Dodaj do ulubionych

Przereklamowane gry.

21.10.09, 20:15
Czytając pierwsze wrażenia Sławka z Brutal Legend natknąłem się na takie słowa
"Jest... dziwnie znajomo, niestety. Jeśli bym miał jeszcze wątpliwości co do
tego, że szum marketingowy przed premierą i publikowanie pół tony screenów,
filmów, wywiadów i innych materiałów może zaszkodzić grze i jej odbiorowi, to
Brutal Legend by mnie z tych złudzeń wyleczyło. Ta gra, bardziej niż inne,
opiera się na klimacie i wrażeniu, jakie robi - a pierwsze wrażenie niestety
już zrobiła, dawno, dawno temu i to teraz, które pierwszym być powinno, nie
jest już. I choć jest fajnie, to cały czas mam wrażenie, że czekałem na coś
więcej, a gra jest tylko tym, czym być miała. "
No właśnie i tu zaczyna się moje pytanie ile razy grając w grę mieliście
uczucie że już to widzieliście.Że zwiastuny, zapowiedzi pokazały wam całą grę
i tak naprawdę wszystkie nowe rozwiązania "nie są już takie nowe", i zabawa z
odkrywania świata nie jest ciekawa i interesująca, bo to już było.Wtedy wydaję
się że oglądanie zwiastunów było fajniejsze niż granie, a przecież powinno być
odwrotnie.
Według mnie jedną z takich gier jest GTA4.Oraz myślę że tak samo będzie z
Modern Warfare 2 i Assassin's Creed.
Obserwuj wątek
    • wincenty.okon Re: Przereklamowane gry. 22.10.09, 11:51
      Dla mnie przereklamowanymi grami są wszystkie pozycje od EA.
      Jedyną ich wybitną grę nie reklamowaną był Desert Strike, reszta to kotlety na
      starym oleju z nową panierkę
    • Gość: duzy maciek Re: Przereklamowane gry. IP: 195.245.213.* 22.10.09, 12:58
      GTA IV wygląda tak jak się spodziewałem i to jest akurat ogromny atut. Zwiastuny nic mi
      nie zepsuły.

Natomiast w ptzypadku Brutal Legend nic nei czytałem i nie oglądałem bo byłem
      przekonany, że to gra nie dla mnie - demko ściągnałem z ciekawości i jestem
      zachwycony...
      • slizoo Re: Przereklamowane gry. 22.10.09, 13:46
        Najwiekszy zawod - Farcry2. Zapowiedzi byly kosmiczne - "Graczu! bedziesz mogl
        zrobic doslownie wszystko i wszedzie, otwarty, piekny swiat itd". Z tego
        wszystkiego podobala mi sie grafika - miala swoj urok. Poza tym byl to
        przereklamowany, nudny gniot (ach, ta 30 minutowa jazda w jedna strone, by
        strzelic sobie z bazuki w jakis zbiornik i mozna wracac). Czasami mysle, ze
        tworcy w swoja gre nie graja, oni ja tylko tworza. Gdzie ten caly "fun" ktory w
        trailerach wylewa sie z monitora wiadrami ? Chyba go nie starczylo na sama gre
        smile. Ktos z nich musial grac w tego F2 przed wydaniem - ciekawe jakie mial odczucia.

• nacho66 Re: Przereklamowane gry. 22.10.09, 13:29
      Najbardziej przereklamowane gry ostatnich czasow (wg mnie)
      - Killzone 2
      - NFS Shift
      - GTV IV
    • Gość: Xerxes Re: Przereklamowane gry. IP: 57.66.197.* 22.10.09, 13:33
      Spore, Spore i jeszcze raz Spore!
      To miał być cholerny symulator ewolucji a nie... no nawet nie wiem co to było. Kreator
      stworów był fajny i to jedyne co im się udało- spędziłem w nim więcej czasu niż przy
      samej grze..
      Fallout 3 mnie nie zawiódł bo od początku wiedziałem, że będzie strzelanką..
      Nic innego mi chwilowo nie przychodzi do głowy. Pewnie Dragon Age będzie zawodem
      ale chwilowo wstrzymam się z opinią
    • Gość: wito Re: Przereklamowane gry. IP: *.wmdata.fi 22.10.09, 13:33
      Ja sie boje ze taka gra bedzie DragonAge Origins uncertain Brutal Legend odpuscilem czytanie i ogladanie trailerow wlasnie po to by sobie nie zepsuc grania big_grin OST z tej gry jest 100% zacheta dla mnie i grajac i slyszac kawalki metalowe i rify gitarowe dostalem to co chcialem big_grin Do przereklamowanych gier dodalbym jeszcze Obliviona (zanudzil mnie) big_grin
    • slizoo Re: Przereklamowane gry. 22.10.09, 13:47
      Najwiekszy zawod - Farcry2. Zapowiedzi byly kosmiczne - "Graczu! bedziesz mogl
      zrobic doslownie wszystko i wszedzie, otwarty, piekny swiat itd". Z tego
      wszystkiego podobala mi sie grafika - miala swoj urok. Poza tym byl to
      przereklamowany, nudny gniot (ach, ta 30 minutowa jazda w jedna strone, by
      strzelic sobie z bazuki w jakis zbiornik i mozna wracac). Czasami mysle, ze
      tworcy w swoja gre nie graja, oni ja tylko tworza. Gdzie ten caly "fun" ktory w
      trailerach wylewa sie z monitora wiadrami ? Chyba go nie starczylo na sama gre
      smile. Ktos z nich musial grac w tego F2 przed wydaniem - ciekawe jakie mial
      odczucia.

ps post zdublowany - pierwszy do kasacji
    • slizoo [...] 22.10.09, 13:53
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • serdelkofil Re: Przereklamowane gry. 22.10.09, 14:41
      juz byl taki temat.
      • Gość: Bartek Re: Przereklamowane gry. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.09, 15:15
        wiadomo FABLE 2 i Killzone 2, Modern warfare 2 przereklamowane ale jare tongue_out
        forza 3 tez przerklamowana
    • Gość: okazja [...] IP: 94.75.112.* 22.10.09, 17:15
    • Gość: Maribot Re: Przereklamowane gry. IP: 91.123.161.* 22.10.09, 19:57
      1) Assassins Creed - gra sprowadzająca się tak naprawdę do skakania po dachach
      2) Mass Effect - reklamowany jako epicka gra z wspaniałą złożoną fabułą. Fabułą
      ograniczyła się do niezbyt skomplikowanej historii z jednym prostym zwrotem akcji
      • Gość: Matte Re: Przereklamowane gry. IP: *.chello.pl 22.10.09, 22:26
        Dragon Rising. Miało rozwalić ArmA 2. Wyszedł ni to CoD ni to Flashpoint.
        • Gość: jaceloth mass effect IP: *.icpnet.pl 23.10.09, 00:35
          wielki, epicki rpg...świetna recenzja w największym CZASOPIŚMIE dla graczy w
          Polsce. a wyszło co? banalna strzelanka z do bólu oklepaną fabułą, tudzież
          koszmarnie sztucznymi dialogami. chyba serial star trek jest lepszy fabularnie.
          w dodatku to de javu na kolejnych planetach, niby obszernego wszechświata. jak
          można tak zakpić z graczy, żeby zrobić trzy lokacje na krzyż i powielać je w
          kolejnych miejscach.
    • devilishness Re: Przereklamowane gry. 23.10.09, 08:40
      Oj, znam to. Dla mnie porażką był Asasyn. Faktycznie, poza wspinaczką po dachach
      nic ciekawego uncertain I ostatni PoP - grafiką można było nacieszyć oko w reklamie,
      ale z grywalnością nie było już tak różowo. Parę godzin zabawy na (mówiąc
      eufemistycznie) niezbyt wymagającym poziomie i koniec. Ech, żal.
    • Gość: okazja [...] IP: 94.75.112.* 23.10.09, 13:22

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka