Gość: thq Re: Half-Life 2 grą dekady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 21:20 ZASŁUŻENIE W STU PROCENTACH!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dante_art Re: Half-Life 2 grą dekady 17.12.09, 21:36 z calym szacunkiem, ale przy Metal Gear Solid, to fabula HL2 ( ktorego lubie) to jakas popierdulka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Abudabi Re: Half-Life 2 grą dekady IP: 78.133.234.* 17.12.09, 22:00 Tyle modów to nie ma żadna gra, Source po prostu wymiata wszystkich! A jak wydadzą trójkę i wsadzą nową wersje to już będzie po ptokach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smd Re: Half-Life 2 grą dekady IP: *.nette.pl 17.12.09, 22:51 zdecydowanie tak. dobra gra podobnie jak kazda inna forma sztuki audio-wizualnej czy ksiazka, jest wtedy dobra kiedy potrafi oglupic nasz mozg na tyle ze wylaczamy wszystkie nasze zmysly w swiecie realnym i przenosimy je do tego drugiego, wyimaginowanego uniwersum. to jest jak podroz, wylaczamy sie na pare h i jestemy gdzie indziej. hl2 jest gra niesamowita niestety jak tu widze niektorzy gimnazjalisci wychowani na halo, MGS i innych bzdetach, maja juz na tyle sprane berety ze prawdopdobnie nie beda nigdy w stanie docenic wielkosci tej gry. poprostu zmiany w ich nieszczesnych mozgach zaszly zbyt daleko. nawet mi ich troche zal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pioter Re: Half-Life 2 grą dekady IP: 188.33.89.* 17.12.09, 23:04 Ja się nie zgadzam. Owszem HL2 jest dobrą grą i ważną dla rozwoju gier, jednak gra dekady jest jedna - World of Warcraft. Pamiętacie jakieś mmorpg sprzed ery WoWa? UO i EQ? A teraz cały wysyp takich gier. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomtom Re: Half-Life 2 grą dekady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 02:54 nieee najlepsza gra dekady to Batman!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: Half-Life 2 grą dekady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.09, 08:06 Jestem jak najbardziej za. Jak na tamte czasy gra była przełomem, świetna grafika, niesamowita grywalność. Grając w HL'a nie chciało się odchodzić od pcka. Gra naprawę wciągała i niekiedy na prawdę zadziwiała. Mogę powiedzieć jedno - ponadczasowość, to jest słowo które mogę przypisać HL'owi. Nawet po kilku latach od premiery z chęcią poszukam mojego CD'ka w kartonie z gierką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobofrut Re: Half-Life 2 grą dekady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 10:00 Co wy z tą Alyx? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kartofelek Re: Half-Life 2 grą dekady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.09, 10:10 "Gra dekady? Wolne zarty. W swoim czasie byla niezla, to fakt, ale w ciagu 10 lat wyszlo tyle lepszych gier, ze wg mnie to lekka przesada." I tutaj kryje się sedno sprawy. Czy taki np Doom 1 czy Quake 1 może konkurować z wiekszoscia dzisiejszych produkcji? Nie. A przeciez byl to jeden z najwiekszych skoków technicznych w dziejach. Technika idzie do przodu i nie dziwmy sie ze teraz gry sa lepsze. Ale gdy tamte produkcje wychodzily, wtedy wiekszosc ludzi dostawala takiego szczeko-opadu, ze teraz moga tylko wspominac tamte emocje. Dlatego jak dla mnie HL2 wielka gra jest. Bo mimo tylu lat na karku wciaz zachwyca grafika, fizyka i umiejetnym poprowadzeniem fabuly. Ale czy od razu najlepszy? Nie koniecznie. Gusta sa rozne. Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Half-Life 2 grą dekady 18.12.09, 10:38 Ja się nie zgadzam. Owszem HL2 jest dobrą grą i ważną dla rozwoju gier, jednak gra dekady jest jedna - World of Warcraft. ----- o, i to jest bardzo słuszne stwierdzenie Odpowiedz Link Zgłoś
dante_art Re: Half-Life 2 grą dekady 18.12.09, 11:54 @smd@ gimnazjalisci? To zes mnie odmlodzil. dzieki. Ale powiem ci tylko tyle, ze albo zwyczajnie jestes zbyt tepy zeby docenic zlozonosc i wielowatkowaosc fabuly MGS?a ( obojetnie ktorej czesci z ?duzych? konsol), albo po prostu jestes jednym z tych jeleni co serii mgsa nie ukonczyli i masz tyle do powiedzenia o niej co zeszloroczny snieg. A moze obydwa naraz? Odpowiedz Link Zgłoś
silver0 Re: Half-Life 2 grą dekady 18.12.09, 13:24 Jest w tym trochę racji, chociaż moim skromnym zdaniem Diablo 2 mogłoby się załapać ew. World of Warcraft - wiadomo ;p Niemniej HL2 był wybitnym tytułem ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RÓW RAJDER Re: Half-Life 2 grą dekady IP: *.lanet.net.pl 18.12.09, 13:46 A moim zdaniem grą dekady powinien zostac szymek czarodziej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w_head Re: Half-Life 2 grą dekady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.09, 14:24 Wg mnie stwierdzenie GRA DEKADY wcale nie musi oznaczac GRA NAJLEPSZA, jaka wyszla przez ostatnie 10 lat! Troche to pokrętne, ale gra dekady musi byc symbolem czegos. Musi powodowac emocje, ktore są niezapomniane po latach, musi byc ciosem w pysk dla konkurencji w czasie gdy wychodzi (choc uwazam, ze w tamtym okresie DOOM3 i RIDDICK rownie mocno obijaly nasze pyski ) Takze porzucmy wojnę czy HL2 byl najlepszy graficznie, czy merytorycznie. Po prostu jest to gra ponadczasowa i symboliczna zarazem (jak HL1 zreszta, ktorego wskrzeszenia nie moge sie doczekac w BLACK MESA ) A tak na marginesie HL2 jeszcze sie nie skonczyl... skonczy sie moze na EPISODE III, albo i V Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: Half-Life 2 grą dekady IP: *.zicom.pl 18.12.09, 17:12 Half- life, jakosc grania, ktora nigdy mnie nie zawiodla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patryk Re: Half-Life 2 grą dekady IP: *.xtra.pl 18.12.09, 20:46 Dla mnie zawsze Grą DEKADY będzie GTA: Vice City... Jak Można o takiej produkcji zapomnieć. Żadna gra nie będzie miała takiego klimatu Ahh te Godziny grania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Half-Life 2 grą dekady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.09, 22:27 jak najbardziej się zgadzam urzekł mnie nieziemsko (poza "fizycznymi" rozwiązaniami świata HL2) klimat gry, jak dla mnie, to czułem się, jakbym znalazł się w samym środku akcji Orwellowskiego Roku 1984 Gram w gry od 1996 roku i to była jedyna gra do tj pory, w którą grając, tak się czułem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w_head Re: Half-Life 2 grą dekady IP: *.gdynia-laczpol.mm.pl 19.12.09, 01:14 @gość i o to wlasnie chodzi Dlatego MW2, RIDDICK, CRYSIS, ABE's ODDYSEE i nawet MORTYR 1 co dla niektorych TO MOGA BYĆ GRY DEKADY!!!!!!!!!!!!!!!!! BO wlasnie one mogą powodować u wiekszosci lub mniejszosci rowniez SZAŁ CIAR PLECA Ja bije piane nad DOOM3 juz 5 rok, przechodze wszesz i w bok, RESSURECTION OF EVIL tudzież, F.E.A.R. przelazlem z 5 razy wraz z 2 dodatkami, F.E.A.R. 2 - 2 razy... CRYSIS - 3 razy, CRYSIS:WARHEAD (stad moj nick w_head) 2 razy, a do tego non stop napie...m w MW2, a wczesniej w MW1!!! DLA CHCĄCEGO nic trudnego I wiecie co? WALI mnie, ktora gra jest lepsza, NAJWAZNIEJSZE JEST, ze kazda daje duzo funu!!!! i O TO CHODZI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leks Re: Half-Life 2 grą dekady IP: 91.195.42.* 19.12.09, 09:29 Ludzie, o czym Wy piszecie? Z jakiego niby powodu MW2 mialoby być grą dekady, jak za dwa lata nikt nie będzie o niej pamiętał. Co takiego nowatorskiego jest w tym tytule??! HL zasłożenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tortoise Re: Half-Life 2 grą dekady IP: *.ip.netia.com.pl 20.12.09, 03:15 GRA KOMPUTEROWA to cos co moge przejsc od poczatku do konca samemu, podziwiajac prace scenarzysty, grafikow, gosci od dzwieku itd. Angazujac sie w fabule, przezywajac to co zaserwowali mi tworcy. World Of Warcraft to smiech na sali a nie gra dekady, zwykla gra NIE WNOSZACA NIC NOWEGO - jedyna silna strona to multiplejer. A co jezeli ktos nie ma internetu, dla niego WOW to tez bedzie gra dekady? Smiesza mnie takie nieprzemyslane argumenty! HL2 w sumie bym sie zgodzil. Albo FF7 na pierwsze playstation, podobna skala wrazen i emocji przy przechodzeniu obu gier - chociaz na korzysc HL2 przemawia jednak engine i wykonanie techniczne - z kolei za FF7 stoi genialny scenariusz i swietnie przemyslana i zbalansowana rozgrywka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Half-Life 2 grą dekady IP: *.zamek.net.pl 20.12.09, 10:49 Zdecydowanie popieram tą decyzję. Gra jest świetna pod każdym względem, była i będzie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Falcrum Re: Half-Life 2 grą dekady IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.12.09, 12:19 Zdecydowanie tak. Ci, którzy mają wątpliwości, lub też się nie zgadzają z tym, albo nie grali, alo są z nowego pokolenia, które teraz potrafi się podniecac tylko grafiką Crysis'a. Zobaczcie sobie to: www.youtube.com/watch?v=II3Y-SkGSEo Może da wam to do namysłu jak przedstawiał się HL2 w naszych oczach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Half-Life 2 grą dekady IP: 93.179.226.* 28.12.09, 19:26 Dzieci jak nie rozumiecie to nie krytykujcie! Odpowiedz Link Zgłoś