marjanna1 19.08.06, 15:49 Poniewaz Karn sie leni, wiec pozwolilam sobie otworzyc kolejne odpryski. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marjanna1 Re: Odpryski Codziennosci XI 19.08.06, 15:51 Oczywiscie nie Karn tylko Kran. Matko, to wszystko przez to wczorajsze pijanstwo. Jako concierge w A'damie trzeba obowiazko lazic po restauracjach i degustowac. )) No i poja Cie tam w tych lokalach niezmierzona iloscia alkoholu.)) I wszystko za darmoszke.) To jest praca...)) Odpowiedz Link
sylwek07 samolotem z Oslo do Wroclawia i Sztokholm-Warszawa 19.08.06, 18:20 i tak ma byc od jesieni tzn linie lotnicze Norwegian ..Asiu mozesz tez latac ze Sztokholmu do Warszawy tymi liniami www.norwegian.no/ Odpowiedz Link
asia.sthm Re: samolotem z Oslo do Wroclawia i Sztokholm-War 19.08.06, 18:29 wiem Sylwek , dziekuje. Dopiero w lutym wyprobuje lot do Krakowa, bede odwozic swoje dziecko z klamotami na studia. Odpowiedz Link
moni-bel Re: samolotem z Oslo do Wroclawia i Sztokholm-War 19.08.06, 18:44 Kiedy wreszcie zrobia bezposrednie polaczenie Bruksela -Wroclaw? CZekam, czekam i doczekac sie nie moge,a jak narazie z przesiadkami to na 4 osobowa rodzine drogawo wychodzi( Odpowiedz Link
ulinha Re: samolotem z Oslo do Wroclawia i Sztokholm-War 20.08.06, 20:29 To ja jeszcze poprosze Bruksela-Poznan A co mi tam Odpowiedz Link
jan.kran Re: samolotem z Oslo do Wroclawia i Sztokholm-War 20.08.06, 20:32 Myslisz ze Sylwek ma jakies znajomosci? )))) Kran Odpowiedz Link
asia.sthm Re: samolotem z Oslo do Wroclawia i Sztokholm-War 20.08.06, 20:41 Sylwek, jesli masz uklady, to ja poprosze Daytona Beach, bezposrednio ze sleepingiem i bez przesiadki Odpowiedz Link
jan.kran Re: samolotem z Oslo do Wroclawia i Sztokholm-War 20.08.06, 20:48 Was ist das Daytona Beach ? Kran Odpowiedz Link
asia.sthm Re: samolotem z Oslo do Wroclawia i Sztokholm-War 20.08.06, 20:55 Vadå was ist das? Tam moje dziecko siedzi, a drugie w Bangkoku. Sylwek masz dojscia do tanich lotow to od razu smialo mi rezerwuj )) Rozlatam sie jak ta latawica ostatnia. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Odpryski Codziennosci XI 19.08.06, 18:31 Marjanno, na kaca sok z ogorkow kiszonych. Chcesz, wlasnie pierwszy sloj ogorasow wykonczylam ? Odpowiedz Link
marjanna1 Re: Odpryski Codziennosci XI 20.08.06, 11:48 Asiu dziekuje bardzo.)) Ja zawsze ogorkowa na kaca jem. Moja mama zawsze mi taka kwasniutka robila Odpowiedz Link
jan.kran Re: Odpryski Codziennosci XI 20.08.06, 20:23 Sylwek jak norwegian bedzie latalo z Oslo do Breslau to Ci chyba pol litra postawie za dobra wiadomosc albo wycaluje albo ... co chcesz) Swietne linie i tanie jak barszcz. A ja sie kurna nie lenie tylko na chleb zarabiam. Nawet ostatnio nie mialam czasu skoczyc do kawiarenki. Klikam z pracy, Junior przylecial pare godzin temu jeszcze Go nie widzialam,buuuu. Kran Odpowiedz Link
mon101 Re: Odpryski Codziennosci XI 20.08.06, 21:43 Znowu w pracy, straszny kociol, w dolku sciska z przerazenia gdy patrze na wypelniony do Swiat Bozego Narodzenia kalendarz,. Nie cierpie jesieni, dlaczego trzeba z tym wszystkim zdazyc w ciagu tych paru miesiecy??? Zeby miec swiatlo w tunelu, w ramach pocieszenia, zamowilysmy z kolezanka wyjazd do Paryza na cztery dni w pazdzierniku. To dobrze dziala , gdy ma sie jakoas przyjemnosc w zasiegu reki. W ramach "kick off" projektu bylam dwa dni w Spa w Sunne.Bublowalam sie i siedzialam w lazni parowej. Jakaz cudowna jest taka sauna parowa, zwykla niech sie schowa. Cialo mialam po niej jak noworodek, a stopy! stopy do dzisiaj ,po paru dniach, nie maja ani jednego zgrubienia. Musze obadac czy jest cos takiego w Sztokholmie. Pewnie na basenach, frakcjo sztokholmska macie jakies tipsy? Odpowiedz Link
marjanna1 Re: Odpryski Codziennosci XI 21.08.06, 17:13 jan.kran napisała: > > A ja sie kurna nie lenie tylko na chleb zarabiam. > Nawet ostatnio nie mialam czasu skoczyc do kawiarenki. > Klikam z pracy, Junior przylecial pare godzin temu jeszcze Go nie > widzialam,buuuu. > Kran Dobra dobra. Przeciez wiem, ze sie nie lenisz)) Lepiej mi tu opowiadaj jak sie finalnie Juniorowi wakacje podobaly.)) Odpowiedz Link
sylwek07 Re: Odpryski Codziennosci XI 21.08.06, 10:17 ulinha a moze polecisz do Berlina a potem masz pociag i za 2 godziny bedziesz w Poznaniu Odpowiedz Link
jan.kran Re: Odpryski Codziennosci XI 21.08.06, 11:46 Raz dawno temu tak jechałam i polecam ! Kran Odpowiedz Link
sylwek07 dzis znow wypada Joanny :) 21.08.06, 17:24 zycze wszystkim Asiom wszysktkiego najlepszego Odpowiedz Link
jan.kran Re: dzis znow wypada Joanny :) 21.08.06, 19:53 Marjanno , wakacje podobały się. Ale ex miał jakąś kompulsywną potrzebę zapewnienia Mu rozrywek , wbrew woli Juniora bo On lubi czytać , kompa i trąbkę. J. był ,nad morzem , nad jeziorem w Poznańskiem , na obozie żeglarskim w Zielonogórskiem i we Wrocławiu. W ciągu czterech wrocławskich dni obskoczył obie Babcie i obu wujków, Rodzina była zachwycona , Junior też. Poza tm ex Mu kupił piękną trabkę i strój do snowborda. Snowbord dostanie jesienią. Mam nadzieję że następnym życzeniem J. nie będzie pozostanie kosmonautą bo ex jest gotowy załatwic Mu pobyt na Bajkonurze. Młody nie lubi żeglować , choć mówi że było fajnie ale nudno. Pomysły tego co Junior chce robić i tego co ex uważa że Junior powinien robić powoduje że mam komplet wędek , dwumetrowy łuk sportowy , trąbkę , łyżworolki a niebawem snowbord. Młoda odcina się od pomysłów Ojca za to odkryła źródło tanich książek i ma już sporą bibliotekę. Ma w planie niedługo kolejną przeprowadzkę . Poprzednia była w obrębie piętra w akademiku , następna trochę dalej. Dobrze że ja nie muszę targać Jej dobytku... Ma wielu kolegów na szczęście Kran Odpowiedz Link
sylwek07 Re: Odpryski Codziennosci XI 21.08.06, 22:13 co do samolotow to bede trzymac reke na pulsie jan.kran dzieki za ta flaszke ale lepiej przeznacz ta kasa dla kogos potrzebujacego (nie pijacy jestem ) Odpowiedz Link
moni-bel Re: Odpryski Codziennosci XI 21.08.06, 22:24 Wakacje zblizaja sie ku koncowi,a ja mam jeszcze sporo planow jak na te dwa tygodnie.Jutro zabieramy dzieciaki do parku bajek/parku rozrywki(Efteling-to dla frakcji holendersko-belgijskiej),a od srody robie ostatnie porzadki, przepierki itp bo w sobote wylatujemy na sloneczna Ibize)) W planie mam wylacznie leniuchowanie na plazy,kapanie w morzu i ewentualnie wypad w okolice dyskotek i klubow aby popatrzyc na te kolorowe tlumy.Dosc juz mam tego deszczu a u nas pogoda zupelnie jesienna sie zrobila moni-bel Odpowiedz Link
bielinka Re: Odpryski Codziennosci XI 22.08.06, 10:15 A ja mam jeszcze miesiac czekania na Jaska Mam nadzieje ze podobnie jak jego brat bedzie punktualny, bo ja juz cholery dostaję! Nie znosze czekać, zwlaszcza jak to juz blisko i daleko i nie mam jednoznacznie obiecanej daty, bo to "moze byc 2 tygodnie wczaesniej albo pozniej"! Szlag tych lekarzy. A moze ktoras z Was wie jak liczyc termin porodu jesli dokladnie znam date poczecia? bo ja sie w tych lekarskich wyliczeniach pogubilam... Pierwsza data ustalili mi na 24 wrzesnia, inni na 15, a jak ja dodam 280 dni od poczecia to mi wychodzi 30 wrzesnia! O tyle mi zalezy na w miare prawdopodobnej przepowiedni bo siedze u Mamy pod Lodzia a rodzic mam w Wawie... Nie chce mi sie w Wawie bez sensu siedziec, ale potem w trybie ostryym w Lodzi rodzic tez nie ... - Odważni nie żyją wiecznie. Tchórze nie żyją wcale. Odpowiedz Link
sylwek07 fajna strona z biletami lotniczymi 22.08.06, 11:05 www.pasazer.com/ bielinka trzymaj sie Odpowiedz Link
bielinka Re: fajna strona z biletami lotniczymi 22.08.06, 17:18 sylwek07 napisał: > bielinka trzymaj sie Ano trzymam sie trzymam, glownie brzucha ! Odpowiedz Link
greentea2 Bielinka 22.08.06, 14:27 Zajrzyj na te rozne strony internetowe z kalendarzami ciazy i sobie policz, na przyklad tutaj babycentre.co.uk/tools/duedate/. Ja mam tylko 3 dni do terminu i czekam z niecierpliwoscia Powodzenia! Odpowiedz Link
bielinka Re: Bielinka 22.08.06, 17:17 greentea2 napisała: > Zajrzyj na te rozne strony internetowe z kalendarzami ciazy i sobie policz, na > przyklad tutaj > babycentre.co.uk/tools/duedate/. > Ja mam tylko 3 dni do terminu i czekam z niecierpliwoscia No to na tej stronie wychodzi 16 wrzesnia ... To fajnie ze wczesniej, tylko czy ja mam to wziac powaznie ??? Trzy dni, ech zazdroszcze zazdroszcze To pierwsze? a jakies przepowiednie odnosnie plci masz, czy nie bylas ciekawa? Odpowiedz Link
greentea2 Re: Bielinka 22.08.06, 18:01 Ta strona wylicza date bardzo dokladnie wiec mozesz wziac na powaznie, u mni pokrywa sie z cala reszta To moje pierwsze potomstwo, chlopczyk, ale chyba mu sie nie spieszy Odpowiedz Link
tamsin Re: Bielinka 22.08.06, 18:12 o ludzie Greentea, to juz rzeczywiscie na ciebie niedlugo kryska przyjdzie! i pomyslec, ze dopiero co zaanonsowalas, ze w piecu sie cos gotuje Odpowiedz Link
greentea2 Re: Bielinka 22.08.06, 18:28 Tamsin, ja juz tak rodze od kilku tygodni i nic, ale to juz chyba koncowka, jak do czwartku nic sie nie wydarzy to lekarz ma mi troszke pomoc i mysle, ze juz w weekend bede miala moje malenstwo Oby jak najszbciej, bo sie wykoncze Odpowiedz Link
asica74 Re: Bielinka 22.08.06, 18:49 Greentea, na pewno zanim sie obejrzysz to urodzisz. Zreszta chyba nie jestes przeterminowana? W kazdym razie, duzo duzo sily zycze Odpowiedz Link
greentea2 Re: Bielinka 22.08.06, 18:53 Dzieki, troche sily na pewno sie przyda Przeterminowana nie jestem, ale niecierpliwa bardzo, wszystko przygotowane, siedze i czekam Odpowiedz Link
asica74 Re: Bielinka 22.08.06, 18:55 Moze na pilce poskacz? No nie wiem, nie znam sie na dietach cud w tej materii Odpowiedz Link
bielinka Re: Bielinka 22.08.06, 19:46 greentea2 napisała: > Jak to w zyciu bywa diety cud nie dzialaja)) Podobno w tej materii najlepiej sprawdza sie dieta ...łózkowa Trzeba podobno meza do cna wykorzystac i wziac torbe i jechac na porodówke Tylko facet powinien byc w miare wypoczety, a nie wymeczony po calym dniu pracy, chyba ze mu to nie szkodzi Zycze powodzenia! A i sily nie zaszkodzi Odpowiedz Link
aphrael Re: Odpryski Codziennosci XI 22.08.06, 12:46 Hej, ja byłam w Eftelingu w sobotę Fajnie było - choć mój żołądek na koniec zaczął uważać inaczej Odpowiedz Link
moni-bel Re: Odpryski Codziennosci XI 24.08.06, 10:03 Ja niestety jestem z tych NIEodwaznych wiec na wszystkie cuda ktore kreca sie do gory nogami nie wchodze Raz sprobowalam i starczy mi do konca zycia Najwiekszym szalenstwem na ktore sie zdecydowalam byl;BOBbaan Ale wlasnie to lubie w Eftelingu, ze jest bajkowo i kazdy nawet ten mniej odwazny znajdzie cos dla siebie. moni-bel Odpowiedz Link
a.polonia Re: Odpryski Codziennosci XI 24.08.06, 14:49 My tez bylismy w Efteling niedawno Ale przeciez z tych strasznych rzeczy to tylko Pyton, no i jeszcze ta drewniana kolejka, nie pamietam nazwy? Odpowiedz Link
moni-bel Re: Odpryski Codziennosci XI 24.08.06, 23:49 No i wlasnie na te dwie atrakcje odwagi mi zabraklo( A ta drewniana kolejka to Pegasus sie nazywa o ile sie nie myle? monika Odpowiedz Link
a.polonia Re: Odpryski Codziennosci XI 25.08.06, 00:30 Tak, Pegasus Kiedys mnie namowili na podobna, tylko duuuzo wyzsza kolejke w Movie World (bodajze), NIGDY wiecej takich atrakcji! Moja ulubiona w Efteling to Droomvlucht, moglabym tam zamieszkac ) Odpowiedz Link
jan.kran Re:Złe geny. 25.08.06, 00:36 Moje dzieci jeszcze nie śpią. Idę się załamać. Kran. Odpowiedz Link
babiana Re: Odpryski Codziennosci XI 23.08.06, 16:55 Zainspirowal mnie do napisania paru slow watek o idealnym mezczyznie. Wlasnie szykuje sie na lunch z moim znajomym, czlonkiem Salonu Odrzuconych Zalotnikow. Wyglada jak glista a zachowuje sie jak paw aka peacock. Wlasnie wydal druga edycje ksiazki o kampingowaniu i postepowaniu w dzikich ostepach natury (czego nigdy nie bylam entuzjastka) i czeka mnie 2 godziny opowiesci na temat jego geniuszu. W ogole stwierdzil, ze dopiero napisanie ksiazki czyni z nas wartosciowa jednostke spoleczenstwa hihi Ciekawe jakie dzisiaj genialne odkrycia przyjda mu do glowy. Odpowiedz Link
ania_2000 Re: Odpryski Codziennosci XI 23.08.06, 18:29 )) Zycze wytrwalosci) Ja bym sobie zazyczyla duza flaszke czerwonego wina do lunchu Odpowiedz Link
monika_a_b Re: Odpryski Codziennosci XI 24.08.06, 02:49 Jestem zmęczona. Co ja mówię, wyczerpana... Zachciało mi się jeżyn, to teraz mam. Dzisiaj przytargałam 3 kg do domu. ;0) Ręce aż do łokci mam tak obdrapane, jakbym chciała ujarzmić na raz z tuzin dzikich kociaków. Matka Natura okazała się strasznie zazdrosna. Krem Bepanthen juz nałożony na skórę, ma przykazane działać, już, od razu! Ostatnie słoiki dżemiku jeżynowo-jabłkowego zawekowane i pasteryzowane stygną na lnianej serwetce, do czasu do czasu lekko lekko sobie pykając. To znak, że powietrza w słoiczku już niet. Jak całkiem wystygną przeniosę je do schowka. Ot, cała moja duma zapasów na zimę, hehe... Kuchnia wyglada jak po mordobiciu, więc za chwilkę musze za nią zabrać. Ech, to ta mniej ciekawa część widowiska... Jutro przyjeżdza szwagierka w odwiedziny. Wczoraj miałam podwójne deja-vu. Mówię wam, albo ja muszę do okulisty, albo ten świat jest dziwny.. )) Miałam spotkanie z moim nowym uczniem języka polskiego, tak aby obgadać wstępnie logistykę etc. Przyjechał ze swoją ciężarną żoną Polką - i to było mój pierwszy deja-vu. Dziewczyna mogłaby być bliską kuzynką mojej serdecznej przyjaciółki A.! Ten sam lekko nieśmiały uśmiech, to samo spojrzenie zielonych oczu, obie są wysokie, kurka, nawet układ zębów mają podobny! Nie patrzcie sie tak dziwnie, ja siedziałam zaraz obok niej, więc byłam pod wrażeniem... Moja psiapsiółka ma ślicznego synka, a ta teraz będzie miała córeczkę - ojcowie obu dzieci mają ciemną skórę. Hmmm... A propose pod wrażeniem - mój uczeń tak był pod wrażeniem moich kompetencji :0), że sam z siebie podwyższył stawkę! :0) Ja oczywiście nie protestowałam... Moje drugie deja-vu też było wczoraj - miałam spotkanie organizacyjne z dyrektorką Szkoły Polskiej, w której będę uczyć (to szkółka poniedziałkowa, więc tylko w ten dzień odbywają się zajęcia, ale dobre i to). Wypisz wymaluj matka jednego z moich ex! No, niesamowite, mówię wam... ;0) Ok, uciekam, kuchnia mnie woła... Ech... Odpowiedz Link
bietka1 Re: Odpryski Codziennosci XI 24.08.06, 23:12 Ja wlasciwie w nawiazaniu do poprzedniego odcinka. Tamsin, po czterech razach u practicera mam tak bolace plecy, ze chyba zwariuje, a wlasnie mam miec dluzsza przerwe i wyjezdzamy na urlop. Czy to tak musi byc? Ufff... Odpowiedz Link
sylwek07 dalsza czesc o samolotach ... 31.08.06, 08:52 Pasazer.com: Dokładnie 1 września br. linia świętować będzie kolejny, czwarty już rok działalności. W niespełna dwa tygodnie później zainauguruje pierwsze loty do: Rzymu, Mediolanu, Dublina i Aten (z Warszawy), Oslo (z Wrocławia) oraz do Sztokholmu (z Warszawy, Wrocławia i Krakowa). www.pasazer.com/czytaj2.php?lp=1845 Asiu bedziesz mogla latac do syna prawie co tydzien Jan.kran tzn ze 1 lot do Wroclawia bedzie za 2 tygodnie Odpowiedz Link
asia.sthm Re: dalsza czesc o samolotach ... 31.08.06, 09:11 Sylwek dzieki, ja juz o tym wiedzialam i tak wlasnie sobie zaplanowalam ) Narazie 25 wrzesnia za ocen mnie niesie. Jak ja przelece ten ocean bez pasty do zebow ? Wyleca czy nie wyleca? Te zeby znaczy. Odpowiedz Link
monhann2 Re: dalsza czesc o samolotach ... 31.08.06, 14:12 haha, nie wyleca chyba Asiu, wez duzy zapas gum a moze te papierki mietowe, co sie rozpuszczaja pod jezykiem i daja dlugotrwaly swiezutki oddech)) Odpowiedz Link
tamsin Re: dalsza czesc o samolotach ... 31.08.06, 16:02 floss cie uratuje a jest nie w plynie )))) zabieraj duze zapasy a jak sie skonczy to nawet szpulka mocnej nitki tez moze pomoc. trzeba sie ratowac jak sie da, zanim zabronia na poklad zabierac sznurkow, bo mozna tym udusic.. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: dalsza czesc o samolotach ... 31.08.06, 21:40 > ... szpulka mocnej nitki tez moze pomoc. Chyba te zimowe kalesony od ciebie zaloze i z nich sobie wypruje. Ta nić jak zloto mi sie przyda. Potem je oczywiscie z gracja zdejme ...za cieplo na tej Florydzie. Ale na droge powrotna znow bach na tylek i niech sie dziwia przy kontroli. Dzieki za pomysl Odpowiedz Link
marjanna1 Re: Odpryski Codziennosci XI 31.08.06, 19:13 A u mnie zmiana. Dzisiaj bylam ostatni dzien w pracy. Koniec z hotelem! Juz nigdy nie pojde do pracy z braku laku. Juz zaczelam rozsylac CV w zeszlym tygodniu d o obslugi naziemnej na lotnisku a od jutra (poniewaz mam wolne) zaczynam powazna nauke jezyka niderlandzkiego coby w styczniu pojsc na rozmowe do KLM i zasuwac jak stara.)))) Odpowiedz Link
tamsin Re: Odpryski Codziennosci XI 31.08.06, 19:27 o ludie, a co tak dopieklo?? te pijanstwa? Odpowiedz Link
marjanna1 Re: Odpryski Codziennosci XI 01.09.06, 08:37 tamsin napisała: > o ludie, a co tak dopieklo?? te pijanstwa? Dopiekla praca, ktorej sie nie lubi)) I strach, ze utkne i sie nie wyrwe tak latwo. I ze tam wszyscy po angielsku do mnie mowia i nie ma jak praktykowac tubylczego jezyka. I takie tam. Teraz jest lepiej. )) Znajde cos szybciutko nowego. Na lotnisku w obsludze naziemnej maja ogromne braki. Przynjamniej sobie odczasu do czasu spaliny lotnicze powacham, zanim zaczne latac))) Odpowiedz Link
jan.kran Re: Odpryski Codziennosci XI 01.09.06, 09:05 Trzmam kciuki Mafjanno Język to podstawa. A ja mam dziś wolne i będę spać , netować i cieszyć sie dziećmi:o) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Odpryski Codziennosci XI 01.09.06, 09:18 > odczasu do czasu spaliny lotnicze powacham, zanim zaczne latac))) Od kiedy moj R wyjechal nadal czuje jego lotnicze rekawice, w grudniu oblane paliwem, a smierdza nadal jak szatan )) Odpowiedz Link
jan.kran Re: Odpryski Codziennosci XI 01.09.06, 10:18 Jestem w nastroju bojowo - maniakalnym)) Sprzątam moje skrzynki pocztowe ,dziś trochę odgruzuję mieszkanie i ogólnie jest dobrze. Okazuje się że nie taki diabeł straszny i wiele rzeczy można załatwić zamiast się chować do kąta. Wczoraj miałam dobry dzień. Poszłam do urzędu podatkowego z duszą na ramieniu bo nie oddałam rozliczenia podatkowego ... termin był ostatniego kwietnia. Spodziewałm sie że ktoś mi zwróci chociaż uwagę. Nie. Natomiast okazało się że od trzech lat płacę sporo za wysokie podatki. Za 2004 dostanę zwrot za parę miesięcy . Za 2005 za miesiąc. A w tym roku chyba mam już zapłacone podatki do końca roku)) Może pojadę do Paryża albo na Kretę albo oddam częsć długów)) Tralala ))) Kran Odpowiedz Link
jan.kran Re: Odpryski Codziennosci XI 01.09.06, 10:39 Róbcie porządki dziewczyny nie znacie dnia ani godziny ))) Na Jahuuu znalazłam adres majlowy bliskiej znajomej która mi wypadła z obiegu rok temu. Bardzo bliska , dużo razem przeżyłyśmy... Napisałam i odezwała się natychmiast)) Kontakty międzyludzkie trzeba pielegnować ! Nawet na tekiej pustyni jak Oslo dzęki netowi można mieć stosunki miedzyludzkie))) Zamówiłam wczoraj telefon netowy. Będę dzwonić i już . I skypa też mam. I właśnie zadzwoniła szefowa z mojej trzeciej pracy... Dopiero co się tam pojawiłam i już mam kolejne dyżury. Gdyby nie podatki i brak siły fizycznej i psychicznej mogłabym pracować non - stop. Odpowiedz Link
jan.kran Re: Odpryski Codziennosci XI 01.09.06, 10:55 Jakoś niejasno napisałam o tych podatkach )) Dostanę zwrot za cały rok 2004 i 20005 tylko za ten ostatni od razu a za 2004 muszę poczekać. Za rok obecny policzą ile zapłaciłam do tej pory i moze nie będe już płacić podatków w tym roku. Płaciłam 36 % zamiast 25 %... Swoją drogą kurna sami mogli zauważyć. 20 000 koron co im podobno byłam winna ściągnęli z mety za zeszły rok... A wcale nie musiałam im tego płacić. Mea culpa. Będę uważać na przyszłosć. Odpowiedz Link
bielinka Re: Odpryski Codziennosci XI 01.09.06, 14:52 jan.kran napisała: > Jakoś niejasno napisałam o tych podatkach )) > Dostanę zwrot za cały rok 2004 i 20005 tylko za ten ostatni od razu a za 2004 > muszę poczekać. O kurde jan! juz Ci zwracaja za "20005" Ta Szwecja to jednak pieeeeeeeeeeeeekny kraj! A odsetki za zwloke, tfu - za pospiech kto bedzie bulil ??? Wiem wiem, zlosliwa jestem, ale tak mnie to rozbawilo Widac, ze rzeczywiscie w bojowym nastroju jestes Odpowiedz Link
tamsin Re: Odpryski Codziennosci XI 01.09.06, 16:32 przeciez Kran w Norwegii siedzi )) ale czyzby Szwecja dawala kazdemu pieniondzory? ja tez sie zapisuje!!! Odpowiedz Link
jan.kran Re: Odpryski Codziennosci XI 01.09.06, 20:22 Oni kutafony jedne nic mi nie dają ino oddają co mi zabrali. Bałagan i tyle. Ktoś czegoś nie dopatrzył , wszędzie mam w papierach że jestem samotną matką ale urząd podatkowy widać nie umie czytać. Jako matka pojedyncza mam inną klasę podatkową. Ale facet w okienku był bardzo ok, ja zawsze robię dobre wrażenie na urzędnikach bo sprawiam wrażenie niedorozwiniętej sieroty. Odpowiedz Link
marjanna1 Re: Odpryski Codziennosci XI 02.09.06, 09:31 jan.kran napisała: ja zawsze robię dobre wrażenie na urzędnikac > h > bo sprawiam wrażenie niedorozwiniętej sieroty. DDD Odpowiedz Link
bielinka Re: Odpryski Codziennosci XI 02.09.06, 13:24 tamsin napisała: > przeciez Kran w Norwegii siedzi )) ale czyzby Szwecja dawala kazdemu > pieniondzory? ja tez sie zapisuje!!! Oj, Szwecja, Norwegia ... jeden polwysep Jak daja to sie bierze i nie pyta skad Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Odpryski Codziennosci XI 31.08.06, 21:42 > do KLM i zasuwac jak stara.)))) No! my tu lubimy meskie decyzje. Powodzenia! Odpowiedz Link
wiedzma30 Re: Odpryski Codziennosci XI 31.08.06, 22:22 Wczoraj byl bardzo nerwowy dzien, bo mialam testy w koledzu. W sumie jestem z siebie zadowolona nie bylo tak strasznie. Ciekawa jestem jak mnie ocenia... przeciez uczylam sie angielskiego tylko 6 semestrow... Ale to bede wiedziala chyba jutro. No, a od wtorku znow do szkolki - tym razem college )) Odpowiedz Link
mon101 Re: Odpryski Codziennosci XI 01.09.06, 21:16 Sama w domu. Kolega malzonek wlasnie polecial Wizz Airem do Krakowa z kilkoma kolegami i kolezankami z pracy , ktorzy napalili sie na wycieczke do Polski po zeszlorocznym, tez zorganizowanym przez M wyjezdzie do Warszawy. Maja w programie Wawel, Rynek z przyleglosciami i Wieliczke. Plus pare knajpek oczywiscie. Synkowie gdzies powedrowali w sina dal, wiec robie sobie kapiel przy swiecach z maska na paszczy i kieliszkiem wina w dloni. Jest niezle )) Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Odpryski Codziennosci XI 01.09.06, 21:41 a ja wlasnie kuchnie doczyscilam po tzw mniejszym pozarze. Nie powiem czyja wina Smierdzi nadal jak cholera i ja smierdze. Ide do wanny..ale bez swiec..uraz mam do plomieni Odpowiedz Link
mon101 Re: Odpryski Codziennosci XI 01.09.06, 21:46 Hi, hi, nie dziwie sie. Ja mam nadzieje ze swiece wpadna najwyzej do wanny;_) Odpowiedz Link
jan.kran Re: Odpryski Codziennosci XI 01.09.06, 22:13 Piromanki !!! Nie mam wanny , wrrr. Zresztą nieistotne bo chyba jeszcze nie ma wodoopornego klaptopa. Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Odpryski Codziennosci XI 02.09.06, 09:40 Buziaczki Marjanno )) Milej soboty wsiem ! Odpowiedz Link
a.polonia Re: Odpryski Codziennosci XI 02.09.06, 18:53 Moj sie wlasnie zabral za robienie nalesnikow, ratuj sie kto moze! Odpowiedz Link
mon101 Re: Odpryski Codziennosci XI 02.09.06, 11:45 Wstalam pozno, gazeta, kawa.... Wlocze sie po domu w szlafroku. Jest mi BARDZO dobrze. Czego i wam wszystkim w te deszczowa, u nas , sobote zycze. Odpowiedz Link
jan.kran Re: 83000??? 02.09.06, 11:50 Jaki deszcz , ja nie mogę pisac bo mnie słońce oślepia, wrrrr! Odpowiedz Link
mon101 Re: 83000??? 02.09.06, 11:52 jan.kran napisała: > Jaki deszcz , ja nie mogę pisac bo mnie słońce oślepia, wrrrr! No to sie ciesz, u nas wlasnie zaczelo padac. Kiedy ten telefon -pisze palcami u nog) Odpowiedz Link
jan.kran Re: 83000??? 02.09.06, 11:56 Powiedziałam Mon ,trzymaj kciuki MENTALNIE. Telefon odkładam na potem ... może poczekam aż sam zadzwoni. Na razie przyszła jakaś kobieta i twierdzi że jest moim baby ... Idę sprawdzić. Poza tym za trzy godziny ciur. K. Odpowiedz Link
marjanna1 Re: Odpryski Codziennosci XI 02.09.06, 14:17 Chalupe wysprzatalam az sie blyszczy. A jak pachnie. Pranie sie robie. ciasto sie piecze. Zakupy zrobione. Wszystkie skladniki na obiad w domu.)) A teraz zasluzona kawka)) I relaksik)) Odpowiedz Link
babiana Re: Odpryski Codziennosci XI 02.09.06, 14:58 U mnie balagan. Nie wiem za co sie zabrac. Od trzech dni usiluje cos z tym zrobic po czym zniechecam sie i odkladam na dzien nastepny.Przy okazji wczorajszych wstepnych porzadkow natknelam sie w szafie na menzurke do badania moczu, ktora otrzymalam w maju. Problem polega na tym, ze caly dzien trzeba siedziec w domu i mierzyc co przy mojej ruchliwosci jest trudnym zadaniem. Nie bede przeciez z menzurka po miescie jezdzic. Przy okazji znaleziska okazalo sie, ze godzine wczesniej mialam wizyte na badanie w szpitalu. No i przepadlo. Boje sie nawet do nich dzwonic. Nie wiem co mam powiedziec. Jakby prawde uslyszeli to pewnie z hukiem skresliliby mnie z listy pacjentow lekarza u ktorego na pierwsza wizyte czekalam 7 miesiecy.Wczoraj z kolezanka wymyslalysmy juz rozne opcje. Nie wiem na ktora sie zdecyduje. Mam czas do wtorku. Odpowiedz Link
marjanna1 Re: Odpryski Codziennosci XI 02.09.06, 15:08 Ja tez bym nie pamietala o wizycie jak by mi ja zaplanowali 7 miesiecy wczesniej. Odpowiedz Link
mon101 Re: Odpryski Codziennosci XI 02.09.06, 17:08 marjanna1 napisała: > Ja tez bym nie pamietala o wizycie jak by mi ja zaplanowali 7 miesiecy wczesnie > j. Polecam: kalendarzyk, out look, komorke)))) Odpowiedz Link
mon101 Re: Odpryski Codziennosci XI 02.09.06, 17:16 Wracajac z pobliskiego sklepu zeszlam ze sciezki do lasku (trzy drzewa na krzyz) i znalazlam dwa prawdziwki i trzy kozaki! Zaraz sobie zrobie paste -do przepisu Asicy z cukinia dodam grzybki. Bedzie pycha! A moze risotto... Odpowiedz Link
gherarddottir Re: Odpryski Codziennosci XI 02.09.06, 18:23 U nas zatrzesienie grzybow. Zebralam juz spokojnie z 5 kg - prawdziwki, czerwone kozlary - zdrowiutkie i piekne. Z borowek zrobione juz mam na zime 6 sloikow do miesa. Uwielbiam konfiture z borowek mniam mniam. Odpowiedz Link
a.polonia Re: Odpryski Codziennosci XI 02.09.06, 18:51 Kilka dni temu w wiadomosciach mowili, ze ZLAPANO Polakow na zbieraniu grzybow tutaj, zaplacili mandat, bo grzyby pod ochrona, chore to. W Polsce z ojcem b. lubilam jezdzic, ale sama balabym sie zbierac, nazbieralabym trujacych pewnie. Odpowiedz Link
marjanna1 Re: Odpryski Codziennosci XI 02.09.06, 19:24 No wlasnie w Holandii jest zabronione zbieranie grzybow. To dlatego, ze oni maja bardzo malo naturalnych lasow. Najpierw powycinali, zeby miec pola uprawne, a teraz chcazasadzac od nowa Odpowiedz Link
sylwek07 Czy wiesz co oznacza Twoje imie... 03.09.06, 11:01 milej lektury zycze : www.imiennik.pl/index.php?ids=1 Odpowiedz Link
ewelinka202 Re: Czy wiesz co oznacza Twoje imie... 03.09.06, 18:10 no sylwku, to nie fair! nie wiem, jak Wy, ale opis mojej osoby zgadza sie w 98% sylwek, zes mi odslone zrobil Odpowiedz Link
balamuk Re: Czy wiesz co oznacza Twoje imie... 03.09.06, 19:04 Nie zgadza mi sie matka rodziny i "zawody, w których mają kontakt z dziećmi i z chorymi: mogą być lekarkami, pielęgniarkami, nauczycielkami, zakonnicami", jakos zupelnie mi nie pasuja, zwlaszcza zakonnica!!! Reszta (choc niechetnie) OK. Dobre na niedzielny wieczor)) Odpowiedz Link
sylwek07 Re: Czy wiesz co oznacza Twoje imie... 03.09.06, 19:16 ewelinka202 a mi tez sie tak zgadza.Ale mnie rozpracowali Odpowiedz Link
asia.sthm Re: Czy wiesz co oznacza Twoje imie... 03.09.06, 19:32 mnie tez! Mam charakteru cale 98% Rezonans: 90 000 drgań/sek. urodzona rewolucjonistka i lubie wchodzic na glowe UWAGA!!czytam w waszych myślach i sercu. Odpowiedz Link
babiana Re: Czy wiesz co oznacza Twoje imie... 03.09.06, 19:50 U mnie podobnie jak u Asi. Rezonans ten sam, charakteru 98%. Cechy charakteru:wyjatkowa aktywnosc, nie maja najlatwiejszego charakteru i nieslychanie przekorne. Zgadza sie co do joty. A dzieki mojej aktywnosci mialysmy z mama po pol godziny podrozy pusty przedzial w pociagu. Odpowiedz Link
blaubeeree Re: Odpryski Codziennosci XI 04.09.06, 09:45 Witam Was Kobiety Polnijne Juz po weselu,bawilismy sie super(przez 3 dni),pogoda dopisala,para mloda wygladala przepieknieogolnie mowiac,bylo swietnie Teraz siedze w domu w Polsce,jutro wybieram sie do Pozniania odwiedzic kolezanke a w przyszlym tygodniu wracam wreszcie steskniona do Wiednia. Acha,dostalam ciekawa propozycje pracy,takze ladnie prosze o trzymanie kciukow,zebym ta prace dostala)) Pozdrawiam goraco z zimnej i bardzo deszczowej Polski) ola Odpowiedz Link
gosia_t Re: Odpryski Codziennosci XI 05.09.06, 19:39 Dzisiaj mily dzien. Pierwszego listopada lece do Paryza na 4 dni . Odpowiedz Link
gherarddottir Re: Odpryski Codziennosci XI 09.09.06, 20:00 gosia_t napisała: > Dzisiaj mily dzien. Pierwszego listopada lece do Paryza na 4 dni . Juz gratulowalam ale jeszcze raz )) SUPE Gosia ! Uwielbiam Paryz, napewno sobie fajnie odpoczniecie Odpowiedz Link
bietka1 Re: Odpryski Codziennosci XI 05.09.06, 21:53 Siedzimy tu sobie na tych Balearach w 30 stopniowym upale i prawie zapomnialam, ze w domku chlodniej, ale juz mi zaczyna byc chyba teskno, wiec wpadlam zobaczyc co u was. Narazie jednak poupajam sie ta swietna pogoda, zeby za szybko nie zatesknic. Serdecznie sciskam Odpowiedz Link
ulinha Re: Odpryski Codziennosci XI 08.09.06, 20:25 Dzis po drodze do domu przejazdzalam moim slicznym holenderskim rowerkiem z koszykiem z przodu wypelnionym zakupami obok sklepu z bizuteria. Zatrzymalam sie bo juz od jakiegos czasu krazyl mi po glowie pomysl zamontowania w moich uszach kolczykow. Takich najprostrzych, zwyczajnych, zadna tam ekstrawagancja;- ) I oto sa!!! Dwie srebrno-tytanowe kulki, slicznosci Trzydziesi lat to chyba dobry wiek na takie ekscesy Przed Lewisem skakalam i wdzieczylam sie z dobre pol godziny, w koncu nie wytrzymalam i podpowiedzialam mu co moglo zmienic sie w moim wygladzie. Sam by na to chyba nie wpadl)) Odpowiedz Link
asica74 Re: Odpryski Codziennosci XI 08.09.06, 20:39 ojej ja chce zobaczyc te kolczyki )) da sie cos w tym temacie zrobic? Odpowiedz Link
marjanna1 Re: Odpryski Codziennosci XI 09.09.06, 09:10 Ulinha a ja chce je zobaczyc w realu. Lec juz do tego Poznania i wracaj i smigaj mi tu do deszczolandu Odpowiedz Link
sylwek07 Dzis jest Swiatowy Dzien kobiet w ciazy :-) 09.09.06, 18:16 Wszystkim Paniom zycze zdrowia i pomyslnosci Odpowiedz Link
jan.kran Re: Dzis jest Swiatowy Dzien kobiet w ciazy :-) 09.09.06, 19:58 Mamy chyba pare na forum ktorym sie dzisiejszego dnia zyczenia naleza ) wszystkiego najlepszego ! Odpowiedz Link
asia.sthm Re: fajna strona z biletami lotniczymi 11.04.13, 22:42 Jakim cudem taki stary watek dal sie wyciagnac z archiwum. Co ty masz w palcach, Glazuu? Odpowiedz Link
onmytoes Re: fajna strona z biletami lotniczymi 11.04.13, 23:17 no wlasnie o to samo chcialam zapytac! 2006 rok... normalnie wieki temu Odpowiedz Link