Dodaj do ulubionych

Problem Trollingu na Gamecornerze

IP: *.adsl.inetia.pl 28.09.09, 23:13
Cóż, nie powiem zeby gc było wolne od takiego typu aktywności do tej pory. Mamy ciągle dość bzdurną i już nudną flame war między pecetowcami i konsolowcami. Ale ostatnio pojawiło sie pare osób które powodują, że czytanie komentarzy pod artykułami stało się niezbyt przyjemne. Ja myślę, że autorzy tekstów powinni częściej monitorować komentarze pod artykułami i kasować takich ludzi.
Ponieważ, komentarze są otwarte z czego i ja korzystam, to blokady nic nie dadzą (zrestą konto sobie można drugie założyć i dalej trollować), ale kasowanie takich komentarzy może zniecheci do produkowawnia się co poniektórych kretynów.
Obserwuj wątek
    • Gość: D-A13 Re: Problem Trollingu na Gamecornerze IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.09, 08:47
      Raz jeden troll jako gość za mnie podawał bardzo wkurzające i liczę mogli
      komentować na forum w artykuł tylko logowani łatwo zbanować lub dać ostrzeżenie
      .angry
    • radek.zaleski Re: Problem Trollingu na Gamecornerze 29.09.09, 09:06
      Wprowadzenie tylko logowanych komentarzy to żaden problem. Ale Wy obydwaj piszecie
      niezalogowani. Zarejestrujecie się wtedy?

Aha, moderacja jest - aktywna i pasywna. Klikajcie w czerwone koszyki.
    • pankomentarz Re: Problem Trollingu na Gamecornerze 29.09.09, 09:18
      Kogo wyzywasz od trolli orku!
    • Gość: A Re: Problem Trollingu na Gamecornerze IP: *.adsl.inetia.pl 29.09.09, 11:26
      (sorry za znaki ale pisze spod e17, a nie KDE i cosik mi nie dziala czcionka) Ja mysle ze trzeba sie bedzie zastanowic nad tym logowaniem. No uderzylo by to we mnie ale jakos bym to przezyl. Konto mam na gazeta. Ale moze bym i stworzyl takie zeby A bylo w nazwie zeby trzymal linie.
    • venmort Re: Problem Trollingu na Gamecornerze 29.09.09, 12:11
      Aflame war między pecetowcami i konsolowcami
      Nie będziesz kalał gniazda swego wink To świecka tradycja GC i trzeba ją
      kultywować, chociaż może faktycznie wymagałaby nieco nowocześniejszej formuły.

RadekWprowadzenie tylko logowanych komentarzy to żaden problem.
      Trzeba się nad tym poważnie zastanowić. Skończyły się wakacje dla kidsów a syfu
      w komentarzach mimo to coraz więcej. Moderacja faktycznie czasami działa dość
      szybko, ale często nie dzieje się nic.
      A może na początek dałoby radę wprowadzić obowiązkowe logowanie na forum a
      zostawić jeszcze gości w komentarzach?

pankomentarzKogo wyzywasz od trolli orku!
      Trollo di tutti trolli big_grin
      https://img59.imageshack.us/img59/1113/troll1.jpg
      • radek.zaleski Re: Problem Trollingu na Gamecornerze 29.09.09, 15:28
        na forum trolli prawie w ogóle nie ma. są w komentarzach właśnie.
        • venmort Re: Problem Trollingu na Gamecornerze 29.09.09, 15:44
          @Radek
          Może zadaj to pytanie o konieczność logowania przy komentowaniu bardziej
          publicznie. Trzeba by zobaczyć, jaka będzie reakcja. Wiem, że "sex" będzie
          protestował, ale nie wiem ilu poza nim jest stale komentujących, którzy mają
          awersję do wpisywania haseł. Jeżeli macie możliwość banowania konta, to trollom
          szybko się znudzi zakładanie nowych. Jeśli w jakimś wątku pojawiają się bluzgi,
          to jest to najczęściej jedna osoba pisząca pod różnymi nickami. Wielu
          komentujących wprowadza to w błąd i karuzela zaczyna się sama kręcić. Tak jak
          dotychczas za długo już nie pociągniecie - cena popularności tongue_out
          • Gość: zezz Re: Problem Trollingu na Gamecornerze IP: *.chello.pl 29.09.09, 16:47
            precz z logowaniem!! wolnosc nam chca odebrac! powstanmy ludu pracujacy!!
            • j_uk_dev Re: Problem Trollingu na Gamecornerze 29.09.09, 17:41
              No i powyższy komentarz wskazuje na to, że logowanie, to nie jest zły pomysł wink
              • Gość: zezz Re: Problem Trollingu na Gamecornerze IP: *.chello.pl 29.09.09, 18:22
                najpierw logowanie, pozniej getta - juz my wiemy jak to sie skonczy wink Dla mnie
                najwieksza zaleta GC jest wlasnie brak logowania. Gejmkorneru nie idzcie ta droga! tongue_out
                • venmort Re: Problem Trollingu na Gamecornerze 30.09.09, 00:58
                  Każde pokolenie ma swoje ideały, dla których jest gotowe walczyć. Cóż, jakie
                  czasy, takie ich rewolucyjne uniesienia smile

@zezz
                  Jak już się zalogujesz, to zobaczysz wiele innych, większych zalet Gamecornera.
                  Naprawdę cool
                  • szczqcz Re: Problem Trollingu na Gamecornerze 30.09.09, 07:52
                    To mi musisz pokazać palcem chyba.
        • nessie-jp Jak to jest z tym logowaniem? 29.09.09, 16:09
          Radku, ja mam do ciebie trochę offtopikowe pytanie dotyczące logowania i
          komentowania w szeroko pojętym smile portalu gazetowym.

Jak to jest, że mając konto działające na forach gazeta.pl i na gamecornerze (to
          samo konto
          • Gość: Maciuś Re: Jak to jest z tym logowaniem? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 17:52
            A czy jak wonsz połyklnie pająka,to pają bedzie mugł ugryść wonsza ot srotka?
            • venmort Re: Jak to jest z tym logowaniem? 30.09.09, 00:51
              Radekna forum trolli prawie w ogóle nie ma.
              Coś mi się widzi, że w złą godzinę to napisałeś suspicious
          • radek.zaleski Re: Jak to jest z tym logowaniem? 30.09.09, 09:34
            na popcornerze jest zupełnie inny system kont - taki sam jak chociażby na Kotku.
            jest on inny od gazetowego - pozwala tworzyć profile (na razie tylko na...
            Kotku), dodawać awatar, a w przyszłości kilka innych rzeczy. jest też prostszy w
            rejestracji (wystarczy podać maila), a także długo trzyma sesje (nie trzeba się
            co chwilę logować).

niestety, system nie jest powiązany z loginami gazety.pl, tylko z innymi
            serwisami. na razie nie planuję wprowadzenia czegoś takiego na GC.
            • nessie-jp Re: Jak to jest z tym logowaniem? 30.09.09, 16:09
              radek.zaleski napisał:

> na popcornerze jest zupełnie inny system kont - taki sam jak chociażby na Kotku

OK, ale to nie jest odpowiedź na pytanie, dlaczego nie zmigrowaliście LOGINÓW.
              NAZW. Nie kont. Po prostu NAZW. Ludzie z dnia na dzień stracili możliwość
              zalogowania się na forum i kazano im od nowa zakładać konta, chociaż przecież
              już mieli założone. Użytkownik nie musi wiedzieć, że tu czy tam jest inny system
              kont. Użytkownik musi mieć pewność, że nie straci nagle swojego loginu, bo tak.

To naprawdę każdego potrafi zniechęcić do logowania.

Jeśli już koniecznie musi być kilka różnych kont do korzystania z jednego
              portalu, to może jednak byście pomyśleli o wprowadzeniu obsługi OpenID...
              • radek.zaleski Re: Jak to jest z tym logowaniem? 30.09.09, 17:25
                Wiesz, większość tamtych userów nie ma pojęcia, że istnieje coś takiego jak
                Gazeta.pl. I dla nich problemem było właśnie to, że ktoś już ma ich login,
                chociaż oni z danego serwisu korzystają od samego początku.

Tu nie ma dobrych rozwiązań.

Wprowadzenie OpenID nie ma sensu - prędzej Facebook albo NK.
                • nessie-jp Re: Jak to jest z tym logowaniem? 30.09.09, 18:26
                  radek.zaleski napisał:

> Wiesz, większość tamtych userów nie ma pojęcia, że istnieje coś takiego jak
                  > Gazeta.pl. I dla nich problemem było właśnie to, że ktoś już ma ich login,

No ja się czepiam akurat Popcornera, na którym były normalne fora gazetowe,
                  ludzie mieli swoje loginy gazetowe, aż nagle ktoś mądry wymyślił Kotka... i sru,
                  jak to w reklamie mówią sad

> Wprowadzenie OpenID nie ma sensu - prędzej Facebook albo NK.

Nie no, NK?! Poddaję się i uciekam z krzykiem smile
                  • Gość: zezz Re: Jak to jest z tym logowaniem? IP: *.chello.pl 30.09.09, 21:02
                    NK.. Kotek.. Facebook.. Popcorner... o czym wy mowicie bo sie coraz bardziej boje
                    • nessie-jp Re: Jak to jest z tym logowaniem? 01.10.09, 01:26
                      Gość portalu: zezz napisał(a):

> NK.. Kotek.. Facebook.. Popcorner... o czym wy mowicie bo sie coraz bardziej bo
                      > je

NK = oczywiście zakon Najświętszego Kotka, a Wielki Wódz Książkowa Twarz jest
                      jego kapłanem. NK to szkodliwe bóstwo, które jednak można przebłagać, składając
                      okresowo ofiary z popkornu i oczywiście często czyszcząc kuwetę. Teraz jasne?
                      • Gość: mv Re: Jak to jest z tym logowaniem? IP: 89.174.58.* 01.10.09, 15:39
                        NK = Nasz-Kotek suspicious
                  • radek.zaleski Re: Jak to jest z tym logowaniem? 01.10.09, 11:38
                    To prawda, daliśmy tam ciała, ale nie było wyjścia. Ten drugi system jest
                    fajniejszy z wielu względów.
                    • paskudny_trollu Re: Jak to jest z tym logowaniem? 01.10.09, 12:06
                      co ja wam zrobilem??????

czemu mnie nie chcecie???
    • Gość: Ariadna Re: Problem Trollingu na Gamecornerze IP: 195.164.255.* 02.10.09, 14:25
      Panowie redaktorzy bez jaj - na GC ruch w komentarzach jest na tyle nieznaczny,
      że przynajmniej dla mnie okazjonalny troll nie wydaje się być bardziej zabawny
      niż uciążliwy.
      • szczqcz Re: Problem Trollingu na Gamecornerze 02.10.09, 14:30
        Szczególnie wspominający pawiany. Szkoda że wycinają.
      • Gość: Ariadna Re: Problem Trollingu na Gamecornerze IP: 195.164.255.* 02.10.09, 14:40
        Przepraszam, wcisnęło mi się jedno nie za dużo - chodziło mi oczywiście, że
        trolle na GC są raczej zabawne niż groźne. A jeśli kogoś strasznie mierzi
        okazjonalne przeczytanie nieortodoksyjnej odpowiedzi, to może zamiast dyskusji w
        internecie powinien sobie znaleźć inne hobby - podobno hodowla pawianów potrafi
        dostarczyć wyjątkowych doznań.
        • Gość: A Re: Problem Trollingu na Gamecornerze IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.09, 16:12
          ZObacz komentarze pod risen porownanie xbox pc. W pewnym momencie zaczyna sie flame war. Az glowa boli. Mam juz dosc ze 20% koemntarzy to pieski pecetowe albo konsolowe prostaki czy cos tam.
          • Gość: sex Re: Problem Trollingu na Gamecornerze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.09, 11:17
            przecież na forum też można komentowac niezalogowanym smile poza tym, idąc tym
            tropem, już dawno założyłem mój sex-login na gazeta.pl smile

kiedyś już pisałem, jaka jest geneza sex-u na GC, kto czytał ten wie smile w dodatku
            uważam się za stałego czytelnika, jestem codziennie, generując odsłony nawet z 3
            adresów IP dziennie smile tak więc nie rozumiem, dlaczego moje którkie sex-ualne
            komentarze sąwiecznie kasowane!

co innego pajace w stylu "konsolowy pryszczu" "pctowy psie" - takich nie mogę
            zdzierżyć smile

acha, tak w ogóle to...

sex big_grin
            • Gość: A Re: Problem Trollingu na Gamecornerze IP: *.adsl.inetia.pl 06.10.09, 20:49
              Ty to ty. Jakiś element klimatu jak daemon-pl kiedyś. ALE ten trolling gimnazjlany to trzeba ukrócić. Jak ma być rejestracja to niech będzie. Ale niech będzie spokój.
            • Gość: P. Re: Problem Trollingu na Gamecornerze IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.09, 19:15
              Panowie, bez komentarzy kolegi o nicku sex GC straci swój koloryt. Z początku,
              kiedy sex się tu pojawił, myślałem o nim "idiota", z czasem przeszło to w
              akceptację... hmm, zjawiska, w sumie nieszkodliwego... A kiedy przez pewien czas
              sex komentował jako pierwszy niemal każdy wpis, jaki czytałem (czy to news, czy
              recka, czy whatever, a czytuję dość wybiórczo, bo przyznać muszę, że GC mnie
              pewnymi swymi elementami mierzi), stwierdziłem, że to wciąż szajba, acz szajba
              dość sympatyczna, a już na pewno konsekwentna.

A co do logowania... Mnie się nawet nie chce własnego nickname'a używanego od
              lat ośmiu z okładem w całości wpisywać, tylko sobie wpisuję skrótowo "P.".
              Gdybym miał się logować, to absolutnie nie chciałoby mi się nawet komentarzy
              przeglądać. Że flame war? A gdzie tego nie ma? Jestem pewien, że sympatycy
              Kasparowa oraz zwolennicy Deep Blue do tej pory toczą zajadły spór na forach
              szachowych, kto dla nich okazał się lepszy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka