Dodaj do ulubionych

Plusy i minusy

03.11.09, 17:52
Wiem, że chcieliście dobrze, ale pasowałoby coś z tym zrobić.

polygamia.pl/Polygamia/1,95336,7217077,Pies_zakupoholik_bezkarny_i_z_wlasnym_tagiem_gracza.html
Wojna na plusy i minusy to będzie mordęga, bo wiele komentarzy wnoszących coś
do dyskusji po prostu będzie niewidoczna tongue_out.
Obserwuj wątek
    • microsoft_paint Re: Plusy i minusy 03.11.09, 18:05
      Już nie mogę się doczekać jakiegoś newsa o fm3 albo gt5 ;/
    • radek.zaleski Re: Plusy i minusy 03.11.09, 19:01
      Tak, to jest problem, najprawdopodobniej trzeba będzie "tuningować" parametr
      odpowiedzialny za ukrywanie komentarzy. Sprawa zgłoszona, tymczasem zobaczymy jak
      to będzie dalej wyglądać.

tytacz napisał(a):

> Wiem, że chcieliście dobrze, ale pasowałoby coś z tym zrobić.
      >
      > polygamia.pl/Polygamia/1,95336,7217077,Pies_zakupoholik_bezkarny_i_z_wlasnym_tagiem_gracza.html
      > Wojna na plusy i minusy to będzie mordęga, bo wiele komentarzy wnoszących coś
      > do dyskusji po prostu będzie niewidoczna tongue_out.
      • leakingpointer Re: Plusy i minusy 03.11.09, 19:13
        Myślę że tuning nie ma tu nic do rzeczy, problemem jest możliwość oceniania bez
        zalogowania się wystarczy jedynie posiadany plik cookie stronki. Możliwość
        oceniania powinna być dostępna tylko dla zalogowanych użytkowników. Druga sprawa
        to zależność systemu ocen od pliku cookie w ogóle, wystarczy go skasować czy też
        wygenerować samemu i można oceniać raz jeszcze. Ocenianie powinno być zależne od
        nazwy loginu użytkownika. W tym momencie każdy oceniłby jedynie raz. Teraz
        wystarczyło by napisać skrypt który w ciągu kilku sekund oceni komentarz z 5000
        razy.. trochę bez sensu.
    • lubiemajonez Re: Plusy i minusy 03.11.09, 19:56
      Dawaniem minusów nie ma co się raczej przejmować, za tydzień albo dwa ta
      ''jazda'' pewnie minie, ja prosiłbym tylko o wprowadzenie edycji komentarzy pod
      artykułami smile
      • catalyst Re: Plusy i minusy 03.11.09, 21:46
        też lubię majonez. Pomorski oraz ten z zieloną nakrętką z biedronki smile
    • tytacz Re: Plusy i minusy 03.11.09, 20:14
      Może warto pomyśleć nad rozwiązaniem, że użytkownik ma ograniczoną dzienną ilość
      + i - do rozdania? O tym, że tylko zarejestrowani użytkownicy powinni mieć tą
      opcję chyba nie trzeba przypominać.
      • cypisek.org Re: Plusy i minusy 03.11.09, 20:17
        Może warto pomyśleć nad rozwiązaniem, że użytkownik ma ograniczoną dzienną ilość
        + i - do rozdania?
        ---
        efekt? kilka założonych kont dziennie?
        • tytacz Re: Plusy i minusy 03.11.09, 20:30
          cypisek.org napisał(a):

> Może warto pomyśleć nad rozwiązaniem, że użytkownik ma ograniczoną dzienną iloś
          > ć
          > + i - do rozdania?
          > ---
          > efekt? kilka założonych kont dziennie?

To lepiej siedzieć i nic nie robić. Tak to jest lepsze rozwiązanie wink.
          Zarzuciłem tylko luźną propozycją.
        • sora_no_iro Re: Plusy i minusy 03.11.09, 20:59
          Ja proponuje, żeby minusy jakie możemy rozdać były uzależnione od otrzymanych
          plusów (całkowity bilans). Osoby "plusujące" raczej mają trochę oleju w głowie i
          chyba można im udostępnić ocenianie w dół. No i do tego ocenianie jedynie dla
          zalogowanych, co chyba jest oczywiste.<br />
          Zresztą myślę że jeszcze parę dni i dzieci przestaną się jarać nową
          funkcjonalnością. big_grin
          • szpynda Re: Plusy i minusy 03.11.09, 21:18
            Dobrze by było gdyby możliwość oceniania miały osoby tylko zalogowane. Powinno też
            być widać kto dał minusa i za co. Jakieś krótkie uzasadnienie. Rozbrykanym smarkoaczom
            ban aż im się znudzi. No i nie działa to wszystko poprawnie pod chrome.
            • cypisek.org Re: Plusy i minusy 03.11.09, 21:20
              Ja proponuje, żeby minusy jakie możemy rozdać były uzależnione od otrzymanych
              plusów (całkowity bilans).
              ----
              to jest niegłupie.
              +1

...albo.. a co mi tam smile
              +2
              • szpynda Re: Plusy i minusy 04.11.09, 12:48
                Efektem uzależnienia dawania minusów od otrzymanych plusów będzie to, że się baaardzo
                szybko wypstrykasz z ciężko zarobionych plusów na bardzo łatwo pisane głupie posty.
                Efekt dodatkowy: nikt nie będzie dawał minusów na głupie posty i będą sobie spokojnie
                leżeć w komentarzach.
                • cypisek.org Re: Plusy i minusy 04.11.09, 15:28
                  ale z drugiej strony ciężej będzie o sytuację, w której ktoś będzie "schowany"
                  przez to że np. nie zgadza się z tym że dana gra na daną platformę jest fajna -
                  czytaj będzie jednak większa wolność słowa...

za to ci co przeginają, dostaną odpowiednią ilość minusów i tak
                  • szpynda Re: Plusy i minusy 04.11.09, 18:30
                    Właśnie po to powinno być krótkie uzasadnienie dla danego przeze mnie czy przez kogoś
                    minusa. Jeśli ktoś daje minusa i uzasadnia to "bo gra jest do pupy bo jest na PS3/X360 a
                    ja mam X360/PS3" - od razu widać, że to idiota. I albo ban albo zaminusowanie takiego
                    cymbała przez innych użytkowników. Nie myl wolności slowa z anarchią.
            • radek.zaleski Re: Plusy i minusy 03.11.09, 21:33
              zapewne do tego dojdzie koniec końców

szpynda napisał(a):

> Dobrze by było gdyby możliwość oceniania miały osoby tylko zalogowane. Powinno
              > też
              > być widać kto dał minusa i za co. Jakieś krótkie uzasadnienie. Rozbrykanym smar
              > koaczom
              > ban aż im się znudzi. No i nie działa to wszystko poprawnie pod chrome.
              • michaelius Re: Plusy i minusy 04.11.09, 13:54
                Przydałoby się tez zablokować możliwość plusowania swoich komentarzy smile
    • razer Plusy i minusy 03.11.09, 21:21
      Wprowadzić abonament - 5zł miesięcznie, przy zakupie na cały rok zniżka smile I o ile bardzo dobrze wiem że to nie przejdzie (nie piszę nigdy, bo nigdy nie mów nigdy) to musicie przyznać że to powstrzymało by nudzącą się po lekcjach dzieciarnię. Przynajmniej ja, mając -naście lat i tyle darmowych portali do wyboru nie płaciłbym za możliwość komentowania newsów na Polygamii.
      • radek.zaleski Re: Plusy i minusy 03.11.09, 21:33
        nie jestem pewien czy utrzymałoby to serwis.
    • hill Re: Plusy i minusy 03.11.09, 21:33
      cholerne plusy i minusy sa kompletnie niepotrzebne moim zdaniem. Na pewno nie
      wnosza nic w kwestii jakosci dyskusji, raczej staja sie narzedziem dla
      bezmózgich frustratow i znudzonych bachorów. Zlikwidować,!
      • radek.zaleski Re: Plusy i minusy 03.11.09, 23:44
        jest to rozważane, na razie dałbym matołkom trochę czasu na znudzenie się zabawą
        • simon_x Re: Plusy i minusy 04.11.09, 07:54
          ja podejrzewam nawet, że to jest jakiś jeden matołek, za to wytrwały smile
          niestety nie mam konkretnych podejrzeń kto to
          a czy dałoby się w profilu użytkownika dać każdemu możliwość włączania/wyłaczania ukrywania tych zaminusowanych komentarzy? i domyślnie ustawić wyłączone ukrywanie oraz osobom niezalogowanym też wyświetlały by się nie ukryte
          może wtedy minusowanie znudziło by się dużo szybciej, bo nie było by efektów - rożważcie to
        • lukaa_pol Re: Plusy i minusy 10.11.09, 11:36
          Dodaje smaczku .... i tyle.
    • sora_no_iro Re: Plusy i minusy 03.11.09, 21:49
      Ahahaha, jak zobaczyłem
      TEN
      news, a w zasadzie komentarze (ich brak) prawie padłem martwy w wyniku
      niedotlenienia wywołanego niekontrolowanym śmiechemtongue_out<br />
      <br />
      Na forum wchodzą tylko osoby podirytowane obecną sytuacją. Może pasowałoby
      rzucić jakieś ogłoszenie dla tych matołków, na głównej stronie? Może do części
      dotrze ^^
      • radek.zaleski Re: Plusy i minusy 03.11.09, 22:21
        będzie lepiej. na poprawki zawsze się trochę czeka.
    • lubiemajonez Re: Plusy i minusy 03.11.09, 22:09
      Pomysł z uzasadnieniami + i - uważam za bardzo fajny smile
    • michaelius Re: Plusy i minusy 03.11.09, 22:52
      tytacz napisał(a):

> Wiem, że chcieliście dobrze, ale pasowałoby coś z tym zrobić.
      >
      > polygamia.pl/Polygamia/1,95336,7217077,Pies_zakupoholik_bezkarny_i_z_wlasnym_tagiem_gracza.html
      > Wojna na plusy i minusy to będzie mordęga, bo wiele komentarzy wnoszących coś
      > do dyskusji po prostu będzie niewidoczna tongue_out.

Teraz to mały pikuś. Będzie news o gran turismo czy nowym halo to dopiero bedzie
      jazda devil

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka