jarek9922 09.08.05, 17:04 Przedziwne rzeczy dzieja sie ze smietnikiem w nowym bloku - najpierw naklejono napis "smietnik" a potem go zrywano. A kontenery jak staly na powietrzu - tak stoja. Czy ktos wie o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jorge_76 Re: Smietnik 09.08.05, 23:01 Cholera wie, mam nadzieje że w końcu schowają te kontenery bo mało estetycznie to wygląda. A najlepeij już jakby jakaś kontrola przyjechałą i zmusiłą dewelopera do wybuidowania wiaty ze śmietnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
zdrowy_rozsadek1 Może... 10.08.05, 16:23 Może nasz ulubiony Deweloper zamieni to na garaże i będzie chciał sprzedać w cenie 17.000 zł? he, he a może wymyśli bardziej elegancką nazwę - bo jakże to aby "na takim osiedlu" był zwykły "śmietnik" hi,hi a może zreflektował się, że zapomniano zrobic podjazdów i panowie przyjeżdżający wyrzucać śmieci by się strasznie wkur...? Odpowiedz Link Zgłoś
jorge_76 Re: Może... 10.08.05, 20:56 A to dobre! :-) Pewnie mają za wysoki krawężnik i kąt podjazdu nie jest zgodny z normami, zawadzają podwoziem swą śmieciarką... :-) Coś mi to przypomina :-) A jak zapatrujecie się na jakies boisko, np do koszykóki (nie mówie o prowizorce do badmingtona). Problem jest realny i poważny. Oddają kolejny blok, w tym roku zaczynają budowę następnego, dzieci w różnym wieku przybywa. Już teraz zaczynają się bawić w berka między samochodami i w okół bloków. Gdyby było duże boisko pewnie tam spędzaliby czas, a przynajmniej starsi chgłopcy. NIe mówiąc o tym że ja chętnie pograłbym z sąsiadami :-) Zdaje sobie sprawę że developer nic nam nie wybuduje ani nie załatwi ale warto pomyśleć nad budową czegoś w własnych funduszy, kilku wspoólnot. Odpowiedz Link Zgłoś
zdrowy_rozsadek1 Re: Może... 11.08.05, 15:29 hmmm... boisko, pomysł aby było na terenie osiedla jest przedni tylko gdzie je zlokalizować? Bo jeżeli ma być to nie-prowizorka to nie ma za bardzo miejsca - docelowo wszędzie maja być bloki a to co było jako miejsce pod rekreacje na mapce osiedla, którą Deweloper nadal pokazuje - juz chyba sprzedane pod blok komunalny. Miało być pięknie osiedle a będzie piękne ... blokowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
jorge_76 Re: Może... 11.08.05, 15:49 Mnie tam osiedle bardzo się podoba, doskwiera tylkko brak boiska. A gwarantuje że za 4-8 lat jeszcze zapłączemy z tego powodu. Przeciez będziemy tu mieszkac większość życia. Odpowiedz Link Zgłoś
zdrowy_rozsadek1 Re: Może... 11.08.05, 17:10 Przecież nikt nie kwestionuje, że boisko jest potrzebne i było nawet w planach Dewelopera. Tyle, ze te plany się zmieniły... Dlatego napisałem "piękne blokowisko" - budynki są ładne i nowoczesne a jak by jeszcze były tereny rekreacyjne (np. boisko), kilka ławek i drzew więcej to byłoby fajne osiedle :-) Odpowiedz Link Zgłoś
seru23 Re: Może... 21.09.05, 19:16 Co do śmietnika, to uważam że dobrze , że jest na zewnątrz, bo przynajmniej widać co sie z nim dzieje...Jak zamkniemy kontenery, to z pewnością powstanie silos. Jeśli chodzi o duże boisko do różnych dyscyplin to jetem za. Trzeb a jakoś "skanalizować" energię młodych ludzi. Ja też bym z chęcią przyłączył sie do gry. Odpowiedz Link Zgłoś
sdr Re: Może... 21.09.05, 21:23 seru23 napisał: > Co do śmietnika, to uważam że dobrze , że jest na zewnątrz, bo przynajmniej > widać co sie z nim dzieje...Jak zamkniemy kontenery, to z pewnością powstanie > silos. > Jeśli chodzi o duże boisko do różnych dyscyplin to jetem za. Trzeb a > jakoś "skanalizować" energię młodych ludzi. Ja też bym z chęcią przyłączył sie > do gry. No bez sensu myślenie. Lepiej, żeby kontenery zajmowały miejsce parkingowe, podczas gdy jest przewidziane pomieszczenie na śmietnik a do tego jeszcze już zaczynają przy nich urzędować obcy. Godzinę temu jakaś kobieta zabierała stamtąd chleb. Jeśli ona mogła wejść - a zmiana jest p. Genia to kto jeszcze przychodzi na jego zmianach grzebać w śmieciach? Za chwilę zaczną sie kiepskie pogody, wiatry i bedziemy miec śmieci na całym parkingu. Już tak było. Pamiętacie? Ja pamietam, bo dozorcy jakoś nie bardzo chcieli z tym walczyc i śmieci malowniczo fruwały po osiedlu. Jeśli jest miejsce na kontenery to powinny tam właśnie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Może... 22.09.05, 08:41 Ja wspolczuje tym ludziom z C1.. Bo moge sie zalozyc, ze zaraz beda mieli robactwo w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
michal00710 Re: Smietnik 12.08.05, 00:12 jeśli chodzi o te boisko to moze je zrobią jak zdemontuja ten barak inwestora :D miejsce by sie nadawalo hehe Odpowiedz Link Zgłoś
sdr Re: Smietnik 12.08.05, 10:00 No, ale to jest teren inwestora właśnie, a ostatnie klimaty w relacjach z p. Dąbrowskim raczej dobre nie były i na boisko tam właśnie raczej bym nie liczyła. W ogóle na boisko z łaski inwestora bym nie liczyła... Odpowiedz Link Zgłoś