Dodaj do ulubionych

Telefony w Erze od piątku bez simlocka

IP: *.acn.waw.pl 20.01.09, 21:12
Wg mnie najlepsza i jak najbardziej rewelacyjna oferta i info w ostatnim
czasie zaraz po podwojnym doladowaniu w tak tak-u gdzie kasa jest na wszystko
nie tak jak w orange tylko do swojej sieci. Sadze ze pomysl usuniecia blokady
sim z telefonow powinien byc nasladowany, zreszta tak samo jak i podwoje
doladwoanie do wszystkich.
Obserwuj wątek
    • Gość: ail Telefony w Erze od piątku bez simlocka IP: *.wro.vectranet.pl 20.01.09, 21:12
      no i tylko na korzysc im to wyjdzie. Wiecej chetnych bedzie dla
      telefonu chocby wziac abonament.
      • kot.puszek.okruszek I bardzo dobrze :) 21.01.09, 09:22
        Dobra wiadomość i dobre posunięcie.

--
        Haft reklamowy
        Zdjęcia z Egiptu
        Makiety kolejowe
        • Gość: Bufon z PO gdyby usuwali ze wszystkich telefonow to moze tak IP: *.pvpn.sfo.witopia.net 21.01.09, 15:08
          nie bede zmienial prawie nowego zeby kupic u nich drugi
    • Gość: artu_ditu Telefony w Erze od piątku bez simlocka IP: 89.124.8.* 20.01.09, 21:16
      I bardzo dobrze, jak ktos chcial to i tak odblokowywal. A zarabial na tym jakis cwaniaczek.
      • Gość: as35 Re: Telefony w Erze od piątku bez simlocka IP: 93.175.130.* 21.01.09, 07:39
        Winieneś zmienić nick na artu_idiotu! Dlaczego osoby zajmujące się zdejmowaniem
        sim locków nazywasz cwaniaczkami??
      • Gość: x/man Re: Telefony w Erze od piątku bez simlocka IP: 83.238.213.* 21.01.09, 08:45
        dokladnie, skoczny sie era drogichcw...i z gsm-center, niedosc ze
        maja akcesoria o 50% DROZSZE niz na serwisach aukcyjnych to jeszcze
        wala w ch... z sciaganiem lockow ;) bye bye cwaniaczki!
    • Gość: Romek Telefony w Erze od piątku bez simlocka IP: *.warszawa.mm.pl 20.01.09, 21:20
      Era i tak była w tej kwestii w porządku, bo po upływie umowy zdejmowali
      simlock za darmo. Co innego taka Idea/Orange. Jakiś czas temu miałem w umowie
      Siemensa C55, umowa się skończyła i w ramach przedłużenia wymieniłem na C75.
      Pilnie potrzebowałem byle jaki telefon dla dziecka i zadzwoniłem do BOK w
      sprawie zdjęcia simlocka, kazano mi za zdjęcie z C55 zapłacić 500zł. Zapytałem
      pana, czy dobrze zrozumiał, o jaki telefon chodzi, że C55 na allegro kosztował
      wtedy około 20-30zł. Pan mi odpowiedział że dobrze rozumie, ale takie mają
      ceny i tak jest w regulaminie.
      I dziwią się państwo dlaczego ludzie się przesiadają z abonamentów na
      prepaidy. Ja zmieniłem i nawet telefonu cały czas nie doładowuję. Coraz mniej
      moich znajomych płaci abonament.
      • Gość: tool Re: Telefony w Erze od piątku bez simlocka IP: *.uni.lodz.pl 21.01.09, 10:30
        A ciekawe w jaki sposób te simlocki będą zdejmowali. Bo do tej pory po upływie umowy stosowali techniki dostępne w każdym komisie. A jeśli tak to wtedy po pierwsze przepada gwarancja po drugie nie z każdego telefonu będą mogli zdjąć blokadę a po trzecie w niektórych telefonach nie wystarcza kod trzeba ingerować w elektronikę co jest operacją nieodwracalną. Jeśli robili by to we współpracy z producentem telefonu to wtedy albo zdrożeją telefony bo producent telefonów bez blokady nie sprzeda w takiej samej cenie jak zablokowanych albo koszty odblokowania będą właśnie takie jak podała idea w przypadku siemensa wyżej opisanego i tez to wpadnie w cenę.
        Ale oczywiście jest promocja wiec po co sie pytać jak to się odbędzie i z jakimi konsekwencjami dla nas. Każdy operator ma w głębokim poważaniu klienta który stwarza problemy a takich klientów jest tym więcej im głupszą promocję wymyślą. Ciekawe ile pojawi sie wpisów z odrzuconych gwarancji użytkowników ery z powodu braku blokady simlock na forach za kilka tygodni :P
        • Gość: xyz Re: Telefony w Erze od piątku bez simlocka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 14:34
          Gwarancja przepada w przypadku zdjęcia simlocka ale o ile zostało to dokonane w
          punktach nieautoryzowanych. To po pierwsze. Po drugie-simlocki są zakładane na
          wniosek operatorów i dla tych operatorów więc jak era zrezygnuje to te simlocki
          po prostu nie będą zakładane-tak sądzę.
          Jeżeli kolega mówi o zdejmowaniu simlocków po upływie umowy z operatorem to
          przypominam, że takie umowy są zwykle zawierane na 2-3 lata a gwarancja
          producenta wynosi 1-2 lat.
          • Gość: tool Re: Telefony w Erze od piątku bez simlocka IP: *.uni.lodz.pl 21.01.09, 14:42
            Salon operatora nie jest punktem autoryzowanym do jakiejkolwiek operacji na sofcie telefonu. Sytuacja gdy telefon trafi do salonu bez simlocka oczywiście w żaden sposób nie wpływa na gwarancje natomiast opisane sytuacje zdjęcia raz założonego simlocka nieważne na czyją prośbę on był założony nie są operacjami które może wykonywać salon. Sprawa ściągania simlocka po umowie została przeze mnie poruszona gdyż widziałem jak w jednym z salonów sie to odbywa (Choć w sytuacji umowy 2 letniej gdy telefon był wymieniony przez serwis np po upływie 1,5 roku chyb ajednak stracimy gwarancje). Czysto teoretycznie mógłbym sie zgodzić że pewnie da sie wyjaśnić to zdejmowanie simlocków w salonach jakos logicznie ale może ktoś z gazety poprosiłby o zajęcie stanowiska np SE, NOKIE, Samsunga lub Motorolle.
            • Gość: Zenio Re: Telefony w Erze od piątku bez simlocka IP: *.acn.waw.pl 21.01.09, 18:16
              > Salon operatora nie jest punktem autoryzowanym do jakiejkolwiek
              > operacji na sofcie telefonu.

A niby dlaczego nie może być ? Jeśli producent autoryzuje salon to będzie. I Nie
              sądzę żeby którykolwiek producent nie poszedł Operatorowi (jednemu ze swoich
              najlepszych odbiorców) na rękę.
              • Gość: asdas Re: Telefony w Erze od piątku bez simlocka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 23:14
                Nie trzeba nic autoryzowac.
                Operator przy zamowieniu telefonow od producenta dostaje kody NCK do kazdej sztuki.
                Simlock sciagniety w ten sposob nie uniewaznia gwarancji.
                • Gość: guest Re: Telefony w Erze od piątku bez simlocka IP: *.era.pl 22.01.09, 13:00
                  Czekałem aż ktoś to w końcu mądralom z forum napisze...
                  :)
        • prawdziwy.jonek Re: Telefony w Erze od piątku bez simlocka 21.01.09, 23:57
          Gość portalu: tool napisał(a):

> A ciekawe w jaki sposób te simlocki będą zdejmowali. Bo do tej pory po upływie
          > umowy stosowali techniki dostępne w każdym komisie. A jeśli tak to wtedy po pie
          > rwsze przepada gwarancja po drugie nie z każdego telefonu będą mogli zdjąć blok
          > adę a po trzecie w niektórych telefonach nie wystarcza kod trzeba ingerować w e
          > lektronikę co jest operacją nieodwracalną. Jeśli robili by to we współpracy z p
          > roducentem telefonu to wtedy albo zdrożeją telefony bo producent telefonów bez
          > blokady nie sprzeda w takiej samej cenie jak zablokowanych albo koszty odblokow
          > ania będą właśnie takie jak podała idea w przypadku siemensa wyżej opisanego i
          > tez to wpadnie w cenę.
          > Ale oczywiście jest promocja wiec po co sie pytać jak to się odbędzie i z jakim
          > i konsekwencjami dla nas. Każdy operator ma w głębokim poważaniu klienta który
          > stwarza problemy a takich klientów jest tym więcej im głupszą promocję wymyślą.
          > Ciekawe ile pojawi sie wpisów z odrzuconych gwarancji użytkowników ery z powod
          > u braku blokady simlock na forach za kilka tygodni :P

jak zwykle pare procent mlotkow zawsze bedzie mialo problemy,
          a kogo to je...ie jak oni to zrobia pisza ze zrobia to zrobia.
          a tak przy okazji mam komorki(nokia i rok temu wzialem sony ericsson K800i) od
          poczatku polkomtela i nigdy ale to nigdy nie musialem sie bawic w serwis
          gwarancjny poniewaz chdzily i chodza jak tralala noi simloki sa zdejmowane zaraz
          po zakupie wiec niewiem w czym jest problem.
      • Gość: xyz Re: Telefony w Erze od piątku bez simlocka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 14:47
        Właśnie próbuję coś takiego zrobić w sieci PLUS, tzn upłynęło 2 lata od momentu
        zakupu telefonu a tym samym skończyła się umowa. W umowie jest zapis mówiący o
        tym, że operator może zdjąć simlocka przed upływem 2 lat ale za opłatą 500 zł,
        przez co ja rozumiem, że po upływie tego czasu zdejmują za darmo. Potwierdził mi
        to konsultant ale muszę się z tym wybrać do salonu firmowego a tam ciągle
        kolejki jak diabli a nie mam na razie czasu czekać.
        • Gość: tool Re: Telefony w Erze od piątku bez simlocka IP: *.uni.lodz.pl 21.01.09, 14:55
          Proponuje napisać maila do przedstawicielstwa producenta tego telefonu w Polsce.
          Era i Plus odblokowywały aparaty po umowie sposobami komisowymi lub w komisach
          stad moje obawy o gwarancje. Dla starszego telefonu może sie okazać ze nie warto
          stać w kolejce dla 30 zł jeśli zgodzą sie to zrobić. Wyjątek może stanowić
          motorola gdzie znam przypadek ze po przesłaniu umowy sam producent przesłał
          klientowi kod odblokowujący telefon.
          • Gość: xyz Re: Telefony w Erze od piątku bez simlocka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 14:59
            Dzięki za radę.
    • 88i88 Telefony w Erze od piątku bez simlocka 20.01.09, 21:39
      Pewnie Orange ,plus i Play pójdą w ślady Ery. Jak myślicie,ile osób z
      "serwisów" GSG przyjdzie po zasiłek ?
      • maruda.r Re: Telefony w Erze od piątku bez simlocka 21.01.09, 00:09
        88i88 napisał:

> Pewnie Orange ,plus i Play pójdą w ślady Ery. Jak myślicie,ile osób z
        > "serwisów" GSG przyjdzie po zasiłek ?

Chyba żadna. Zdejmowanie simlocków to tylko drobna część ich działalności.
        Operatorom nie opłaca się świadczyć wielu usług - np. odtwarzania danych z
        telefonów czy napraw pogwarancyjnych.

• Gość: tool Re: Telefony w Erze od piątku bez simlocka IP: *.uni.lodz.pl 21.01.09, 10:35
        serwisy gsm się cieszą w końcu gdzieś trzeba będzie naprawić dwumiesięczny telefon z odrzucona gwarancją po nieuprawnionej ingerencji w oprogramowanie polegającej na zdjęciu blokady sim :P
        • prawdziwy.jonek Re: Telefony w Erze od piątku bez simlocka 22.01.09, 00:06
          Gość portalu: tool napisał(a):

> serwisy gsm się cieszą w końcu gdzieś trzeba będzie naprawić dwumiesięczny tele
          > fon z odrzucona gwarancją po nieuprawnionej ingerencji w oprogramowanie polegaj
          > ącej na zdjęciu blokady sim :P

nastepny pajacyk z forum, napisac bo trza napisac, a moze bys troche poczytal
          mojsku.
          • Gość: tool Re: Telefony w Erze od piątku bez simlocka IP: *.uni.lodz.pl 22.01.09, 08:54
            A ty może byś pomyślał troszkę. Poczytałem wyraźnie jest napisane że: "- Jeśli
            nowo kupowany aparat został wcześniej wyposażony w blokadę simlock, wówczas na
            życzenie klienta zostanie ona bezpłatnie zdjęta w salonie, sklepie firmowym lub
            w Biurze Obsługi Abonenta - poinformował operator sieci Era." Żaden z
            wymienionych punktów nie jest autoryzowany do ingerencji w telefon. Żaden z
            producentów nie zgodzi sie usuwać blokady na życzenie operatora skoro wcześniej
            ten sam operator żądał jej założenia. Bez stanowiska producentów jednoznacznie
            mówiącego o tym że się zgadzają na tę promocje dla mnie takie odblokowanie
            telefonu będzie równoznaczne z złamaniem warunków gwarancji. Oczywiście jest
            jeszcze 2 letnia odpowiedzialność sprzedawcy ale to inna sprawa.

Ps. A co to za słówko "mojsku" co na waszej wsi oznacza??
            • Gość: kt Re: Telefony w Erze od piątku bez simlocka IP: *.toya.net.pl 25.01.09, 20:39
              Człowieku powtarzasz się juz któryś raz, koledzy wyzej odpisali Ci
              że operator do każdej zablokowanej sztuki dostaje kod i odblokowanie
              telefonu tym kodem nie narusza gwarancji. Poza tym wielokrotnie
              wysyłałam do serwisu telefony klientów ze zdjętym simlockiem a
              pomimo to przechodziły one na naprawach gwarancyjnych - żaden nie
              został odrzucony. Polecam zastanowić się nad tym co się pisze a
              przede wszystkim nie powtarzać się w nieskończoność z tą samą bzdurą.
    • Gość: sceptyk Telefony w Erze od piątku bez simlocka IP: 94.251.137.* 20.01.09, 21:39
      Ciekawe co z osobami które już mają od jakiegoś czasu telefon z ich
      blokadą? Czy im też zdejmą za darmo? O tym gazeta nie pomyślała żeby
      zapytać.
      • Gość: srera Re: Telefony w Erze od piątku bez simlocka IP: *.chello.pl 20.01.09, 21:44
        Gość portalu: sceptyk napisał(a):

> Ciekawe co z osobami które już mają od jakiegoś czasu telefon z ich
        > blokadą? Czy im też zdejmą za darmo? O tym gazeta nie pomyślała żeby
        > zapytać.

na pewno nie zdejmą. oni obecnych klientów traktują jak śmieci, a cokolwiek
        należy się tylko nowym...
      • Gość: tomo Re: Telefony w Erze od piątku bez simlocka IP: *.chello.pl 20.01.09, 22:23
        Czytać ze zrozumieniem nie umie?

"- Jeśli nowo kupowany aparat został wcześniej wyposażony w blokadę simlock,
        wówczas na życzenie klienta zostanie ona bezpłatnie zdjęta w salonie, sklepie
        firmowym lub w Biurze Obsługi Abonenta - poinformował operator sieci Era."
        • Gość: andy Re: Telefony w Erze od piątku bez simlocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 22:55
          Gość portalu: tomo napisał(a):

> Czytać ze zrozumieniem nie umie?
          >
          > "- Jeśli nowo kupowany aparat został wcześniej wyposażony w
          blokadę simlock,
          > wówczas na życzenie klienta zostanie ona bezpłatnie zdjęta w
          salonie, sklepie
          > firmowym lub w Biurze Obsługi Abonenta - poinformował operator
          sieci Era."

Moim zdaniem, czytając ze zrozumieniem, trzeba zwrócić uwagę na
          zwrot "NOWO KUPOWANY" - a więc taki, który jest akurat w tym
          momencie kupowany, w odróznieniu od "KUPIONY" (czyli wcześniej
          kupiony).
          Według mojego rozumienia, Era ma na myśli to, że usunie SIMlock od
          razu wg nowych zasad gdy ktoś akurat kupuje telefon a wybrany przez
          klienta model ma założoną blokadę bo miał tę blokadę już tam w
          magazynie.
          Ale jeśli ktoś ma telefon kupiony przed datą graniczną, to
          obowiązują go stare zasady.

Czyli - bez Simlocka tylko dla nowych. Jak zwykle. Stali abonenci
          moga się pocałować...
          • Gość: AT-ek Re: Telefony w Erze od piątku bez simlocka IP: *.eranet.pl 21.01.09, 00:56
            Dokladnie w ten sposób nalezy interpretowac informacje prasową. Prosze Państwa -
            o tym mówi dokladnie RŚUT w ostatnich $ są na ten temat bardzo precyzyjne i
            szczegółowe informacje. Jak sie komus nie podoba to polecam czytac zanim sie
            cokolwiek podpisze. NIkt nikomu nie NAKAZUJE kupowac telefon w promocji u
            operatora. Mozecie wybrac MM albo inne markety lub sklepy z telefonami. A umowe
            podpisac na czas nieokreslony albo okreslony z lepszymi wariantami.
          • dgr Re: Telefony w Erze od piątku bez simlocka 21.01.09, 08:26
            Może zamiast pisać jaka ERA jest bardzo zła, zadzwońcie do nich lub zajrzyjcie
            do umowy. Po zakończeniu umowy, w salonie ERY zdejmują simlock za darmo z
            telefonu po pokazaniu umowy. Ostatnio tak zrobiłem i nie miałem żadnego problemu
            ( zresztą już drugi czy trzeci raz ). Zamiast ciągle narzekać, spójrzcie czasami
            do umów które podpisujecie.
        • Gość: gres Re: Telefony w Erze od piątku bez simlocka IP: 193.238.200.* 20.01.09, 22:58
          "Jeśli nowo kupowany aparat został wcześniej wyposażony w blokadę simlock" - co oznacza nowo kupowany aparat od piątku, a wyposażony w simlocka wcześniej i leżący na półce w salonie/magazynie

Czytać że zrozumieniem nie umie ??

• Gość: hmm Telefony w Erze od piątku bez simlocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.09, 21:47
      ze niby iPhone'y tez bedą bez simlocków ? :)
    • Gość: zmowa operatorów Rozmowy najdroższe w Europie i z czego się cieszyć IP: 89.174.186.* 20.01.09, 22:15
      Naszym politykom zawdzięczamy że mamy tak drogie rozmowy, oni dopuścili by była
      zmowa operatorów!
      • dj80 Dupa psiowa i tyle. 20.01.09, 22:54
        Ciekawe, gdzie ta zmowa. Pewnie nie pamiętasz, ale były czasy, gdy minuta rozmowy w pre-paidzie kosztowała 3 zł. Teraz jakieś 30-50 groszy. Poza tym piszesz, że mamy najdroższe stawki w Europie? Taki z Ciebie znawca tematu, czy przeczytałeś to na gsmonline.pl? Bo trochę mijasz się z prawdą.

DJ
        • Gość: z W prepaidzie? ;))) IP: 217.98.20.* 21.01.09, 00:08
          Ja w abonamencie płaciłem mocno ponad 3 PLN netto... Oj mówiło się
          krótko, króciutko;P W dodatku naliczanie było tylko minutowe, a
          darmowych minutek nie było w abonamencie. No były takie czasy - na
          szczęście dosyć dawno minęły) ;P
          • Gość: sake Re: W prepaidzie? ;))) IP: 217.97.137.* 21.01.09, 12:49
            ...ale były tzw. 5 sekundówki. dla nie wtajemniczonych było to darmowe 5 sekund
            po nawiązaniu połączenia.oj czego to człowiek nie zdążył powiedzieć wtedy.taki
            był wytresowany.kabarety.
            • Gość: xyz Re: W prepaidzie? ;))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 15:01
              Hehe, pamiętam. Lata temu. To chyba ERA miała taką ofertę o ile pamiętam.
      • Gość: AT-ek Re: Rozmowy najdroższe w Europie i z czego się ci IP: *.eranet.pl 21.01.09, 00:58
        Wez w główke sie uderz - masz chyba czlowieku jakis kompleks.

• Gość: trew Re: Rozmowy najdroższe w Europie i z czego się ci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 01:42
          a jak myślisz co oznacza taki ruch, spadek cen bo konkurencja
          zacznie się na ceny usług a nie na telefony których wszędzie jest
          pełno. Myślenie nie boli...
    • Gość: panmisiek Telefony w Erze od piątku bez simlocka IP: *.acn.waw.pl 20.01.09, 22:57
      Po wpisach widac, ze pierwszy cel PTC osiagnelo - mowi sie dobrze o
      erze. Drugi cel jest bardziej zakamuflowany. Juz dzisiaj wiekszosc
      ciekawszych telefonow w erze jest drozsza z umowa niz w sklepie.
      Zdjecie simlockow bylo konieczne, gdyz w przeciwnym razie bylyby one
      zupelnie nieoplacalne w porownaniu z modelami dostepnymi w sklepach.
      No i ten drugi cel to po prostu przyzwyczajenie uzytkownikow do
      nowej sytuacji. Inni operatorzy pojda zapewne niedlugo w slady. I
      nie ma tu zadnej korzysci dla klienta. Po prostu w dobie malejacych
      MTRow (a jak proponuje UE byc moze juz niedlugo wyzerowanych) odejda
      do lamusa subsydiowane aparaty. A na pewno juz te z wyzszej polki. A
      szkoda, bo im wiecej uzytkownikow z telefonami 3G tym wieksza presja
      na obnizenie stawek za net w komorce i co za tym idzie wieksze pole
      do popisu dla dostawcow tresci.

A tak... Coz lud sie cieszy, ze nie bedzie simlockow. Ale korzysci z
      tego zadnej...
      • Gość: Danny Re: Telefony w Erze od piątku bez simlocka IP: 77.242.227.* 21.01.09, 01:56
        > Zdjecie simlockow bylo konieczne, gdyz w przeciwnym razie bylyby
        > one zupelnie nieoplacalne w porownaniu z modelami dostepnymi w
        > sklepach.
        Czyli jak jest dalej droższy w salonie niż w markecie, ale bez
        simlocka, to już jest opłacalny? Ciekawa filozofia.
        • prawdziwy.jonek Re: Telefony w Erze od piątku bez simlocka 22.01.09, 00:11
          Gość portalu: Danny napisał(a):

> > Zdjecie simlockow bylo konieczne, gdyz w przeciwnym razie bylyby
          > > one zupelnie nieoplacalne w porownaniu z modelami dostepnymi w
          > > sklepach.
          > Czyli jak jest dalej droższy w salonie niż w markecie, ale bez
          > simlocka, to już jest opłacalny? Ciekawa filozofia.
          no tak tylko jeszcze trzeba to umiec policzyc dlaczego jest drozsza?
    • Gość: tymek Telefony w Erze od piątku bez simlocka IP: *.175.152.2.koba.pl 20.01.09, 23:36
      stalych abonentow traktuje sie jak smieci????? o czym wy mowicie?? nowy abonent
      za 40 pln dostaje abonament z 80 minutami.przy przedluzaniu umowy dostajesz 120
      minut za 45 pln.do tego dostajesz telefon po stawce z abonamentu za
      60pln.niedawno przedluzalem umowe i dostalem jeszcze 80 minut gratis do
      wszystkich sieci za przedluzenie umowy.a do tego sony ericsson k770i za 1pln bez
      simlocka.czy to jest zla oferta??? btw.moj brat kupil rok temu w erze 6500slide
      i tez byla bez simlocka...

a jesli chodzi o artykul to mysle ze era postapila bardzo madrze.po co te
      simlocki jak i tak mozna je latwo zdjac??poza tym popularne sa dzis karty
      turbo-sim wiec simlock to juz zadna przeszkoda, a jednak sofcik
      zawala-niepotrzebnie.poza tym era teraz uzyska rozglos w internecie i pozytywne
      opinie od internautow.czy istnieje lepsza reklama??
      • Gość: W Re: Telefony w Erze od piątku bez simlocka IP: *.adsl.szeptel.net.pl 21.01.09, 09:00
        Niestety mijasz się z prawdą. Jeżeli masz duże "obroty" na koncie (wysokie
        rachunki) to masz bonusy itd. Jeżeli jesteś bidulką z abonamentem za 20 pln i
        nie przekraczasz tej sumy to po dwóch latach możesz co najwyżej dostać pakiet
        minut do konkretnej osoby w Erze, a nie telefon z 1pln (dostajesz najtańszy za
        149 zł).
        • Gość: kkk Re: Telefony w Erze od piątku bez simlocka IP: *.na5.pl 21.01.09, 09:17
          a co bys chcial?zeby ci doplacali niewiadomo ile do telefonu, jesli im sie to
          przez 2 lata nie zwroci?
          • Gość: karol Re: Telefony w Erze od piątku bez simlocka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.09, 11:07
            niektorzy to jeszcze mysla jak za komuny, chcialby placic 20zl i dostac komorke
            za 1400zl i jeszcze rozmomy za pol darmo. idioci.
    • Gość: Briesen Telefony w Erze od piątku bez simlocka IP: *.watf.cable.ntl.com 21.01.09, 00:11
      Fajna oferta i na pewno bedzie duzo ludzi co na nia pojdzie..
      Ja obecnie place ok 90 PLN

mam 600 minut.
      1000 sms

nielimitowane rozmowy w obrebie sieci...

kontrakt 30 dniowy - nie potrzebuje nowego aparatu bym nim blyszczec...:)

Pozdrowienia serdeczne z o2.uk i mam nadzieje ze kiedys bedzie tak w pl...

PS. O2 nie lockuje aparatow ;)
      • Gość: AT-ek Re: Telefony w Erze od piątku bez simlocka IP: *.eranet.pl 21.01.09, 01:06
        Nie porównujmy O2 do Ery bo to jakby porównać Daewoo do Audi. Troche nie ten
        segment. I nie ten kraj... U nas liczy sie haslo: ze telefon jest za 1 zł... I
        to lud kupuje. Prawdziwi klienci umiejący sobie porównac umowy na to nie za
        specjalnie zwracają uwagę. I szkoda bo powinniśmy sprawdzic wszystkie warunki
        oferty a nie gadac potem :(...) a bo sprzedawca/konsultant nic mi nie
        powiedział(...))
        • Gość: asd Re: Telefony w Erze od piątku bez simlocka IP: *.wbs.ssh.gliwice.pl 21.01.09, 09:00
          Chyba na odwrót?
          O2 - Audi
          Era - Daewoo
        • prawdziwy.jonek Re: Telefony w Erze od piątku bez simlocka 22.01.09, 00:16
          Gość portalu: AT-ek napisał(a):

> Nie porównujmy O2 do Ery bo to jakby porównać Daewoo do Audi. Troche nie ten
          > segment. I nie ten kraj... U nas liczy sie haslo: ze telefon jest za 1 zł... I
          > to lud kupuje. Prawdziwi klienci umiejący sobie porównac umowy na to nie za
          > specjalnie zwracają uwagę. I szkoda bo powinniśmy sprawdzic wszystkie warunki
          > oferty a nie gadac potem :(...) a bo sprzedawca/konsultant nic mi nie
          > powiedział(...))
          no tak i porownoje sie dwa miesiace i wszelkie pierdoly a na koniec wychodzi
          roznica 5 pln w skali 2 lat. ej ludzie.
    • Gość: m1gu3l Re: Telefony w Erze od piątku bez simlocka IP: *.static.otenet.gr 21.01.09, 06:30
      ciekawe czy iPhone'y tez beda odblokowywac
    • Gość: oo Telefony w Erze od piątku bez simlocka IP: *.nokia.com 21.01.09, 07:54
      A jak często sciągaliście simlocka?
      Ja z komórek korzystam ok 10lat, miałem różne i prepaidy i abonamentowe i takie
      za 10zl w abo i takie za 600zl w abo.

w ciagu tego czasu i kilku dziesieciu telefonów (bo licze to w perspektywie
      rodziny - rodzice plus brat i siostra)
      simlocka zdjąłem 2 razy - plus minus 4-5lat temu
      teraz nie mam takiej potrzeby, więc po co aż tak bardzo bić pianę.
      jednej rzeczy tylko albo nie zauwazyłem albo po prostu jej tu nie ma - czy
      telefon z promocji tez bedzie bez simlocka? czy tylko te bez promocyjne? bo to
      by zmieniło postac rzeczy
      • Gość: asd Re: Telefony w Erze od piątku bez simlocka IP: *.wbs.ssh.gliwice.pl 21.01.09, 09:08
        No i z tym się mogę zgodzić.
        Co mi po zdjętym simlocku jak umowa i tak jest na 2 lata i muszę korzystać (i
        płacić) z usługi nawet jak mi się przestanie podobać. Nie no mogę jeszcze karę
        za zerwanie umowy przed czasem zabulić, a co.
        Że niby co, będę mieć bez simlocka to będę korzystał z usług innego opa? Tak czy
        inaczej trzeba komuś płacić za usługę. Nie temu to innemu.
        Już lepiej by było gdyby umowy były na krócej np. na rok lub 6 mies.
        2 lata to wieczność.
        Ale i tak dobry ruch ze strony Ery. Ciekawe co na to pozostali.
      • Gość: coss Re: Telefony w Erze od piątku bez simlocka IP: *.strong-pc.com 21.01.09, 10:31
        W jaki sposób zmieniło?

Podpisujesz umowę i abonament musisz płącić i tak.

ry nie interesuje potem, czy do słuchawki wsadzisz kartę innego
        operatora, czy spuścisz ją w kiblu. Płacisz im Abo, w które masz
        wliczoną cenę telefonu.

Tyle.
    • polsz Telefony w Erze od piątku bez simlocka 21.01.09, 09:27
      "W telefonie komórkowym z SIM-lockiem można zainstalować kartę SIM tylko jednego
      operatora (najczęściej sprzedawcy telefonu),........"
      Najczęściej?? Tzn są sieci, ktre zakładają sim dzięki któremu można mkorzystać
      tylko z innej sieci niż ta która sprzedała?
    • Gość: tymek Telefony w Erze od piątku bez simlocka IP: *.175.152.2.koba.pl 21.01.09, 09:52
      wy ludzie nie widzicie w tym nic dobrego bo nie zmieniacie czesto telefonow.ja
      telefony z ery od razu sprzedaje na allegro (teraz kiedy beda bez simlocka beda
      wiecej warte) i kupuje taki telefon ktorego albo nie ma w erze albo jest po
      prostu tanszy na allegro...
      • Gość: anarchisten Re: Telefony w Erze od piątku bez simlocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 10:10
        I tu się mylisz. Będzie wysyp takich jak Ty i ceny polecą.
    • Gość: Kagan Tez mi łaska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 10:08
      Taka blokade likwiduje sie za drobna oplata w jednym z licznych
      punktow handlujacych uzywana elektronika... I w ogole, to taka
      blokada jest niezgodna z duchem ustawy antymonopolwej, wiec Era
      powinna zpalcic spore odszkodowanie kazdemu, ktoremu sprzedala
      telefon komorkowy z takowa blokada...
      • Gość: tytus Re: Tez mi łaska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 11:00
        A inni operatorzy, któzy tez mają simlocki to już nie? Weź się ogarnij, opy
        sprzedają je w promocjac po niższej cenie niż rynkowa, więc moga miec blokady.

dla Ery gratulacje za dobra i odważną decyzję
        • nazimno Po "nizszej"? buhaha! 21.01.09, 11:20
          I tak sobie to odbiora...
    • nazimno Zupelnnie jak w starym dowcipie o rabinie, 21.01.09, 11:03
      ktory zalecil najpierw wziecie sobie kozy do ciasnego mieszkania,
      a potem poradzil, aby sie jej pozbyc.

COZ ZA ULGA!!!
    • Gość: cierpliwa Telefony w Erze od piątku bez simlocka IP: *.bph.pl 21.01.09, 12:38
      ja juz 4-ty tydzien czekam na zdjecie simlocka w Erze, po
      zakonczeniu 24-miesiecznej umowy, podobno producent nie przysyla
      kodu;-)
      • Gość: na zimno Kup sobie kalendarz na 2010 rok, przyda sie. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.01.09, 14:06
    • krem23 Telefony w Erze od piątku bez simlocka 21.01.09, 12:53
      do ery polecą wariaci, bo nikt nie mówi, że Era nie daje osobnej gwarancji, ale
      wraz z umową, której nie można oddzielić;
      lećcie głupki do Ery na te pseudo bajery!
      teraz tylko Play albo Plus, bo Orange kręci inaczej...
      • Gość: ytutor Re: Telefony w Erze od piątku bez simlocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.09, 01:39
        co za bełkot?
    • Gość: kepułg Telefony w Erze od piątku bez simlocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.09, 15:15
      Po przeczytaniu wszystkich komentarzy mam pare uwag dla wszystkich.
      Po pierwsze tel bez simlocka będzie cieszył osoby które przedłużają umowę i biorą tel ale go nie potrzebują i sprzedają, poza tym to nie ma znaczenia. Po 2 latach simlocka w era ściągają za free i jak się umie rozmawiać z serwisem (nie z BOK) to trwa to 5 minut - mi Pan po prostu podał kod i instrukcję jak go wprowadzić i po wszystkim.
      A brać fona na abonament i go sprzedać to trzeba trafić z modelem, kiedyś był to siemens M65, niedawno k770, teraz nie ma w ofercie telefonu na którym można zarobić - nie piszę tu o 50zł bo za tyle to szkoda zachodu. Różnica dla stałych abonentów w oferci z tel i bez niego to 15zł na miesiąc co daje nam 360zł przez 24miechy, więc trzeba wziąść tel za zeta warty 500zł a takowych nie ma.
      • nazimno No wlasnie. 21.01.09, 15:39
        Rachunek jest prosty. Nic nie daja za darmo. Laska zadna.

• Gość: maja HEYAH rządzi IP: *.e-wro.net.pl 21.01.09, 23:35
      nie ma to jak Heyah!!!
    • prawdziwy.jonek Re: Telefony w Erze od piątku bez simlocka 21.01.09, 23:59
      Gość portalu: bati napisał(a):

> Wg mnie najlepsza i jak najbardziej rewelacyjna oferta i info w ostatnim
      > czasie zaraz po podwojnym doladowaniu w tak tak-u gdzie kasa jest na wszystko
      > nie tak jak w orange tylko do swojej sieci. Sadze ze pomysl usuniecia blokady
      > sim z telefonow powinien byc nasladowany, zreszta tak samo jak i podwoje
      > doladwoanie do wszystkich.

ja tam nic nie widze rewelacjnego, po prostu rynek ich do tego zmusil.
    • Gość: Woland Telefony w Erze od piątku bez simlocka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.09, 09:56
      @krem23 zacznij myśleć jaki ma to związek z gwarancją ?
      Idziesz z kartą gwarancyjną do kazdego salonu ery, sklepu firmowego i nie obchodzi Cię gdzie jest serwis nokii, SE czy LG ... zastanów sie co piszesz
    • Gość: RT Telefony w Erze od piątku bez simlocka IP: *.eranet.pl 22.01.09, 12:14
      Jak moge samodzielnie sprawdzic czy w moim telefonie zalozony jest simlock?
      • Gość: j. Re: Telefony w Erze od piątku bez simlocka IP: *.chello.pl 22.01.09, 15:18
        hmmmmmmm....
        może po prostu wsadź samodzielnie kartę sim innego operatora?
    • Gość: starskiw Telefony w Erze od piątku bez simlocka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.09, 19:58
      o proszę... a powiedzcie mi czy jest w Erze, elektroniczny podpis
      (wprowadzony niedawno przez Plusa)? interesuje mnie najlepsza oferta
      biznesowa... a z tego co widziałem, to jednak Plus ma najlepsze
      stawki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka