Dodaj do ulubionych

media w zmowie

03.07.07, 07:44
Dlaczego informując o zamachach w Londynie, podkreśla się fakt że 2 z
podejrzanych to lekarze?
Zatrzymano bodaj 7 osób. Od pierwszego dnia informowano, że wśród
zatrzymanych jest 2 lekarzy. Co z pozostałymi?
Nie mają żadnego wyuczonego ani wykonywanego zawodu?
A jeśli mają, to w imię czego się tego nie podaje, albo w imię czego podaje
się tylko lekarzy?
Chyba wiadomo, ale pytanie warto zadać?
OK. Coraz więcej ludzi określa się jako nasi wrogowie.
Problem jest jeden: my mamy liczne wyjścia. Wy nie- mrzonki o masowym
napływie lekarzy ze Wschodu możecie se wsadzić i rozbić o kant.
Jesteśmy na granicy wytrzymałości w związku z podłym, kłamliwym,
niesprawiedliwym traktowaniem.
To naprawdę jest proste - przestać być lekarzem, w ogóle albo tutaj.
Wybór tak naprawdę należy do Was, nie do nas. Nasz wybór będzie tylko
pochodną waszego. Dalsza nagonka ułatwi ten wybór.
A propos- jak kto przedsiębiorczy, niech się weźmie za biznes pogrzebowy.
Oj, będą kokosy, będą.
Obserwuj wątek
    • aron2004 Re: media w zmowie 03.07.07, 08:40
      pójdziesz do wojska to przestaniesz teoretyzować.
      • swan_ganz Re: media w zmowie 03.07.07, 11:13
        > pójdziesz do wojska to przestaniesz teoretyzować

załóżmy, że już "poszli" do tego Twojego wojska tylko co z tego Ty będziesz
        miał? Poddałbyś się leczeniu przymusowo zmilitaryzowanemu lekarzowi?

Aron wybij sobie z głowy, że jesteś w stanie kogokolwiek zmusić do pracy.
        Jakbyś nie pamiętał to przypominam, że we współczesnej Polsce praca to
        przywilej a nie obowiązek
    • vlad Re: media w zmowie 03.07.07, 10:30
      Lekarze -islamiści.
      Jeszcze troszke i w UK śniadolicy lekarze nie będą mogli liczyć na zatrudnienie.
      Zrobi sie troche wakatów.
      • tunica Re: media w zmowie 03.07.07, 11:36
        Słuszna uwaga. Mój kolega z Londynu mówił mi już o tym wcześniej. Jako biali
        mamy przewagę. A angielski jest łatwy... Co wtedy zrobi te 30% "społeczeństwa"
        czyli CHAMY, które stanowią elektorat PISu? - zatrudnią lekarzy-islamistów?! Ha
        ha ha!... Żal mi jednak autentycznie tej większości Polaków, którzy nas
        popierają a też są okradani, chociaż nie w tym stopniu co my. Płacą przecież
        ZUS a nie KRUS, płacą podatki a nie ich 0%-stawkę jak rolnicy, nikt im nie
        dopłaca do każdego hektara itd. Gdyby "zawsze biedni" rolnicy płacili, to nie
        byłoby w ogóle problemu w opiece zdrowotnej w Polsce. Ale to elektorat kaczek a
        więc chociąz są czesto duzo bogatsi od mieszkańców miast to i tak NIC NIE BĘDĄ
        PŁACIĆ. Ale mam pytanie: czy ktoś widział rolnika, który zbankrutował? Jeżeli
        nie, to pytam: dlaczego w tym samym kraju bankrutują szpitale?!
        • elfik31 Re: media w zmowie 03.07.07, 11:56
          Jezu, a co Was to obchodzi co zrobi społeczeństwo jak ''wszyscy'' wyjadą na
          zachód? Wsadzcie te historie między bajki. Większość nigdzie nie wyjedzie, z
          różnych powodów, bo nie zna języka, bo nie chce się dalej uczyć, bo pobudowała
          domy, bo ma rodziny, bo żony/mężowie też pracują, bo mają tu przyjaciół, bo tu
          są u siebie. Polecam artykuł w ostatnim newsweeku jak Polaków kochają w GB czy
          Irlandii. Mój brat jest lekarzem, przed specjalizacją, też złożył wypowiedzenie
          z pracy a teraz codziennie trzęsie portkami i martwi się co zrobi jeśli to
          wypowiedzenie przyjmą. Na najlepszym wypadku będzie dojeżdzał do pracy 120km, a
          ze specjalizacją też nie wie co będzie. Do tej pory w szpitalu miał fajne
          życie, 2-3 razy do roku firmy farmaceutyczne sponsorowały wyjazdy zagraniczne
          tzw. konferencje dla ludzi którzy prowadzą programy badawcze dla tych firm
          (czyli przepisują i stosują u hospitalizowanych pacjentów - ochotników leki
          będące w trakcie badań). Nie uogólniajmy że tak już każdy w pasach startowych
          rusza na zachód
          • jachuw Re: media w zmowie 04.07.07, 00:09
            Oczywiście o prawdziwej masowości mówimy wśród młodych lekarzy, szczególnie
            absolwentów. Starszym trudniej jest zerwać więzy z krajem(co nie znaczy, że
            odpowiednio dociśnięci przez kochany naród tego nie zrobią).
            Problem zacznie być zauważalny za 5-7 lat, bo to bomba z opóźnionym zapłonem,
            ale naprawić szkodę wtedy będzie dużo trudniej, niż zapobiegać jej teraz.
            Wielokrotnie już o tym ja i inni dokładnie pisaliśmy. Polecam lekturę!
    • jachuw Re: media w zmowie 04.07.07, 00:15
      obs2 napisał:

> Dlaczego informując o zamachach w Londynie, podkreśla się fakt że 2 z
      > podejrzanych to lekarze?
      > Zatrzymano bodaj 7 osób. Od pierwszego dnia informowano, że wśród
      > zatrzymanych jest 2 lekarzy. Co z pozostałymi?

Mnie to osobiście nie przeszkadza... Taki wzrost napięcia między kulturą zachodu
      a islamem, jest dla nas (lekarzy z Polski, starających się o wyjazd) korzystny.
      Coraz większe znaczenie będzie miało, czy lekarz jest biały i czy pochodzi z
      Europy...
      Wiem, że to nieładnie zyskiwać na tragedii i konflikcie, ale fakt pozostaje faktem
      • swan_ganz Re: media w zmowie 04.07.07, 00:22
        > Coraz większe znaczenie będzie miało, czy lekarz jest biały i czy pochodzi z
        > Europy...

to prawda co mówisz. Dzisiaj się dowiedziałem, że w Wielkiej Brytani zwolnili
        kolegę z mojej firmy. Jest arabem. Zrobili to nie dlatego, że nie jest biały
        ale dlatego, że nagle przestał być skuteczny.
        Po prostu tamtejsi lekarze go ignorowali....
        Czyli kolor skóry stał się u nich na powrót ważny.

Macie prawo się z tego cieszyć - rasiści :-) Wasze akcje poszły w górę....
    • snajper55 Re: media w zmowie 04.07.07, 01:50
      obs2 napisał:

> Dlaczego informując o zamachach w Londynie, podkreśla się fakt że 2 z
      > podejrzanych to lekarze?

Bo to pokazuje prawdopodobny wpływ Al Kaidy na protest polskich lekarzy i
      pielęgniarek.

S.
      • sithicus Re: media w zmowie 04.07.07, 07:55
        Hehehe dobre :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka