Gość: Izabela "PB": Palaczy i tytoniowy biznes czeka horror IP: 82.177.122.* 08.05.09, 14:01 Czas, aby i u nas zrobili porzadek z palaczami. To skaranie, nawet w pracy nie ma czym oddychać. Brak kultury totalnie. Nie liczą sie z nikim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bierny palacz "PB": Palaczy i tytoniowy biznes czeka horror IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.09, 14:11 Widzę, że nikt jeszcze nie poruszył aspektu ekologicznego. Palacze sobie nie zdają sprawy, jak przez swoje kochane szlugi nieświadomie powięszają dziurę ozonową, generują kwaśne deszcze i ogólnie degradują środowisko (pomijam kwestię petów, które rozkładają się w ciągu 2 lat - wasze szczęście). Nie zdajecie sobie sprawy, co by dla środowiska dobrego dało, gdybyście nagle, z dnia na dzień, wszyscy na świecie przestali palić. Odpowiedz Link Zgłoś
garnek_z_neolitu taaaak. 08.05.09, 14:29 A meska populacja palaczy jest jeszcze dodatkowo odpowiedzialna za gradobicie, trzesienie ziemii i koklusz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaj Re: "PB": Palaczy i tytoniowy biznes czeka horror IP: 81.210.85.* 08.05.09, 15:00 pet sie rozklada 2 lata a "ekologiczna torebka" 10 lat. jesli jestes tak bardzo eco to zacznij zwalczac kierowców, hodowców bydła, producentow energii elektrycznej, i wogole ludzi...oddychaja, poca sie, wydalaja rózne rzeczy...zatruwaja srodowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirko "PB": Palaczy i tytoniowy biznes czeka horror IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.09, 14:15 Najwyższy czas żeby tę bezdenną głupotę i zarazę wytępić do cna, bo to gorszy horror niż narkomania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cipson Re: "PB": Palaczy i tytoniowy biznes czeka horror IP: *.chello.pl 08.05.09, 14:16 ty durna biedrono!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gino "PB": Palaczy i tytoniowy biznes czeka horror IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.09, 14:20 Dobrze by było zupełnie wyeliminować te cuchnące gęby z cywilizowanych społeczeństw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m1eecp0 "PB": Palaczy i tytoniowy biznes czeka horror IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.09, 14:48 skoro państwo tak bardzo chce się o nas troszczyć, to w takim razie proszę o zakaż spożywania alkoholu w miejscach publicznych. tak jak niepalącym przeszkadza dym podczas posiłku w restauracji, tak samo mnie mogą przeszkadzać pijackie wrzaski. Odpowiedz Link Zgłoś
hstep "PB": Palaczy i tytoniowy biznes czeka horror 08.05.09, 14:51 Jeśli Polaków jest ok.38 mln, to 9 mln palaczy stanowi 23,8% - dlaczego autor podkreśla, że "aż" 9 mln palaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pani Re: "PB": Palaczy i tytoniowy biznes czeka horror IP: *.inetaccess.pl 08.05.09, 16:02 Procentowy udział palaczy w społeczeństwie liczy się biorąc pod uwagę tylko obywateli powyżej 18 roku życia. Polaków jest rzeczywiście 38 mln, ale duży procent stanowią niepełnoletni, których się nie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: "PB": Palaczy i tytoniowy biznes czeka horror IP: *.CNet.Gawex.PL 08.05.09, 17:02 .....chyba nie liczysz noworodkow...i malych dzieci???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Medusa "PB": Palaczy i tytoniowy biznes czeka horror IP: *.acn.waw.pl 08.05.09, 14:54 Nareszcie!!! Śmierdziele - won!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palacz "PB": Palaczy i tytoniowy biznes czeka horror IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.05.09, 14:56 O co chodzi? Jestem palaczem i rozumiem, że osobą niepalącym może przeszkadzać dym. Zakazy jak najbardziej powinny być wprowadzone w miejscach publicznych (przystanki, Urzędy, szpitale). Za śmiecenie na ulicy też można karać ale czy nie prościej jest postawić śmietnik? Jeżeli chodzi o knajpy to sprawa wygląda inaczej. Ja jestem właścicielem i to odemnie powinno zależeć czy u mnie wolno czy nie. Jak komuś to nie pasuje to poprostu do mnie nie przyjdzie. tylko ja na tym strace ale to jest moja sprawa! Ja idąc do knajpy gdzie nie pasuje mi muzyka nie żądam jej zmiany tylko zmieniam lokal. Śmierdzi Wam w knajpie gdzie się pali to idzcie do innej. Proste Odpowiedz Link Zgłoś
lava71 Re: "PB": Palaczy i tytoniowy biznes czeka horror 08.05.09, 15:16 W sumie masz trochę racji. Prowadząc swoją działalność masz prawo decydować ... ale ... w tym przypadku świadczysz usługę innym ludziom a to już inna sprawa. Tu pojawiają się zasady, jakie nakłada państwo i które każdy właściciel musi przestrzegać ... nie będę tu się rozpisywać bo znasz się na tym dużo lepiej. A co do wyboru lokalu ... obecnie w każdym można trafić na palaczy więc wybór jest żaden. Ciekawe jak wzrosną obroty takich pubów i knajpek gdy reszta społeczeństwa uzna, że może z nich także korzystać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: "PB": Palaczy i tytoniowy biznes czeka horror IP: *.bb.sky.com 08.05.09, 16:09 > Ciekawe jak wzrosną obroty takich pubów i knajpek gdy reszta społeczeństwa uzna, że może z nich także korzystać? doswiadczenie uczy, ze raczej zmaleja. niewiele, ale zmaleja. sa tez ciekawe wyniki badan, ktore pokazuja, ze w stanach usa, w ktorych zakazano palenia w knjpach wzrosla liczba wypadkow drogowych spowodowanych przez pijanych kierowcow - pija i jaraja szlugi w chacie, jada po kolejna flaszke i sie rozbijaja. A przedtem pili w local pub. mozna to wygooglac. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: "PB": Palaczy i tytoniowy biznes czeka horror 08.05.09, 23:46 1. Załóż własną knajpkę - przy większości niepalących będziesz miała zapewnioną klientelę. W czym problem? 2. Gość ma 100% rację - to jest jego lokal i to on ustala zasady. Przecież on nie odmawia obsługi niepalącym. Natomiast nowe prawo zmusi go do nieobsługiwania palących. Jest to legalizowanie dyskryminacji. 3. Skoro wprowadza się zakaz palenia to dlaczego nie wprowadzić zakazu puszczania kijowej muzyki w knajpkach? No ja tam jak słyszę np. Rubika to mam odruch wymiotny i nie jestem w stanie nic zjeść. No szkodzi mi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jestem za palacz z irlandii IP: *.b-ras1.pgs.portlaoise.eircom.net 08.05.09, 14:57 jako palacz powiem ze to nie horror iz nie mozna palic w lokalach gastronomicznych, pubach i dyskotekch. To cud- prznajmniej moje ciuszki i wlosy po wyjsciu nie wala jak rzygi w popielnicy, nie jest mi glupio jak mam po wieczorze na miescie rozbierana randke, a i zdrowie nie jest tak nadwatlone po wyjsciu na miasto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liczacy "PB": Palaczy i tytoniowy biznes czeka horror IP: 193.110.99.* 08.05.09, 14:59 w Europie pali 30% a Polsce az 9 mln. 9/36=1/4 w Polsce pali 25% obywateli, czyli "tylko" nie "az" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palacz "PB": Palaczy i tytoniowy biznes czeka horror IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 08.05.09, 15:01 Pozatym jeżeli tak chcemy zlikwidować palenie to poprostu zdelegalizujmy tytoń. Tak samo jak narkotyki. Tylko co będzie potem? alkochol? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niedźwiad,brat fok czy nieroby z SejmuRP tzw "posłowie" mogliby się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.09, 15:13 pospieszyć z tą ustawą? tak żeby od lipca wszedł już zakaz? Odpowiedz Link Zgłoś
harbourfront Re: czy nieroby z SejmuRP tzw "posłowie" mogliby 08.05.09, 15:19 Nareszcie ktos dokopal palaczom.Kazdy palacy to uzalezniona swinia ktora ma wyprany przez tyton mozg.Przecz ze swinskimi papierochami. Palacze na madagaskar.Tam mozecie sobie dmuchac w te durne ryje tym smrodem Odpowiedz Link Zgłoś
jaaceek "PB": Palaczy i tytoniowy biznes czeka horror 08.05.09, 15:41 >W Europie pali 30 proc. obywateli, w Polsce aż 9 mln osób. "aż 9". Cóż za informacja i rzetelne przeliczenie. Nie ma to jak porównać liczbę bewzględną z względną. Gratuluję profesjonalizmu. Te 9 mln osób to "aż" 24% polskiego społeczeństwa. Chyba, że chodzi tylko o pełnoletnią część społeczeństwa, ale takiej informacji też nikt nie podał. Byle napisać, byle wierszówka leciała, a nóż lud będzie na moim poziomie i kupi tekst, eehhhh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jenas od wojska to ty sie k...odpier... IP: *.238.76.2.ip.airbites.pl 08.05.09, 15:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greet co z tego skoro pracodawcy muszą zapewnić IP: *.salwator.com.pl 08.05.09, 16:06 palaczom palarnię za swoje pieniądze. Chore... Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 Re: "PB": Palaczy i tytoniowy biznes czeka horror 08.05.09, 16:20 Posadzisz tytoń, to posadzą ciebie, wprowadzą odpowiedni paragraf. Pewnie sam byś chciał jeszcze pędzić bimber, tankować bezakcyzowy olej rzepakowy do samochodu i sam produkować prąd? A kto zapłaci akcyzę na diety poselskie, wódeczki dla Prezydenta, pensje ministtrów i urzędników i inne ważne państwowe wydatki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
and_nowak Pozwólmy robić kupy w knajpach! 08.05.09, 16:32 Ja wprawdzie nie palę, ale strasznie lubię sobie puścić głośno (i smrodliwie) bąka! Zwłaszcza przy jedzeniu. A jak zjem więcej, to lubię sobie zrobić kupę. NIE! Nie każcie mi nigdzie wychodzić, wy terroryści - nie podoba się to won! A jak wypiję, to lubię... A na poważnie: ludzie - palcie ile chcecie, ale nie tam, gdzie smrodzicie innym. W większości firm (cywilizowanych) palacze mają jakiś pokoik do smrodzenia i tam się schodzą na fajkę i pogaduchy. Da się. A, jeszcze jedno: wkurza mnie, gdy palacz wyrzuca niedopałek przez okno samochodu. Świnia i brudas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty pet wprowadzić zakaz palenia!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.09, 16:37 Nie miałbym nic przeciw paleniu, gdyby nie walające się wszędzie pety po papierosach, na chodnikach, trawnikach, drogach, gdzie się nie spojrzy tam pety!!! Najpierw nauczyć sprzątania po sobie a potem palić! Odpowiedz Link Zgłoś
skrz-atu "PB": Palaczy i tytoniowy biznes czeka horror 08.05.09, 16:48 Niedługo nie będę się mógł wysr*ać bo moje g*wno zanieczyszcza środowisko, ani kawy napić bo szkodzi MOJEMU zdrowiu. Ludzie, komuna to pikuś, nadchodzi czas, jak to pewien niezwykle mądry autor którego nazwiska nie wymienie dla świętego spokoju, "ludzkich szklarni". Niedługo nadejdą czipy wszczepiane przy urodzeniach "dla naszego bezpieczeństwa moralnego", żebyś tak czasem przypadkiem nie zrobił czegoś niemoralnego, jak na przykład zapalenie papierosa na swoim podwórku, na które sąsiad ma okno, bo go demoralizuje. A zdrady i dup*enie gdzie popadnie z byle kim już nie jest niemoralne, bo to "sprawa prywatna". Chcecie wprowadzać takie zakazy? W porządku, ja przestane palić, ale wy kastrujcie tych co mnie demoralizują dup*ąc się po parkach. Z Bogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yeellow Re: "PB": Palaczy i tytoniowy biznes czeka horror IP: *.acn.waw.pl 08.05.09, 17:14 nie chodzi o moralnosc, a o smrod. Po twojemu, chodzi o to, zebys nie mogl srac na moje podworko. Jezeli nie musi wdychac dymu ktos, kto nie ma na to ochoty, to pal sobie do woli. Odpowiedz Link Zgłoś
fajnis "PB": Palaczy i tytoniowy biznes czeka horror 08.05.09, 16:50 od 4 miesięcy palę e-papierosy www.mild.pl Tutaj nie ma dymu, wiec chyba zakaz ich nie dotyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giewont Kolejny z postulatów Hitlera załatwiony na tak IP: *.acn.waw.pl 08.05.09, 16:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał "PB": Palaczy i tytoniowy biznes czeka horror IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.09, 17:38 Przy starzejącym się społeczeństwie powinno się raczej promować palenie tytoniu. Odpowiedz Link Zgłoś
beju_from_eldorado Re: "PB": Palaczy i tytoniowy biznes czeka horror 08.05.09, 21:01 Ja osobiscie nie pale i jestem przeciwko paleniu w miejscach publicznych. dlaczego amm sie truc czyims dymem skoro nie pale? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo "PB": Palaczy i tytoniowy biznes czeka horror IP: *.ssp.dialog.net.pl 09.05.09, 04:26 Tiszner mowil ze jest prawda ......i tak dalej nie ma wiekszego belkotu niz twierdzenie ze palenie jest zle dla budzetu.Palacz w placi bandycki podatek w postaci akcyzy .Umiera statystycznie wczesniej czyli nie pobiera zbyt wielu emerytur.Natomiast te radiomaryjne idiotki kture nie wypracowaly ani grosza zyja dlugo i glupio.A na koniec i tak trafieja do szpitali .Ich koszt lecznia jest zabujczy Odpowiedz Link Zgłoś