Dodaj do ulubionych

Lehman Brothers w portfelach nad Wisłą

06.11.08, 05:14
To ile w końcu: nawet 15 MILIARDÓW, czy też nawet 15 MILIONÓW.
Dla ułatwienia orientacji p.p. Redaktorów sugeruję pracę domową: Ile tygodni
zajmie sprzedaż 1 miliarda egzemplarzy GW przy zwykłym nakładzie. Podpowiedzi
nie będzie.
Obserwuj wątek
    • Gość: albin Lehman Brothers w portfelach nad Wisłą IP: 189.149.177.* 06.11.08, 05:44
      Panowie z Wyborczej nie lepsi od krytykowanego Skrzypka: też im się mylą
      miliardy z milionami. Całe szczęście, że szef działu Gospodarka nie ma szans
      zostania Prezesem NBP
      • Gość: flame Re: Lehman Brothers w portfelach nad Wisłą IP: *.chello.pl 06.11.08, 10:31
        Haha, cóż powiedzieć - wykształciuchy.
    • rystra Lehman Brothers w portfelach nad Wisłą 06.11.08, 07:43
      Jestem klientem Citi od kiedy ten przejął Handlowy. Upadek obyczajów wynikający
      z pogoni za zyskiem - wstrząsający. W sierpniu ub. roku ich doradca namawiał
      mnie usilnie, żebym zainwestował w Fundusze Inwestycyjne. Ja mu na to: czy
      czytał Pan jakaś książkę? On mi: nie rozumiem. Ja: no czy czytał Pan jakąkolwiek
      książkę, bo w każdej jest napisane, że akcje należy kupować wtedy, gdy są tanie,
      a nie drogie, a właśnie WIG pobił historyczny rekord. Czy pan jest Doradcą czy
      Naciągaczem bankowym?
      I nawet trudno ich oskarżyć o celowe (dla zysku) doprowadzenie do niekorzystnego
      rozporządzenia swoim mieniem przez klientów, bo będą się zasłaniać: a że były
      opinie, że hossa na giełdzie potrwa jeszcze 5 lat, a że LB miał rating A. a że w
      perspektywie 300 lat klient by zarobił....
      rystra@gazeta.pl
    • Gość: KOP Re: Lehman Brothers w portfelach nad Wisłą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.08, 08:09
      W nagłówku lepiej wygląda 15 mld. A co się w tekście napisze i że to 1000 razy
      mniej to już inna sprawa.
      • Gość: damian Re: Lehman Brothers w portfelach nad Wisłą IP: *.cable.ubr05.wiga.blueyonder.co.uk 06.11.08, 08:59
        Autor tak jak ludzie "starej daty" w tytule podał kwote na tzw.
        stare pieniądze - przeciez to oczywiste, emeryci tez muszą wiedzieć
        ile tych pieniędzy te 200 osób straciło.
    • Gość: mimo Lehman Brothers w portfelach nad Wisłą IP: *.aster.pl 06.11.08, 09:23
      15 mld czy 15 mln, co za różnica :)
    • tbarbasz Gra z szulerami 06.11.08, 09:39
      Jak się zachciało gry w pieniądze z zawodowymi szulerami działającymi w zmowie z
      politykami, policją itd. to proszę nie jęczeć na "doradców" czerpiących wysokie
      zyski z takich "porad". A co, może polecali takie "inwestycje" za darmo? Ale to
      imponuje "Citi Wealth Management" :) :) :).
      Piramida finansowa typu BKO Grobelnego, tylko na znacznie większą skalę - a więc
      korzysta z ochrony rządów, ich policji, sądów, komorników etc.
      Jeśli prywatna osoba ukradnie powierzone jej pieniądze to można pozwać ją do
      sądu itp. A jeśli powierzone mu pieniądze ukradnie bank? No, nie nie mógł ukraść
      - on "tylko" zbankrutował. Niech rząd (czytaj obywatele) zrzucą się na jego
      klientów - a wysoki management pójdzie zarządzać innym bankiem za drobne 500000
      PLN/miesiąc i zbuduje kolejne świątynie na cześć "Inżynierii Finansowej".
      • Gość: chomik No wlasnie. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.11.08, 09:42
        • Gość: viceSikora Sikora pozwala? IP: *.gprs.plus.pl 06.11.08, 23:46
          A członek RN Agory pozwolił na takie szkalowanie swojej macierzystej
          firmy na łamach Gazety? Uchwała RN w tej sprawie jest?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka