Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Bajerski odejdzie z Torunia?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.03, 21:10
    Ja już w ogóle przestaje cokolwiek z tego wszystkiego rozumieć. Taktyka
    toruńskich działaczy jest naprawdę przedziwna- czym oni sie zajmują jeżeli
    nie kontraktowali sie z Bajerskim? Z Jagusiem zaczęli rozmawiać dopiero
    ostatnio, z Holty i Golloba podobno zrezygnowali, o Crumpie tez cisza...
    Słowo daję- najchętniej dałbym się zahibernować do rozpoczęcia sezonu i
    zobaczył skład Apatora żeby nie musieć teraz co chwila czytać i słyszeć w
    jakich bólach on sie rodzi. Sam byłem wielkim zwolennikiem odejścia
    Bajerskiego, ale przecież nie jeżeli alternatywą dla niego jest Kalwasiński!
    Wyjdzie na to że na transferach zarobilibysmy z pół miliona złotych- tylko
    towaru brak. Absurd polskiej ligi, którego jakoś nie przewidział zaden
    reformator.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Apator nie jest dobrze IP: *.torun.mm.pl 19.12.03, 22:25
        Co sie dzieje? Chyba u Karwana kasa pusta. OK, moze i maja klopoty z kasa, ale
        to wszystko zaczyna dziwnie wygladac. Czuje, ze Bayer zmieni klimat na
        tarnowski (czy tam juz wiedza, ze dreamteamy mistrzostwa wcale zdobyc nie
        musza?). Jagus swietnie pasowal by do Czestochowy. I co nam zostaje? Protas z
        Kalwasinskim, moze Crump z Zabikiem, Miedzinski z innymi cieniasami. Czyzby
        obrona przed spadkiem?
      • Gość: kowal Re: Bajerski odejdzie z Torunia? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 19.12.03, 22:33
        Wymiana Bajerskiego na Gapińskiego na pewno nie zaszkodzi klubowi chyba ,że
        Prezes szykuje niespodziankę (G + G).
        • snoop Re: Bajerski odejdzie z Torunia? 19.12.03, 22:43
          Nie chce znowu sie powtarzac bo trabie juz o tym od kilku tygodni ze postawa
          naszej komisji negocjacyjne to poprostu żenada
          Nie rozumiem Panow z komisji , bo w gazetach mowia ze wszystko ladnie pieknie a
          widac chyba ze tak nie jest - Chrzan , Ricki , Kostek , Sawina. Podpisane
          kontrakty tylko z mlodziezowcami i Protasem
          Z Crumpem tez czekaja na ostatnia chwile jakby k.. tego nie mogli zalatwic
          faxami (bo chyba ze oszczedzaja)
          Nie potrafie zrozumiec Karwana , ktory w zeszlym sezonie szastał kasa na lewo i
          prawa i nagle mu sie na oszczednosci zebralo
          sa pieniadze z Chrzanka i Kostka to mozna by w kogos zainwestowac ale Pan Marek
          wydal w zeszlym sezonie za duzo i teraz sie przestraszyl
          nie zdziwilbym sie gdyby po tym sezonie Karwan odszedl z Apatora ...
          • Gość: b3ut Re: Bajerski odejdzie z Torunia? IP: *.torun.mm.pl 19.12.03, 23:42
            Panowie! Bez nerw. Wiem, że to nie jest żaden trend, ale o ile pamietam wszyscy
            w zeszłym roku wyzywali na działadzy że nic nie robią, tylko się obijają a
            jednak nas pozaskakiwali. Poczekajcie chwilę, może się nie mylę (oby...)
      • Gość: w Re: Bajerski odejdzie z Torunia? IP: *.bloknet.org / *.org 20.12.03, 03:01
        niech spierdala ten kondon jak najdalej z Torunia,już raz wracał z Gorzowa goły
        i wesoły.Real za dużo mu dał i odwaliło kretynowi.Olejcie palanta!!
      • Gość: bajer Re: Bajerski odejdzie z Torunia? IP: *.bloknet.org / *.org 20.12.03, 03:04
        niech ten dekiel za skrzynke piwa jezdzi
        • Gość: Dumny Toruń Re: Bajerski odejdzie z Torunia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.03, 11:33
          Ale najważniejsze że nie będzie Gollobów. Precz, precz, precz. A biedny Ricky
          za mało u nas zarabiał i musiał odejść. Chociaż pewnie bardzo płakał bo
          uwielbia toruńskich kibiców i zrobiłby dla nich wszystko. Już nie mogę się
          doczekać wielkich derbów o utrzymanie w lidze. Mniam
          • m0nk Re: Bajerski odejdzie z Torunia? 20.12.03, 15:53
            mysle,ze z crumpem beda problemy - w lutym kluby, ktore nie zakontraktowaly
            stranieri zaczna sie przebijac i moze byc roznie. sam jestem zaskoczony tym co
            sie dzieje w toruniu
      • Gość: fazi Re: Bajerski odejdzie z Torunia? IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 20.12.03, 18:48
        co ci palanty z rafinerii robia?nie dosc,ze chca zatrudnic braci
        G,to jeszcze nastepne zakupy?szczegolnie Jacus G jest Unii tak
        potrzebny,jak zeszloroczny snieg.jak oni sobie wyobrazaja
        powitanie tego palanta na prezentacji?oprocz chamstwa jak
        jezdzili z Unia w Tarnowie to on nic wiecej nie pokazal.teraz
        sie okaze,ze w skladzie Unii moze bedzie tylko z jeden z
        wychowankow,a co z reszta?zakonczy sie tak,ze narobia dlugow i
        pojda.cos mi sie wydaje,ze ten sponsor narobi wiecej zlego niz
        dobrego dla Unii.kibice chca Unie Tarnow,a nie zbieranine z
        calej Polski.
        • Gość: iks Re: Bajerski odejdzie z Torunia? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.12.03, 09:07
          Spojrz na sprawe z 2 strony: kibice zuzla z Bydgoszczy na prozno szukaja
          ratunku dla zuzla. A wlasnie Rafineria jest tym kolem ratunkowym, jakiego w
          Bydzi potrzebuja. Jak za sprawa "oktanow" braciszkowie przetransferuja sie na
          poludnie atmosfera nad Brda znacznie sie poprawi, kasa byc moze znow zacznie
          osiadac na koncie sekcji a nie "G", slowem otwieraja sie perspektywy... A ze
          zuzel w Tarnowie padnie... W koncu nie bylo tam dobrego zuzla tyle lat,
          dlaczego przerwa nie mialaby sie przedluzyc?
      • Gość: fazi Re: Bajerski odejdzie z Torunia? IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 20.12.03, 23:55
        Tony Rickardsson
        T.Gollob
        J.Gollob
        T.Bajerski
        W.Jaguś
        J.Kolodziej
        ?
        ciekawe jak sklad bedzie wygladal faktycznie i czy w przypadku
        jesli bedzie taki czy bedzie im placil w 100% sponsor,czy Unia
        tez cos bedzie musiala dodac,zeby tylko sie nie okazalo,ze na
        nastepny rok Unia bedzie miala takie dlugi,ze sekcja pojdzie sie
        rypac.
        • m0nk Re: Bajerski odejdzie z Torunia? 21.12.03, 00:11
          mysle, ze unia w przypadku pozyskania gollobow odpusci pozostale transfery i
          ten sklad na 100% nie bedzie tak wygladal.
      • formozus1 Re: Bajerski odejdzie z Torunia? 21.12.03, 00:26
        Ojciec tadeusz wyjaśni.
        • Gość: Toma Toruń Re: Bajerski odejdzie z Torunia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.03, 17:13
          jeśli tak dalej będzie to w Toruniu nie będzie Crumpa tylko Brhel i
          młodzieżowcy + Protasiewicz
      • Gość: JA Re: Bajerski odejdzie z Torunia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.03, 17:41
        Nie przyzwyczaliliście się jeszcze do kretyńskiej polityki klubu od wielu lat.
        Z Bajerskim problemu nie widze bo bedzie 250tys. Tylko ze dzialacze powinni
        powiedziec jasno, podpisujesz do jutra albo spadaj. A tak czas leci, a to jest
        na korzysc wyłącznie zawodników.
        Jagusia natomiast szkoda no bo kto za niego?
        • snoop Re: Bajerski odejdzie z Torunia? 21.12.03, 17:49
          Jagus ustalil juz prawie wszystko i na 99% bedzie w Toruniu
          gorzej z Bajerkiem gwaizdorem za 3 gorsze ktory czuje pienadze w Tarnowie ...
          • Gość: yoyo Re: Gorzow czeka:) IP: *.gorzow.mm.pl 21.12.03, 18:35
            Zapraszamy Tomasza do Gorzowa na rezerwe
            • Gość: Toma Toruń Re: Gorzow czeka:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.03, 19:10
              Bajer moim zdaniem zwleka z podpisem bo chce większą kasę i straszy działaczy
              • Gość: yarek3.0 Re: Gorzow czeka:) IP: 213.17.253.* 21.12.03, 19:34
                bzdura, dzialacze z torunia totalnie olewaja sprawe, maja zawodnikow w dupie,
                pomyslcie troche a nie psioczycie na zawodnikow!!!! Zastanowcie sie czemu klub
                jeszcze nie podpisal umowy z Tomnkiem i Wiesiem?? Nie chodzi o to jak kto
                jezdzi bo inaczej to by T.Gollob byl u nas juz dawno... Zlewaja zawodnikow i
                tyle Tomka i Wiesia zwlaszcza, porozmawiajcie z kims kto jest tych spraw blizej
                a nie z gazet, gazety bzdury pisza!!!
                • Gość: Wozzie a moze znow popatrzymy na zeszly sezon... IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 21.12.03, 20:23
                  ...i jak pieknie pojechali Panowie Tomasz i Wiesław w DECYDUJĄCYM meczu w
                  Cz_wie i niech mi ktos powie ze maja prawo (zwlaszcza Bajerski!) żądać
                  podwyżki - bo niby za co? Za to że będa sie pokazywać na lawecie przez 3 minuty
                  na prezentacji paradowac machajac raczka a potem beda mieli w d... za
                  przeproszeniem kibiców? Bajer mial odejsc i na moje moze odejsc a za 400k juz
                  kogos sie dostanie ;]
            • Gość: kowal Re: Gorzow czeka:) IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 22.12.03, 21:35
              Wszyscy piszą o wadach Bajerskiego ale nikt nie zauważa ,że ma on wielką
              zaletę, kosztuje 250 tys. zł
      • Gość: Koneser Re: Bajerski odejdzie z Torunia? IP: *.elana.torun.pl 22.12.03, 08:58
        Bardzo mnie cieszy, że "Bajer" odchodzi. To co robił w zeszłym roku, to
        przechodzi ludzkie pojęcie. Trzeba pogodzić się z faktem, że w przyszłym
        sezonie nie będziemy walczyć o medale. Może uda się za rok. Postępy czynią i
        Adrian Miedziński i Marcin Jaguś - i moim zdaniem powinno być nieźle. Bajerski
        sam jest sobie winny. Mógł mieć wszystko (Grand Prix, mistrzostwo Polski), a
        zostało mu tylko kilka alimentów do zpłacenia (i tak ma szczęście, że tylko
        kilka).
      • Gość: Magda z Krakowa Re: Bajerski odejdzie z Torunia? IP: *.mpec.krakow.pl / 62.233.162.* 22.12.03, 09:42
        Witam wszystkich juz o takim scenariuszu czyli odejściu z torunia zawodników
        informowałam najwczesniej , oczywiście nikt nie wziął tego powaznie. Nie od
        dziś prowadzone sa rozmowy Bajer, Jagoda i Tarnów. Jesli chodzi o klub
        tarnowski to nie należy sie przejmować az tak bardzo ze utonie w długach ,
        sponsor podpisuje umowy z zawodnikami jako rafineria , a więc nie obciąża
        klubu. Jesli chodzi o zawodników tarnowskich to dwóch Rempałów, Kołodziej ,
        Burza, Wardzała to by było na tyle jesli chodzi o możliwość jazdy ich w
        ekstralidze, ich pięciu to za mało na skład do ekstraligi, więc należało by
        unię wzmocnić z kolei wzmocnieniem na pewno jest Ricki, ale to mało. Uważam że
        nie można mieć w ekstralidze tylko jednego rezerwowego to za mało. A tak na
        marginesie nie sadze aby działacze tarnowscy byli palantami.Nie zasypują
        gruszek w popiele i działają. Przykro mi bardzo że jagoda nie podpisał jeszcze
        umowy , ale o tym tez informowałam na tym forum, i w piątek wiedziałam że
        jeszcze długo umowa jagody nie zostanie z Toruniem podpisana. Po prostu jak juz
        o tym donosiłam w Toruniu p. Karwanowi zabrakło pieniędzy. Jagoda podpisze jak
        p. Prezes wypłaci mu cz. pieniędzy za sezon jazdy w Toruniu. Donosiłam już
        szanownemu gronu że pod koniec sezonu nastąpiło załamanie finansowe ,
        ale "baby" nikt nie słuch. Pozdroweinia z odległego Krakowa dla Torunia.
        Zdrowych , spokojnych Świąt Bożego Narodzenia dla wszystkich kibiców ,
        zawodników przesyła Magda z Krakowa.
        • Gość: Toma Toruń Re: Bajerski odejdzie z Torunia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.03, 09:56
          Jak podają dzisiejsze media W. Jaguś dogadał się z Karwanem na temat startów w
          przyszłym sezonie w barwach Apatora. Bajerski z tego co wiem nie jest
          zainteresowany startami w Apatorze, bo jest traktowany jak piąte koło u wozu.
          Co do jego decyzji to pożyjemy zobaczymy. Nie dziwię się i działaczom i
          zawodnikowi. Ci pierwsi jakoś nie bardzo chcą rozmawiać z Bajerski, bo zawiódł
          ich zaufanie natomiast zawodnik zniecierpliwiony jest opiweszałością działaczy.
          To tyle. Sądzę, że najpóźniej do połowy stycznia sytuacja z Bajerskim się
          wyjaśni z korzyścią dla stron
        • alienisko Re: Bajerski odejdzie z Torunia? 23.12.03, 09:55
          Może nie problem kim jesteś ale jak to przedstawiasz? Poza tym Jaguś się
          dogadał i olał Unię więc Twoje czarnowidztwo i źródła 'donosów' nie tak dobrze
          sprawdzone. To że nie podpisał nie znaczy, że tego nie zrobi. Nie po to się
          dogadał i nie po to tyle razy podkreślał, że chce jeździć dla Apatora nawet za
          mniejsza niż gdzieś indziej kase. Skoro powiedział, że zostaje to zostaje i
          koniec kropka.
          • Gość: Toma Toruń Re: Bajerski odejdzie z Torunia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.03, 11:16
            A Andy Smith w Grudziądzu:-).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka