Dodaj do ulubionych

Ubezpieczenie!

17.07.06, 20:40
Halo! Czy ktos moze mi poradzic...od 2 miesiecy jestem w Polsce(pracuje w
Irlandi)i nie mam ubezpieczenia.Niestetty przez wlasne niedopatrzenie nie
zalatwilam sobie niebieskiej karty UE,nie wiem co teraz robic? Wykupic sobie
okresowe ubezpieczenie(na kilka miesiecy)w NFZ,czy skorzystac z uslug innych
firm ubezpieczeniowych(jakich??)...i jeszcze jedno,czy dzieci w Polsce
podlehaja bezplatnej opiece medycznej??
Obserwuj wątek
    • aelithe Re: Ubezpieczenie! 17.07.06, 20:44
      Najlepiej zapłać za wizytę lekarza. Irlandzki ubezpieczyciel musi ci zwrócić za
      usługę, wg stawek Irlandzkich, jeśli nie podpisał odpowiednich umów ze strona
      polską.
      • snajper55 Re: Ubezpieczenie! 17.07.06, 20:59
        A dzieci niestety nie są objęte bezpłatną opieką.

S.
    • intelnet Re: Ubezpieczenie! 21.07.06, 11:46
      Proponuję ubezpieczenie w prywatnej firmie. Po opłaceniu miesięcznej składki
      może Pani korzystać z lekarzy wszystkich specjalności oraz badań. W przypadku
      zainteresowania i szczegółów proszę o kontakt na maila: intelent@gazeta.pl
      Pozdrawiam,
      Sylwia
      • snajper55 Re: Ubezpieczenie! 21.07.06, 22:29
        intelnet napisała:

> Proponuję ubezpieczenie w prywatnej firmie. Po opłaceniu miesięcznej składki
        > może Pani korzystać z lekarzy wszystkich specjalności oraz badań. W przypadku
        > zainteresowania i szczegółów proszę o kontakt na maila: intelent@gazeta.pl

Jesli się nie mylę: bez leczenia szpitalnego, bez refundacji lekarstw. Bez
        czego jeszcze, co daje ubezpieczenie NFZ ?

S.
        • intelnet Re: Ubezpieczenie! 24.07.06, 16:34
          I tu niespodzianka. Mamy w swojej ofercie zwrot kosztów leków 500 lub 700 zł w
          skali roku. Ponadto jest tzw. świadczenie szpitalne 100, 150 lub 200 zł za
          dzien pobytu w szpitalu. Nie załatwimy miejsca w szpitalu ale np. w MSWIA (mamy
          z nimi podpisany kontrakt) z naszą kartą klienci są traktowani "wyjątkowo",
          przekanał się o tym jeden z moich znajomych.
          • snajper55 Re: Ubezpieczenie! 24.07.06, 17:44
            intelnet napisała:

> I tu niespodzianka. Mamy w swojej ofercie zwrot kosztów leków 500 lub 700 zł w
            > skali roku.

To rzeczywiście nowość. Rozumiem, że to jest jedynie w opcjach droższych ?

> Ponadto jest tzw. świadczenie szpitalne 100, 150 lub 200 zł za
            > dzien pobytu w szpitalu.

Ale za pobyt w szpitalu, za operacje, leki, zabiegi trzeba płacić według
            słonego, szpitalnego cennika ? Oczywiście zakładam, że mam Wasze ubezpieczenie
            ZAMIAST NFZ, a nie OPRÓCZ niego.

S.
            • intelnet Re: Ubezpieczenie! 25.07.06, 08:46
              Jeżeli nie masz ubezpieczenia NFZ to oczywiście musisz płacić za szpital,
              operacje i zabiegi. W trakim przypadku należy dodatkowo wykupić polisę na
              życie zawierającą opcje zwrotu kosztów operacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka