stamia 05.03.07, 15:17 Amigo miał racje:) www.grapheine.com/bombaytv/index.php?module=see&l=uk&code=703189664b60cddff367d70924858b0b Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aloha11 Re: IBSytem 06.03.07, 10:11 Dokładnie faset ma rację, bo taka okazja może już się nie powtórzyć:) Mario Odpowiedz Link Zgłoś
francuski7 Re: IBSytem 06.03.07, 20:22 Tylko błagam nie podniecajcie się i nie zaklinajcie kursu. Pójdzie albo nie pójdzie, albo może nie pójdzie albo pójdzie. hahahhahaahahh Odpowiedz Link Zgłoś
kostek444 Re: IBSytem 07.03.07, 01:50 ak - sprzedawać bioton -dać innym szansę na zarobek Odpowiedz Link Zgłoś
bozena1231 Re: IBSytem 07.03.07, 08:03 mam te akcje ,ale mnie niepokoi ten fakt sprzedaży przez kruszka co rusz to jest wzmianka że sprzedał Odpowiedz Link Zgłoś
alibabka8 Re: IBSytem 08.03.07, 09:32 Raport bieżący nr 17 / 2007 Data sporządzenia: 2007-03-07 Skrócona nazwa emitenta IBSYSTEM Temat zawarcie znaczącej umowyzawarcie znaczącej umowy Podstawa prawna Treść raportu: Invar & Biuro System S.A. z siedzibą w Łodzi informuje, że otrzymała wiadomość od spółki zależnej Biurosystem Invest S.A. o zbyciu posiadanych wierzytelności w kwocie 869.054,32 zł (osiemset sześćdziesiąt dziewięć tysięcy pięćdziesiąt cztery złote i trzydzieści dwa grosze) poprzez podpisanie w dniu 6 marca 2007 roku "Umowy przelewu wierzytelności" na rzecz Biznes Projekt z siedzibą w Warszawie. Zbycia wierzytelności dokonano po cenie nominalnej. Podstawa prawna: § 5 ust.1 pkt 3 RMF Liczba stron: 1 Prezes Zarządu Henryk Kruszek Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: IBSytem 08.03.07, 09:41 A może jakiś komentarz dotyczący tej super ważnej informacji ? Funkcję mechanicznego wklejania, widzę, opanowałeś perfekcyjnie. Czy posiadasz jednakże zdolność kojarzenia i myślenia abstrakcyjnego ? Jaka jest waga tej informacji ? Jak ona wpłynie, jeśli w ogóle, na kondycję spółki. Proszę o jakiś komentarz bo chciałbym się czegoś nauczyć od takiego mózga jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: IBSytem 08.03.07, 11:22 Cisza. Tylko słychać wiatr świszczący w pustym łbie. Odpowiedz Link Zgłoś
bozena1231 do stefkamałego")) 08.03.07, 15:50 z tego co tu czytam ..ty najlepiej sie znasz na giełdzie ..to skomentuj tą wiadomość a nie czekaj na innych ,aby następnie ich krytykować .Pokaż co potrafisz ok:)) Odpowiedz Link Zgłoś
byczysko1 Re: IBSytem 08.03.07, 18:53 www.bankier.pl/wiadomosc/IBSYSTEM-Przydzial-akcji-zwyklych-na-okaziciela-serii-O-1557050.html Po porannym newsie liczyłem na wzrost kursu .Zawsze te pare złotych im wpadło.Informacja podana przeze mnie wyzej była do przewidzenia.Kapitał społki sie zwiekszył ,prawdopodobnie firma jest juz oddłuzona.Hipoteka czysta -mozna pozbywac sie niepotrzebnych nieruchomosci.Wypracowany zysk nie bedzie pokrywał długów.To sa plusy.Minusem jest to ze zwiekszyła sie ilosc akcji no i ciekawe kto je połknał .Czy zadowola sie niskim zyskiem i beda sypac czy przeciwnie pojda w kierunku dynamicznego rozwoju firmy i dopiero wtedy spija smietane.Akcje "zero" zostały sprzedane za gotowke ale bez redukcji i to mnie tez troche niepokoi.Reasumujac uwazam ,ze ten papier trzeba miec . Słowo o Fonie -mowiłem w innym watku ze jak opadnie to podkupie.Tym razem nabyłem towar za 1,03 zeta.Spekulacyjnie jezeli na walnym przgłosuja split ,pp i wejda w deweloperke i budowe dróg to powtorzy sie sytuacja z Budopolem ,ktory nawiasem mowic posiadam. Z parkietowym pozdro.Byczysko Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: IBSytem 09.03.07, 09:35 Witam Byka, znów robi się ciekawie na IBS i znów da sporo zarobić. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
byczysko1 Re: IBSytem 09.03.07, 10:35 Czesc Mario!A wiec góra ...ciekawe jak sie skonczy .Na Fonie jestem niezle zarobiony nie wiem czy nie opchnac.Wiem ze bedzie wyzej ale czy przed dalszymi wzrostami nie bedzie korekty? Z parkietowym pozdro.Byczysko Odpowiedz Link Zgłoś
marcopolo80 Re: IBSytem 09.03.07, 10:40 Mam pytanie do Alohy i Byczyska. Obserwuje Wasze wypowiedzi od pewnego czasu i muszę przyznać, że rzadko się mylicie. W związku z tym pytanie, co warto teraz obstawiać, w co wchodzić? Pewnie zaraz odezwie się na tym forum stefekmały i mnie zbeszta, że odnoszę się do Was w ten sposób, no ale cóż...:) W końcu jest wolność wypowiedzi:) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
byczysko1 Re: IBSytem 09.03.07, 10:51 Czytaj moj post wyzej.Nie wiem czy zdecydujesz sie kupic teraz czy poczekasz na korekte -jezeli bedzie.Kto to wie-Twoje pieniadze ,Twoja decyzja. Z parkietowym pozro.Byczysko Odpowiedz Link Zgłoś
marcopolo80 Re: IBSytem 09.03.07, 11:00 Czyli FON i IBS. Czy masz jeszcze jakieś upatrzone spółki? I jeszcze jedno co myślisz o ddebiucie SEKO? Z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: marcopolo80 09.03.07, 11:56 Później kolego... później, tu sie pracuje. :) Mario Odpowiedz Link Zgłoś
vavder Re: IBSytem 09.03.07, 11:58 Nie wiem czy obserwujecie również sanwilka,pisałem już o tym spory czas temu, że stanowi dziwną parę z IBS, alebo razem albo po kolei rosną i spadają, widać jakby między tymi spółkami przenoszono dość soporo środków, chyba że już na sanwilku nikt nie gra bo nie widzę z waszej strony zainteresowania tym śnmieciem, a szkoda, szoda :( Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: IBSytem 09.03.07, 13:22 Sanwil posiadam od dawna, przeżywałem na nim "wzloty i upadki":) Jest to moja obok IBS dłuższa inwestycja. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: marcopolo80 09.03.07, 13:27 Ten stefek, to powinien Nam podziękować za IBS a nie ciągle ujadać. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
alibabka8 Re: marcopolo80 09.03.07, 18:06 Treść raportu: Zarząd I&B SYSTEM S.A. informuje, że Sąd Rejonowy dla Łodzi Śródmieścia w Łodzi, XX Wydział Krajowego Rejestru Sądowego Postanowieniem z dnia 7 marca 2007 r. sygn. sprawy LD.XX NS-REJ.KRS/000410/07/746 dokonał zmian w KRS poprzez wpis informacji dotyczących kapitału Spółki, a mianowicie: - obniżenia kapitału zakładowego do kwoty 14.131.250 zł wobec obniżenia wartości nominalnej akcji z 1 zł do 0,50 zł - podwyższenia kapitału zakładowego Spółki do kwoty wyjściowej 28.262.500 zł wobec nowej emisji akcji serii N. W wyniku powyższych zmian, kapitał zakładowy Spółki wynosi obecnie 28.262.500 zł i dzieli się na 56.525.000 akcji o wartości nominalnej 0,50 zł każda akcja. Kwota 14.131.250 zł pochodząca z obniżenia kapitału zakładowego na skutek zmiany wartości nominalnej akcji z 1 zł na 0,50 zł zwiększyła kapitał zapasowy Spółki. Podstawa prawna: § 5 ust. 1 pkt 9 RRM Liczba stron: 1 Prezes Zarządu Henryk Kruszek czy to może oznaczaś,że asymilacja juz blisko? Odpowiedz Link Zgłoś
tomroj2 Re: IBSytem 09.03.07, 20:49 to znaczy, ze asymilacja na giełdzie najpozniej za tydzien ! Odpowiedz Link Zgłoś
alibabka8 Re: IBSytem 11.03.07, 19:56 I&B System pozbył się garbu długu Dariusz Wolak Wyczyszczony z bagażu starych długów I&B System ma wreszcie zacząć zarabiać na podstawowej działalności W środę, 7 marca, minął termin, w którym wierzyciele I&B Systemu mogli zapisywać się na 6 mln akcji serii O. Cena emisyjna wynosiła 0,55 zł. Wczoraj papiery informatycznej spółki kosztowały 0,81 zł. Chętni dopisali Spore dyskonto sprawiło, że I&B System nie miał żadnych problemów z uplasowaniem walorów. - Sprzedaliśmy wszystkie oferowane akcje - powiedział Henryk Kruszek, prezes I&B Systemu. To spory sukces, bo jeszcze jesienią, kiedy spółka dopiero rozpoczynała przygotowania do podwyższenia kapitału, chętnym do konwersji był tylko jeden z wierzycieli, któremu giełdowa firma była winna 1,3 mln zł. Według prezesa, dzięki emisji akcji I&B Systemowi udało się spłacić wszystkich wierzycieli, którzy nie przystąpili do zawartego kilka lat temu układu. - Oprócz tego mamy jeszcze do uregulowania kilkumilionowy dług wobec Banku BPH. Tak jak zapowiadaliśmy, zobowiązanie zostanie zwrócone pieniędzmi ze sprzedaży akcji serii N - mówił H. Kruszek. Kilka tygodni temu firma sprzedała akcjonariuszom (w ramach prawa poboru) papiery za ok. 14 mln zł (28 mln walorów po 0,55 zł). Emisja czeka na rejestrację. Prezes I&B Systemu ujawnił, że spółka będzie chciała przyspieszyć spłatę kilkumilionowych zobowiązań układowych. Od dłuższego czasu prowadzi rozmowy w sprawie sprzedaży obiektów w Kołbaskowie i Sieradzu. Firma nie spieszyła się z finalizacją negocjacji, bo ze względu na ożywienie na rynku budowlanym ceny nieruchomości szły w górę. - Będę chciał przekonać radę nadzorczą, że nie ma sensu czekać na dalszy wzrost cen. W pierwszej kolejności powinniśmy się rozliczyć z wierzycielami - stwierdził prezes Kruszek. Restrukturyzacja zmierza do końca Oddłużony I&B System, dysponujący sporymi zasobami wolnej gotówki, chce w tym roku wyraźnie poprawić wyniki finansowe. W 2006 r. spółka miała 19,5 mln zł przychodów i 0,9 mln zł zysku netto. Rok wcześniej przy sprzedaży w wysokości 24,4 mln zł poniosła 3,5 mln zł straty. Wynik został "zrobiony" dzięki operacjom finansowym. - Wszystkie spółki zależne muszą być rentowne. Wskaźnik marży operacyjnej powinien sięgnąć 4-5 proc. - zapowiedział H. Kruszek. W 2005 r. rentowność operacyjna przedsiębiorstwa była niewiele wyższa od zera. W grupie I&B Systemu, oprócz spółki matki, jest 10 podmiotów. Giełdowa firma rozważa inkorporację większości z nich, żeby ograniczyć koszty funkcjonowania organizacji. - Musimy dokładnie przeanalizować sprawę. Niektóre z naszych spółek wystąpiły bądź już pozyskały dotacje unijne na prowadzone projekty. Nie wiemy jeszcze, czy zmiany organizacyjne nie spowodują, że dofinansowanie zostanie cofnięte - wyjaśnił prezes. - Wolelibyśmy tego uniknąć - uzupełnił. Odpowiedz Link Zgłoś
byczysko1 Re: Byku 12.03.07, 20:38 Dzięki, połóweńkę dzisiaj wywaliłem i resztę trzymam. A teraz pare zdań o wywiadzie kruszynki z górnego postu. No ładnie to wygląda to co mówi, tylko moim zdaniem o dwa zdania za dużo. No cóż zarobimy i na IBSie-cierpliwości. Z parkietowym pozdrowieniem, Byczysko. Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: greg ze skierniewic 12.03.07, 20:53 Muszę sie przyznać, że pisząc dziś o skierniewicach miałem na myśli tego ciągle zapracowanego facecika piszącego z pracy. Też Cię pamiętam dziecino i przypominam, że wątki o SNW to ty zakładałeś w hurtowej ilości a moje dzisiejsze " orgazmy" to psik w porównaniu z tymi, które ty wtedy miewałeś. Różnica między nami jest taka, że ty sprzedałeś przed korektą i zapomniałeś o spólce, ja natomiast z parudziesięciu kilo jakie mogłem sprzedać wtedy zrobiłem w tym czasie jeszcze raz tyle. Ale ja okres inwestowania za pieniądze z kredytów i pracę dla kogoś mam juz za sobą i teraz siedzę przy własnym biurku i nie muszę się z niczym spieszyć. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Byku 12.03.07, 21:04 Zarobimy na IBS a niektórzy później napiszą, że dostaliśmy orgazmu. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Byku 13.03.07, 11:30 Czyżby szły do nas jakieś pozytywne informacje? Mario Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Byku 13.03.07, 13:12 No to Byku i mamy widły, czyżby rakieta wystartowała? Mario:) Odpowiedz Link Zgłoś
vavder Re: Byku 13.03.07, 14:03 no i czyzby pewnym osobą zamknęło to buzię... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: Byku 13.03.07, 14:11 Pakowanie kasy w takie spółki jak IBS jest fajne pod dwoma warunkami: jest hossa pakujemy małą kasę (część kapitału). Jak ktoś w obecnych czasach jest zapakowany na 100% w IBS jest po prostu idiotą. Dlatego, będąc przekonanym. że obecni tu postujący nie są idotami, muszą mieć w IBS tylko część kasy. Czyli zysk też niewielki w skali bezwględnej (aloszę oceniam, że zrobił na tym około 10 zł bo pewnie ma w IBS, taki kozak, góra 100 zł). Ale gratuluję papierowych względnych zysków. Ja natomiast mam jeden kontrakt na WIG20 (krótka pozycja). Zarobek bardzo godziwy, znacznie więcej niz 10 zł aloszy. Odpowiedz Link Zgłoś
vavder Re: Byku 13.03.07, 14:31 Jak kto umie grać na IBS to na najbliższych wzrostach i korektach zarobi kilkadziesiąt %, oczywiście na kwocie którą zainwestował tylko w IBS, a to że ma się dywersyfikacje na akcjach , i nie tylko, kapitału to nawet początkujący gracz wie, to chyba żedna tajemnica że zdaża się czasem stracić... tylko że to podstawówka albo nawet przedszkole giełdowe, więc po co o tym gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
alibabka8 Re: Byku 13.03.07, 16:50 ...i IBSa mam od 3 lat pod "kontrolą"...Na 100% był zbierany. Przez kogo? Niebawem się dowiemy. Jak spółka która działa w mieście ogromnego rozwoju [ŁÓDŻ], w segmencie informatycznym, nie będąca w upadłości, [a są takie i kosztują złotówki],mająca dotacje z UE może kosztować grosiki? CZY TO JEST NORMALNE...???? >CZY MY JESTEŚMY NORMALNI, kupując 7BULSS po 24 zł [z 3 zł] bazując na obietnicach?, czy inne spółki po wzroście 500 -700% tylko na podstawiew obietnic????..Pora na przebudzenie... Stefek ale obciach? Odpowiedz Link Zgłoś
byczysko1 Re: Byku 13.03.07, 20:17 Zgadzam się całkowicie z alibabką. Trudno powiedzieć jak jutro będzie. Zauważyłem że przeważnie po dniu wzrostowym jest spadek na IBSie. Mam nadzieję, że jutro ta regóła się nie potwierdzi, a tu na dodatek Ameryka w ogniu. Ale nie pękać! W średnim i długim terminie zarobimy sporo kasy. Nie mogę sobie darować, chociaż miałem taki zamiar kupić dzisiaj z ranca Swarzędz. Nie zrobiłem tego, ale jutro uderzam w Kalastynę bez sentymentów. Z parkietowym pozdrowieniem, Byczysko. Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Byku 13.03.07, 21:11 Też ten SWZ nie daje mi spokoju. Kolastyna hm...niedaleko mojego domu mają jakieś tam magazyny. Teren ładny, zadbany i samochodów dużo. Jakoś jednak nie do końca jestem przekonany do tego. No ale poobserwowac warto, przecież to nic nie kosztuje. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
byczysko1 Re: Byku 14.03.07, 00:17 Mario myślę, że na swarzędz przyjdzie pora w czasie korekty, a panią Celestynę może uda mi się jutro połknąć w kolorze czerwonym. Myślę, że da zarobić. Wóz-przewóz, żyje się raz. A co do Fonu to drugą partię wyłapał mi stop z rańca. Bardzo mi to przypasowało. Nastawię koszyk jak się skorekci. Myślę, że przed samym walnym wybuchnie. Z parkietowym pozdrowieniem, Byczysko. Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Byku 14.03.07, 14:53 No to moje rodzinne miast Łodź dziś na korekcyjnej sesji "górą" na parkiecie. Pozdrawiam posiadaczy PRC. Idzie równiusieńko z IBS:) Mario Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: Byku 14.03.07, 15:02 Koekcyjne to były wzrosty. Jeszcze tego nie kumasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: Byku 15.03.07, 17:54 Jest już info. KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO Raport bieżący nr 20 / 2007 Data sporządzenia: 2007-03-15 Skrócona nazwa emitenta IBSYSTEM Temat Całkowite oddłużenie Spółki wobec Banku BPH S.A. Podstawa prawna § 56 ust. 3 pkt 3 RO - łączna kwota wierzytelności Treść raportu: Zarząd I&B SYSTEM S.A. informuje, że od dnia zawarcia z Bankiem BPH S.A. "Porozumienia w sprawie spłaty zadłużenia" tj. od dnia 5 września 2003 roku do dnia 14 marca 2007 roku, dokonano spłaty należności głównej (kapitału) w kwocie 5.201.258,94 zł oraz kosztów poniesionych przez Bank z tytułu długu w kwocie 59.852,00 zł. W związku z powyższym i zgodnie z postanowieniem zawartej ugody, Bank BPH S.A. umorzył pozostałą część przysługującej mu od Spółki wierzytelności. Powyższe rozliczenie wyczerpuje w całości roszczenie Banku BPH wobec Invar & Biuro System S.A. No to drodzy forumowicze teraz to już nie gonimy PRC ale SNW i FON. Mario Podstawa prawna: § 5 ust. 1 pkt 3 RRM Liczba stron: 1 Prezes Zarządu Henryk Kruszek Odpowiedz Link Zgłoś
byczysko1 Re: IBSytem 15.03.07, 17:57 www.bankier.pl/wiadomosc/IBSYSTEM-Calkowite-oddluzenie-Spolki-wobec-Banku-BPH-S-A-1559782.html Tego wszyscy sie spodziewalismy.Mimo to informacja ta powinna podbic kurs.Teraz co do Fonu udało mi sie wczoraj podkupic na zwałce ,cena jaka teraz jest to niespotykany atak spekuly ale tez trzeba przyznac ma ogromne pole do popisu .Ludzie ze ze swiecznika coraz kupuja .Rzeczywiscie kurs wszedl w hiperbole.Do walnego moze jeszcze podskoczyc z małymi korektami ale jezeli na walnym uchwala to o czym mowia to cena kursu jeszcze wzrosnie.Jezeli walne skonczy sie klapa to kurs tego papiera spadnie tak szybko jak gwałtownie rósł.To by było na tyle . Z parkietowym pozdro.Byczysko Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: IBSytem 15.03.07, 19:30 Tak spodziewaliśmy się, ale nie wszyscy tak uważali. Myślę, że są chętni do zainwestowania w IBS ale uzależniali to od spłaty tej należności. Po za tym uważam, że nie wszyscy tak do końca ufali i uwierzyli w takie rozwiązani a dotychczasowe zakupy, przy takich obrotach mogli robić tylko poinformowani. Mogłoby to oznaczać, że jeszcze duża część drobnych inwestorów dopiero dostrzeże IBS jako całkiem inną spółkę w którą warto włożyć kasę. Ze spółki powinny napływac co raz częściej pozytywne infa i dopiero one systematycznie będą podbijąć kurs. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: IBSytem 15.03.07, 19:50 Cała tajemnica wzrostu polega na tym, że te akcje kupuje pewna jedna osoba. Inni się podłączają i tyle. Wszystko inne to szum. Dałbyś sobie spokój alosza z kombinowaniem w sprawach, o których nie masz zielonego pojęcia (przecież ty nawet nie odróżniasz wierzytelności od zobowiązania) . Jeszcze ktoś uwierzy w twoje nieistniejące kompetencje. Odpowiedz Link Zgłoś
alibabka8 Re: IBSytem 15.03.07, 20:46 Umowa o udzielenie akredytacji nr 1555/2007 Firma I&B Consulting sp. z o.o. spółka córka Invar & Biuro System S.A. otrzymała w połowie lutego 2007 roku akredytację w ramach Sektorowego Programu Operacyjnego - Wzrost konkurencyjności Przedsiębiorstw Działanie 2.1. " Wzrost konkurencyjności małych i średnich przedsiębiorstw poprzez doradztwo". Akredytacja dotyczy specjalizacji Innowacje i nowe technologie. Specjalizacja jest zgodna z zakresem oferty I&B Consulting sp. z o.o. oraz kompetencji konsultantów. I&B Consulting sp. z o.o. może tym samym świadczyć usługi doradcze w ramach programu jako akredytowany wykonawca PARP. Co bedzie jutro??? Wielkie up! Odpowiedz Link Zgłoś
robsonz13 Re: IBSytem 19.03.07, 15:20 Już niebawem.....już niebawem....1.60 jak nic..!!!.... PARP-:) Odpowiedz Link Zgłoś
inka_k do stefka niekumatego 15.03.07, 20:51 stefku nie pisz więcej na tym wątku ,bo wszyscy cie mają tu dość ,i ja też chociaż pierwszy raz zabrałam głos Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: do stefka niekumatego 15.03.07, 21:10 Zmartwię cię na razie. Będę tu dalej pisał. Bo ja tak lubię. Z czasem też mnie polubisz bo uchronię twoje drogie pieniążki, których nigdy za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
sacharyna1 Re: IBSytem 15.03.07, 22:13 do Stefka - napewno dasz sie polubic,pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonyzg Re: IBSytem 15.03.07, 22:43 Cierpliwość po raz kolejny sie opłaciła, szkoda że częsc sprzedałem przy poziomie 0,95. Inka kogoś takiego jak stefek trzeba poprostu ignorować, nie odpisuj na jego posty tak jak robi to już większość a z czasem sam zniknie z forum. Odpowiedz Link Zgłoś
stamia Re: IBSytem 17.03.07, 13:02 Brak komentarzy od 2 dni ,zarówno po stronie Aloszy jak Stefka, jest irytujący:) Po piątkowej sesji chyba żaden nie chce ryzykować swojej reputacji w przepowiadaniu scenariuszy wydarzeń. Ciekawi mnie Wasze zdanie na temat dużej zmiennosci cen i rekordowego obrotu w kontekście teorii i faktów z historii notowań. Odpowiedz Link Zgłoś
byczysko1 Re: IBSytem 17.03.07, 15:21 www.bankier.pl/wiadomosc/IBSYSTEM-Projekt-uchwaly-NWZA-1560350.html Czyzby szykowała sie asymilacja ...? Ostatnio na IBS mozna coraz wieksze obroty.Zmienia sie akcjonariat z cena akcji coraz wyższą .Nalezy zadac sobie pytanie -kto to skupuje a kto sprzedaje?Czy nie jest aby tak ,ze Ci ktorzy kupili akcje z duzym dyskontem wyrzucaja ten papier.To wersja pesymistyczna.osobiscie uwazam ,ze ktos skupuje a za nim podazaja nowi majacy juz w tym momencie akcje z wyzszej polki.Jezeli sytuacja na rynkach swiatowych bedzie dobra kurs bedzie stopniowo ,wedlug mnie rosl.A co do wahan kursu z piatku to mysle ,ze podłączyli sie DETOWCY ,ktorych zadawala zysk okolo 5-7 %.Mozna i tak zawsze to te pare zloty wpada do kieszeni. Z parkietowym pozdro.Byczsyko Odpowiedz Link Zgłoś
alibabka8 Re: IBSytem 17.03.07, 15:30 1. IBS dał techniczny średnioterminowy sygnal kupna 2. IBS wychodzi z kłopotów finansowych (oddłużenie, niezły raport, jasne działania Zarządu) 3. na IBS w ciągu ostaniego kwartału wolumen obrotu (akcje +PDA) jest tak duży że prawdopodobne są zakupy przez jakis fundusz lub grubszego inwestora. Jeżeli tak jest, Informacja ujawniająca powinna sie pojawić po asymilacji akcji i PDA. 4. IBS nie ma potencjału spadkowego - pieknie przetrwał ostatnie dramatyczne spadki na GPW 5. Wieloletnia konsolidacja powinna się zakonczyć bardzo mocnym trendem - oby wzrostowym 6. Kapitalizacja IBS jest na tyle mała, ze przejęcie spółki może się odbyć stosunkowo niewielkim kosztem Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: IBSytem 19.03.07, 20:16 Z uwagi na tak doskonałe informacje sądzę, że jest to doskonała okazja do sprzedaży akcji tej spółki. Odpowiedz Link Zgłoś
fafik018 Re: IBSytem 19.03.07, 22:01 Mi się wydaje wręcz przeciwnie ,,kto się jeszcze nie zakupił nadal warto bo spółka jak narazie wygląda pewnie i prawdopodobnie jeszcze jakiś czas tak się utrzyma:DD Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: IBSytem 19.03.07, 23:08 "Pewnie to wygląda gó...o w klopie jak wstajesz po tym cięzkim wysiłku." Adam Mickiewicz Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: alibabka the guru of IBS 20.03.07, 09:54 Myśl miesiąca (a nawet wszechczasów !): "Spółka nie ma potencjału spadkowego." Sorry, że piszę tak póżno ale całą noc nie spałem przez tę myśl. Powaliła mnie ona (ta myśl oczywiście) NA GLEBĘ. Szkoda, że autor nie idzie za ciosem pisząc punkt niżej o nadziei na trend wzrostowy - czyli co ? Jednak jest potencjał spadkowy ? (Ale nie czepiajmy się takiej drobnej usterki w procesie myslenia - alibabka zawsze miał problemy z tą czynnością). Otóż nie zgadzam się jednak z myśla autora. I powiem tak: Każda spółka ma potencjał spadkowy. Wynosi on 1 grosz. Odpowiedz Link Zgłoś
radiotrwam Re: alibabka the guru of IBS 20.03.07, 11:13 Stefek czytając twoje wypowiedzi mam wrażenie że to słowa Kazika Krupy byłego naczelnego z parkietu ( starsi chyba jeszcze pamiętają) - najlepszego analityka w histori od czasu J. Ch. Andersena Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: alibabka the guru of IBS 20.03.07, 11:38 Tego pana akurat nie znam. Parkietu nie czytam. Andersena nieraz lubię (ale nie wszystko). Natomiast poraża mnie kompletny brak zdolnosci logicznego myślenia ludzi na tym forum oraz łatwość z jaką można im wcisnąć każdą głupotę. Bo głupota tych ludzi mnie nie poraża - to standard, szczególnie wśród tych zajmujących się giełdą (giełda to największe na świecie zbiorowiska wszelkiego typu debili umusłowych). Moją rolą jest podjęcie próby pokazania ludziom pewnych (bo oczywiście nie wszystkich) braków w procesie myslenia. To na początek. Odpowiedz Link Zgłoś
stamia Re: Stefek -Nauczyciel 20.03.07, 13:24 Stefek,jesli masz poczucie misji ratowania głów i pieniążków inwestorów (graczy),to forum "gazety" nie jest wystarczajaco szerokim i godnym miejscem dla tak szlachetnej idei. Załóż stronę WWW i daj ludziom parę lekcji.Odwagi ,nie kryj sie za parawanem forumowej anonimowości:) Talex ^ Odpowiedz Link Zgłoś
3colore Re: alibabka the guru of IBS 20.03.07, 13:28 Stefek, twoje teksty są tak proste, że aż żałosne, bo śmieszne one nie są wcale. Spodobało się tobie zgrywanie takiego twardego stefka, który może dopier.... tekstem, a w rzeczywistości jesteś bardzo zakompleksionym kolesiem. Ale jeśli twoje posty mają ci pomóc pokonać twoją słabą psychikę, to pisz, myślę ze w obliczu tak szczytnego celu, nikomu nie będzie przeszkadzała twoja rehabilitacja na tym forum, choć oczywiście najchętniej byśmy cię już pożegnali i wysłali na inne forum. Odpowiedz Link Zgłoś
radiotrwam Re: alibabka the guru of IBS 20.03.07, 13:35 widzę że przeprowadziłeś autoobserwację i na tej podstawie wystawiłeś diagnozę : > (giełda to największe na świecie zbiorowiska wszelkiego typu debili umusłowych)< > forum oraz łatwość z jaką można im wcisnąć każdą głupotę. Bo głupota tych ludzi mnie nie poraża < WITAMY NA POKŁADZIE Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: alibabka the guru of IBS 20.03.07, 13:49 No właśnie. Reakcja naszego rynku sprzed kilku minut potwierdza tezę o debiliźmie, w tym przypadku, polskich graczy giełdowych. Indeks poszedł w górę z -1% na -0,6% bo w USA były trochę lepsze dane o sprzedaży domów. Ktoś ma jakieś wątpliwości ? Grając na giełdzie musimy pamioętać, że sukces osiągna ci robiący to w sposób niestandardowy. A np. kupno jakiejs spółki wtdey gdy wzrosła o 30% w kilka dni i piszą o niej wszyscy na tym forum (czyli, że wszyscy już ją mają) nie jest zagrywką niestandardową. I nie świadczy to chyba o dużej przenikliwości takich ludzi. To boli ale taka jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
przykopa Re: alibabka the guru of IBS 20.03.07, 18:41 > Grając na giełdzie musimy pamioętać, że sukces osiągna ci robiący to w sposób > niestandardowy. A np. kupno jakiejs spółki wtdey gdy wzrosła o 30% w kilka dni > i piszą o niej wszyscy na tym forum (czyli, że wszyscy już ją mają) nie jest > zagrywką niestandardową. I nie świadczy to chyba o dużej przenikliwości takich > ludzi. To boli ale taka jest prawda. Możesz zanieść do banku , co jest bardzo rozsądną alternatywą. Stefku myślę że oberwałes nieźle w 4 litery ( w hossie ?). Wiem ze jest to wkurzające jak spółka rosnie , ty kupujesz.A ona zamiast dalej rosnąć zaczyna spadać.... Zauważ jednak że wielu innych kupuje a papier dalej rosnie ! Zamiast pouczać innych , zmień technikę inwestowania na taką na jaka ci będzie dawała zarobić.... Jeśli to sie nie uda to mozesz kupić świnkę skarbonkę co bedzie w tym wypadku bardzo rozsądne... Mimo wszystko na tym forum cię wszyscy szanują gdyż spełniasz bardzo pożyteczną dla innych funkcję ( dawca kapitału - bez tego giełda nie moze istnieć ) Jeśli się strzyże barana to zazwyczaj on przy tej okazji głośno beczy.... Dlatego twoje sfrustrowane porady są wliczone w ryzyko inwestycyjne dla tych którzy szukaja na tym forum wiadomości. MAM DOBRĄ DLA CIEBIE PROPOZYCJĘ : - zmień nick i zacznij wszystko od początku i nie popełniaj drugi raz tych samych błędów !!! Pomyślności Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: alibabka the guru of IBS 20.03.07, 19:02 Jakbyś uważnie czytał to byś wiedział, że miałem IBS. Sprzedałem na lekkiej stracie. Cóż. Był to błąd. Do straty sie przyznałem i życzyłem wszystkim innym zarobku na tej spółce. Po jakimś, dość krótkim, czasie spółka odbiła w górę i mamy to co mamy. Jak ktoś wtedy to kupił to ma fajnie bo jest zarobiony (gratulacje dla aloszy, szkoda tylko, że włożył w to jedynie 121 zł). Tyle, że szanse na zarobek kolejnych kupujących, np. teraz (ale im dalej w las tym gorzej) będą coraz mniejsze. Spółka jaka jest...sorry, przecież większość tu postujących nie potrafi do trzech zliczyć...hmm...mało kto wie jaka to spółka ale proponuję spojrzeć na wyniki i wartość rynkową. Potem spróbować jednak trochę pomyśleć i dojdzie się do wniosku, że w przypadku IBS spekulujemy sobie raźnie i tylko spekulujemy. Więc liczmy jedynie, że znajdzie się kolejny najarany fan szybkiego zarobku, który to weźmie, może od nas, po wyższej cenie itd. I nie liczmy, że mamy tu wpływ na cokolwiek bo karty w akcjonariacie tej spółki chyba kto inny rozdaje. I nie pieprzmy głupot na temat rozwoju spółki i takie tam dyrdymały bo to urąga jednak tym resztkom inteligencji jakie mają ludzie tu postujący. I to właśnie chciałem przekazać. Odpowiedz Link Zgłoś
stefanduzy Re: alibabka the guru of IBS 20.03.07, 19:32 stefekmaly, czy ty tego nie widzisz,że ludzie cię tu nie chcą.Chłopaki mają racje z tymcw..em. I nie rób obciachu wszystkim stefanką,bo to tacy mili ludzie.Powiem krótko wy.. Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: alibabka the guru of IBS 20.03.07, 19:47 Może ty i duży stefan jesteś ale mózg to pewnie masz wielkości swoich jajek. A i w to wątpię (zgadnij czy wątpię w twój mózg czy w to drugie. A może w oba ?). A pisał będę dalej bo, jak widzę, moje posty są potrzebne. Odpowiedz Link Zgłoś
byczysko1 Re: IBSytem 20.03.07, 19:55 Dzisiaj była korekta po jakby nie było sporych wzrostach.I wyszedl prawie na 0 ale wydaje mi sie ,ze jeszcze troche spadnie.Niech sie wezma za robote i sprzedaja te pałace.(Pamietam kiedys przypadek Elektomontazu Warszawa był po 0,90 ,sprzedał jakas chalupe i wyrwał do przodu jak szalony). Jest potrzebne prosze Panstwa porzadne, solidne ,twarde info,ktore go wyrzuci pod sufit.A wiec do dzieła Panie Kruszek i przytrzymaj Pan tego Herbatnika Pana nijakiego Jedrzejczaka zeby przypadkiem nie poinformował nas o wyrzutce akcji.Ale tak na powaznie to trzymac papier.Bedzie ok.Zobaczycie.Wystarczy cierpliwosc i to wszystko. Z parkietowym pozdro.Byczysko Odpowiedz Link Zgłoś
citro1 Re: IBSytem 20.03.07, 20:18 Witam. Byku,nie to żebym Cię chciał krytykować,ale takie pisanie," będzie ok,trzymać,cierpliwości".To nic nie daje.Kto ma trzymać?? Ci co kupili po 0,77/0,8 mogą trzymać,rynek to nie kościół,tu sie nie modli. Pamiętam jak pisałeś o biotonie i o wielkich wizjach ,kontraktach itd.Malowałeś co drugi dzień,jak tylko Wilczęga coś bąknął i widzę dalej stosujesz podobną taktykę. Ja nie twierdzę,że Ibs jest be,ale od tak doświadczonego inwestora jakim jesteś należy wymagać trochę więcej.Pisz tak żeby ktoś mógł wyciągnąć z tego jakieś wnioski,wiedzę która mu się przyda na przyszłość. Z parkietowym pozdrowieniem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: IBSytem 20.03.07, 20:44 Tu nie ma ani wiedzy ani doświadczenia. Tylko życzenia, zaklinanie itp. Za jakiś czas ci niby inwestorzy znikną i zapanuje błoga cisza. Odpowiedz Link Zgłoś
kursantka2 Re: IBSytem 21.03.07, 13:23 Przyłączam sie do opini innych. Najlepiej dla wszystkich będzie jak stąd znikniesz na zawsze stefkumaly. Nie pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: IBSytem 21.03.07, 13:44 Myślałem, że to jest wątek o IBS. A tu kupa ludzi pisze o znienawidzonym stefku. Ja wiem, że większość nie ma nic do powiedzenia i woli wyrażać swoją nienawiść - to jest najprostsze dla tzw. homo sapiens przygłupius. Ale jednak proponuję wrócić do wątku tej spółki (lub innych giełdowych). A wbrew pozorom dzieje sie dzisiaj sporo - obserwujemy ostatni, najgłupszy, etap polskiej hossy. Czujecie tę totalną głupotę ziejącą z parkietu ? Odpowiedz Link Zgłoś
krajek-krajek Re: IBSytem 21.03.07, 14:12 Chyba masz dziś zły dzień co? Nie czuje totalnej głupoty bo według założeń mój TUP rośnie z dnia na dzień o kilka %, talex też swoje 10 groszy dorzucił więc wszystko idzie po myśli Odpowiedz Link Zgłoś
kursantka2 Re: IBSytem 21.03.07, 14:19 Rzecz w tym, że nie potrafisz z nikim rozmawiać a głupota to zieje z każdej Twojej wypowidzi. Odpowiedz Link Zgłoś
krajek-krajek Re: IBSytem 21.03.07, 14:25 To do mnie czy do stefka?? bo ostatni post był mój, po za tym jeśli zamierzasz kogokolwiek krytykować przydałoby się mieć jakieś argumenty i przykłady tych zachowań a ty napisałaś jak dziecko, które mówi: -Jesteś głupia!-Czemu? -Bo tak i już! Zastanów się... Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: krajek i kursnatka 21.03.07, 14:53 Krajek - TUPa gratuluję Talexa troche mniej ale cos się w końcu na tej spółce dzieje (są w końcu obroty) więc może coś z tego będzie. Kursnatka - dałabyś już spokój z tymi głupotami. Napisz coś konkretnego jak potrafisz (mam nadzieję, że jakieś szare bądź inne, mnie to bez różnicy, komórki posiadasz. Dla ułatwienia percepcji dodam, że nie chodzi mi o twój telefon). Odpowiedz Link Zgłoś
alibabka8 Re: krajek i kursnatka 21.03.07, 20:15 szaleństwo zakupowe, Fed nie podniósł stóp - i nie podniesie prawdopodobnie w tym roku :)))) jutro rano wybuch u nas na ibsystemie :) Odpowiedz Link Zgłoś
krajek-krajek Re: krajek i kursnatka 21.03.07, 20:41 stefekmaly napisał: > Krajek - TUPa gratuluję Talexa troche mniej ale cos się w końcu na tej spółce > dzieje (są w końcu obroty) więc może coś z tego będzie. A wiem, TUP mi dziś nadrobił straty na Talexie, który poszybował dziś o 10 gr w górę żeby potem spaść o 35 gr w dół, na razie skromnie inwestuje;] od przyszłego tygodnia wkraczają nowe działa finansowe;]i wtedy będzie zarobek;] TUP górą;] i jeszcze myślę o Getin i Capital Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: re 22.03.07, 13:14 Co tu taka cisza na wątku?? A może sam zostałem?? Mnie to nie przeszkadza mogę w samotności świętować te 1.12 zetków. Przykisilem sie w zakresie pisania na forum ale na razie nie ma o czym pisac, skoro nie wiele sie dzialo. Wszystkie porządne śmieci dały zarobić a na IBS to mimo, że dał już sporo zarobić i tak trzeba swoje poczekać. Namawiać do zakupów IBS nie ma co, przekonywac nowych tez nie ma co, a ze inwestycja jest dobra /mimo ze od kilku sesji nudnawa dla takich jak Mario/ to juz dzis z perpektywy historii chyba widac. Ale już niedługo nuda raczej zniknie na pewien czas z korzyscia dla nas aktualnych akcjonariuszy hehe... Konto ladnie rosnie w sile,,,, To ze ta spolka realizuje pewien wiekszy plan to bylo wiadomo od dawna, jednak jesli ktos kupował po 0.78 i nie ma cierpliwosci, to rzeczywiscie mozna bylo zwatpic i sprzedać z zyskiem. Jedyne co mi przychodzi do glowy teraz to haslo reklamy ING: "jak mowia tak robia." pozdrawiam i zyskow zycze Mario Odpowiedz Link Zgłoś
bartekost23 Re: IBSytem 22.03.07, 13:17 jestem poczatkującym graczem czy warto teraz wejść w ibsystem Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: IBSytem 22.03.07, 13:20 jw. lepiej jednak trzeba było wchodzić na początku wątku, jak cena była dużo niższa:) Mario Odpowiedz Link Zgłoś
byczysko1 Re: IBSytem 23.03.07, 17:51 Nie rysuje nie maluje tylko pokazuje. www.bankier.pl/forum/pokaz_tresc.html?thread_id=685244&strona=1 A wiec poszły konie po Betonie.A wiec prosze Panstwa apelowałem o cierpliwosc i chyba mialem racje. Z parkietowym pozdro.Byczysko Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: IBSytem 27.03.07, 12:41 No to mamy jazdę, ciekawi mnie co dzieje się na suwalskiej? Mario Odpowiedz Link Zgłoś
stamia Re: IBSytem 27.03.07, 12:53 Mario,mam pytanie z którym nie umiem sobie poradzić: Dlaczego utrzymuje sie tak długo i tak znaczna rożnica pomiędzy ceną akcji i PDA? Wydaje sie ,że po rejestracji nie ma żadnych powodów dla tej sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: IBSytem 27.03.07, 13:54 Może jednak jest powód. Popatrz jak duże sa obroty na kilku ostatnich sesjach. Niższe PDA jako odpowiednik akcji może wpłynąć na niższą cenę samych akcji. Może komuś zależy na zebraniu jak największej ilości tanich jeszcze PDA i akcji. I może dlatego nie ma jeszcze asymilacji aby mógł sobie spokojnie kupić? Mario Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: IBSytem 27.03.07, 13:57 Pamiętasz jak Kruszynka sobie wymieniał akcje na PDA, też nie robił tego bez sensu. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: IBSytem 27.03.07, 16:24 No to tylko trzeba czekac na dobre wieści z ul. Suwalskiej. PZDR Mario Odpowiedz Link Zgłoś
byczysko1 Re: IBSytem 27.03.07, 17:18 www.bankier.pl/wiadomosc/IBSYSTEM-Uchwala-podjeta-na-NWZA-1564257.html Z parkietowym pozdro.Byczysko Odpowiedz Link Zgłoś
kriss292 Re: IBSytem 27.03.07, 18:29 Witam "Byka"!Czy posiadasz jeszcze kolastynkę?;-) Odpowiedz Link Zgłoś
byczysko1 Re: IBSytem 27.03.07, 19:52 Uwazam ze info IBS-u neutralne na kurs.Pania Celestyne owszem posiadam.Niech sobie siedzi w kaciku.Mam jeszcze FON i Budopol .Przegapilem Sanwil ,czekam na korekte Swarzedza. IBS niech zyje!Niech zyje ,niech zyje.Hura Z parkietowym pozdro.Byczysko Odpowiedz Link Zgłoś
qqryku50 Re: IBSytem 27.03.07, 23:05 Byku, Czy Budopol i Fon jeszcze warto zakupic w obecnychcenach? Pozdrawiam, ryku Odpowiedz Link Zgłoś
byczysko1 Re: IBSytem 27.03.07, 23:59 Myślę, że FON będzie miał korektę i wtedy jak będziesz chciał to możesz go łyknąć. Do walnego jeszcze będzie wyżej. Na Budopolu też bym czekał na korektę. Taka jest moja opinia, a zrobisz jak zechcesz. Z parkietowym pozdrowieniem, Byczysko. Odpowiedz Link Zgłoś
qqryku50 Re: IBSytem 28.03.07, 00:11 Jak wielka Twoim zdaniem może być korekta na tych spółkach, przed dalszym wzrostem? Pozdrawiam, ryku Odpowiedz Link Zgłoś
krajek-krajek Re: IBSytem 28.03.07, 00:58 Jakoś nie jestem pewien tej korekty na budopolu, patrząc na wykres, nie zaliczył jakiegoś ogromnego wzrostu od ostatniego spadku, ale jeśli wykres miałby się układać tak jak w przypadku poprzedniego spadku to korekta akurat teraz pasuje Odpowiedz Link Zgłoś
tomroj2 Re: IBSytem 27.03.07, 20:18 IDM poleca naszą społkę www.idmsa.pl/pl/wiadomosci.php?nid=811&cnid=3 Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: IBSytem 28.03.07, 08:42 Widzę, że towarzycho dalej się onanizuje tematem IBSystemu. Ha, ha, ile to można głupot napisać na temat jednej spółki. Odpowiedz Link Zgłoś
alibabka8 Re: IBSytem 28.03.07, 10:58 ...PDA Hutmenu i Akcje Hutmenu idą łeb w łeb...Na IBSie wytłumaczeniem może być , chęć pokazania spekuły, iż jesteśmy bezwolną masą [CIEMNĄ!!!!]... Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: IBSytem 28.03.07, 14:40 Ja tam za ciemniaka nie uchodzę. Kupowałem IBS 70% taniej:))) Mario Odpowiedz Link Zgłoś
tomroj2 Re: IBSytem 28.03.07, 21:58 Wysłany: Sro, 28 Mar 2007, 21:10 Temat postu: -------------------------------------------------------------------------------- IBS - marzec jest bardzo udanym miesiącem dla akcjonariuszy spółki. Krótkotrwała konsolidacja w okresie 16 – 26 marca była jedynie przystankiem przed dalszą aprecjacją, a wybicie górą zaowocowało udanym atakiem na opór przy cenie 1.28. Był to istotny podażowy poziom ze względu na 61.8% zniesienia Fibonacciego spadków V – XII 2006, oraz lokalny szczyt z IX 2006. Zamknięcie wypadło na poziomie 1.30, tym samym zniwelowanie przez kupujących całego spadku z ostatnich 6 miesięcy oznacza spore szanse na dalsze wzrosty. W średnioterminowej perspektywie spore szanse przemawiają za testem ubiegłorocznego szczytu przy cenie 1.62, na taki docelowy poziom wskazuje 161.8% zniesienia Fibonacciego. Najbliższe istotne wsparcie to okolice 1.05. Tomasz Mączka tomasz.maczka@poczta.fop.pl Odpowiedz Link Zgłoś
stamia Re: IBSytem 29.03.07, 10:13 Prawie wszystkie "maluchy" idą do góry ,to mi zaczyna nie podobać:( Odpowiedz Link Zgłoś
stamia Re: IBSytem 29.03.07, 10:55 Psychoza strachu rośnie z powodu niepewności w USA ,a podręcznikowe scenariusze zapowiedzi bessy u drobnicy wywołują pierwsze przedpaniczne objawy. Kazdy pyta czy to ten wlasnie moment, czy czas się pakować W mediach też brak optymizmu. No i jeszcze to paskudne przeczucie:( Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: stamia 29.03.07, 11:28 a gdzie Ty tu widzisz psychozę strachu? Mario Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: stamia 29.03.07, 11:58 rozmowy.onet.pl/artykul.html?ITEM=1140620&OS=55759 Ja ich unikam jak ognia. Nosze naszyjnik z czosnku:) Mario Odpowiedz Link Zgłoś
stefekmaly Re: stamia 29.03.07, 13:33 Psychoza strachu ? Chłe, chłe. Ja to widzę zupełnie inaczej. Totalna beztroska, sielanka, zarabiamy na śmieciach, jest super fajowo. Cały czas brylują typki jak alosza nie mające pojęcia co to bessa. Jest wielki optymizm i zero strachu. A co do przeczuć ? Daj sobie spokój, krachu nie przewidzisz nigdy więc opanuj się stamia. Sprawa jest prosta: albo się w to bawisz (z dużą szansą na megastraty) albo nie. Ja wybrałem spokojny sen. Na kolejną hossę zdążę. Odpowiedz Link Zgłoś
stamia Re: IBSytem 29.03.07, 14:17 77 777 77 777 77 777 77 777 77 777 Tak było po K. Może ktoś spróbuje rozszyfrować(?) Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: IBSytem 29.03.07, 14:28 Symbolika liczby siedem obejmuje kontakt człowieka z siłami, które go przewyższają. W różnych ujęciach i światopoglądach siły te przyjmują postać Boga i jego mocy, świata bóstw, idei - czy też archetypów. Kontakt ten ma miejsce wtedy, gdy człowiek działa jako przedstawiciel tych sił, mianowicie pod wpływem inspiracji, w natchnieniu; i najczęściej nie jest to trwający stan, lecz nagły błysk iluminacji - jak również wtedy, gdy człowiek porywa się na wielkie dzieła i głosi prawdy, które najwyraźniej nie od niego pochodzą, bo pozostawiony sobie, ze swym zwykłym codziennym wyposażeniem charakteru i umysłu, nie umiałby im sprostać. Siedem odnosi się do przekazu informacji z góry, a więc do proroctw i wróżb, a także do czynności otaczających to, co święte: kultu, ofiar, nauczania, natchnionej twórczości. Czyli dobrze to wróży. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: IBSytem 29.03.07, 14:30 Odbieram ten przekaz z góry jako nowy atak na szczyty w ostatniej godzinie sesji:))))))) Mario Odpowiedz Link Zgłoś
stamia Re: IBSytem 29.03.07, 15:48 Atak...,no chyba ,że robisz relaksacyjną stójeczkę:) Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: IBSytem 29.03.07, 16:07 hm, faktycznie może źle zinterpretowłem siódemkę. Coś dziwne to dzisiejsze zakończenie. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
bzik17 Re: IBSytem 29.03.07, 16:42 Zakonczenie sugerowało by ze jutro asymilacja!;-) rzeczywiscie dziwna sytuacja (pda i akcje zrownaly sie z cena po 3 miesiacach). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marcopolo80 Re: IBSytem 29.03.07, 16:53 A co to oznacza dla przeciętnych posiadaczy ibs? Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: IBSytem 02.04.07, 10:39 marcopolo80 napisał: > A co to oznacza dla przeciętnych posiadaczy ibs? KASA, KASA KASA i jeszcze raz KASA. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: IBSytem 04.04.07, 11:28 czemu? Nie jest znów tak źle. Zachowuje się jak mocny papier a nie jak balon. Ostatnie kilka dni przyniosą rozstrzygnięcie i pokażą kierunek w jakim pójdzie kurs. PZDR Mario Odpowiedz Link Zgłoś
krajek-krajek Re: IBSytem 10.04.07, 14:33 Wszedłem w to za 1,9 zł trochę późno ale cóż, może coś zarobię. Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: IBSytem 10.04.07, 15:05 Myślę, że jeszcze moze i sporo nawet:))) Mario Odpowiedz Link Zgłoś
krajek-krajek Re: IBSytem 10.04.07, 16:02 Niestety to za 1,9 się nie zrealizowało więc wziąłem PKC i kupiłem za 2,0 ale co tam skoro IBS ma być po 25 zł to jakoś przeżyje:D Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: IBSytem 10.04.07, 16:08 25 złociszy, hmm.......... kiedyś pisłem o 10. Mario Odpowiedz Link Zgłoś
krajek-krajek Re: IBSytem 10.04.07, 16:58 na razie jest 24 ale groszy na koniec sesji:D ty dziś masz piękne 60%:P GRATULUJE Odpowiedz Link Zgłoś
aloha11 Re: IBSytem 10.04.07, 17:11 i nawet troche więcej....... jestem na papierze od 0.79 Mario Odpowiedz Link Zgłoś
krajek-krajek Re: IBSytem 10.04.07, 17:25 o nie... twardy jesteś;] i by się nie chciało bo jadę krótkoterminowo Odpowiedz Link Zgłoś