Gość: zgon81 Re: Robin Williams i gry IP: 87.205.108.* 30.11.09, 12:29 W temacie mysz kontra pad: jeśli ktoś potrafi precyzyjnie i szybko posługiwać się padem to mogę tylko pogratulować... Kwestia własnych predyspozycji, upodobań czy czegoś takiego. Uwielbiam grać w gry FPP a ponieważ nie chciało mi się zbyt często upgradować PC-ta to kupiłem PS3 - grałem w miarę możliwości prawie codziennie z nadzieją że nabiorę wprawy... niestety po pół roku sprzedałem PS3 i kupiłem lepszą grafikę do PC-ta - dosyć już miałem powolnego i nie precyzyjnego sterowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M-penza Re: Robin Williams i gry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.09, 14:39 zgon81-albo za dlugo grales na pc albo po prostu nie nadajesz sie do pada,ja sie wychowalem na padzie,w kazdym fpp wybieram opcje czulosci analogow do wlasnych upodoban i no problemo... Jak napisal the_mister_a takie trafne zdanie-bardziej liczy sie pomysl na gre.. Tak jak niektorzy grajacy na pc twierdza ze na konsolach jest nizszy poziom rozgrywki..tak konsolowcy moga zarzucic pC,tom ze na nich jest bezmyslny poziom rozgrywki.. Biegaja w fpf,ach i w 0,25 sec zdaze sie obrocic we wszystkie kierunki swiata,to musi komicznie wygladac.. Rozumiecie przekaz..ten text co napisalem smierdzi fanbojem,ale tak lub podobnie pisze polowa was..i nie wmowicie komus kto od lat gra i wymiata na padzie ze myszka jest lepsza..Ja gram od lat na padzie i za nic bym go na mysz nie zamienil..bo na padzie jestem,nie ukrywam,cholernie dobry ale na myszy juz na pewno nie. Odpowiedz Link Zgłoś
truten_org Re: Robin Williams i gry 30.11.09, 15:42 @M-penza "Biegaja w fpf,ach i w 0,25 sec zdaze sie obrocic we wszystkie kierunki swiata,to musi komicznie wygladac.." Nie wiem czy śmiesznie, ale skutecznie. To wygląda mniej więcej tak jak tutaj w 11 sekundzie: www.youtube.com/watch?v=XUmzOEf5MtA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p-o-s Re: Robin Williams i gry IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.11.09, 18:37 @d_pawel slawomir.serafin -> "to czuję jakbym dobrowolnie jeździł na wózku inwalidzkim, zamiast normalnie biegać. Niby można, ale po co?" Bo jeżdżenie jest mniej męczące. ---------------------------------------------- Proponuję usiąść na jeden dzień na wózku, pojeździć po naszych polskich równych chodnikach, pojeździć po schodach, wjechać parę razy pod górkę a na koniec spróbować dostać się do jakiegoś urzędu. a później ocenić, co jest mniej męczące. a na koniec zacząć myśleć zanim się coś napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
brak-uje Re: Robin Williams i gry 30.11.09, 20:38 Ehh widze fajowa dyskusja - kolejna wojna pc vs konsole w temacie o Robin Williamsie :] Niewiem w sumie po co ta stała dyskusja - funbojów PC nie widze, no może pojedyńcze przypadki, teraz urzędują konsolowcy, pewnie w przerwie gry po necie Modern War 2 na padzie . Szkoda tej dyskusji, to że ktoś potrafi się obrocić w 0,25s w wszystkie strony to jedno, ale obrócić się w 0,25 i potem w ciagu 1s PRECYZYJNIE trafić, a nie 2 metry od postaci (mówiąc o hitboxach) to już było by trudniej na padzie;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: secret Re: Robin Williams i gry IP: 193.37.139.* 01.12.09, 13:28 Konsola = single player!! PC = multi player+single Mam xboxa360 od 2 lat i stwierdzam, że jest zrobiony pod gry single player. Online to sobie mogą grać casual players. Myszka i klawiatura zaczęły świat online i tak pozostanie przez kilka najbliższych lat. Nie bez powodu na WCG gra się na PC zamiast konsolach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M-penza Re: Robin Williams i gry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.09, 18:52 secret-twoje stwierdzenie jest wyssane z palca,rownie dobrze ja moge stwierdzic ze konsola to taki mercedes a pc to maly fiat (jako maszyny do grania)i mercedesem i malym fiatem mozna jezdzic tylko kwestia komfortu to inna bajka.. Odpowiedz Link Zgłoś