Gość: Micky "Dz": Właściciele starych aut zapłacą wysoki po... IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.04.09, 15:11 To żart? Napiszcie że to żart.Proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magnolia Rządy innych państw dopłacają IP: 88.220.177.* 17.04.09, 15:15 by ludzie pozbyli sie starych aut, a u nas będzie się tych ludzi łupić. Nigdy nie zagłosuje za partią, któqa zechce coś takiego wprowadzić!!!! To jest policzek dla emerytów, którzy dbają o swoje auta, a jeżdżą nimi okazyjnie - im się nie opłaci kupować nowych aut. PROTESTUJĘ PRZECIWKO TAKIEMU POMYSŁOWI!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik "Dz": Właściciele starych aut zapłacą wysoki po.. IP: 193.109.212.* 17.04.09, 15:16 Jeżeli ma być podatek od samochodu jak Niemczech, to niech będzie również mozliwość odliczenia w PIT-cie kosztów dojazdu do pracy autem (podaje się rzeczywiste koszty dojazdu).... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bćk "Dz": Właściciele starych aut zapłacą wysoki po... IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.09, 15:17 i znowu najbiedniejsi dostaną po du...., swoją drogą ciekawe co w sytuacji gdy mam golfa z 81 roku, cacuszko z wymienionym serduszkiem 1,9 TDI z 2000 r. Odpowiedz Link Zgłoś
agata789 "Dz": Właściciele starych aut zapłacą wysoki po.. 17.04.09, 15:22 Tego Rostowskiego poyebauo do reszty. Dwa dni temu wpakował Polskę w nowe długi w MFW i przekonywał, że to wielki sukces, bo weszliśmy do tego samego ekskluzywnego, elitarnego klubu, co Meksyk i Turcja. Dziś wymyślił sobie nowy podatek, pewnie żeby te długi spłacić. Powinien udać się do psychiatry, bo chyba ma coś z głową. I jak najszybciej sp*ać z tego kraju, bo jeśli naprawdę wprowadzi ten podatek, to będzie wisiał jako pierwszy. Odpowiedz Link Zgłoś
elgorka "Dz": Właściciele starych aut zapłacą wysoki po... 17.04.09, 15:28 Jestem użytkownikiem "youngtimera" - Mercedesa W124, 2.0D, z 1988 r. To boskie i ekonomiczne auto. Takim planom ZDECYDOWANIE mówię: nie ! - wypchajcie się!!! ...."forfaksejk". No nie, To czubki! A macie jakiś sensowny pomysł dla miłośników porządnych, kultowych samochodów.... ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e "Dz": Właściciele starych aut zapłacą wysoki po... IP: 89.174.66.* 17.04.09, 15:29 Siane fermentu i straszenie Polaków o jakiś podatkach jak ich nie ma powinno być karane z całą surowością prawa , tak puszczano kaczkę w peerelu i powoływano się na nieoficjalne żródła a dzisiaj mamy niby wolną Polskę i takie pisanie jest conajmniej nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trondzik nie cała prawda IP: 195.124.18.* 17.04.09, 15:37 Czytałem ten projekt w całości. W ostatnim rozdziale, jest napisane, że każdy kto ma auto starsze jak 5lat może zwrócić się o dofinansowanie do nowego auta. Kwota przyznanego dofinansowania może być od 25 do 110% wartości nowego pojazdu w zależności od sytuacji materialnej wnioskodawcy. Warunkiem dodatkowym jest,że nowe auto nie może kosztować wiecej jak 160 tys brutto. Jak coś publikujecie to doczytajcie do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: nie cała prawda IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.04.09, 16:11 "Czytałem ten projekt w całości. W ostatnim rozdziale, jest napisane, że każdy kto ma auto starsze jak 5lat może zwrócić się o dofinansowanie do nowego auta. Kwota przyznanego dofinansowania może być od 25 do 110% wartości nowego pojazdu w zależności od sytuacji materialnej wnioskodawcy. Warunkiem dodatkowym jest,że nowe auto nie może kosztować wiecej jak 160 tys brutto. Jak coś publikujecie to doczytajcie do końca. " No i co z tego.Nawet jeśli "możesz się zwrócić o dofinansowanie..." to my ci możemy odmówić.A gwarantuje,że tak będzie,jeśli nagle parę milionów użytkowników aut to zrobi. Bo niby skąd Cudak weźmie pieniądze skoro rozpier.... dokumentnie gospodarkę? te rzekome "dofinansowanie" to pic na wodę i fotomontaż dla ludu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ted "Dz": Właściciele starych aut zapłacą wysoki po.. IP: 77.79.210.* 17.04.09, 15:38 Tak czytam i czytam te wiadomosci, jak nas chciagle gola z kazdego grosza, i jakie maja plany by golic nas jeszcze bardziej. I coraz bardziej mam ochote wyjsc na ulice, obrzucac kamieniami rzadowe budynki, pobic sie z policja, podpalic pare samochodow i zrobic rozpierduche na pol miasta. Moze w koncu ludziom puszcza nerwy i tak zrobia to te doopki z rzadu sie opamietaja! To znaczy ze jak mam samochod z 1995 roku to jestem frajer do golenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 9090 wreszcie!!!!! IP: *.lns6-c8.dsl.pol.co.uk 17.04.09, 15:42 prawda jest.... taka: -jak ktos zarabia 700euro miesiecznie netto (albo mniej) to nie ma samochodu. -bo Polakow nie stac na samochody, niestety. +Dlaczego? co ty mowisz? -poprostu bida - biedny kraj bez autostrad i infrastruktury. wiec dlaczego mieliby miec samochody? tak samo bylo z Tel.- komorka byla bo od jedzenia sobie odebral i wyszperal 60pln miesiecznie na rate i abonament.... tylko poco? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark Re: wreszcie!!!!! IP: *.adsl.inetia.pl 17.04.09, 18:01 Kolego lepiej wracaj do zmywaka, bo cie zwolnia i juz nie bedziesz mogl szpanowac vauxhallem astra, jak przyjedziesz do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poi "Dz": Właściciele starych aut zapłacą wysoki po... IP: *.domainunused.net 17.04.09, 15:44 polska - kraj dla bogatych, reszta może zdychać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mazda626-96 Bojkot i protest IP: *.gprs.plus.pl 17.04.09, 15:46 No to oprotestujmy to i tyle. Po co tyle szumu? Tu można się podpisywać, jeśli oczywiście macie odwagę, bo trzeba podać swoje pełne dane :) wmw24.pl/stop-auto-tax/listy/brak-zgody/ . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzyk11 "Dz": Właściciele starych aut zapłacą wysoki po... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 15:49 niech wprowadzą!!! Sukces tuska i p.o. GWARANTOWANY!!! Tylko w czym???? Jak w dupę dostanie całe społeczeństwo to na pewno NIE W WYBORACH! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norbert "Dz": Właściciele starych aut zapłacą wysoki po... IP: *.toya.net.pl 17.04.09, 15:56 niech się walą złodzieje! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
j-50 "Dz": Właściciele starych aut zapłacą wysoki po... 17.04.09, 15:59 Po wprowadzeniu takiego podatku PO przepadnie w najbliższych wyborach. Do tego będzie to długo pamiętane politykom związanym z obecnym PO - oni nie będą mieli szans wyborczych w żadnej partii, a żadna partia z nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOŚĆ "Dz": Właściciele starych aut zapłacą wysoki po... IP: 80.50.236.* 17.04.09, 16:00 Chyba rząd daje nam sygnał, że już czas na potężny i krwawy protest. WYKLĘTY POWSTAŃ LUDU ZIEMI! MŁOTY W DŁOŃ! KUJMY BROŃ! BUJAĆ TO MY, PANOWIE SZLACHTA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyMafia Jak zwyle Podatki dla najbiedniejszych :D IP: 192.16.134.* 17.04.09, 16:06 A najbotatsi maja to w dupie. O to pseldo-liberalna Platforma Obywatelska. reaczej Platforma kolesiow i mafi fiskalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość "Dz": Właściciele starych aut zapłacą wysoki po.. IP: 80.50.236.* 17.04.09, 16:07 Na początek proponuję dać wyraz swoim nastrojom w tym temacie poprzez aborcję kandydatów PO do Europarlamentu. Jak się rząd nie opamięta, to są kilofy, śruby, mutry, kamienie, butelki z benzyną itd., a potem następne wybory do Sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
skieaw "Dz": Właściciele starych aut zapłacą wysoki po... 17.04.09, 16:15 Ogólnie jestem za Po... ale wprowadzając ten podatek... na mój głos nie maja co liczyć... Łatwo im mówić... tylko nie każdego stać na nowy samochód... 500 zł co roku... nie wygląda dla mnie fajnie... Odpowiedz Link Zgłoś
holyfido Re: "Dz": Właściciele starych aut zapłacą wysoki 17.04.09, 17:25 Ja mam 3 auta, 28, 27 i 18 letnie, wszystkie w dobrym stanie, przegląd przechodzą bez potrzeby popychania łapówką. Stan techniczny jak się należy. Sam o nie dbam i są dobre. Dwa Mercedesy i jedno Audi. Ale po wejściu w życie tego durnego podatku "ekologicznego" będę musiał je zezłomować (bo przecież nikt nie odkupi). Tylko dlatego, że komuś się nie podoba, że lubię jeździć klasycznymi autami, a nie nowymi plastikami. Nie ma co ukrywać na nową E klasę mnie nie stać, ale na porządnie utrzymane 28 letnie auto tak (zaznaczam, że stan techniczny bez zastrzeżeń). Pytam się jakim prawem? Ktoś odpowie ekologia. Ja mu powiem, że kupie starsze auto, bardziej unikatowe, z większym silnikiem i żółtymi blachami i tyle będzie z tej ekologii, a do zabytków nikt się nie doczepi. PO traci mój głos, na przekór zagłosuję na PiS w najbliższych wyborach do PE (jeśli ta plotka się potwierdzi) Myślę jednak, że dziennikarzy poniosło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaRaS niech zlikwiduja krus i 3,75 mld dla kosciola !!! IP: *.e-wro.net.pl 17.04.09, 16:16 a nie czepiaja se ludzi ktorzy trudno wiaza koniec z koncem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
jacorf1970 Niezgodne z konstytucją 17.04.09, 16:32 Nierównośc obywateli to chyba coś znaczy. Ale można się zapytać jak bardzo inteligentni są nasi posłowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obz "Dz": Właściciele starych aut zapłacą wysoki po.. IP: *.dyn.optonline.net 17.04.09, 16:34 nigdy wiecej PO i z nimy ktokolwiek zwiazany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obz Re: "Dz": Właściciele starych aut zapłacą wysoki IP: *.dyn.optonline.net 17.04.09, 16:36 do (jani), uwazaj polska nie jest bandycka, tylko jej wladze antypolskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa "Dz": Właściciele starych aut zapłacą wysoki po.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.09, 16:38 Świetny pomysł! Jak ktoś jest biedny i nie stać go na nowe auto to jeszcze mu dowalić podatek, a co.. Oby wiecej takich mądrych pomysłów pogłębiania dysproporcji społecznych. Moje gratulacje!!! Zamiast dopłacić za zezłomowanie żeby sobie taki bidak np nauczyciel czy pielęgniarka, dołożyli i kupili nowsze auto to zrujnować go do końca.. Życze naszemu rządowi troszke rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś