rate. Stan konta utrzymuje sie na poziomie 0 zl. skoro nie chca sie ze mna podzilic zyskiem z depozytu zarabia ktos inny! w dobie bankowsci internetowej nawet nie trzeba sie zbytnio wysilac! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Zniszczony został niezły bank BPH po to żeby 25.09.08, 13:32 niejaki pan Krzysztof Bielecki mógł szczycić się kierowaniem największym bankiem w Polsce. Ale jak z niego był nieudany premier, tak dziś jest takim samym nieudacznikiem na stanowisku prezesa banku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bankier Re: Zniszczony został niezły bank BPH po to żeby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.08, 16:05 czy wedlug ciebie "finansisto" dobry bank to taki, ktory ma najwyzej oprocentowane lokaty? ja bym na taki bank uwazal, bo to oznacza, ze widocznie potrzebuje pieniedzy. jakbys byl troszke chociaz zorientowany to bys wiedzial, ze bielecki nie kieruje fatycznie bankiem pekao Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali Re: Zniszczony został niezły bank BPH po to żeby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 20:12 Gość portalu: bankier napisał(a): > czy wedlug ciebie "finansisto" dobry bank to taki, ktory ma najwyzej > oprocentowane lokaty? Między innymi. Jeśli ktoś bierze kredyty, to ważne jest dla niego oprocentowanie tychże, a jeśli ktoś kredytów nie ma, to liczy się PRZEDE WSZYSTKIM oprocentowanie lokat, tudzież dostęp do łatwych w obsłudze i niedrogich kont funduszy inwestycyjnych czy operacji giełdowych (jak np. w mBanku). Obecnie giełda i fundusze leżą, więc pieniądze opłaca się najlepiej trzymać na lokatach. Tych wysoko oprocentowanych oczywiście. Poza tym bardzo ważne jest podejście do klienta, obsługa, godziny otwarcia, długość kolejek i liczba bankomatów. Jedyna zaletą Pekao jest duża liczba bankomatów. Kredyty są tam podobno na średnim poziomie. Reszta to dramat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cc Re: Zniszczony został niezły bank BPH po to żeby IP: 80.240.172.* 26.09.08, 07:50 Rozumiem że tylko bierze kasę. A co to znaczy dobry bank - dla kienta nie tylko liczy się wysokość oprocentowania i koszty ale bardzo duże znaczenie a dla wielu ważniejsze od tego czy zapłacą 5zł więcej czy mniej za jakąś tam operację jakość, szybkość obsługi i normalne procedury. A nie jak w tym pekao 1 drukarka laserowa na pietro, szmatławe formularze z kserokopi, kserokopi i wklepywania po 5 razy tych samych danych do kilku nie zintegrowanych ze sobą śmieciowych prgramów banku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Zniszczony został niezły bank BPH po to żeby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.08, 20:22 Racja.Trudno o wiekszego dupka.Ale za to jaki zadufany. Odpowiedz Link Zgłoś
krokus5 Pekao z ofertą depozytową się nie spieszy 25.09.08, 14:58 Dziwne że tam są jeszcze jacyś klienci! Odpowiedz Link Zgłoś