09.08.05, 17:04
Przedziwne rzeczy dzieja sie ze smietnikiem w nowym bloku - najpierw
naklejono napis "smietnik" a potem go zrywano.
A kontenery jak staly na powietrzu - tak stoja.
Czy ktos wie o co chodzi?
Obserwuj wątek
    • jorge_76 Re: Smietnik 09.08.05, 23:01
      Cholera wie, mam nadzieje że w końcu schowają te kontenery bo mało estetycznie
      to wygląda. A najlepeij już jakby jakaś kontrola przyjechałą i zmusiłą
      dewelopera do wybuidowania wiaty ze śmietnikiem.
    • zdrowy_rozsadek1 Może... 10.08.05, 16:23
      Może nasz ulubiony Deweloper zamieni to na garaże i będzie chciał sprzedać w
      cenie 17.000 zł? he, he
      a może wymyśli bardziej elegancką nazwę - bo jakże to aby "na takim osiedlu"
      był zwykły "śmietnik" hi,hi
      a może zreflektował się, że zapomniano zrobic podjazdów i panowie
      przyjeżdżający wyrzucać śmieci by się strasznie wkur...?
      • jorge_76 Re: Może... 10.08.05, 20:56
        A to dobre! :-) Pewnie mają za wysoki krawężnik i kąt podjazdu nie jest zgodny
        z normami, zawadzają podwoziem swą śmieciarką... :-)
        Coś mi to przypomina :-)
        A jak zapatrujecie się na jakies boisko, np do koszykóki (nie mówie o
        prowizorce do badmingtona). Problem jest realny i poważny. Oddają kolejny blok,
        w tym roku zaczynają budowę następnego, dzieci w różnym wieku przybywa. Już
        teraz zaczynają się bawić w berka między samochodami i w okół bloków. Gdyby
        było duże boisko pewnie tam spędzaliby czas, a przynajmniej starsi chgłopcy.
        NIe mówiąc o tym że ja chętnie pograłbym z sąsiadami :-) Zdaje sobie sprawę że
        developer nic nam nie wybuduje ani nie załatwi ale warto pomyśleć nad budową
        czegoś w własnych funduszy, kilku wspoólnot.
        • zdrowy_rozsadek1 Re: Może... 11.08.05, 15:29
          hmmm... boisko, pomysł aby było na terenie osiedla jest przedni tylko gdzie je
          zlokalizować? Bo jeżeli ma być to nie-prowizorka to nie ma za bardzo miejsca -
          docelowo wszędzie maja być bloki a to co było jako miejsce pod rekreacje na
          mapce osiedla, którą Deweloper nadal pokazuje - juz chyba sprzedane pod blok
          komunalny. Miało być pięknie osiedle a będzie piękne ... blokowisko.
          • jorge_76 Re: Może... 11.08.05, 15:49
            Mnie tam osiedle bardzo się podoba, doskwiera tylkko brak boiska. A gwarantuje
            że za 4-8 lat jeszcze zapłączemy z tego powodu. Przeciez będziemy tu mieszkac
            większość życia.
            • zdrowy_rozsadek1 Re: Może... 11.08.05, 17:10
              Przecież nikt nie kwestionuje, że boisko jest potrzebne i było nawet w planach
              Dewelopera. Tyle, ze te plany się zmieniły...
              Dlatego napisałem "piękne blokowisko" - budynki są ładne i nowoczesne a jak by
              jeszcze były tereny rekreacyjne (np. boisko), kilka ławek i drzew więcej to
              byłoby fajne osiedle :-)
        • seru23 Re: Może... 21.09.05, 19:16
          Co do śmietnika, to uważam że dobrze , że jest na zewnątrz, bo przynajmniej
          widać co sie z nim dzieje...Jak zamkniemy kontenery, to z pewnością powstanie
          silos.
          Jeśli chodzi o duże boisko do różnych dyscyplin to jetem za. Trzeb a
          jakoś "skanalizować" energię młodych ludzi. Ja też bym z chęcią przyłączył sie
          do gry.
          • sdr Re: Może... 21.09.05, 21:23
            seru23 napisał:

> Co do śmietnika, to uważam że dobrze , że jest na zewnątrz, bo przynajmniej
            > widać co sie z nim dzieje...Jak zamkniemy kontenery, to z pewnością powstanie
            > silos.
            > Jeśli chodzi o duże boisko do różnych dyscyplin to jetem za. Trzeb a
            > jakoś "skanalizować" energię młodych ludzi. Ja też bym z chęcią przyłączył
            sie
            > do gry.

No bez sensu myślenie. Lepiej, żeby kontenery zajmowały miejsce parkingowe,
            podczas gdy jest przewidziane pomieszczenie na śmietnik a do tego jeszcze już
            zaczynają przy nich urzędować obcy. Godzinę temu jakaś kobieta zabierała
            stamtąd chleb. Jeśli ona mogła wejść - a zmiana jest p. Genia to kto jeszcze
            przychodzi na jego zmianach grzebać w śmieciach? Za chwilę zaczną sie kiepskie
            pogody, wiatry i bedziemy miec śmieci na całym parkingu. Już tak było.
            Pamiętacie? Ja pamietam, bo dozorcy jakoś nie bardzo chcieli z tym walczyc i
            śmieci malowniczo fruwały po osiedlu. Jeśli jest miejsce na kontenery to
            powinny tam właśnie stać.
            • madziulec Re: Może... 22.09.05, 08:41
              Ja wspolczuje tym ludziom z C1..
              Bo moge sie zalozyc, ze zaraz beda mieli robactwo w domu.
    • michal00710 Re: Smietnik 12.08.05, 00:12
      jeśli chodzi o te boisko to moze je zrobią jak zdemontuja ten barak inwestora :D
      miejsce by sie nadawalo hehe
      • sdr Re: Smietnik 12.08.05, 10:00
        No, ale to jest teren inwestora właśnie, a ostatnie klimaty w relacjach z p.
        Dąbrowskim raczej dobre nie były i na boisko tam właśnie raczej bym nie
        liczyła. W ogóle na boisko z łaski inwestora bym nie liczyła...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka