Gość: kaja IP: *.know.cable.virginmedia.com 05.07.10, 13:45 Poznalam na placu zabaw 3 miesieczna Galie, jej starsza siostra to Alma. Matka jest Polka a ojciec z Izraela. Jak Wam sie podobaja te imiona? Acha i mieszkaja w UK. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa9717 Re: Galia 05.07.10, 14:25 Galia est omnis divisa in partres tres... tylko i li Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Galia 06.07.10, 13:06 ewa9717 napisała: > Galia est omnis divisa in partres tres... tylko i li Aaaaaa, ja to miałam napisać! Odpowiedz Link Zgłoś
adamantia Re: Galia 06.07.10, 11:11 W takiej sytuacji - imiona świetne, i bardzo ładnie do siebie pasują. W Polsce Galia "bez powodu" byłaby dość pretensjonalna, ale tu jest ekstra. Alma też. Wg mnie w UK i w Polsce imiona będą dość niezwykłe i egzotyczne w odbiorze, ale wg mnie świetnie brzmiące. Z tego co wiem, Galia to dość popularne izraelskie imię (z kategorii nowoczesnych). (Ciekawe jak odbierana jest Alma w Izraelu). PS. Sądzę, że w UK o wiele, wiele mniej osób skojarzy Galię ze "Gallia est omnis" (zresztą w Polsce tez nie tak wiele). Dodatkowo, po angielsku historyczna Galia to Gaul. PS 2 Jedyne półizraelskie, półpolskie dziecko, jakie znam to mieszkająca w Polsce Hana vel Hania. Odpowiedz Link Zgłoś