Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Toruń - wstyd

06.06.04, 20:30

Wstyd i hańba co się działo dziś na naszym stadionie. Tak się zawsze chwalimy
    naszym torem, pouczamy innych (Wrocław, Leszno), GKSŻ nakłada kary za
    przygotowanie torów podczas gdy dzisiaj sami robimy tor z pułapkami. Upadki
    Ł. Jankowskiego, Kalwasińskiego, podskakujące koła Jagusia, Adamsa, to nie
    dzieło przypadku. Na szczęście po 6 biegu po obfitym polewaniu i ubijaniu
    toru nawierzchnia stała się lepsza, co nie zmienia faktu, że była przed
    meczem źle przygotowana.
    Teraz kibice, nie nie kibice, chuligani. Po upadku Rempały, celowym czy nie
    celowym, to bez znaczenia, na tor poleciały butelki i inne przedmioty, które
    znalazły się w łapach tego bydła na stadionie. Po zakończeniu spotkania,
    bijatyka z ochroną, wyrywanie ławek i rzucanie ich w ochronę, wprost super
    atmosfera, aż chce się chodzić na żużel w Toruniu, pffffffffffffffff.
    Uważam, że nasz klub powinien zostać ukarany za przygotowanie toru.
    Co do kibiców? Jeśli nie kary finansowe to zamknięcie stadionu.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Jazon Re: Toruń - wstyd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 20:50
        Witaj Alien. Co do "kibiców" nie bede się wypowiadał, bo idiotom nie należy sie
        rzecznik. Co do toru jednak to wydaje mi sie że wybór był tu prosty: skoro
        wszystkim tego typu machlojki uchodza na sucho i nie doczekuja sie nawet
        zbiorowego potępienia to albo idzie sie ze stadem i uzyskuje komplet punktow u
        siebie, albo dostaje sie nagrodę Fair Play... jeżdżąc w drugiej czwórce. Kilka
        razy juz nasze opinie scierały sie, ponieważ moja była zwykle bardziej
        pragmatyczna, podczas gdy Ty jestes, jak sądzę, idealista. Tak więc chyba nasze
        swiatopoglądy zderzą się ponownie:) Spytam Cie tylko, czy jako zwykłego kibica
        nie wkurzałes sie w trakcie i po meczu w Lesznie? Ja akurat wścieklem sie
        potwornie i gdybym dzis po 14 wyscigu znalazł sie na wyciągnięcie nogi od
        Rempały to zasoliłbym mu takiego kopa ze miałby facet powód do wylegiwania sie
        na torze- nie dlatego że popieram taki sposób zalatwiania spraw ale pod wpływem
        zwykłych ludzkich emocji. Głeboko tlumiony w tej chwili obiektywizm mówi mi ze
        remis byłby dzis chyba sprawiedliwym wynikiem, ale jako kibic ciesze się
        strasznie- własnie dlatego ze Leszno ma podwójny powód do smutku po tym meczu.
        Pozdrawiam.
        • m0nk Re: Toruń - wstyd 06.06.04, 20:57
          oczywiscie nie widzialem meczu ale jezeli byly jakies przekrety z torem i
          ucierpieli na tym goscie to ciesze sie, ze ta druzyna byla unia leszno, ktora
          juz wiele razy stosowala podobne praktyki.
          natomiast co do zasady oczywiscie racje ma alien, takiemu klubowi jak apator
          nie przystoja pewne zagrywki, na ktore pozwalaja sobie slabsze zespoly. pozdr.
        • alienisko Re: Toruń - wstyd 06.06.04, 21:20
          Widzisz Jazon, problem w tym, że pouczamy innych. Karwan/GKSŻ nakładają kary na
          Cieślaka, trąbimy w koło o poprawianiu wizerunku krajowego żużla, szukamy
          sponsorów dla ligi i jaki sami dajemy przykład?

Poza tym gdyby nie nasze dziury, to i Kalwasiński nie straciłby 3 pozycji i
          pewnie Ząbik poradziłby sobie z Adamsem. Więc sami sobie te dołki też
          wykopaliśmy. Potrzebne nam to było? Przez te wszystkie upadki niepotrzebnie też
          z biegu na bieg zaostrzała się atmosfera na trybunach, mmmm super.

Pomyśl też co by było, gdyby któryś zawodnik doznał poważnej kontuzji...
          usprawiedliwiałbyś się mówiąc: bo Leszno to, bo Wrocław tamto?

Rempała został wykluczony do końca meczu, to jest chyba, jeśli dobrze pamiętam,
          równoznaczne z zakazem występu w najbliższym meczu. Pewnie źle na tym wyjdą,
          ich sprawa jak tak postępują.

Kopać i bić nikogo nie musimy i tym bardziej nie powinniśmy. Piszesz, że
          kopnąłbyś sam Rempałe. Tłumaczysz to emocjami. No sorry, w tym momencie
          usprawiedliwiasz 90% burd na stadionach. Poza tym nad emocjami trzeba panować.
          • Gość: Jazon Re: Toruń - wstyd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 21:31
            No dobra ale czy mamy w tej chwili taki komfort żeby służyc w lidze
            jako "ostatni sprawiedliwy"? Jaki efekt przynosi trabienie ze ktos tam
            preparuje tor? Przeczytaj posty na forum wroclawskim jeżeli jestes ciekawy, a
            przecież w przypadku Cieslaka to nawet słowo 'recydywa' wydaje sie zbyt
            lagodne.
            Co do dziur zgoda (w pewnym sensie, bo wtrace tez swoje cyniczne 3 grosze),
            przygotowywanie ich przeciwko zawodnikom gosci jest naganne. Z drugiej jednak
            strony nie wiem czy było to dzialanie celowe, bo chyba tylko skonczony debil
            spreparowałby tor nie mówiąc o tym swoim własnym zawodnikom.
            A co do emocji i braku panowania nad nimi to powiem Ci że pewnie byłoby mi
            potem trochę wstyd... Ale niestety mam wrażenie że przy takich graczach jak
            niektórzy prezesi w Ekstralidze to cisi i pokorni bedą zbierac baty, a
            kombinatorzy beda sie potem smiac. Smutne, ale chyba prawdziwe. Mimo wszystko
            wole zwyciestwo niz honorową porazke. Pozdrawiam
            • alienisko Re: Toruń - wstyd 06.06.04, 21:39
              Karwan ma teraz władze, niech reformuje, a nie kombinuje.
              Po co mam się sugerowac Wrocławianami?
              Czy skończony debil nie mówi zawodnikom, hm no a może nie mieli wyjścia? Kiedy
              po zewnętrznej ktoś jechał oni atakowali przy krawężniku. Co mieli odpuszczać
              niby?
              Zresztą nie jeden zespół kombinował z torem po czym jego zawodnicy się
              skarżyli :) Ząbik pewnie wyszedł z wprawy :)
              • Gość: Jazon Re: Toruń - wstyd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 22:16
                Ale ile warta ta jego wladza jeżeli proby zmiany tego stanu rzeczy poprzez
                nakładanie kar na kombinujących spotykaja sie jedynie z komentarzami
                typu "Karwan kombinuje pod siebie"? Dojdzie do tego ze cała Ekstraliga zrobi
                koalicje przeciwko Toruniowi i tylko za to bekniemy. A Karwana potem nie
                wybiora na kolejna kadencje i bekniemy podwójnie... Bagno i tyle. Zreszta
                Karwan w pojedymke nie rzadzi..
                A co do umiejetnosci Ząbika w kwestii przygotowania toru to juz od dawna uznaje
                to za jedna z (wielu) rzeczy których nasz trener nie potrafi. No trudno-
                podczas gdy większośc klubów Ekstraligi czyni ze swoich stadionow "twierdze" w
                Toruniu jest zawsze cholernie goscinny tor "do walki". Ja osobiście mam juz
                tego dosyc.
                • Gość: sasiad Re: Toruń - wstyd IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 06.06.04, 23:41
                  co innego jesli bajer mowi ze jak bedzie rowny tor to pojedzie. jaki byl wszyscy widzieli. łukasz sie 2 razy nie uratowal bo chlopak, no tego, taki raczej mniej zdolny. natomiast w te same dziury wpadal jagus, adams, zabik i pepe. i jeszcze jedno, jakby te dziury byly zamierzone to obsluga stadionu by takiej sraczki nie miala zeby je latac. dla mnie to jest zenada, i jezeli w takim kierunku ma isc polski zuzel to juz niedlugo bedziem z alieniskiem chodzic na plywanie synchroniczne. ja chce ogladac walke z przeciwnikami a nie z torem, to drugie mnie w ogole nie interesuje, tyle.
                  noch ein mal, bydlactwu precz!
      • Gość: Jamirq Re: Toruń - wstyd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 22:16
        Witam. Bylem na meczu i co do dziu ro tak jakby wszyscy zawodnicy o nich nie
        wiedzieli wiec szanse sie wyrowanly co nie tlumaczy tego ze zostal popelniony
        blad w przygotowaniu toru. Co do upadku Rempaly to sorry ale kontrolowany
        uslizg i patrzenie w storne wiezyczki kiedy sedzia przerywie bieg nie uwazam za
        normalne. Kibice nie powinni sie tak zachowac jednak musze sam powiedziec, ze
        jakbym dostal Rempale w swoje rece to bym mu ^&%%^.
      • Gość: doradca Re: Toruń - wstyd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.04, 22:35
        Widząc stan wzburzenia , poziom negatywnych emocji i wygłaszane opinie
        proponuję Ci alien raczej pozostanie w domu i daj sobie spokój z żużlem.
        Patrząc na poziom kultury w naszym "europejskim" społeczeństwie jeszcze ze sto
        lat nie będzie dla Ciebie warunków do zasiadania na stadionie..... chyba że
        będziesz sam.
      • Gość: tit0 Re: Toruń - wstyd IP: *.wroclaw.mm.pl 07.06.04, 15:44
        Pytanie: Czy pan Karwan nalozy kare za tor sam na siebie?
        Odpowiedz : Nie!
        Kolejna kompromitacja pana Karwana (ze przytocze tylko slawne eliminacje
        mlodziezy w dniu matur)
      • Gość: re re kum kum Re: Toruń - wstyd IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 07.06.04, 21:17
        alienisko skoncz pierdolic i daj se sianka co! jak Ci to nie pasuje to siedz w
        domu i ogladaj relacje w polszie. tam jest grzecznie i kulturalnie, a i
        komentarze bystre i przenikliwe. może to nie stadion i kibice- może to Ty tam
        nie pasujesz, co???
        • sdb Re: Toruń - wstyd 08.06.04, 02:36
          jest cos takiego jak dobre wychowanie, poczucie odpowiedzialnosci i wstydu. dla
          niektorych one nie istnieja i tych trzeba tępić. ci napierdalali sie z ochroną,
          kopali w bandę i rzucali wyzwiskami w policje. tych ktorzy krzycza do
          upadajacych zawodnikow "wypierdalaj" w ogole nawet nie wspominam.
        • Gość: igrek Re: Toruń - wstyd IP: *.atr.bydgoszcz.pl 08.06.04, 08:55
          Co za miły rechot!
          • Gość: byzydura Re: Toruń - wstyd IP: *.tvgawex.pl 08.06.04, 17:20
            mysle ze powinno sie to dla was skonczyc na ostrzezeniu od gksż. faktycznie
            nigdy nie bylo takich sytuacji i chyba sie nie powtorza, wiec kar nie powinno
            byc. ale przydalo by sie niektorym z was troszke wiecej pokory i samokrytyki...
            • Gość: Jazon Re: Toruń - wstyd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 20:21
              Powiedzial ekspert w obu tych dziedzinach...:-/ Wiadomo powszechnie że nie
              lubisz Torunia i nie wiem co musialoby sie wydarzyc żebys przyznał racje
              tym 'niepokornym' i 'bezkrytycznym'.
              A ostrzeżenia nie bola- kombinatorzy smieja sie z nich od zawsze. Moga nawet
              zadedykowac je tobie.
              • bkssasiad Re: Toruń - wstyd 08.06.04, 22:13
                Brawo Jazon!
              • Gość: Chris Re: Toruń - wstyd IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 09.06.04, 11:49
                Jazonie ode mnie też brawa,nie jestem jakimś ambitnym i oczytanym ekspertem od
                spraw żużla,ale jak czytam nieobiektywne wypociny byzydury to mnie strzela na
                maksa dlatego od dzisiaj zaprzestaje!!!Obowiązuje tu powszechna wolność słowa i
                wypowiedzi,ale nie potrafie zrozumieć złosci i antypatii tego bydgoskiego
                pieniacza do naszego miasta!!Chłopie o jakich ty meczach sprzedawanych piszesz
                w watku o wspólnych treningach-niezły kmiot z Ciebie???Wytłumacz wreszcie co
                tak cierpisz do Torunia może przyczyna lezy po innej stronie???Wyleciałeś ze
                studiów,dostałes kosza od jakiejś niewiasty z naszego grodu?Człowieku musisz
                być nieźle zakompleksiony!!!Pozdrawiam prawdziwych sympatyków czarnego sportu!!!
                • Gość: byzydura hhhhhmmmmmmmm... IP: *.tvgawex.pl 09.06.04, 17:18
                  mozliwe ze wynika to z faktu(a raczej blizny na czole po butelce czy czymś
                  takim :/) przyjęcia mnie na waszym stadionie jak mialem jakies 10lat.
                  a jesli chodzi o sprzedawane mecze to one byly w zeszlym sezonie-najpierw wy
                  nam, potem my wam, a chodzilo o to co zwykle... dlatego watpie, ze wspolne
                  treningi to dobry pomysl, nie chce juz wiecej machlojek.
                  • Gość: Jazon Re: hhhhhmmmmmmmm... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.04, 18:25
                    Sądząc po tonie niektórych wypowiedzi to było to ze dwa lata temu:-/ Zdajesz
                    sobie zapewne sprawę ze podobne urazy ma wielu kibiców po obu stronach
                    barykady? Jakos nie wszyscy maja ochote dawać im upust akurat na forum, i to
                    udajac przy okazji rzeczową dyskusje. Posty które jedynie bluzgaja Toruń to
                    twoja sprawa- normalni kibice po prostu je oleja. Ale dobre rady w
                    stylu "brakuje wam pokory i samokrytyki" zachowaj dla siebie, chyba ze
                    faktycznie najpierw sam się do nich zastosujesz.
                    • Gość: byzydura Re: hhhhhmmmmmmmm... IP: *.tvgawex.pl 09.06.04, 22:19
                      sproboj sie postawic na miejsce 10-latka, idziesz na mecz, super emocje, i w
                      trakcie rzucaja w ciebie butelka w leb... to nie jest przyjemne i pozostawia
                      uraz...
                    • Gość: byzysura Re: hhhhhmmmmmmmm... IP: *.tvgawex.pl 09.06.04, 22:23
                      wiem ze (czesto nieslusznie) tak bluzgam torun, ale poprostu nie moge, zawsze
                      przypomina mi sie tamto zdarzenie.
                      postaram sie ne przyszlosc ale serio to bylo straszne przezycie...
                • sdb Re: Toruń - wstyd 10.06.04, 13:48
                  Chris serio sadzisz ze Byzydura jest osoba w wieku wystarczajacym do "wylecenia
                  ze studiow"? ;P
        • alienisko Re: Toruń - wstyd 11.06.04, 14:33
          Gość portalu: re re kum kum napisał(a):

> alienisko skoncz pierdolic i daj se sianka co! jak Ci to nie pasuje to siedz
          w
          > domu i ogladaj relacje w polszie.

Jak Ci nie pasuje to forum i moje wypowiedzi to poszukaj innego.

>może to nie stadion i kibice- może to Ty tam
          > nie pasujesz, co???

Rozumiem, ze wyrywanie ławek i bijatyki z ochrona to dla Ciebie rzecz normalna?
          Powiedz, po to wlasnie chodzisz na mecze?
          • Gość: re re kum kum Re: Toruń - wstyd IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 11.06.04, 21:12
            Twoje wypowiedzi mi nie pasują, czemu daję wyraz. Forum nie jest tylko Twoje i
            nie prezentuje tylko Twojego sposobu postrzegania,, a poza Twoimi pokracznymi
            przemyśleniami sa równiez opinie godne uwagi. Więc powtórze- daj se sianka.
            Jeśli rozumiesz, że wyrywanie ławek i bójki z ochroną to dla mnie rzecz
            normalna, to nic nie rozumiesz, ale to mnie w ogóle nie dziwi.
            Sprawiasz wrażenie dewotki, piejącej pod byle pretekstem i robiącej larum ku
            chwale zaistnienia i okazji to popierdolenia szerokiej rzeki banałów.
            Być może w Twojej utopijnej wizji żużel to piknik kolesi siedzacych ze
            złożonymi do oklasków rączkami i uśmiechajacych sie i machajacych łapkami w
            gestach pozdrozienia. Chłopie, albo jesteś bardzo młody, albo brak Ci
            wyobraźni, albo Twoja przygoda z zużlem trwa od 3 meczy. I nie próbuj pieprzyc
            mi jaki to z Ciebie kibic odkad tylko pamiętasz, bo nie sposób będzie w to
            uwierzyć.
            Swoimi komentarzami rodem z epoki pozytywizmu sprawiasz wrażenie osoby nie
            pasującej do zuzlowych realiów i tamtejszej scenerii. Więc raz jeszcze- może
            tam nie pasujesz i Twoje miejsce jest przed radiem lub telewizorem, a w
            poniedziałek od rana gazetka z opisem kolejki?
            A na mecze chodzę dla emocji. I jestem w stanie (nie będąc ich gorącym
            orędownikiem)zrozumieć te negatywne też. Bo stadion to niekoniecznie miejscówka
            dla ludzi o Twoich przemyśleniach. Kijem rzeki nie zawrócisz- ale przede
            wszytkim Po Co To Robic? Dla większości Kibiców Twoja wizja tego sportu byłaby
            po prostu nudna- ot, taka jak przec telewizorem.
            Tyle, że nie każdy może to pojac.
            • sdb Re: Toruń - wstyd 11.06.04, 22:00
              Gość portalu: re re kum kum napisał(a):

> Twoje wypowiedzi mi nie pasują, czemu daję wyraz. Forum nie jest tylko Twoje
              i
              > nie prezentuje tylko Twojego sposobu postrzegania,, a poza Twoimi pokracznymi
              > przemyśleniami sa równiez opinie godne uwagi. Więc powtórze- daj se sianka.
              > Jeśli rozumiesz, że wyrywanie ławek i bójki z ochroną to dla mnie rzecz
              > normalna, to nic nie rozumiesz, ale to mnie w ogóle nie dziwi.
              > Sprawiasz wrażenie dewotki, piejącej pod byle pretekstem i robiącej larum ku
              > chwale zaistnienia i okazji to popierdolenia szerokiej rzeki banałów.
              > Być może w Twojej utopijnej wizji żużel to piknik kolesi siedzacych ze
              > złożonymi do oklasków rączkami i uśmiechajacych sie i machajacych łapkami w
              > gestach pozdrozienia. Chłopie, albo jesteś bardzo młody, albo brak Ci
              > wyobraźni, albo Twoja przygoda z zużlem trwa od 3 meczy. I nie próbuj
              pieprzyc
              > mi jaki to z Ciebie kibic odkad tylko pamiętasz, bo nie sposób będzie w to
              > uwierzyć.
              > Swoimi komentarzami rodem z epoki pozytywizmu sprawiasz wrażenie osoby nie
              > pasującej do zuzlowych realiów i tamtejszej scenerii. Więc raz jeszcze- może
              > tam nie pasujesz i Twoje miejsce jest przed radiem lub telewizorem, a w
              > poniedziałek od rana gazetka z opisem kolejki?
              > A na mecze chodzę dla emocji. I jestem w stanie (nie będąc ich gorącym
              > orędownikiem)zrozumieć te negatywne też. Bo stadion to niekoniecznie
              miejscówka
              > dla ludzi o Twoich przemyśleniach. Kijem rzeki nie zawrócisz- ale przede
              > wszytkim Po Co To Robic? Dla większości Kibiców Twoja wizja tego sportu
              byłaby
              > po prostu nudna- ot, taka jak przec telewizorem.
              > Tyle, że nie każdy może to pojac.

Forum nie jest tylko Twoje

> pasującej do zuzlowych realiów i tamtejszej scenerii.

wyjasnij mi zuzlowe realia i tamtejsza scenerie bo moze po x(nie powiem ilu bo
              to niewazne) latach cos przeoczylem.

> A na mecze chodzę dla emocji. I jestem w stanie (nie będąc ich gorącym
              > orędownikiem)zrozumieć te negatywne też.

myslisz ze zawodnicy ktorych ogladasz tez potrafia to tak latwo zrozumiec? oni
              sa chyba najwazniejsi- a moze tylko dla mnie?

> Bo stadion to niekoniecznie miejscówka dla ludzi o Twoich przemyśleniach.

i vice versa

> Dla większości Kibiców Twoja wizja tego sportu byłaby po prostu nudna

czy to znaczy ze juz wiekszosc ludzi jest chamami? co sie dzieje z tym narodem?
              • Gość: re re kum kum Re: Toruń - wstyd IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 12.06.04, 14:11
                sdb- jeśli cos przeoczyłeś o żuzlu to już tylko Twoja sprawa. Rozmawiac lubię z
                adwersarzami a nie z każdym komu przyjdzie ochota coś chlapnać po lekturze
                postu, wiec bez urazy, ale buzia w ciup, bo nie widze Cię jako strony w tym
                dialogu.
            • alienisko Re: Toruń - wstyd 11.06.04, 23:39
              > Twoje wypowiedzi mi nie pasują, czemu daję wyraz. Forum nie jest tylko Twoje
              >i
              > nie prezentuje tylko Twojego sposobu postrzegania

tak jak stadion nie jest tylko Twoj i nie każdy musi podzielać Twój sposób
              na "emocje"

> Być może w Twojej utopijnej wizji żużel to piknik kolesi siedzacych ze
              > złożonymi do oklasków rączkami i uśmiechajacych sie i machajacych łapkami w
              > gestach pozdrozienia.

Byc moze licze na doping kibiców, a nie rozróby?

> pasującej do zuzlowych realiów i tamtejszej scenerii. Więc raz jeszcze- może
              > tam nie pasujesz i Twoje miejsce jest przed radiem lub telewizorem, a w
              > poniedziałek od rana gazetka z opisem kolejki?

tak dalej tolerujmy bandytyzm, a kiedys wszyscy posiedzimy przed tv, bo jak
              tego sie nie bedzie tepic, to skonczy sie jak na meczu Legii z Lechem i nam
              zamkna stadion

> A na mecze chodzę dla emocji.

Niesamowite, Ty też?

>Kijem rzeki nie zawrócisz- ale przede
              > wszytkim Po Co To Robic? Dla większości Kibiców Twoja wizja tego sportu
              byłaby
              > po prostu nudna- ot, taka jak przec telewizorem.

mecz bez bijatyki uważasz za nudny? Wiesz, atmosfera na trybunach powinna być
              gorąca, powinny być emocje na torze, ale żeby zawody nie były nudne nie
              potrzeba od razu wyrawać ławek i bić się z ochroną.

Jeżeli uważasz mnie za kogoś kto chciałby siedzieć na meczu jak w teatrze, bo
              przeszkadza mi wandalizm i głupota, to gratuluje zdolności postrzegania.
              • Gość: re re kum kum Re: Toruń - wstyd IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 12.06.04, 14:31
                Alienisko- postrzegam Cie tak jak się lansujesz, więc w tej kwestii to juz
                tylko do siebie.
                Odnoszę nieodparte wrażenie, że masz elementarene kłopoty ze zrozumieniem sensu
                słów- ja Cie opierdalam za jedno, a Ty wkręcasz mi cos od siebie i budujesz na
                tym wywód.
                Więc może wolno, wyraźnie i duzymi literami- jeśli masz jakies negatywne
                odczucia wobec kierunku w którym zmierza tzw. ewolucja zachowań zawodników i
                kibiców żuzlowych i bardzo ciąży Ci to na duszy, to pomysł jak by się do tego
                zabrać inaczej niż od dupy strony. Z rozmysłem. Nasączone żalem i chuj wie
                jakimi niedobrymi emocjami komentarze pod adresm klubu i ludzi, którzy też klub
                kochaja, tylko niekoniecznie w Tobie podobny sposób, niewiedzieć czemu służące
                dopominanie sie o jakieś kary- przeciez to zwykłe działanie na niekorzyść z
                punktu widzenia publik relejszyns, zwykłe wyłażenie przed szereg zeby sie
                pokazać. No chyba że taki z Ciebie Mesjasz, że w misjii zbawienia wylewasz
                dziecko z kąpielą, nie bacząc na efekty jakie to przynosi. Brudy pierze sie we
                własnym sosie. Tyle że ta wiedza nie dla każdego jest oczywista. A Ty jakiś
                dywersatn jesteś, robisz robotę kreta, przedstawiciel Piątej Kolumny.
                Dyskusję uważam za zamkniętą bo jej ciag dalszy prowadzi do nikąd.
                • sdb Re: Toruń - wstyd 12.06.04, 20:07
                  wynika z tego ze masz waskie spojrzenie na sprawe- kochasz swoj klub po
                  prostacku- bez wzgledu na wszystko nie dasz o nim powiedziec zlego slowa.
                  mijasz sie czasem z prawda, ta nieprzyjemna, a sztuka jest sie do niej
                  przyznac. wlasnie przez udawanie ze jest sie swietym prowadzi sie do konfliktow
                  miedzy klubami i ich kibicami a to oznacza chamówe na trybunach. jezeli w zuzlu
                  i miedzy kibicami ma byc porzadek i szacunek to kazdy musi umiec przyznac sie
                  do bledu. ja tego porzadku oczekuje od swojego i innych klubow i wkurwia mnie
                  nieziemsko kiedy kibice, miedzy ktorymi stoje robia trzode. czy teraz rozumiesz
                  o co Alienowi i mnie i zapewne wielu wielu innym kibicom chodzi? czy prowadzi
                  to donikad?
                  • Gość: re re Re: Toruń - wstyd IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 12.06.04, 22:52
                    Rycerzu miłości, pokoju, braterstwa, uczciwości i szczerej prawdy- ubierz się w
                    białe łaszki weź megafon i idz nawracać. Albo od razu daj sie uśpić.
                    Próbujesz być bielszy od bieli.A to zwykłe życie a nie reklama wiziru, w której
                    wszystko może być lśniące jeśli tylko się postarasz.
                    enaf, bo mnie twój populizm zamorduje. Jutro wybory, widać wszystkim nawiedzona
                    gadka się udziela.
      • Gość: valentino/Hamburg Re: Toruń - wstyd IP: *.agencynet.de / *.agencynet.de 06.07.04, 13:03
        Masz racje po takim zachowaniu torunskich kibicow powinny byc kary. Niech bydlo
        sie nauczy jak powinno sie zachowywac!!!
        • Gość: which Re: Toruń - wstyd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.04, 09:30
          siedz folksdojczu cicho i nie zabieraj glosu w sprawach ktore cie nie dotycza
          ty obserwatorze zza granicy
          • Gość: byzydura Re: Toruń - wstyd IP: *.tvgawex.pl 09.07.04, 19:58
            a co ma do tego fakt, ze facet jest z zza granicy?? pozatym widze ze nie tylko
            ja tu jestem nietolerancyjny :)))
            • bkssasiad Re: Toruń - wstyd 10.07.04, 01:30
              Byzydura, siedź lepiej cichutko. Nie zauważyleś, ze chodzi o Gracjanka -
              pedałka, największego zjebka na forum?
              Pozdro for all

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka