martin1841 Re: Galeria: Heavy Rain 11.09.09, 01:24 @pips3 Dlaczego? Nie masz do końca racji. Jednak pieniądze MS pomogły by tej grze "narodzić" sie na x360. Quantic wybrało platforme sony napewno z wielu powodów. Wątpie by "6 rdzeni" w ps3 było tym jedynym powodem. Napewno sony dogadało się z nimi pierwsze, za tym też stoją ogromne pieniądze. Popatrz na square enix i FF13. Ta gra też miała powstać tylko na ps3. SE twierdzi że FF 13 wykorzysta w pełni drzemiącą moc w konsoli sony. SE powiedział jeszcze że wersja na x360 nie sprawiła że wersja na ps3 przez to musi "graficznie" wyglądać gorzej. Pamiętaj. Móc to znaczy chcieć. Odpowiedz Link Zgłoś
bsokol75 Re: Galeria: Heavy Rain 11.09.09, 02:04 @martin1841 Akurat w tym przypadku przekupilo Sony Skoro HR wyjdzie tylko na PS3 + ten marketingowy bullshit o slawetnej mocy cella Jak pokazuja chlopaki od CoDa czy Batmana najlepiej robic porzadne gry na obie konsole. Na dodatek sprzedawac je w wiekszej ilosci niz tytuly exclusive i jeszcze zarabiac na download content Nie zebym mial cos przeciwko exclusivom, ale te gadki, ze to nie byloby mozliwe na tej, a to na tamtej konsoli to tylko karma dla fanboyow. Najbardziej podoba mi sie jak gry sa multiplatform, ale roznia sie jakimis drobiazgami na poszczegolnych platformach, typu dodatkowa postac w batmanie czy po jednej exluzywnej postaci w bijatykach. Odpowiedz Link Zgłoś
bsokol75 Re: Galeria: Heavy Rain 11.09.09, 02:10 Oczywiscie moja odpowiedz skierowana byla do @pips3'a. Jeszcze dodam, ze poprzednie gry Quantic Dream byly na: Omikron: Windows, Dreamcast Fahrenheit: Xbox, PlayStation 2, Windows, a nawet mozna ja teraz kupic za 1200 pt na XBL dla 360 Odpowiedz Link Zgłoś
mikas2 Re: Galeria: Heavy Rain 11.09.09, 10:25 @sormo Masz tu tak na szybko link i zauważ że autor pozytywnie się wypowiada na temat PS3 i xboxa 360 Żródło: GameSpot newsroom.gery.pl/notka,2491.html Odpowiedz Link Zgłoś
czaju Re: Galeria: Heavy Rain 11.09.09, 10:38 "...jeżeli przypadkiem chcesz udowodnić że Xnenon ze swoimi 3 PPE jest mocniejszy (a czytałem już podobne bzdury to wiedz jedno: Capcom powiedział że moc tego procka jest porównywalna z mocą Pentium 4 " A ja takich bzdur jeszcze nie czytałem. Odpowiedz Link Zgłoś
mikas2 Re: Galeria: Heavy Rain 11.09.09, 10:46 PPC to inaczej "Power Processing Element" czyli oboje mieliśmy racje Odpowiedz Link Zgłoś
mikas2 Re: Galeria: Heavy Rain 11.09.09, 11:15 @sormo A czym jest te 7 działających jednostek ? Budową bardzo przypominają uproszczone rdzenie PPC. Dlatego tak je sie nazywa choć nimi nie są bo nie mogą działać osobno(budowa Cella) Czyli głównym mózgiem jest jeden rdzen PPC który jest odpowiedzialny za wykonywanie uniwersalnego kodu a reszta jednostek do wykonywania odpowiednich przeliczeń Wszystko musi działać na zasadzie kooperacji stąd ta trudnośc w oprogramowaniu Odpowiedz Link Zgłoś
mikas2 Re: Galeria: Heavy Rain 11.09.09, 12:31 @sormo Jeszcze jedno i bardzo ważne.Często sie mówi o grafice w grach na PS3. "Killzone 2" czy choćby w tym temacie o "Heavy Rain" Te siedem jednostek swoim działaniem bardziej przypomina GPU niż CPU i mamy odpowiedz dlaczego grafika jest taka dobra(prosto tłumacząć) Tylko że coś za coś A jakie mankamenty maja gry na PS3 to nie bede wymieniał bo większośc wie jakie są Reasumująć PS3 jest dobre w jednym a xbox 360 w drugim Więć niech każdy wybierze co mu odpowiada z poważaniem: mikas2 Odpowiedz Link Zgłoś
martin1841 Re: Galeria: Heavy Rain 11.09.09, 13:07 @czaju Zapodaj jakiś link to tego co piszesz. Gdyby takie coś faktycznie capcom powiedział to było by o tym głośno. Więc czekam na link. Odpowiedz Link Zgłoś
czaju Re: Galeria: Heavy Rain 11.09.09, 13:20 Ja tylko cytowałem jakiegoś naiwniaka powyżej... Odpowiedz Link Zgłoś
megamaro Re: Galeria: Heavy Rain 11.09.09, 13:34 Czemu gry na konsole Ps 3, budzą aż takie duże emocje u posiadaczy xboksów ???? Czy to jest kilzone, mgs 4, god of war, uncharted, Gt i Heavy Rain i wiele innych, przecież macie swoje gry, nie gorsze, nie lepsze. Ale na pewno bardzo dobre to grajcie w a nie ciągle tutaj wskakujecie i niektórzy z was prowokują gadaniem bzdur i pokazywaniem jakiś liczb i dawaniem linków. Liczy się to co jest a nie to co by mogło być jak by np Heavin Rain lub kilzone 2 wyglądał na xboksie. Odpowiedz Link Zgłoś
franekk7 Re: Galeria: Heavy Rain 11.09.09, 13:46 @Mikas: Pierwszy raz się z Tobą zgadzam ;] Odpowiedz Link Zgłoś
panzgryzliwy Re: Galeria: Heavy Rain 11.09.09, 13:52 @megamaro raczej jest tak: jakiś iksowiec powie, ze dana gra na ps3 nie robi na nim większego wrażenia i za chwilę skacze na niego milion posiadaczy ps3 oburzonych tym, że ktoś może nie ślinić się na widok danej gry. i zaczyna się piekiełko... Odpowiedz Link Zgłoś
xbot-0 Re: Galeria: Heavy Rain 11.09.09, 14:03 Ale ta gra jest ładna,więc o co chodzi? Może nie cudo techniki ale jest ładnie Odpowiedz Link Zgłoś
dzierzba-pustynna Re: Galeria: Heavy Rain 11.09.09, 14:29 @panzgryzliwy Jakiś xboksowiec? Nie jakiś tylko już dobrze znane na tym forum ksywki. I lecą do wątków o ps3 jak ćmy do światła. Odpowiedz Link Zgłoś
glupota_mnie_drazni Re: Galeria: Heavy Rain 11.09.09, 14:44 tracer87: "ps3 ma 40% awaryjność a nowsze modele są coraz gorsze ^^ x360 ma 5% awaryjność i nowsze modele są coraz lepsze" rece opadaja Odpowiedz Link Zgłoś
glupota_mnie_drazni Re: Galeria: Heavy Rain 11.09.09, 14:46 pips3: "Jak to dobrze gdy userzy x360 cierpią, a widać kto najbardziej cierpi bo później w newsach o ps3 widać niedorozwojów, smutne." rece opadaja Odpowiedz Link Zgłoś
szpynda Re: Galeria: Heavy Rain 11.09.09, 15:06 Wydaje mi się , że z tą gierką będzie jak z Mirror's Edge. Odpowiedz Link Zgłoś
megamaro Re: Galeria: Heavy Rain 11.09.09, 15:49 Tu nie chodzi, czy dana gra sie podba czy nie, ale o to że nawet że nie ma gry a są komentaże ludzi co mają xboksa że to już jest badziew. A z drugiej strony jest tak że gra wyszła ktoś w nią nie zagrał a ją ocenie to już wogóle jest bez komentaża. To tak ja, np nie grałem w Gears of Wars 2, lub np Alen Wake i mówie że to badziew bo jest na xboksa. A tak naprawdę bym chciał żeby seria Gears Of War ukzała się na Ps 3, tak samo jak Alen Wake i wiele innych gier. "Głopota" o człowieku o kswyce Tracer to nawet nie trzeba wspominać, bo tylko człowiek się robi agresywny. Odpowiedz Link Zgłoś
wiernyfan Re: Galeria: Heavy Rain 11.09.09, 20:39 Na dwudziestym obrazku potworne niedociągnięcie ze strony Quantic Dream, kasa fiskalna odłączona od prądu !! Kierownik sklepu to napewno pazerny i łapczywy pracocholik Odpowiedz Link Zgłoś