damian_95 08.04.10, 20:10 CZy warto wydać ponad 600 zł na Xbox'a 360 ?? Jakie są wasze opinie ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
don_wroc_love plusy i minusy 08.04.10, 20:26 to zależy jakie gry preferujesz. zależy czy ci się chce grać na pc czy olejesz peceta w ogóle. ja np. kupiłem iksa bo nie chcialo mi się już szarpać z pecetami, kusił wielki tv, super wygoda etc. do tego kusiły mnie konsolowe gry z tym że uwielbiam strzelanki fpp i tpp Odpowiedz Link Zgłoś
anarchius Re: plusy i minusy 08.04.10, 21:06 Ja kupiłem i już nie grałem kilka miesięcy. Ale ja nie jestem cierpliwym graczem, do mmo się tylko nadaje. Jeżeli jesteś taki jak ja to nie polecam żadnej konsoli Odpowiedz Link Zgłoś
ksyf-ka X-box 08.04.10, 22:21 Ha, to był też mój dylemat jako zapalonego gracza PC. Jako że gram głównie w RPG i FPS kupno konsoli wydawało się bezsensowne. Ale nie zawsze jest czas i ochota na 2-3 godzinne sesje przed monitorem, latka lecą i chciało by się usiąść wygodnie przed telewizorem na kanapie z padem w jednej łapie i bezalkocholowym w drugiej i szybko w coś zagrać. I tu x-box się przydaje. A najlepsze jest granie na jednym ekranie z kumplem/żoną/dzieckiem/sąsiadem/przyjaciółką/dzieckiem kumpla (niepotrzebne skreślić). Konsola lubi towarzystwo i wtedy Gears Of War, FIFA, Borderlands czy inny Soulcalibur nabiera rumieńców. Jest jeszcze Live! ale w Polsce nie działa (oficjalnie). Ja jako nie mieszkający obecnie na terenie ukochanej Ojczyzny cieszę się Live-em i jest on naprawdę extra! Masa dem, gier niezależnych i moje ulubione radio Last.Fm. Muszę stwierdzić że nie żałuję pieniędzy wydanych na X-Boxa 360. To całkiem inne, fajne podejście do grania. Odpowiedz Link Zgłoś
radek.zaleski Re: Xbox 360-czy warto kupić ?? 08.04.10, 22:29 Warto, szczególnie, jeśli grałeś do tej pory na pececie. Nie będziesz się czuł tak zagubiony jak na PS3, a Twitter i Facebook to naprawdę dobrze zrobione aplikacje. Poza tym, baza gier na Xboksa jest aktualnie dużo większa i ciekawsza. Ja kupiłem kilka lat temu i jestem bardzo z tej przesiadki zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
wincenty.okon Re: Xbox 360-czy warto kupić ?? 09.04.10, 11:35 Zmęczony DRMami i steami a także zachęcony przez znajomych co nakupowali przez lata mnóstwo gier na xsa, także kupiłem w 2009 roku tą konsolę. Pamietaj tylko, żeby kupić wersję Jasper(data produkcji 2009 i zasilacz 150W , starsza lub mocniejszy zasilacz oznacza że potencjalnie awaryjny model). Przez Xboxa, bezprzewodowy pad i TV nie chce mi się do kompa i do krzesła siadać zwłaszcza po 8 godzinach pracy z kompem w pracy). Konsola także jest prosta w obsłudze, nie wnerwiam się , że nowa gra mnie wywala do wina lub się zawiesza czy tnie. Aspekt ekonomiczny. Zarzuciłem upgrade kompa i dobrze się z tym czuje, bo nowszy komp by mi podbił rachunki za prąd (dobry komp potrzebuje zasilacza 550W więc z 400 W pobiera spokojnie). Jasper pobiera do 120 W plus TV kolejne 100 W więc masz 2 krotną oszczędność na prądzie i instalacji aluminiowej (jak mieszkasz w starym budownictwie). Gry. Co to lubi. Strategie -tylko PC, strzelanki -da radę grać ale jest trudniej. W FPS duży ekran wieeeeele daje. Monitorek mam 15" i wolałem kupić Xboxa 360 niż nowy większy monitor (podobne ceny za dobry monitor dvi lub HDMI) Ja kupiłem za 500 zł 3-tygodniowego Xbox 360 arcade z 2 grami (Fallout 3 i GTA4) wiec okazja mnie także zachęciła (znalazłem gościa na Gumtree, nawet paragon z empiku mi dał), a te 600 zł za Xboxa to także nie jest dużo. Popatrz ile kosztuje PS3- 1200 zł . Za 600 zł zaoszczędzone nakupisz sobie z 10 porządnych używanych gier na aukcjach. Więc... do dzieła! Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Xbox 360-czy warto kupić ?? 09.04.10, 14:37 GRY GRY GRY przeciek w sprawie Gears of War3, dodatkowo zapewne niedługo oficjalnie dowiemy się o Bulletstorm www.develop-online.net/news/34447/Not-just-Gears-3-Epic-on-two-new-titles Halo Reach (generalnie warto zaznajomić się z tą genialną serią) Crackdown2, Fable III Odpowiedz Link Zgłoś
damian_95 Re: Xbox 360-czy warto kupić ?? 09.04.10, 15:29 a wersja jasper to co to znaczy i czy można to czymś zastąpić kupując wersję normalną ?? Odpowiedz Link Zgłoś
wincenty.okon jasper 09.04.10, 16:20 Jasper to nazwa nowej płyty głównej konsoli Xbox 360, która używa GPU i CPU wyprodukowane w procesie technologicznym 65nm w wyniku czego konsola pobiera mniej energii, wydziela mniej ciepła i nie występuje awaria przegrzania, która niestety prześladowała wcześniejsze modele Xbox 360. Jasper to każdy Xbox produkowany od 2009 roku. Każde pudełko konsoli ma wycięte okienko w którym widać fragment konsoli właśnie z datą produkcji. Inny sposób sprawdzenie to przeczytanie na zasilaczu maksymalnej jego mocy - 150W to jest Jasper, wyższa wartośc to starsze konsole. Pamiętaj, jeśli chcesz być szcześliwym użytkownikiem Xbox 360 i nie martwić się przegrzenie i awaryjność to kup Jaspera nie starszą. Odpowiedz Link Zgłoś
wasil91 Re: Xbox 360-czy warto kupić ?? 11.04.10, 14:13 Sam zastanawiam się nad kupnem, póki co odstrasza mnie trochę cena gier na konsole wszelakie Z moimi funduszami, to na nowa grę mógłbym sobie pozwolić może raz na 2 miesiące o.O (jak kupuję na kompa, to zawsze jakieś ExtraKlasyki czy inne,do 50zł). Z drugiej strony, zawsze można kupić używki. Dodatkowo odstrasza też dotychczasowy brak Live... chociaż coś tam się ruszyło ostatnio. Plusy - jak wyżej, można się wygodnie usadowić na kanapie, pograć ze znajomymi. No i jak dla mnie - jest wiele gier w które chciałbym zagrać, jak Fable II, Bayonetta, Alan Wake, Forza 3, Ninja Gaiden, Army of Two, Dante's Inferno,Halo.. to tak na poczekaniu, a coś by się znalazło pewnie jeszcze Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Xbox 360-czy warto kupić ?? 11.04.10, 14:24 Sam zastanawiam się nad kupnem, póki co odstrasza mnie trochę cena gier na konsole wszelakie tongue_out Z moimi funduszami, to na nowa grę mógłbym sobie pozwolić może raz na 2 miesiące o.O (jak kupuję na kompa, to zawsze jakieś ExtraKlasyki czy inne,do 50zł). Z drugiej strony, zawsze można kupić używki -- używki to raz. ale jest masa sklepów z grami na konsole, gdzie przynosisz używkę i możesz, za dopłatą wymienić na nową, a kosztuje Cie to mniej niż gra na pc w dodatku wymiana używki na używkę to grosze... no chyba, że bawisz się w kolekcjonera gier i półki uginają ci się pod ciężarem setek gier....... Odpowiedz Link Zgłoś
gunarno1 Re: Xbox 360-czy warto kupić ?? 11.04.10, 22:35 Czyli pośrednio przyznajesz, ze gry na konsole są marne Skoro jakąś grę się wymienia to znaczy, że jest nie warta zachowania. Czyli marna gra na raz. Ja nie sprzedaje gier nie dlatego, że lubię je kolekcjonować, ale dlatego, że np. po roku może mnie najść ochota w nią zagrać. I co miałbym tak biegać co miesiąc biegać do sklepu i w kółko wymieniać gry na te na które mam w danej chwili ochotę zagrać? Jeżeli do ceny komputera dodajecie cenę monitora do i do ceny konsoli dodajcie cenę odpowiedniego telewizora. I jednak PC jest urządzeniem o wiele bardziej wielofunkcyjnym niż służące tylko do grania konsole(ok PS3 ma jeszcze BR). Chociaż osobiście nie mam przekonania do konsolowych gier(szczególnie FPS na konsoli to dla mnie herezja) to muszę przyznać, że 600 zł to nie jest majątek i można spróbować. Gdybym miał wolne tak z 2500-3000 zł. to bym sobie sprawił PS3 z telewizorem. A co Odpowiedz Link Zgłoś
ksyf-ka Re: Xbox 360-czy warto kupić ?? 13.04.10, 00:57 Hej a ile razy wróciłeś do tytułów które już raz przeszedłeś? Ja popełniłem ten sam błąd, czyli zapchałem półkę tytułami sprzed lat z nadzieją że "jeszcze to przejdę". Za dużo teraz nowych tytułów na rynku a jeśli grasz na różnych platformach to już zupełnie nie chce się wracać do gier "zaliczonych". Tak szczerze to lubię tylko dwa tytuły: Mafia i Planescape Torment taa... do nich warto czasem wrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
miczum Re: Xbox 360-czy warto kupić ?? 13.04.10, 16:31 Ja bardzo często wracam do trochę starszych gier, takich sprzed powiedzmy 2-3 lat. Zwłaszcza RPG i RTSów ale czasem i strzelanek. Bo czasem mnie najdzie , albo pojawi się jakiś fajny mod, mappack, nowa przygoda zrobiona przez fanów itd. Siłą rzeczy takiego "community" nie ma na konsolach. Odpowiedz Link Zgłoś
strzyka_w_kolanie Konsole to przeżytek, nie opłaca się 11.04.10, 14:50 Konsolę warto było kupić w 2005 czy 2007. Teraz już się nie opłaca bo raz, że sprzęt jest stary dwa gry są drogie niewspółmiernie do tego co oferują. Jest różnica za gierkę, na którą Ciebie naciągnął marketing i która Ciebie rozczarowała zapłacić 250 zeta, a 100? Jeśli grasz dużo to konsole absolutnie się nie opłacają. Konsolę warto kupić jako system domowej rozgrywki dla dzieciaków, ale to już jakieś Wii bardziej, ale dla gracza to strata pieniędzy i czasu. PCty poza tym są teraz znacznie tańsze, części są tanie - karta z obsługą DX11, na której gry chodzą w takiej jakości jakiej NIE ZOBACZYSZ na konsoli to wydatek w okolicy 400 pln, a i też nie musisz jej wymieniać co dwa lata aby być na bieżąco. Sporo jest szumu wokół "exlusive", ale to są totalne brednie marketingowców: GTA IV też miało być "exlusive", a jest na PC, tak jak zresztą większość gier. No ok, Heavy Rain nie ma na PC, też mi wielka strata... Podsumowując: jeśli grasz w FPSy, strategie, przygodówki, Wiedźminy itp to PC będzie jedynym rozsądnym rozwiązaniem. Jeśli zaś grasz w Bohaterów Gitary czy innych saksofonów, jakieś proste gierki z układaniem puzli i przebieraniem barbi (to raczej Twoje dzieci) to kup konsolę. Aha, POD ŻADNYM pozorem nie kupuj PS3. Konsola jest technicznie lepsza od Xboxa 360 ale jest na nią b. mało gier, no chyba, że dla Ciebie to żaden problem wydać półtora koła tylko po to aby zagrać w God of War 3. Bądź mądrzejszy - graj na PC. .. Odpowiedz Link Zgłoś
wincenty.okon nie zgadzam się 11.04.10, 18:03 Zupełnie nie zgadzam się z tym , co napisał "strzyka w kolanie". Zobacz co wychodzi obecnie na PC? Moim zdaniem prawie ochłapy gier w dodatku usrane (sorry za słowo ale muszę to napisać) drmami i steami. Mówisz , że karta graficzna jest po 400 zł? A gdzie dobry CPU. Ram, płyta główna, HDD, mocny zasilacz firmowy, obudowa, napęd, klawiatura, mysz, oryginalny Windows i Office, monitor itd. No gdzie? A Xbox 360 masz kompletny za 500 zł Ceny gier. Ja widzę, że ceny na PC podniosły się z 79 zł na 129,99 a gry konsolowe spadły z 250 zł do 190 zł. 129,99 zł a 199 zł to już nie jest duża róznica. Dalej grę konsolową za 199zł możesz odsprzedać np za 150 zł po przejściu, a grę za 129,99 zł na PC masz przypisaną do konta (zarejestrowaną) i możesz zapmnieć o odzyskaniu kasy. Choć prawie całe zycie grałem na PC, to dziś stwierdzam, że konsole znacznie więcej i za mniej oferują niż PC. A warto mieć jedno i drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
demicanadian "Ochłapy gier" to wina tego usr... iksboksa! 12.04.10, 13:06 "Zobacz co wychodzi obecnie na PC? Moim zdaniem prawie ochłapy gier" No jeśli gry są robione na kilkuletnią konsolę, a potem portowane na peceta (gdzie nie ma pada, tylko klawiatura i myszka), to jak gry mają być dobre? Stricte pecetówki z dużym budrzetem są okej. A że tego typu gry to same harkory (Arma2?) to nie mój problem - nienawidzę konsolowych uproszczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
devdd Re: Xbox 360-czy warto kupić ?? 11.04.10, 15:03 warto jezeli lubisz gry jakie wychodza na konsole, Tyle i tylko tyle. kanapa wcale nie jest wygodniejsza, sterownie tez nie... Jak ktos ma siedzi przy kompie na taborecie i gra myszka za 20zl, to faktycznie kanapa rula. Zreszta co przeszkadza w podlaczeniu kompa do TV . Mozliwosci wieksze, awaryjnosc mniejsza... Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Xbox 360-czy warto kupić ?? 11.04.10, 15:17 Strzyka w kolanie ma trochę racji - nie warto jeśli nie lubisz używać rzeczy dedykowanych. Np. jeśli w restauracji używasz scyzoryka zamiast widelcy, noży i łyżek, jeśli próbujesz prać majtki w zmywarce do naczyń, jeśli śrubki próbujesz wkręcać obieraczką do ziemniaków etc natomiast jeśli wolisz używać tych urządzeń zgodnie z przeznaczeniem, czyli jesz sztućcami, naczynia zmywasz w zmywarce itd. to graj w gry na konsoli do gier Odpowiedz Link Zgłoś
demicanadian Re: Xbox 360-czy warto kupić ?? 12.04.10, 13:11 A co dedykowanie konsol do gier ma do tego, że są to już kilkuletnie maszyny, na które tworzone są specyficzne, "konsolowe" gry w cenach absurdalnych? Chyba tyle samo co usunięcie linuxa z PS3 ma wspólnego ze "zwiększeniem nakładu sił na poprawianie sprawności konsoli"... Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Xbox 360-czy warto kupić ?? 12.04.10, 13:52 i co z tego że kilkuletnie? wolisz jeść zupę kilkuletnią łyżką, czy super nowiuśkim scyzorykiem z podgrzewaną rączką? Odpowiedz Link Zgłoś
miczum Re: Xbox 360-czy warto kupić ?? 13.04.10, 16:35 don_wroc_love napisał: > i co z tego że kilkuletnie? > wolisz jeść zupę kilkuletnią łyżką, czy super nowiuśkim scyzorykiem z > podgrzewaną rączką? Hehe porównanie nie na miejscu ja bym powiedziaL: czy wolisz jeść zupe kilkuletnia zwykła łyżką (konsole) czy taką posrebrzaną, utrzymująca właściwą temp potrawy (PC) Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Xbox 360-czy warto kupić ?? 13.04.10, 17:24 Hehe porównanie nie na miejscu ja bym powiedziaL: czy wolisz jeść zupe kilkuletnia zwykła łyżką (konsole) czy taką posrebrzaną, utrzymująca właściwą temp potrawy (PC) --- no nie bałdzo - bo konsola to urządzenie dedykowane do grania w gry (łyżka, podgrzewana bądź nie), a pc to taki uniwersalny scyzoryk - i choćby jak wypasiony nie był, to wciąż jest tylko uniwersalnym scyzorykiem, a nie dedykowaną łyżką :] więc zostaje po mojemu :] Odpowiedz Link Zgłoś
strajker92 Re: Xbox 360-czy warto kupić ?? 13.04.10, 19:13 Wszystko zależy od punktu widzenia : ) Jeśli zamówisz pizze tzn. np. Wowa, czy jakiegoś rtsa albo strategie to da się go ogarnąć tylko za pomocą scyzoryka ponieważ, ów scyzoryk ma malutki rozkładany widelczyk i nożyk, którym o niebo lepiej będzie się jadło niż jakąkolwiek łyżką ! Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Xbox 360-czy warto kupić ?? 13.04.10, 19:31 łyżka była w odniesieniu do zupy... jako urządzenie dedykowane.... osobno możesz kupić dedykowane do pizzy : nóż i widelec.... zamiast jednego uniwersalnego scyzoryka, "do wszystkiego" (i niczego) Odpowiedz Link Zgłoś
strajker92 Re: Xbox 360-czy warto kupić ?? 13.04.10, 20:41 ee no i właśnie to chciałem pokazać, nieprawdaż ? Konsole są do specyficznych gier i odbiorcy, a na piecyku możesz wszystko.. Jeśli już piszesz, że do niczego może byś podał jakieś argumenty sugestywne, bo możemy się dalej przekomarzać, że to Xbox jest do niczego .. Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Xbox 360-czy warto kupić ?? 13.04.10, 20:53 powiem tak: zasada jest prosta - rzeczy uniwersalne nie są w niczym specjalnie dobre. rzeczy dedykowane, przeznaczone do danej czynności, w niej właśnie sprawdzają się najlepiej konsole do gier, dedykowane są do gier...... Odpowiedz Link Zgłoś
strajker92 Re: Xbox 360-czy warto kupić ?? 13.04.10, 21:13 nie do końca o to mi chodziło.. otóż nie we wszystko pograsz tak komfortowo na konsoli, jak możesz to zrobić na komputerze.. Po za tym fakt, że komputer jest "do wszystkiego" działa również na jego korzyść, mimo twoich zarzutów i jest dość ważny, przy wyborze- komputer, czy konsola, a właściwie, jak autor pyta, czy warto wydać 6stów. Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Xbox 360-czy warto kupić ?? 13.04.10, 21:19 tu zgoda. nie pograsz we wszystko na konsoli komfortowo- np. w nieprzeznaczone dla konsoli strategie, bo ich po prostu prawie nie ma no i kto przy zdrowych zmysłach kupi iksa dla jednego Halo Wars? Odpowiedz Link Zgłoś
strajker92 Re: Xbox 360-czy warto kupić ?? 13.04.10, 21:52 Odchodzimy od tematu Ja bym 600 zł na konsolę nie wydał, z wielu przyczyn : ) Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Xbox 360-czy warto kupić ?? 13.04.10, 22:11 luz Twój wybór ja np. wiem, że, po tych "chwilach" spędzonych z konsolami, powrót na łono pc jest dla mnie czymś bez sensu - ot taki z kolei MÓJ wybór Odpowiedz Link Zgłoś
wincenty.okon Re: Xbox 360-czy warto kupić ?? 11.04.10, 18:06 Awaryjność nie jest mniejsza na PC. Poczytaj sobie na proline komentarze o dyskach twardych seagate. Ja sam 5 razy wymieniałem nowe dyski twarde , bo padały po 3 miesiącach. A wiesz czym jest Hdd dla PC. Poza tym wiele płyt głównych i grafik pada, bo wszystko jest robione masowo i niedokładnie. Konsole nowe (nie złomy sprzed PS3 slim czy Xboxy 360 sprzed 2009 roku) są mniej awaryjne Odpowiedz Link Zgłoś
kropiduo Re: Xbox 360-czy warto kupić ?? 12.04.10, 17:32 @wincenty.okon: "Poza tym wiele płyt głównych i grafik pada, bo wszystko jest robione masowo i niedokładnie." O lol. Fakt. A konsole to nie masówka.. Składane są ręcznie przez amerykańską armię. Odpowiedz Link Zgłoś
miczum Re: Xbox 360-czy warto kupić ?? 13.04.10, 16:48 W przypadku jakości podzespołów uwidacznia się jeszcze jednak wada - ja w PC mogę sobie wybrać co chcę zamontować w kompie - jak mnie stać to biorę dobre markowe komponenty, na który producent często daje dłuższy okres gwarancji itd., jak nie, to biorę tanie. W konsoli nie masz wyboru, musisz łaskawie czekać aż producent wypuści nową rewizję, za którą oczywiście musisz więcej zapłacić Odpowiedz Link Zgłoś
miczum Re: Xbox 360-czy warto kupić ?? 13.04.10, 16:42 > Awaryjność nie jest mniejsza na PC. Poczytaj sobie na proline komentarze o > dyskach twardych seagate. Ja sam 5 razy wymieniałem nowe dyski twarde , bo > padały po 3 miesiącach. A wiesz czym jest Hdd dla PC. Coś ty chłopie z tymi dyskami robił jak ci 5 dysków padło raz po raz po 3 miesiącach? Ja w całym moim życiu miałem jeden przypadku padu HDD (w laptopie słuzbowym, dość intensywnie używanym) > Poza tym wiele płyt > głównych i grafik pada, bo wszystko jest robione masowo i niedokładnie. > Konsole nowe (nie złomy sprzed PS3 slim czy Xboxy 360 sprzed 2009 roku) są mniej > awaryjne No tak bo każda konsola jest ręcznie robiona z najwyższej jakości komponentów Tak tak, widać po tych sfrustrowanych użytkownikach Xboksów (RROD) bo problem jest nadal tylko w mniejszym stopniu, of course. PS3 wypada tu lepiej ale też bez rewelacji. Odpowiedz Link Zgłoś
depegie jw 11.04.10, 16:26 Nie zobaczysz takiej grafy na konsoli - moze i tak, ale tak na prawde to od 2-3 lat wlasciwie nic takiego nie widac, co byloby tak szokujace jak np. przejscie z lat 94-97 itp. A jest wiele gierek ktorych na PC nie uswiadczysz, chocby bijatyki. Odpowiedz Link Zgłoś
the_mister_a Re: jw 11.04.10, 17:15 Obecnie mozłiwości graficzne gier stoją w miejscu. I obecnei kupno konsoli mija się z celem. Zapewne Xbox będzie jakis nowy w najbliższej przyszłosci. A ze obecnie na PC jest niezla optymalizacja ja nadal grywam na 3letnim wówczas med-endowym kompem z grafa 8600, to kupno nowego PC nie jest takie bezsensu, ewentualnie upgrade. Zależy co się ma teraz. 1. jak amsz stary komp ale wystarczajacy do neta i prac biurowych to kup konsole, niski koszt zakupu. 2. jak grasz po necie to chyba jednak PC - tansze gry i brak opłat za konto online. 3. Gry - zobacz na to co wychodzi i na co wychodzi w najblizszym czasie i zastanów się co cię interesuje. Jeżeli wyglądasz jakiegoś RTSa, strategie Paradoxu, przygodówki itp to kupno konsoli będzie bezsensu. Jeżeli lubisz gry ktore na PC sie nie ukazują to zakupuj. Generalnie jak podjąłem decyzję, że konsola obecnej generacji chyba jednak nie trafi w moje ręcę. Trzeba było kupić ze 2 lata temu to był optymalny czas szczególnei pod względem kosztów zakupu nowej jednostki. Teraz wyciskam 7poty ze swojego piecyk, który o dziwo wlasciwie nie upgradowany przez 3 lata sluzy dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: jw 11.04.10, 17:46 Obecnie mozłiwości graficzne gier stoją w miejscu --- co powoduje,że coraz lepsza grafika w grach konsolowych uzyskiwana jest przez optymalizację, a nie ja w pecetach na zasadzie "optymalizacja? łeee... po co. olać to . najwyżej kupią nową vgę" Odpowiedz Link Zgłoś
the_mister_a Re: jw 11.04.10, 21:58 No widac, że średnio jesteś w temacie. tak to co mówisz bylo jeszcze ze 2 lata temu. Od czasu GTA 4, które przykładem będzie marnym bo każdy wie jak zostało to zrobione, nie miałem problemów z grami i płynnościom. Oczywiscie nie będę w stanie grać na ultra high czy nawet na high, ustawieniach które powodują że grafika jest lepsza niż na konsolach. Ale podobną płynność i ilośc detali oraz rozdzielczość dają mi niższe ustawienia , a mnie to powiedzmy szczerze wystarcza w zupełności. A mój sprzęt to core 2 duo 1.8 kręcone na 2.4 i nie do końca sprawna grafika gf8600 (była po serwisie ale chyba nie dokońca ją naprawali, ma problemy z cieniami więc to idzie na sam dól musze wysupłac na coś lepszego kase ale ppóki chodzi to niech chodzi). Odpowiedz Link Zgłoś
wincenty.okon Re: jw 11.04.10, 18:09 Czekać można w nieskończoność. Kiedyś bedą nowe konsole... kiedyś a nie lepiej grać dziś w gry a nie tylko marzyć o grach? ja uważam, że lepiej patrzeć na dzień dzisiejszy a nie na to co będzie za kilka lat. Mało tego, lepiej kupić konsolę, a modernizację kompa przełożyć na za kilka lat. Na pewno nie będziesz na tym stratny. Odpowiedz Link Zgłoś
the_mister_a Re: jw 11.04.10, 21:54 No tak ale po co mam modernizować komputer który obecnie daje mi to co od niego potrzebuję. Oczywiście jest to zasługa konsol, które spowodowały zastój technologiczny na rynku. Jestem z tego powodu bardzo zadowolony. Co powoduje, że naprawde najwazniejszy dla mnie powód potencjalny do zakupu przestaje odgrywać taką rolę. Do tego dochodzi granie w np Battlefielda bc2 za darmo, bez płacenia za live. Odpowiedz Link Zgłoś
pwkam Xbox 360 czy warto kupić 11.04.10, 17:46 Posiadam PS3 i radzę ci zakup PS3. Naprawdę warto, w 2009 PS3 miało ciekawsze gry niż X360. W tym minęło raptem 3 miesiące, a już mamy GOW III i HR. Nieprawdą jest, że jest mało gier - jest ich ok. 350, każdy znajdzie coś dla siebie. Uncharted 2 to gra która, jeżeli nie posiadasz konsoli, powinna zdecydować o wyborze PS3. Nie zapominaj też, że nie musisz płacić za grę przez internet, do tego masz bluray, polski ps store, oryginalne produkty takie jak EyePet, Heavy Rain, Little Big Planet, świetne slashery, czyli cała kolekcja God of War + Heavenly Sword, nie można zapomnieć o arcydziele jakim jest MGS 4. To naprawdę świetna konsola, można ją kupić w cenie ok. 1000 zł nową, więc taniej niż komputer o zbliżonych możliwościach. Jeżeli kupisz PS3 to gwarantuję, że będziesz ze swojej konsoli zadowolony. Co do Xboxa 360 to się nie wypowiadam, bo go nie posiadam. Na pewno to również bardzo dobra konsola. Mimo wszystko PS3 ma chyba trochę lepsze exclusivy. Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Xbox 360 czy warto kupić 11.04.10, 17:48 fakt ps3 też jest wporzo. niestety kosztuje 2x drożej - to ból. jednak jeśli chodzi o wybór między konsolami - myślę że rozbija się o gry w jakie chcesz grać i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
littlebigfun Re: Xbox 360 czy warto kupić 11.04.10, 18:02 Najlepsze w ps3 jest Little Big Planet . Prawdopodobnie każdy polubi tą grę , nie ważne ile ma lat . U mnie gra w nią mój 7 letni brat oraz 60 letnia babcia . Wiele ludzi pisze także , że nawet tylko dla niej warto kupić ps3 i to nawet prawda ;D . W tym roku wyszedł GOW 3 i Heavy Rain , które są super . Dla dzieci dobry jest także Eye Pet , jeżeli nie posiadacie zwierząt Bardzo fajna są też gry z PSN - Flower i Fat Princess . Na ps3 jest o tyle lepiej niż na X-boxie , że nie trzeba płacić kasy za PlayStation Network , a za X-boxa Live trzeba . Więcej o X-boxie się nie wypowiadam , ponieważ go nie posiadam i nie chcę pochopnie osądzać . Według mnie wystarczy mi jeden sprzęt z Microsoftu w domu , czyli komputer . Odpowiedz Link Zgłoś
wincenty.okon Re: Xbox 360 czy warto kupić 11.04.10, 18:11 i 200% ceny Xboxa 360. PS3 to konsola dla najzamożniejszych graczy. Gry na tą platformę są najdroższe ze wszystkich (popatrzcie ile kosztuje używany ten sam tytuł na PS3 a Xbox 360) Odpowiedz Link Zgłoś
littlebigfun Re: Xbox 360 czy warto kupić 11.04.10, 18:37 Dla niektórych zaleta Xboxa to także piraty . Choć nie dla mnie , ja nie jestem piratem i nie będę . Ale wolę zapłacić raz więcej za konsolę i troszkę więcej za gry , niż mało za konsole , za gry oraz za abonament . Jeżeli autor tematu nie może się zdecydować między PS3 a X-em , polecam ten temat : forum.polygamia.pl/index.php/topic,4197.0.html Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Xbox 360 czy warto kupić 11.04.10, 18:47 temat faktycznie ciekawy, chociaż imho skupiony dziwnie nie na najważniejszym temacie, czyli grach... Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Xbox 360 czy warto kupić 11.04.10, 19:02 bo tak naprawdę różnice techniczne w założeniach między konsolami są niewielkie. to nie jest diametralne inna filozofia sprzętu , jak to ma miejsce na linii pc i konsole Odpowiedz Link Zgłoś
brak-uje Re: Xbox 360-czy warto kupić ?? 11.04.10, 18:39 Jedna z największych rzeczy jaka mnie śmieszy to gadanie w stylu, że po 8h pracy przy komputerze, mam go dosyć dlatego wole siadać do konsoli. Jak mniemam, jeżeli ktoś jeździ samochodem służbowym, po 8h jeżdzenia w nich, do domu wraca komunikacja miejską lub na piechote? Bo samochód kojaży mu się z pracą ? Pisze to bo już tutaj taka opinia się pojawiła... Don_wroc oczywiście na miejscu zwarty i gotowy,jak zawsze w takich dyskusjach siedząc na ... a no tak na swojej konsoli... No i kolejne kompletne bzdury podnoszone na temat sterowników i patchy, to jest tak nie aktualne jak to że gry teraz grają tylko zapyziałe piegowate dzieci w okularach... Pozatym ktoś przywował tutaj awaryjność komponentów PC, w szczególności dysków Seagate... Niestety jakby był bardziej obeznany w temacie to by wiedział, że był to nieszcześliwy wypadek i bardzo awaryjna seria tych dysków. Jak już ktoś podnosi TEN argument, to moge kontroodpowiedzieć: to co z konsolami przed 2009 rokiem? Z tego co wiem to miały premiere juz 5 lat temu,i co z awaryjnością przez te 4 lata? Bo z tego co mi wiadomo, xboxy 360 lubiły baaaardzo się psuć, zresztą PS3 nie jest w tym dużo lepsze - pojawiały się już odpowiednie linki na wykopie swojego czasu... Co do kupna - w polsce cenowo wygląda to baaaaaaaaaaaardzo kiepsko na zachodzie - gdzie różnica między pc/konsola wynosi 10 euro/dolarów - jest jak najbardziej dużo lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Xbox 360-czy warto kupić ?? 11.04.10, 19:00 Don_wroc oczywiście na miejscu zwarty i gotowy,jak zawsze w takich dyskusjach siedząc na ... a no tak na swojej konsoli... -- chciałem nieśmiało zauważyć, że do przeglądania netu nie służy konsola konsola do gier, jak sama nazwa wskazuje służy do grania w gry chociaż co ja tam mogę wiedzieć... ja obiadu nie jem uniwersalnym scyzorykiem, ale urządzeniami dedykowanymi - czyli łyżką, nożem i widelcem... widać jakiś dziwny jestem.... Odpowiedz Link Zgłoś
ptz0 Re: Xbox 360-czy warto kupić ?? 11.04.10, 20:37 Zdecydowanie nie warto. Jeśli nie miałeś wcześniej żadnej konsoli to możesz doznać sporego szoku. Większość gier jest bardzo przeciętna. Ma bardzo nieciekawą rozgrywkę i kosztuje zdecydowanie za dużo np. „viking battle for asgard” (Właśnie dla tego nie warto kolekcjonować gier na konsole) Jest też spora ilość badziewi które nie są warte ani złotówki np. „bullet witch” Zostają jeszcze super produkcje w które pompuje się tyle gotówki że nie wiadomo czy naprawdę są dobre czy marketing wyprał ci mózg np. „Star Wars The Force Unleashed”. Xbox360 nie nadaje się do niczego poza graniem. Multiplayer w większościowi grach umiera po kilku miesiącach (pustki na serwerach) albo jest zabijany(wyłączenie serwerów). Live nie działa w Polsce (i raczej nie będzie). Dodatkowe (oryginalne) akcesoria konszują majątek. Odpowiedz Link Zgłoś
0l3j Re: Xbox 360-czy warto kupić ?? 11.04.10, 21:08 polecam X jest fajny ( jedna wada to Live w Polsce) żeby cieszyć się w pełni konsola trzeba zapłacić nie są to kwoty duże ale trzeba ( tu sony jest fajniejsze) a jak masz do tego w miarę nowego PC to polecam po raz drugi ( co nie pójdzie na Pc grasz na X i na odwrót) Odpowiedz Link Zgłoś
wincenty.okon koszty 11.04.10, 21:18 Ludzie my mówimy o konsoli za 500 zł. Komp z monitorem to 3000 zł a PS3 to 1300 zł. Jak ktoś ma dużo pieniędzy to kupuje PC + PS3. Zakładam, że autor wątku nie ma zbyt wiele wolnej gotówki stąd moje zalecenia. Xbox 360 ma swoje wady, ale jest najtańszy w kupnie i eksploatacji. Na aukcjach gry są już po 30 zł (te same na PS3 już po 50 zł) Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: koszty 11.04.10, 22:57 @ gunarno1 Czyli pośrednio przyznajesz, ze gry na konsole są marnesmile Skoro jakąś grę się wymienia to znaczy, że jest nie warta zachowania. Czyli marna gra na raz. Ja nie sprzedaje gier nie dlatego, że lubię je kolekcjonować, ale dlatego, że np. po roku może mnie najść ochota w nią zagrać. I co miałbym tak biegać co miesiąc biegać do sklepu i w kółko wymieniać gry na te na które mam w danej chwili ochotę zagrać? --- nic nie przyznaję ot - De gustibus. Dla Ciebie gry konsolowe mogą być kiepskie, a dla mnie są genialne za to wyjątkowym g***** jest dla mnie np. pecetowy Dałn wojny ... czy jakoś tak się to pisze... no i każdy gra jak lubi i w takie gry jakie lubi ja np. nie przechodzę jednocześnie więcej niż 2 gier i żadnej nie przechodzę drugi raz. bo i po co? i tak brakuje mi czasu na nowości (szczególnie FPS na konsoli to dla mnie herezja) --- też kiedyś tak myślałem. Aż pograłem w fpp na padzie :] Odpowiedz Link Zgłoś
gunarno1 Re: koszty 12.04.10, 10:56 don_wroc_love napisał: > ot - De gustibus. Dla Ciebie gry konsolowe mogą być kiepskie, a dla mnie są > genialne > za to wyjątkowym g***** jest dla mnie np. pecetowy Dałn wojny ... czy jakoś tak > się to pisze... > A dla mnie totalnym, niegrywalnym gniotem jest Halo. Grałem więc wiem. Tyle się o tej grze naczytałem jaka jest wspaniała i cudowna. Ze dla niej jednej warto kupić Xboxa i takie tam. A po odpaleniu totalna masakra. I nieźle bym wyszedł na kupnie tego xboxa tylko dla halo Odpowiedz Link Zgłoś
cube-game Re: Xbox 360-czy warto kupić ?? 12.04.10, 00:05 nie warto nie dosc ze gry sa drogie!!! to jeszcze narzucając nam "programy ograniczone" wrecz nawet bym powiedzial ulomne! lepiej zainwestwac dobry komputer bez zadnych nazuconych ograniczen Odpowiedz Link Zgłoś
wincenty.okon Re: Xbox 360-czy warto kupić ?? 12.04.10, 08:40 On mówił o taniej konsoli a nie PC. Za 600 zł nie zmodernizujesz komputera, bo tyle kosztuje jedna cześć do niego. A jedna częśc pociąga koniecznośc wymiany drugiej. Wkońcu mocna grafika będzie się dusić na słabym CPU, a zmiana CPU to pewnie i płyty głównej, a jak płyty to i ramu na ddr3. Czasami lepiej już postawić tą konsolę i zapomnieć o rujnowaniu budżetu i grać na używkach i wymieniać się na gametrade. Wyjdzie taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
lancerlot Re: Xbox 360-czy warto kupić ?? 12.04.10, 00:55 Wszystko zależy od trzech czynników: czy masz do dyspozycji TV do którego podepniesz konsole, czy stać Cię na gry i czy pasuje Ci ich rodzaj. Jeśli na przynajmniej dwa z nich odpowiadasz twierdząco to X-kloc jest dla Ciebie. Obecna generacja konsol pomimo, że już leciwa jeszcze trochę (2-3 lata) będzie ciągnięta. Sprzyja temu wciąż rosnąca popularność, także wśród developerów (patrz Crytek - "ostoja" PCtów). Na koniec tego roku zapowiadany jest Natal czy Move. Wreszcie DX11 jeszcze raczkuje i na dobrą sprawę nie ma nic lepszego niż DX9. Myślę, że nie ma się co bać zakupu konsoli dziś, to są wciąż kury znoszące złote jajka. @wincenty.okon Wydajny współczesny komputer z monitorem może i faktycznie kosztuje 3k PLN ale taka maszyna nie bierze z sieci 400W a około 300 wraz z monitorem. Chętnie wkleiłbym kilka linków gdzie można sprawdzić jaki PC i za ile $$$ zużywa tyle ile napisałeś. Z drugiej strony: zasilacz X-klocka ma moc 120W, drugie tyle bierze 32" LCD (większy - więcej a plazma 2x tyle co odpowiadający wielkością LCD) tak więc pobór prądu obu platform jest zbliżony. @don_wroc_love Jak bierzesz prysznic to nie myjesz .... tylko dopiero później siadasz na przeznaczonym do tego celu bidecie? Jak jedziesz na rowerze to _tylko_ po dedykowanych dla niego w swoim mieście ścieżkach? A tych widelców i łyżek masz 10 rodzajów w szufladzie w zależności co dziś na obiad, ryba, schab czy kurczak? To gratuluje. Odpowiedz Link Zgłoś
wincenty.okon pobór prądu 12.04.10, 08:37 400 W to już nawet mało w PC. Teraz zasilacze 450W nie wystarczają. A dla przykładu zobacz pobór pradu pod obciążeniem Geforca 480 - ponad 300 W (sama karta gaficzna) i najmocniejszego 4 rdzeniowego procka AMD - prawie 150 W. Tak więc sama grafika z procesorem dają 450 W. Do tego kolejne 100 W na pozostałe pozespoły i z 40W na monitor. Tak więc mocny komp i 600 W wciągnie. Popatrz sobie na testy wydajności i poboru kart graficznych na PC labie. Odpowiedz Link Zgłoś
lancerlot Re: pobór prądu 13.04.10, 09:39 Napisałeś wyżej "Ludzie my mówimy o konsoli za 500 zł. Komp z monitorem to 3000 zł a PS3 to 1300 zł. " a teraz piszesz o GF480 i "najmocniejszym czterordzenowcu" [?]. To rozmawiamy o komputerze za 3000 PLN czy za 6000 PLN? Bo to zasadnicza różnica, w poborze energii też. PS. Zaglądam tam, nie tylko tam zresztą, od lat, ale dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love :) 12.04.10, 08:14 @lancerlot tak. mam bidet. tylko, bo widzę że nie wiesz, radzę poradzenia się innych, na temat tego, KIEDY używa się bidetu.... Jak jedziesz na rowerze to _tylko_ po dedykowanych dla niego w swoim mieście ścieżkach? -- bardzo ubolewam, że w Wroc nie ma tak, jak w Amsterdamie, jeśli chodzi o ścieżki rowerowe A tych widelców i łyżek masz 10 rodzajów w szufladzie w zależności co dziś na obiad, ryba, schab czy kurczak? --- tak. noży mam kilkanaście do różnych mięs widelce też różne pamiętaj, że nie każdy zatrzymał się cywilizacyjnie w epoce kamienia łupanego Odpowiedz Link Zgłoś
maciuch333 Re: :) 12.04.10, 10:18 don_wroc_love napisał: > @lancerlot > > tak. mam bidet. > tylko, bo widzę że nie wiesz, radzę poradzenia się innych, na temat > tego, KIEDY używa się bidetu.... > > A tych widelców i łyżek masz 10 rodzajów w szufladzie w zależności co dziś na > obiad, ryba, schab czy kurczak? > --- > tak. noży mam kilkanaście do różnych mięs widelce też różne > > Ty podmywajacy sobie dupe, śmigający na rowerze,krojący mięso i wybrzydzący w widelcach burżuju W głowach sie ludziom poprzewracało ... Odpowiedz Link Zgłoś
lancerlot Re: :) 13.04.10, 09:46 W takim razie szacun bro.. Pójdę się zamknąć w sobie i w pokoju ubolewając wraz z pracownikami AMD, nV i innych, którzy jedzą palcami i usiłują robić granie na PC. Odpowiedz Link Zgłoś
wailo Nie warto 12.04.10, 14:53 Jako hardkorowy PC-towiec kupilem X-a w grudniu 2009 (głównie dla juniora ale ja też bardzo czekałem na ten zakup). I co ? I kiszka. Po pierwsze to nie prawda że konsola się nie wiesza, przynajmniej raz na 2 tygodnie mam zwieche (a to ten "świetny" Jasper ). Na forach okazało się że to nie jest rzadka przypadłość. Po drugie płatny Live, czemu mam płacić za coś co jest za darmo na pc-tach (nie zarejestrowałem się w imię walki z tym procederem) Po trzecie gry. Zapomnij o FPS-ach, gra na padzie to porażka, strategii nie ma. Co najwyżej wszelkiego typu ścigałki przyjemniej obsługuje się padem niż klawiaturą. Jak jesteś maniakiem futbolu to wszelkiej maści FIFY też fajnie chodzą na dużym ekranie. Darksaiders oraz Tekken to miód którego nie ma na PC, i tutaj konsola ma przewage, ale tylko tutaj. Poza tym Xbox jest dosyć hałaśliwy. Ja osobiście spędzam przy X-ie może 4 godziny tygodniowo bo mnie to po prostu nudzi. Odpowiedz Link Zgłoś
szczqcz Re: Nie warto 12.04.10, 15:24 >Zapomnij o FPS-ach, gra na padzie to porażka, A na tym padzie to się nauczyłeś grać, czy po pierwszych kalekich próbach dałeś sobie spokój? Bo mi przestawienie się z myszki na wygodną grę na padzie zajęło jakiś czas, ale teraz nie mam z tym problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
martines-online Re: Nie warto 12.04.10, 15:42 >Darksaiders oraz Tekken to miód którego nie ma na PC, i tutaj konsola ma > przewage, ale tylko tutaj. Na PC nie jest z tym aż tak źle, możemy pograć w Ninja Blade, Devil May Cry 4, Street Fighter IV, a Darksiders w czerwca pojawi się na PC. Odpowiedz Link Zgłoś
wailo Re: Nie warto 12.04.10, 16:27 @szczqcz To prawda że nie osiągnąłem biegłości w grze na padzie, ale technika gry w FPS na padzie jest znacznie upośledzona w stosunku do PC. Tej precyzji i szybkości nikt na X-ie nie osiągnie, czyli nie ma sensu przesiadać się na gorszą jakość. @martines-online Ale gry w które pięknie się wymiata na konsolach na PC są wręcz niszowe. Przeszedłem całe DMC 4 na PC i jednak gra na klawiaturze tutaj nie sprawia tyle radości. Co do "kopanin" typu Tekken to przyjemność grania z kuplami na kanapie jest niezastąpiona, przy kompie już nie ma tyle radości, choćby z braku miejsca. (dajmy konsolowcom przynajmniej tego jednego plus Odpowiedz Link Zgłoś
martines-online Re: Nie warto 12.04.10, 18:40 @wailo Ale na kompie też można grać na padzie, i jest ich tyle do wyboru, że aż głowa boli , nawet ten od X360 działa. No i PC też można podłączyć do TV. A co do grania w FPSy na konsoli, to zawsze można skorzystać z adaptera (XFPS), który umożliwia granie na dowolnej myszce i klawiaturze, można też kupić dedykowaną "mysz" Scorch 360 lub Sfx dual frag pro. Odpowiedz Link Zgłoś
miczum Re: Xbox 360-czy warto kupić ?? 12.04.10, 16:39 Jak kolejny stary pecetowiec powiem, że co do konsol moje odczucia są różnorakie. Z jednej strony to fajna sprawa, bo można pograć na dużym ekranie, teoretycznie wszystkie gry powinny chodzić płynnie, żadnych zabawa ze sterownikami itd. Z drugiej to ja do peceta tez mogę podłączyć tv i pada bezprzewodowego. Nie wspominając o tym, że grafika na tych "konsolach nowej generacji" jest taka sobie, nawet taki Uncharted 2 na PS3 nie zrobił na mnie wrażenia. GTA 4 to śmiech an sali pole widzenia skurczone maksymalnie, czasami widać wyraźnie, że ilość klatek na sekundę oscyluje w granicach 15-20. Jak masz słabego kompa i rozważasz konsole zamiast modernizacji PC to może warto, jak masz wypasionego PC to możesz się rozczarować. Ja może dziwny jestem, bo wole usiąść jednak na komfortowym fotelu przed kompem niż na kanapie przed tv. Odpowiedz Link Zgłoś
littlebigfun Wailo 12.04.10, 18:39 @Wailo , za darmo na pc I NA PS3 Fakt , że w strzelanki na konsolach gra się trochę trudniej , ale do gier na padzie z czasem się przyzwyczaisz . Choć nie wiem jak się gra na padzie od Xboxa , na PS3 jest dla mnie bd . Odpowiedz Link Zgłoś
strzyka_w_kolanie Nie kupuj konsoli - bądź mądry PRZED szkodą 12.04.10, 21:12 @damian_95: No i masz gościu flamewar, happy? Słówko tylko do tych, co tak wychwalają "odsprzedawanie" gier. Kiedyś to głównym argumentem za konsolami była wygoda: włóż płytę i graj. Nie widzę natomiast za bardzo tej wygody w naszych realiach w przypadku konsol bo: a) kupujesz grę po 250 zeta b) aby kupić następną, za radą "życzliwych" odsprzedajesz ją i za tę kasę kupujesz kolejną, która jest absolutnie nie warta tych pieniędzy c) najdzie Ciebie ochota na zagranie ponownie gry a) i co? Gdzie pójdziesz? Do wypożyczalni? Jak będziesz miał farta i dostaniesz tę gre, bo akurat będzie, to raz, że będzie zasyfiona i porysowana, a dwa gdzie tu wygoda in the first place?? Poza tym co to za przyjemność kupić grę i jej nie mieć?? Ja na swoim "niewygodnym" PC kupuje o połowę tańsze gry, mam sobie je na półeczce i jak MAM OCHOTĘ to wkładam do napędu i GRAM! W każdej chwili! Nie muszę kombinować z odsprzedawaniem i innymi głupotami. Jestem mądrzejszy bo: płacę za towar i GO MAM i mogę nim rozporządać W KAŻDEJ CHWILI! Nie jestem frajerem bo nie daje na sobie żerować całej masie darmozjadów, których karmią konsolowcy wydając kasę na swoje przeszacowane i o wiele za drogie gry. Co do DRMów to najgłośniej krzyczą Ci, co temat głównie znają z forów i internetu. Znam mnóstwo osób, które grają w AC2 i Silent Huntera i absolutnie nie mają żadnych problemów z DRM. Więc po co ten czarny, plugawy PR? Gry na PC to żadne ochłapy - to są te samy gry, które masz na konsoli tylko: a) TAŃSZE b) w lepszej jakości: możesz odpalać większą rozdziałkę albo efekty, których nie ma na konsoli, np. HBAO w Bad Company 2. Generalnie to tę wojnę można ciągnąć w nieskończoność bo żaden konsolowiec nie przyzna, że uległ presji marketingu kupując konsolę i dał się zwyczajnie zrobić w bambuko, bo albo: kombinujesz z odsprzedawaniem gier jak jakiś cinkciarz ze stadionu, albo musisz wydawać majątek na swoje hobby. Na PC nie masz takich problemów, bzdury o problemach, sterownikach itd. są już totalnie nieaktualne, ale z braku innych kontr-argumentów oszukani konsolowcy trują tym bez opamiętania, a świat już dawno poszedł do przodu. .. Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Nie kupuj konsoli - bądź mądry PRZED szkodą 12.04.10, 21:32 a) kupujesz grę po 250 zeta --- WRONG ! 179-199 b) aby kupić następną, za radą "życzliwych" odsprzedajesz ją i za tę kasę kupujesz kolejną, która jest absolutnie nie warta tych pieniędzy --- WRONG ! odsprzedajesz. idziesz do pobliskiego sklepiku i robisz podmianę c) najdzie Ciebie ochota na zagranie ponownie gry a) i co? Gdzie pójdziesz? Do wypożyczalni? Jak będziesz miał farta i dostaniesz tę gre, bo akurat będzie, to raz, że będzie zasyfiona i porysowana, a dwa gdzie tu wygoda in the first place?? --- ---- WRONG ! odsprzedajesz. idziesz do pobliskiego sklepiku i za 30- 50 zeta robisz podmianę na czyściutką i nieporysowaną płytkę, bo sklep innych nie przyjmuje Ja na swoim "niewygodnym" PC kupuje o połowę tańsze gry, mam sobie je na półeczce i jak MAM OCHOTĘ to wkładam do napędu i GRAM! W każdej chwili! Nie muszę kombinować z odsprzedawaniem i innymi głupotami. Jestem mądrzejszy bo: płacę za towar i GO MAM i mogę nim rozporządać W KAŻDEJ CHWILI! --- super tylko , że nie każdy lubi bawić się w 'kolekcjonerkę" ale dla takich co lubią powyższa sytuacja nie ma zastosowania Nie jestem frajerem bo nie daje na sobie żerować całej masie darmozjadów, których karmią konsolowcy wydając kasę na swoje przeszacowane i o wiele za drogie gry. ---- za to wydajesz bezsensownie kasę na superuniwersalny scycoryzk który wykorzystujesz do jedzenia zupy, zamiast zwyczajnie kupić łyżkę Gry na PC to żadne ochłapy - to są te samy gry, które masz na konsoli --- aha.. jaaaasne.... np. Halo Reach, Fable II, Gears of War2, Uncharted2, Crackdown2, God of War3, Forza3, Killzone2, 3D Dot Game Heroes, Gran Turismo5, Heavy Rain, Alan Wake, Last Guardian, MAG, Socom4, Agent etc itd. bo dłuuuugo by wymieniać Generalnie to tę wojnę można ciągnąć w nieskończoność bo żaden konsolowiec nie przyzna, że uległ presji marketingu kupując konsolę i dał się zwyczajnie zrobić w bambuko ----- Generalnie to tę wojnę można ciągnąć w nieskończoność bo żaden pecetowiec nie przyzna, że uległ presji marketingu kupując nową VGĘ i dał się zwyczajnie zrobić w bambuko Odpowiedz Link Zgłoś
0l3j Re: Nie kupuj konsoli - bądź mądry PRZED szkodą 13.04.10, 07:25 fajna odpowiedź a co do grania konsola PC uwielbiam takie sprzeczki które są bez sensu bo każdy będzie grac na tym co ma a jeśli autor posta chce kupić X to i tak kupi ale decyzja należy już tylko do niego Odpowiedz Link Zgłoś
0l3j Re: Nie kupuj konsoli - bądź mądry PRZED szkodą 13.04.10, 07:26 mała literówka miało być zależy Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Nie kupuj konsoli - bądź mądry PRZED szkodą 13.04.10, 08:11 a jeśli jeszcze masz wątpliwości - trailer GEARS OF WAR 3 :] www.gametrailers.com/video/ashes-to-gears-of-war/64418 Odpowiedz Link Zgłoś
martines-online Re: Nie kupuj konsoli - bądź mądry PRZED szkodą 13.04.10, 08:30 Gears of War 3 ...czyli jak sprzedać to samo po raz trzeci ...pewnie będzie tak samo "rewolucyjne" jak COD:MW3 (który ponoć ma się jednak pojawić). Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Nie kupuj konsoli - bądź mądry PRZED szkodą 13.04.10, 10:18 iiiitam gyrosy nie muszą być rewolucyjne, wystarczy że będzie jakiś krok naprzód w stosunku do dwójki i fani będą zachwyceni :] a patrząc na trailer wydaje się że kroków naprzód jest kilka Odpowiedz Link Zgłoś
strzyka_w_kolanie Re: Nie kupuj konsoli - bądź mądry PRZED szkodą 13.04.10, 13:03 No jeśli tak lubisz biegać od sklepu do sklepu to Twoja sprawa - ja wolę grać wtedy gdy chcę i korzystać z mojej KOLEKCJI. Zapłaciłem za towar to go mam, a nie biegam ze sraczką po mieście na wymianę pieluchy. Poproszę też o przykłady nowości AAA na Xbox360 za 179 złoty, które tytuły, w którym sklepie? Powtarzam: NOWOŚCI i AAA, a nie jakieś przepychanie kulki siłą woli awatara. Co do scyzoryka to równie dobrze mogę zadać pytanie po co Ci stały dostęp do bieżącej wody w domu: przecież myjesz gębę rano i wieczorem - znacznie LEPIEJ i ROZSADNIEJ nabrać do kubła tylko TYLE wody ile potrzebujesz prawda? Konsolowiec to zawsze frajer bo buli od cholery kasy i jest ograniczony przez system, na który się wykosztował. .. Odpowiedz Link Zgłoś
szczqcz Re: Nie kupuj konsoli - bądź mądry PRZED szkodą 13.04.10, 13:24 sklepgekon.pl/product_info.php/products_id/8911/nh/Bioshock_2_PS3_Gry.html sklepgekon.pl/product_info.php/cPath/34_35/products_id/9168/nh/Battlefield_Bad_Company_2_PL_X360_Gry.html sklepgekon.pl/product_info.php/cPath/34_35/products_id/8912/nh/Assassin_s_Creed_2_X360_Gry.html Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Nie kupuj konsoli - bądź mądry PRZED szkodą 13.04.10, 13:28 No jeśli tak lubisz biegać od sklepu do sklepu to Twoja sprawa - ja wolę grać wtedy gdy chcę i korzystać z mojej KOLEKCJI. Zapłaciłem za towar to go mam, a nie biegam ze sraczką po mieście na wymianę pieluchy. -- a kolekcjonuj. jak lubisz mieć półki pełne kurzących się i nieużywanych gier - twoja sprawa :] Poproszę też o przykłady nowości AAA na Xbox360 za 179 złoty, które tytuły, w którym sklepie? ---- www.konsolki.pl/product_info.php?products_id=2506 www.konsolki.pl/product_info.php?products_id=2496 żaden problem proszę bardzo Co do scyzoryka to równie dobrze mogę zadać pytanie po co Ci stały dostęp do bieżącej wody w domu: przecież myjesz gębę rano i wieczorem - znacznie LEPIEJ i ROZSADNIEJ nabrać do kubła tylko TYLE wody ile potrzebujesz prawda? --- no ja mam dedykowane urządzenia do mycia się - umywalki, wannę, prysznic a dodatkowo bidet . a ty wolisz uniwersalne kubeł na wodę, mleko, zboże etc? cóż.. Twój wybór Konsolowiec to zawsze frajer bo buli od cholery kasy i jest ograniczony przez system, na który się wykosztował. --- można też spojrzeć na to tak: "pecetowiec to zawsze frajer bo buli od cholery kasy na sprzęt na który się wykosztował. i jest ograniczony przez brak konsolowych exclusive'ów" - tylko po co? Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Nie kupuj konsoli - bądź mądry PRZED szkodą 13.04.10, 13:51 znacznie LEPIEJ i ROZSADNIEJ nabrać do kubła tylko TYLE wody ile potrzebujesz prawda? -- aaach i wytłumaczę ci jak działa KRAN, bo widzę że nie wiesz, skoro mówisz o kuble z wodą. To takie urządzenie którym dozujesz sobie ilość i ciepło wody jaką się kąpiesz. Odkręcasz kurek - masz wodę, zakręcasz- woda nie leci. Jedni mówią że to czary, a to po prostu technika Panie... Odpowiedz Link Zgłoś
devdd Re: Xbox 360-czy warto kupić ?? 13.04.10, 14:27 dobra, jeden powazny argument. Na konsoli nie ma myszki i klawiatury. Dla mnei to wystarczajacy powod zeby nie korzystac z konsoli... Odpowiedz Link Zgłoś
szczqcz Re: Xbox 360-czy warto kupić ?? 13.04.10, 14:44 > dobra, jeden powazny argument. Na konsoli nie ma myszki i klawiatury. Dla mnei > to wystarczajacy powod zeby nie korzystac z konsoli... Ale rzeco. Nie ma gier w które da się grać bez myszki i klawiatury? W ogóle wszyscy wychodzicie z dziwnego założenia, że albo PC albo konsola. Ja gram na obu. I na handheldach nie tylko w podróży. Ale ja lubię różne gry, więc jak ktoś ma inaczej, to jego sprawa już. Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Xbox 360-czy warto kupić ?? 13.04.10, 14:48 dobra, jeden powazny argument. Na konsoli nie ma myszki i klawiatury. Dla mnei to wystarczajacy powod zeby nie korzystac z konsoli... --- ORLY? XFPS 360 Pro Halo 3 Keyboard and Mouse Xbox 360 www.youtube.com/watch?v=Y9fzM6FlZRM Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Re: Xbox 360-czy warto kupić ?? 13.04.10, 15:10 oczywiście pozostaje pytanie "PO CO?" ci mysz i klawisze... ale spoko... masz możliwość..... Odpowiedz Link Zgłoś
strajker92 Re: Xbox 360-czy warto kupić ?? 13.04.10, 19:19 Po co ci motocykl skoro za taką samą cenę można mieć samochód ? Nie rozstrzygniemy co lepsze.. jeśli chodzi o motocykl i samochód, jaki i o komputer i konsolę do gier ; ) Autor tematu: Ostateczną decyzję musisz podjąć Ty Odpowiedz Link Zgłoś
wincenty.okon Re: Xbox 360-czy warto kupić ?? 14.04.10, 10:37 Jak człowiek ma pieniądze to najlepiej niech kupi wszystko co chce. Tutaj był temat 600 zł. Proszę o podanie sprawnego hardwaru do grania w aktualne za 600 zł. Pomijam gierki przenośne typu psp czy ds, bo to jest dodatek? za 600 zł komputer to będzie leasingowany wyjeżdzony po bankach i urzędach szrot. Sam windows kosztuje najmniej 350 zł, wiec zostaje komp za 250 zł.... zagracie na nim jak cholera! Na PS3 te 600 zł nie starczy, chyba że model po awarii YLOD do którego przed graniem trzeba zmówić pacierz w intencji by konsola się włączyła i działała. Sorry Panowie, za 600 zł można mieć tylko Xbox 360 i skoro ja za 500 zł wyrwałem nowego arcade jasper (i to od obcej osoby , nie znajomości) , to za 600 zł tym bardziej się da. Reszta to głupie gadanie, bo jak ktoś zarabia z 3K netto to może sobie mieć i mocnego kompa i PS3 i nigdy nie oglądać pirata. Rzeczywistość jest taka jak jest i należy w niej przetrwać. Autor mówił o 600 zł nie 6000 zł. Odpowiedz Link Zgłoś