Dodaj do ulubionych

Gry na pc vs na konsole

• arachnos83 Re: Gry na pc vs na konsole 14.08.10, 18:25
      po pierwsze, komp za 3k nie będzie złomem za 3 lata. Sam gram w najnowsze gry na
      maszynie z 2007 i nie mam problemu z płynną grą na ustawieniach średnich, a i
      tak o niebo lepiej jest graficznie niż na dowolnej konsoli. Po drugie, zwróci
      się w zależności ile gier masz zamiar kupować. Nie zapominaj o tanich seriach na
      PC, w których jest masa naprawdę dobrych tytułów w które ze względu na słaby
      sprzęt nie mogłeś grać.

Jednak najważniejsze jest to:
      adrianwerner.wordpress.com/games-of-2010/
      jest tu spis gier wydanych na PC w tym roku, również znajdziesz w menu tytuły z
      lat wczesniejszych jaki i przyszłych. Warto poczytać, bo jeśli nie jest to dla
      ciebie ciężki cios finansowy z tym PC, to będzie to świetna alternatywa. Dla
      przykładu tytuły multiplatformowe zawsze będą w dniu premiery tańsze na PC.
      • mayoz Re: Gry na pc vs na konsole 15.08.10, 08:45
        Dzięki za linka, poprzeglądam sobie.

Chciałbym podziękować za tyle odpowiedzi i Sławkowi za wrzucenie tematu na stronę smile.
        Dziękuję również tym, którzy troszczyli się o mój czas, moją edukację, oraz to, czy znajdę sobie dobrą pracę tongue_out. Nie o to pytałem, ale concern is much appreciated wink.

W każdym razie korzystając z promocji EA zakupiłem sobie Crysis i Crysis Wars, Red Alert 3 (bo nie grałem, ale i tak by pewnie spokojnie poszedł na moim starym kompie) i NFS Shift (jest na konsolach, ale za 24 zł to żal nie wziąć).

Zastanawiałem się nad Mass Effect 2 i Dragon Age, ale obie przeszedłem na konsoli, więć by było to kupowanie tylko "do kolekcji".

Czy coś się stało z nakładem DoW II: Antologia z serii Złota Kolekcja? Widziałem ze 2 miesiące temu w empiku, wczoraj się pytałem i koleś mi powiedział, że nie ma i nie wiadomo, czy będzie jeszcze? confused
        • arachnos83 Re: Gry na pc vs na konsole 15.08.10, 09:17
          a nie chodziło ci przypadkiem o DoW1 Antologia? Nie wiem gdzie mieszkasz, ale u
          mnie w Media Markt i Empiku są ich duże ilości.
          allegro.pl/item1182661066_warhammer_40_000_dawn_of_war_antologia_nowa.html
          nawet z podwójną okładką (tzn wyjmujesz, odwracasz i masz okładkę z wersji
          premierowej).
          • mayoz Re: Gry na pc vs na konsole 15.08.10, 09:39
            allegro.pl/item1174725191_warhammer_40k_dawn_of_war_ii_zlota_kolekcja.html
            O to mi chodziło, niepotrzebnie napisałem antologia smile.
            Przynajmniej na allegro jest.
    • the_mister_a Re: Gry na pc vs na konsole 17.08.10, 12:24
      Powiem ci tak. Mam kompa od 2007 roku bodajże. 3 latek. Core 2 duo 1,8 robione na 2,4 i gf8600 256 na dodatek nadpalona - ma problemy z cieniami smile. I szczerze powiedziawszy gram właściwie we wszystko. Nie wiem jak bedzie chodzic Mafia ale myślę że w medium zagram na 1440x900. Ale mówimy tu tylko o exclusivach. Więc tak po prawdzie żaden z exclusivów na PC nie zachwyca. Empire total war mozna było ominąć, Napoleon był fajny to prawda. Crysisy to nic takiego, żeby rzucać wszytko i stawiać im ołtarzyk. Większość strategii rozczarowuje, a byłem fanem tego gatunku. Age of Empires III to jakieś dziwne popłuczyny bo genialnej 2jce podobnie z RA3 itp. Starcraft pewnie fajny nie wiem nie grałem.

Ja na twoim miejscu wymieniłbym tylko procesor z płytą główną za kilkaset złotych, ale masz słaby zasilacz więc też nie pohulasz.

Na twoim miejscu poczekałbym dopiero na Wiedzmina 2 z wymianą podzespołów. Szogun Total war też szybko się nie pojawi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka