Dodaj do ulubionych

Kwadrans próby - Torchlight

30.10.09, 17:15
Wygląda na bardzo sympatyczną gierkę, taki produkt oldschoolowy (w dobrym słowa tego znaczeniu). Grafika tylko trochę taka nie w moim guście- wydaje się bajkowa, a takiej nie trawię zbytnio, ale od kiedy w grach najważniejsza jest grafika? Zagram napewno!
Obserwuj wątek
    • Gość: zezz Kwadrans próby - Torchlight IP: *.chello.pl 30.10.09, 17:16
      Niestety brak multi, dla mnie wada nie do przeskoczenia, do tego ten styl graficzny maksymalnie mnie odrzuca. Za to muzyka fajna.
    • Gość: Gość Kwadrans próby - Torchlight IP: *.instalnet.com.pl 30.10.09, 17:18
      gierka bardzo nawiazuje do DarkStone jesli ktos to jeszcze pamieta :]
    • Gość: mk Re: Kwadrans próby - Torchlight IP: *.broker.com.pl 30.10.09, 17:30
      Ale ta grafika...
    • sckzu Re: Kwadrans próby - Torchlight 30.10.09, 17:41
      jak sie nie podoba - zrob lepiej.
    • Gość: rawr Re: Kwadrans próby - Torchlight IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.09, 17:56
      Grafika jest świetna, nie rozumiem tego panicznego strachu przed tego typu klimatami. Boicie się że was w szkole wezmą za mięczaków czy co?
    • Gość: Blue Re: Kwadrans próby - Torchlight IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.09, 17:58
      @sckzu jedne z najgłupszych komentarzy na świecie jakie mogą być to właśnie "nie podoba się - zrób lepiej" o ile "nie podoba się - nie kupuj" jest jeszcze znośne to ten jest o kant (_|_) rozbić.
    • babcia_tosia Re: Kwadrans próby - Torchlight 30.10.09, 18:00
      Torchlight jest super bo:
      - starzy wyjadacze diablo poczuja sie jak w domu
      - dodano naprawde wspanialych rozwiazan
      (wysylanie peta do miasta, extra spelle.. rox)
      - krowi level big_grin
      - zabije czas w oczekiwaniu na diablo 3
      - kosztuje 15euro big_grin

Niestety ma tez minusy:
      - brak multi sad(((
      - zbyt duzo uniqow ktore sie do niczego nie nadaja
      - lochy po pewnym czasie staja sie monotonne
      - jest zbyt latwo (jak narazie robie normal jako marksmen i idzie jak burza)
      - brak system przejscia z nizszego poziomy na wyzszy bez straty postaci (mozna przeniesc itemki)
      - bug ktory umozliwia duplikowanie przedmiow...
      wiem wiem ale bleh czasem ciezko sie powstrzymac tongue_out

pozatym gre moge polecic kazdemu dawno zaden singiel mnie tak nie zauroczyl smile
    • Gość: Nicolai Re: Kwadrans próby - Torchlight IP: *.intan.pl 30.10.09, 18:00
      Oczywiście - Darkstone pełną gębą. Po pierwszym gameplayu też mi się skojarzyło.
    • babcia_tosia Re: Kwadrans próby - Torchlight 30.10.09, 18:01
      aaa no i muzyka od kolesia co robil muzyczke do d2.. big_grin
    • Gość: Gość Re: Kwadrans próby - Torchlight IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.09, 18:14
      Eh po co te wulgaryzmy Panie Sławku....
    • Gość: plum Re: Kwadrans próby - Torchlight IP: *.175.144.166.koba.pl 30.10.09, 18:25
      Grafika grafiką, jaka jest każdy widzi, ale ona tu po prostu pasuje, tak jak tęcza kolorów do Diablo nie bardzo, to tutaj nie wyobrażam sobie żeby było inaczej. Ta gra jest jak powrót do dzieciństwa, kiedy człowiek cieszył się z każdej gry i nie potrafił się od niej oderwać, taki syndrom, jeszcze jeden poziom, jeszcze jeden quest. W prostocie siła, ale za to w doskonale przemyślnej prostocie. Ta gra to niespodzianka roku. Na koniec jeszcze mała uwaga, ta gra powstała na zmodernizowanym opensourcowym silniku Ogre3D, w tym miejscu każdy deweloper powinien się na chwilę zastanowić i dojść do wniosku, że nie trzeba wielkich pieniędzy i graficznych wodotrysków, aby stworzyć bardzo dobrą grę (ukłon w stronę Crysisa).
    • brahrp Re: Kwadrans próby - Torchlight 30.10.09, 18:30
      Poziom Hard 33lvl Destro i gra ukończona w 100% ;]
      POLECAM 15Euro a zabawy masa.
    • sckzu Re: Kwadrans próby - Torchlight 30.10.09, 18:37
      ja polecam dzieciakom zajecia z sarkazmu i troche cwiczen z dystansu do siebie. pies goofy jest dobrym przykladem.
      co, nie podoba sie, bo nie ma realizmu, co?
    • marloon-1987 Re: Kwadrans próby - Torchlight 30.10.09, 19:26
      Mnie też Torchlight bardzo przypadł do gustu. Jak za taką cenę, to zabawa przednia, chociaż brak multi jest trochę przykry.
      Ja na plus mogę wymienić:
      -grafikę: tekstury może nie są najwyzszej jakości, ale wystarczają, by poczuć piękno lokacji, kreskówkowy styl pasuje idealnie, a efekty czarów powalają, szczególnie że nie raz spotykamy gromadki potworów rzucających zaklęcia, niekiedy magiczna młócka dosłownie zapiera dech
      -zwierzaczek: mocny skurczybyk, który mi nie zginął jeszcze nigdy, ale z drugiej strony nie jest przesadzony i nie roznosi wszystkich w pył. Na pewno znacznie bardziej pomocny niż najemnik z Diablo II, a poza tym, możemy go nauczyć czarów przywołania np. szkieletów, przez co gromadka nam się sama powiększa.
      -luźne podejście do las postaci i bardzo fajne skille, a oprócz tego ciekawie pomyślana sprawa ze zdobywaniem respektu na wiosce (famewink
      -ekonomia, a konkretnie to, że bohater nie chodzi obładowany setkami tysięcy sztuk złota. Co prawda trochę wkurza, że za nawet potężny artefakt dostajemy raptem stówe, ale za to trzeba dobrze planować na co wydawać zarobione pieniądze.

Co mi się nie podoba:
      -gra jest zdecydowanie za prosta. Przy 34 poziomie alcehmika zginałem raptem 4 razy (zgodnie z tym co znalazłem w Journalu) i to jeszcze na początku, gdy się uczyłem gry. Teraz w zasadzie nawet mini bossów jestem w stanie zdejmować bez żadnej taktyki. Trochę szkoda..
      -ostatnie poziomy w grze są przeraźliwie nudne. Tereny do zwiedzania olbrzymie, potworów aż gęsto, a frajda żadna, bo nie ma mnie kto zabićwink
    • Gość: BorAS Re: Kwadrans próby - Torchlight IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.09, 19:28
      Za łatwo jest.. boss nie może padać w 5 sekund! na poziomie hard....
    • Gość: Gość Re: Kwadrans próby - Torchlight IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.09, 19:32
      Poziom Very Hard, Destro lvl 30, 20 godzin grania i jesetm już na samym koniuszku smile
      Już teraz wiem że zacznę ją jeszcze raz inną postacią.
      Ranodomowe generowanie lelvli to jet to smile
    • Gość: OldSkull Re: Kwadrans próby - Torchlight IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.09, 19:48
      "x86-compatible 800MHz processor, 512MB of RAM, 400MB Hard Drive space, DirectX-compatible 3D graphics with at least 64MB of addressable memory (such as an ATI Radeon 7200, NVIDIA GeForce 2, or Intel GMA 950)"

Nie wierzę! Niech ktoś to potwierdzi! Jeżeli to prawda, to ta gra jest pozycją lepszą niż Mount&Blade!
    • pankomentarz Re: Kwadrans próby - Torchlight 30.10.09, 20:07
      potwierdzam, gra jest bardzo dobra i do tego calkiem smieszna wink
    • Gość: bri Re: Kwadrans próby - Torchlight IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.09, 20:48
      A wszędzie truli że to będzie mmo bez trybu single a tu jakie miłe zaskoczenie smile muszę zagrać w tego czarnego konia 2009 - bo wygląda na to że żadna gra tak się nie udała w tym roku smile
      Ale widzę minusa - nie jest to niestety wypełniacz czasu w oczekiwaniu na diabełka - skoro można ją przejść w 20 godzin na hard? to taka troszkę lepsza gierka flashowa a nie gra na PC pełną gęba. tongue_out
    • Gość: plum Re: Kwadrans próby - Torchlight IP: *.175.144.166.koba.pl 30.10.09, 21:09
      - fakt gra nie jest długa ale można tłuc do 100 lvl po przejściu wątku głównego
      - niedługo będą udostępnione narzędzia edytorskie więc należy spodziewać się wysypu różnych modów, poziomów, questów etc., więc przedłuży to zabawę
      - będzie tryb mmo udostępniony prawdopodobnie w przyszłym roku i raczej będzie F2P z mikropłatnościami
      - grę da się nawet odpalić na NETBOOKu
    • Gość: QBOSS Re: Kwadrans próby - Torchlight IP: *.adsl.inetia.pl 30.10.09, 21:22
      Gre kupowałem na Steam będąc bardzo sceptycznie nastawionym do ego tytułu ale zaledwie po kilu min. gry zdałem sobie sprawę jak bardzo się pomyliłem smile Ta gra to rzeczywiście powrót do czasów kiedy każda gra cieszyła mnie tak bardzo że nie mogłem od niej odejść do puki jej nie przeszedłem smile Nie dość tego całymi garściami bierze z Diablo nawet muzyka mi się wydaje podobna do tego co zaserwowały nam obie części Diabełka. Widać od razu że nie trzeba pakować w super nowoczesną grafikę żeby gra przyciągała do monitora ,przez takie podejście nawet posiadacze archaicznych na dzień dzisiejszy sprzętów mogą sie nią cieszyć. Normalnie jestem zauroczony tym tytułem smile
    • Gość: tomtom Re: Kwadrans próby - Torchlight IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.09, 21:38
      Grałem w demo i zgadzam się z przedmówcami.
      Gra jest bardzo przyjemna i godna polecenia
      nie tylko dla fanów Diablo.
    • uookie Re: Kwadrans próby - Torchlight 30.10.09, 21:47
      Sławek napisał świetny tekst. podoba mi się ten luźny styl.
    • marloon-1987 Re: Kwadrans próby - Torchlight 30.10.09, 22:24
      @OldSkull
      Gra chodzi super płynnie nawet w rozdzielczości full HD z AA na średniej klasy sprzęcie, nie mówiąc o tym, że da się zmniejszyć detale tak, że śmiga na laptopie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka