Dodaj do ulubionych

Demo PES 2010 już jest

• Gość: kajot Re: Demo PES 2010 już jest IP: *.dyn.optonline.net 17.09.09, 21:50
      nie no bez przesady, graficznie gra prezentuje sie swietnie, szczegolnie boisko, gorzej z tlumem ale itak jest o wiele wiele lepiej, az sie przyjemnie oglada. dzwieki na stadionie tez lepsze niz rok temu, troche takie zbyt klarowne ale no tak jak mowie, to jest build ktory pokazywali przed i na gamesconie, jest duzy lag, gra sie chaotycznie, final bedzie sie roznil od tego dema, to na sto procent. poprostu konami takie ciapy ze dali mocno roboczy build w demie no...
    • Gość: gosc Re: Demo PES 2010 już jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 21:57
      Słuchajcie gdzie znajde listę drużyn lub przynajmniej lig dostępnych w PESie 2010 i w FIFie 2010???
    • flawless.obi Re: Demo PES 2010 już jest 17.09.09, 22:08
      po ściągnięciu dema nowego pesa zawiodłem się, ponieważ gra jest strasznie opóźniona w reakcji, przez co akcje wychodzą zupełnie inaczej, niż zaplanowałem. tego nie było w poprzednich częściach. w ogóle piłkarze mają problemy z opanowaniem prostych do przyjęcia piłek, które w rzeczywistym życiu przyjmują bez kłopotu, a w grze piłka odbija się od nich jak o ścianę i debilnie automatycznie za nią biegną. na razie jestem na nie - zobaczymy jak na dłuższą metę..
      p.s.: dźwięki też konami się nie udały, wg. mnie brzmią strasznie sztucznie i niewyraźnie..
    • Gość: gosciu Re: Demo PES 2010 już jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.09, 22:19
      grafika na plus a reszta to juz nie
      ten sam silnik gry zero rewolucji ale moze kupie bo mi sie troszke lepiej gra w 2010 niz w 2009 na ktora moja kasa poszla na marne
    • Gość: galekanalek Re: Demo PES 2010 już jest IP: *.e-wro.net.pl 17.09.09, 22:21
      jak się ma plik wymiany i katalog na tymczasowe na innym dysku, to i problemów nie ma. Swoją drogą wypadałoby mieć te 5GB rezerwy dziś.
      A gra? No cóż, i FIFA i PES są tak samo kiepskie. Zero istotnego postępu i rozczarowujące dziedziczenie irytujących rzeczy.
    • Gość: gość Re: Demo PES 2010 już jest IP: *.range81-156.btcentralplus.com 17.09.09, 22:31
      Do tych co grali albo sie orientuja: jest tryb Become a Legend???
    • Gość: cinek Re: Demo PES 2010 już jest IP: *.sta.asta-net.com.pl 17.09.09, 22:37
      Co za barany, piszą że FIFA to dno. Dnem jesteś Ty... wiadomo na PC fifa nie zmienia się już od lat, ale na PS3 czy X360 jest to coś całkiem innego. Poza tym PES 10 to porażka pod względem fizyki gry, a wiadomo grafiką się nie nagrasz.
    • Gość: liMp Re: Demo PES 2010 już jest IP: *.chello.pl 17.09.09, 23:25
      Moje obawy potwierdziły się. PES się skończył... OD 6 byłem wiernym fanem Pesa, nawet 2009 cieniłem sobie bardzo chodź nie była wielkim krokiem na przód. Z ciekawości pobrałem demo Fify2010 (grałem w konsolową 09 i była naprawdę niesamowita) I poczułem się tak gdy pierwszy raz zagrałem w PES6(no prawie). Bramkarze - dla mnie bomba - jak bronią, jak się rzucają nie ma takich głupich rzeczy jak w pes2010 ,piłka leci koło słupka a on biegnie za nią albo plują proste strzały idealnie pod nogi przeciwnika mimo ,że obrońców jest przy nim. Animacje dużo lepsze w fifie - w pes-ie jakieś pokraczne, sztywne i w ogóle plastikowe. Grafika ok, ale nią się nie gra niestety... Z bólem ale jednocześnie szczęśliwy ,że mam dobrą alernatywę w tym roku wybieram Fifę10 oczekując "rewolucji" na miarę pes6 w 2011 edycji...
    • dj_sasek Re: Demo PES 2010 już jest 18.09.09, 00:03
      No i patrzcie państwo znowu się zaczęło... Jak fan PESa napisze na temat FIFY, że mu się nie podoba to fan FIFY zaczyna obrażać fana PESa, że jest skończonym debilem.

A teraz na temat. Grałem w oba dema. W demo FIFY grałem jako pierwsze. Cóż nie było źle jeżeli chodzi o standardy z przed 3ch lat, ale niestety żadnego postępu nie ma więc nie opłaca się kupować kolejny raz tego samego tytułu. Demo PESa niestety jest na starym buildzie, czyli na tym co było na gamescomie. Co znaczy, że gra w obecnym stopniu jest "demo-betą". Ale mimo to grało mi się przyjemnie. Trochę opóźniona reakcja zawodników, co nie pozwoliło mi wygrać meczu na najwyższym poziomie. Na + zasługuje właśnie AI przeciwnika, który jest trudniejszy do pokonania niż w poprzedniej osłonie. Pewnie po zabawie w ustawieniach graczy, będzie trochę łatwiej ich pokonać. Rozegrałem w sumie 8 spotkań i nie znalazłem jakiegoś większego rażącego błędu. No ale grafika to jest ekstra. Animacje będą poprawione, więc się na razie o nie nie martwię. Prędkość gry jest dobra a strzały wyglądają bardzo efektownie. Ogólnie jestem na plus dla PESa.
    • dj_sasek Re: Demo PES 2010 już jest 18.09.09, 00:04
      A no i zapomniałem o muzyczce. Czyżbym słyszał chemical brothers w tle? O TAAK! big_grin
    • Gość: idiota Re: Demo PES 2010 już jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 00:43
      Kto gra w FIFE? Dzieci neo, kibice Realu Madryt, POpaprańce, komuniści, geje, policja, pedały w obcisłych spodniach, prawiczki, polscy piłkarze, Leo Beenhakker, Roman Giertych, Andrzej Leper. A w PESA inteligentniejsza część społeczeństwa - taka jest prawda a prawda boli!!!
    • Gość: asga Re: Demo PES 2010 już jest IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.09, 00:52
      Najgorsze demo PES ever. Nie wiem, oni chca nas zniesmaczyc czy co ?

LAG w grze pilkarskiej ? To jest olbrzymi lag, cos jakby grac w jakas gre przez net przy pingu ze 250ms. To jest ŻENADA po całości. Jak coś takiego można wypuścić? I nie, nie mam slabego sprzetu.
      Animacja jeszcze bardziej drętwa niż poprzednio. Fizyka tez troche gorsza. Muza fajna, dzwieki dziwne. Dopingu Barcelony sie sluchac nie da, przypomina mnichow Hare Kriszna i ich mantre, po 2 min swidruje w uszach.

Jedyna rzecz na ten moment którą można ocenić na plus to nieco ładniejsza grafika (oświetlenie i więcej detali u grajków). Nie robi nie wiadomo jakiej furory, ale jest widoczna poprawa.

Samą grę ocenić trudno ze względu na tego laga. Komputer na regular jest megatępy, na wyzszych poziomach pewno nie dam rady pograc (przez co ? lagaaa wink )
    • Gość: taaa Re: Demo PES 2010 już jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 02:18
      Lag jest ogromny ;/ Albo ci piłkarze jacyś Polsko Opóźnieni ;/
    • stolpin Re: Demo PES 2010 już jest 18.09.09, 02:48
      A u mnie śmiga bez laga. Co mogę powiedzieć o demie?
      Bardzo mi się podoba, nowe animacje, oświetlenie, detale. Ale nie to jest najważniejsze.

Gra się jakoś tak przyjemniej. Czy ktoś z was zauważył o ile fajniejsze wychodzą kontry Barceloną niż w PES 09? Albo jak skutecznie, choć nie łatwo, można się zastawiać w oczekiwaniu aż reszta drużyny przesunie się do przodu?

Gra się lepiej niż w PES 09. Oczywiście są to różnice subtelne, ale dla kogoś kto spędził nad tą grą wiele godzin, są widoczne praktycznie od razu.

No i rozwiązali wreszcie błąd, którym był zbyt wrażliwy wskaźnik kierunków w padzie z xboxa360 podłączonym do PC.

• stolpin Re: Demo PES 2010 już jest 18.09.09, 02:50
      Zapomniałem o jednym. Gra bramkarza rzeczywiście fatalna. Nierealistyczne interwencje, a raczej nie-interwencje. Ale może poprawią w pełnej wersji.

Dlaczego tak mało jest rzeczowych komentarzy?
    • crazyraven Re: Demo PES 2010 już jest 18.09.09, 07:29
      Zainstalowałem demo... Włączyłem grę, zagrałem kilka meczy i: GRAFIKA - minimalnie lepsza, ale mało płynna, przycina (na pdc 2,9GHz, geforce 9800gt i 4 GB ram), ruchy zawodników sztuczne. GRYWALNOŚĆ - podania często nie dochodzą to tego zawodnika co chcemy, zawodnicy późno reagują na naciśnięcie klawiszy, zachowują się jak trampkarze. Wiele błędów zostało z poprzednich części. Jak tak będzie wyglądała finalna wersja to katastrofa. Tak długo czekałem na powrót PESa, a tu nic nie zapowiada aby nastąpił on w tym roku.
    • junkhead80 Re: Demo PES 2010 już jest 18.09.09, 08:33
      chyba z piłkarskich gier w tym roku to pozostanie tylko FM2k10
    • prezii Re: Demo PES 2010 już jest 18.09.09, 09:01
      Niestety nie ma powrotu króla. Ktoś, kto kocha piłkę nożną i po zagraniu na konsoli w Pesa i Fife mówi, że Pes jest lepszy musi być kompletnie ślepy. O wersji fify na PC się nie wypowiadam, nie grałem. Pes 2010 nie dogonił moim zdaniem Fify 09, dla której porzuciłem pesa po wielu latach.

Co razi? Pomijając dziwaczne animacje piłkarzy i to, że chciało mi się śmiać jak kopnąłem piłkę, przede wszystkim gigantyczne opóźnienie. Nie może być tak, że biegnąc z piłką, zawodnik nie reaguje natychmiast na moje komendy! Animacja kuleje. Piłkarze biegają jak gigantyczne kloce na szynach. Jedyne plusy jakie znalazłem to silne strzały, które się czuje, fizyka piłki oraz twarze zawodników. Chcecie najlepszej piłki? Nie ma na dzień dzisiejszy lepszej piłki niż Fifa 10 na xbox360 lub ps3. Kropka.
    • Gość: grzesiek1651 Re: Demo PES 2010 już jest IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.09, 09:15
      gorzej z pecetowcami, bo ci nie mają wyboru, bo w Fife na PC się grać nie da...
    • Gość: grzesiek1651 Re: Demo PES 2010 już jest IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.09, 09:59
      tu jest programik do wydłużania czasu meczu w demie bo 5 minut to trochę za mało downloads.moddingway.com/file/280.html
    • prezii Re: Demo PES 2010 już jest 18.09.09, 10:24
      @grzesiek, i za to choć gram już na konsoli kocham pecety. Nawet demko zmodują - czas, buty, piłki, stroje. Ja się muszę męczyć na konsoli z 5 minutowym meczem i dlatego mało gram w demo. Połowa czasu to wgrywanie. 5 meczyków i mam dosyć.

A propos patchy to najmilej wspominam pes5 z superpatchem 3.0, to była rewelacja.
    • dj_sasek Re: Demo PES 2010 już jest 18.09.09, 10:42
      @prezii - Dookładnie! Możesz sobie zmodyfikować grę jak ci się tylko podoba i dopasować ją do swoich zachcianek. big_grin
    • Gość: ElemrDrago Re: Demo PES 2010 już jest IP: 62.61.44.* 18.09.09, 11:06
      ok..zagralem...na poczatku widac w koncu zmiany w muzie....bo srasznie mnie wkurzala ta nie wiadomo jaka muza w poprzednich wersjach..nie to co w fifie...muza znana i lubianasmile a tu faktycznie chemicalsi sasmilefajnie. Grafa...jak dla mnie duzo sie nie zmienia...sam model gry...no..jakby tak mniej takie automatycznosci jaka byla w 2009..ale przez to OPUZNIENIE dobry efekt wiekszej swobody jest zepsuty...ale mimo to ..jak sie przyzwyczaic do tegotongue_out..milo sie gra, jakby troche trudniej smilefajniesmile
    • Gość: ElemrDrago Re: Demo PES 2010 już jest IP: 62.61.44.* 18.09.09, 11:09
      i ktos sie pytal czy jest tryb 'Become a Legend'...w menu go widacsmile nie wyobrazam sobie jakby go mieli usunacsmile moj zawodnik w 09 gra juz w latach...chyba 2012...gra w barceloniesmileale...reprezentacja Polski sie nie popisalatongue_out...strasznie to slaba druzynatongue_out...mimo moich najszczerszych checi...
    • Gość: mam nadzieje Re: Demo PES 2010 już jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 13:17
      mam nadzieje ze to beta jest;/ momentami gra jest strasznie ulomna ale i tak jest lepsza niz fifa na pc. Bramkarze, gosc ledwo ruszy noga i zewnetrzna czescia stopy na truchcie przerzuca na druga strone ;/ omg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka