kdjpiaskowy 17.01.06, 16:56 przyjazdy-wyjazdy, lekarze, przeprowadzki, szkoły.... a teraz następny temat - z jakiej części Polski przyjechaliście? będe odważna i powiem, że ja "pośrednio" z Wrocławia, a kto następny? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kdjpiaskowy Re: A ktorego? 17.01.06, 17:07 jak ktos pisze ze Slaska to z na pewno z górnego. My z dolnego nie mowimy ze jestesmy ze sląska Odpowiedz Link
flippa Re: A ktorego? 17.01.06, 17:10 kdjpiaskowy napisała: > jak ktos pisze ze Slaska to z na pewno z górnego. My z dolnego nie mowimy ze > jestesmy ze sląska a no wlasnie ;) Odpowiedz Link
flippa Re: A ktorego? 17.01.06, 17:09 tego prawdziwego, rzecz jasna. gornego. z, ze zacytuje plakaty z zamierzchlych czasow: "stolicy przemyslu samochodowego". chociaz teraz nam juz chyba tylko piwo zostalo. Odpowiedz Link
tomi_22 Re: polskie "narodowości" w Luxie 17.01.06, 17:03 Stolyyyca - znaczy Warszawa, znaczy Mazowieckie, znczy dawne Warszawskie :) Odpowiedz Link
ma_wi99 Re: polskie "narodowości" w Luxie 17.01.06, 18:58 > Stolyyyca - znaczy Warszawa, znaczy Mazowieckie, znczy dawne Warszawskie :) dawne stoleczne chciales powiedziec (bo takie czasy tez mielismy ;-) Odpowiedz Link
k-th Cracovia 17.01.06, 17:41 Ja z Krakowa, małopolskie, a właściwa, pełna nazwa miasta to Królewsko-Stołeczne Miasto Kraków :)) Odpowiedz Link
xtheo7 Re: polskie "narodowości" w Luxie 17.01.06, 17:54 ciekaw jestem, czy sie trafi ktos z Wachocka ? Odpowiedz Link
ma_wi99 Re: polskie "narodowości" w Luxie 17.01.06, 18:57 > ciekaw jestem, czy sie trafi ktos z Wachocka ? Szukasz pobratymcow? ;-p A ja myslalem, zes ze stolycy? Ja jestem warszawiak z wyboru, Slazak z powolania, krakowianin z zamilowania. A urodzilem sie jeszcze zupelnie gdzie indziej. Ale to juz inna bajka ;-) Odpowiedz Link
mil.ka Re: polskie "narodowości" w Luxie 17.01.06, 18:09 a my szykujemy się do Luxa z Wyszkowa nad Bugiem. :-))) Odpowiedz Link
dungoodxb12s Re: polskie "narodowości" w Luxie 17.01.06, 18:57 Jedynie sluszne miasto, czyli Krakow. I jedynie sluszna dzielnica czyli Krowodrza. Odpowiedz Link
k-th Re: polskie "narodowości" w Luxie 17.01.06, 19:17 Tak, Krowodrza, a dokładniej Łob(u)zów Odpowiedz Link
tomi_22 Chcialbys... 17.01.06, 19:24 Marzyc mozna, a marzenia bywaja piekne co nie? ;))) Odpowiedz Link
ma_wi99 Re: Wawa 17.01.06, 23:03 > A co mialam napisac.... > ze z Tatr?? Beskid Mazowiecki :))) Odpowiedz Link
ma_wi99 Re: Wawa 17.01.06, 23:12 > No dobra, przekonaliscie mnie... > ;) No, to jako jedyna goralka sposrod nas musisz teraz odpowiedziec "czy ci nie zal?" ;-P Odpowiedz Link
kaszub_kaszub Re: polskie "narodowości" w Luxie 17.01.06, 22:49 hej, a my jak nick mowi. a dokladnie z leborka Odpowiedz Link
anwi79 Re: polskie "narodowości" w Luxie 17.01.06, 23:00 Ja właściwie to z Warszawy, ale z poczuciem śląsko-góralskich korzeni ;-)) Odpowiedz Link
szymbi Wielkopolska - Poznan 17.01.06, 23:32 A we mnie krew w większości wielkopolska, z małym dodatkiem pomorskiej Odpowiedz Link
kdjpiaskowy Re: polskie "narodowości" w Luxie 18.01.06, 08:37 no i prosze jak się rozchulaliśmy... szkoda że z dolnego śląska nie ma nas więcej.... asiunia - a z której części tatr? Odpowiedz Link
ma_wi99 Re: polskie "narodowości" w Luxie 18.01.06, 09:36 > no i prosze jak się rozchulaliśmy... szkoda że z dolnego śląska nie ma nas > więcej.... Jest nas, z Dolnego Slaska, wiecej Odpowiedz Link
kdjpiaskowy Re: polskie "narodowości" w Luxie 18.01.06, 11:10 ma_wi ty tez z dolnego? czy tylko sympatyzujesz? :D Odpowiedz Link
ma_wi99 Re: polskie "narodowości" w Luxie 18.01.06, 14:35 > ma_wi ty tez z dolnego? czy tylko sympatyzujesz? :D Sympatyzuje z Gornym. I to nawet bardzo ;-) Ale do Dolnego nie mam zadnych zarzutow Odpowiedz Link
kdjpiaskowy Re: polskie "narodowości" w Luxie 18.01.06, 14:43 ee w najbliższych latach odradzam przejazd przez sam Wrocław - dostaliśmy tyle kabony z funduszy unijnych, z EIB ze teraz nie wiedzą co z tym zrobic, idzie na remontydrog, infrastruktury, budynkow, na obwodnicę autostradową (wreszcie)-na to akurat warszawa nam nie chciała dać pieniążków ale pozdrawiam i zapraszam do wrocka, anyway Odpowiedz Link
ma_wi99 Re: polskie "narodowości" w Luxie 18.01.06, 14:51 > ee w najbliższych latach odradzam przejazd przez sam Wrocław - dostaliśmy tyle > kabony z funduszy unijnych, z EIB ze teraz nie wiedzą co z tym zrobic, idzie na > remontydrog, To i tak jest dobra wiadomosc, bo oznacza, ze kiedys sie pewnie wreszcie doczekamy. Poki co jezdze przez "zsympatyzowany" Gorny Slask, eksploatujac inny owoc unijnej wspolpracy, czyli slynna A4. > ale pozdrawiam i zapraszam do wrocka, anyway Wszelkie znaki na niebie i Ziemi wskazuja, ze bede tam za miesiac. Juz sie ciesze :-) Odpowiedz Link
kdjpiaskowy Re: polskie "narodowości" w Luxie 18.01.06, 15:10 no to się miniemy po drodze bo ja będę na początku marca Odpowiedz Link
bamaza42 Trojmiasto 18.01.06, 09:17 a dokladnie - Gdansk....nie ma nikogo z tych stron, poza kaszubem (no i jessere) ? Odpowiedz Link
bamaza42 Re: Trojmiasto 18.01.06, 09:19 ja jestem "gdanska" - i z urodzenia, i z zamilowania... :)) Odpowiedz Link
minka22 a ja 18.01.06, 09:25 ze stolicy Podbeskidzia :) Aha, tak gwoli scislosci, jest jeszcze Slask Cieszynski... zeby sie Wam nie wydawalo ;) Odpowiedz Link
kdjpiaskowy Re: a ja 18.01.06, 10:43 minka, to ja tak z sentymentu przypomne, że jeszcze jest Śląski Opolski, o czym niewielu raczy pamietać. I pozdrowienia dla WSZYSTKICH ŚLĄZAKÓW! Odpowiedz Link
polka35 Re: polskie "narodowości" w Luxie 18.01.06, 11:23 najpiękniejsze miasto w Polsce czyli...Wrocław, jestem z Wrocławia Odpowiedz Link
minka22 hi,hi 18.01.06, 11:26 chcialabys ;)) Niech Ci bedzie, zaraz po moim Bielsku, a to tylko dlatego, ze tam studiowalam :) Odpowiedz Link
danka44 Poznań 18.01.06, 11:43 Pochodzę z Pojezierza Drawskiego ( ach te lasy i jeziora! ), ale już większą część życia spędziłam w Poznaniu i okolicach. Niestety poznanianką się nie czuję i tylko dla statystyk podaję to miasto. Natomiast mój mąż to rodowity poznaniak. Odpowiedz Link
kdjpiaskowy Re: hi,hi 18.01.06, 11:46 A własnie że Wrocław najpiekniejszy! i pozdrawiam polke! Odpowiedz Link
bamaza42 O nie... 18.01.06, 12:19 To ja Was pogodze....Nie ma jak Trojmiasto!!!!! :))) Odpowiedz Link
dungoodxb12s Re: O nie... 18.01.06, 12:21 Podskakujecie jak ryby wyjete z wody, a wiadomo od zarania dziejow panstwa polskiego ze Krakow rulez! Odpowiedz Link
ma_wi99 Re: O nie... 18.01.06, 14:31 > Podskakujecie jak ryby wyjete z wody, a wiadomo od zarania dziejow panstwa > polskiego ze Krakow rulez! A moze jednak Gniezno? Czy jest ktos z Gniezna? Bo brakuje nam glosu w dyskusji, co bylo pierwsze Odpowiedz Link
dungoodxb12s Re: O nie... 18.01.06, 14:38 @ma_wi99 - Gniezno to byl w tamtych czasach taki dzisiejszy Torun z Ojcem Dyrektorem na czele, wiec badzmy powazni... :) Odpowiedz Link
ma_wi99 Re: O nie... 18.01.06, 14:52 > @ma_wi99 - Gniezno to byl w tamtych czasach taki dzisiejszy Torun z Ojcem > Dyrektorem na czele, wiec badzmy powazni... :) Wlasnie chodzi o to, ze ja ostatnio jakis niepowazny jestem. (moze nawet lepiej? ;-) Odpowiedz Link
agple Re: polskie "narodowości" w Luxie 20.01.06, 10:07 My przyjechalismy z Warszawy. Ja urodzona i wychowana w tzw. "stolycy". Moj maz pochodzi z Podlasia. A poza tym pozdrawiamy wszystkich z Krakowa (mnostwo przyjaciol, uwielbiamy Malopolske), ze Slaska (tez bliski sercu przez znajomych), a zwlaszcza Gorali (kochamy gory, a juz najbardziej polskie) i osoby z Trojmiasta. Czy nie ma kogos z Torunia (po Krakowie to moje ulubione miasto w Polsce)? Odpowiedz Link