Gość: mqw IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.11, 16:58 1. Witam. Czy popsuł się Wam, lub znacie kogoś, komu popsiuł się kiedyś napęd LiteOn v3, niemodyfikowany? 2. Czy mieliście kiedyś po włożeniu płyty z grą błąd: "ODTWÓRZ DVD"? Z góry dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rivriet Re: Awaryjność LiteOn v3. 08.02.11, 19:18 A ty dalej swoje? Ile razy można mówić, że po prostu czasem tak się dzieje? Zdarzyło Ci się to 4 razy w przeciągu roku i już lamentowanie. Żeby ludzie mieli takie problemy jak Ty, to świat byłby lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
sora_no_iro. Re: Awaryjność LiteOn v3. 08.02.11, 19:23 przydałoby się zablokować możliwość zakładania nowych tematów gościom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mqw Re: Awaryjność LiteOn v3. IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.11, 19:38 rivriet, a Ty kiedyś miałeś coś takiego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mqw Re: Awaryjność LiteOn v3. IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.11, 19:39 Lub może kto inny miał coś takiego? Odpowiedz Link Zgłoś
mariooo_1993 Re: Awaryjność LiteOn v3. 08.02.11, 19:52 Ja miałem coś takiego właśnie z tym napędem, na początku niby nic nie przejmowałem się bo też zdarzyło się raz czy dwa na jakiś dłuższy okres czasu ale nic bardziej mylnego jest się czym przejmować po pewnym czasie napęd wydawał dziwne dźwięki, jakby krzyczał, chyba próbował mnie przed czymś ostrzec, potem na ekranie pojawiły się literki jakby z matrixa, xbox się grzał nagle kiedyś ki stąd ni z owąt napęd zaiskrzył i nastąpiła dyfuzja i rozszczepienie światła, w tym samym momencie powstała czarna dziura zassało telewizor i pół domu.... Dobrze mqw że tak się przejąłeś tym problemem z napędem i zapytałeś się na forum co się może stać później A tak na serio, jak się ma zje*ać to się zje*ie prędzej czy później -_- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mqw Re: Awaryjność LiteOn v3. IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.11, 20:48 ehhh, ja pytam poważnie. Czy ktoś w LiteOnie v3 miał kiedyś po włożeniu gry; Odtwórz DVD? Proszę o poważne odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
sora_no_iro. Re: Awaryjność LiteOn v3. 08.02.11, 21:13 nie ma dla ciebie ratunku, przepadłeś A xbox na pewno jest w lepszej kondycji niż ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mqw Re: Awaryjność LiteOn v3. IP: *.dynamic.chello.pl 08.02.11, 21:36 Ja pytam serio: Xboxowicze, mieliście kiedyś błąd Odtwórz DVD? (nie mylcie z otwórz) Odpowiedz Link Zgłoś
rivriet Re: Awaryjność LiteOn v3. 09.02.11, 00:11 Ale czy Ty nie rozumiesz, że to normalne? Płyta nie została odczytana bo np. laser wjechał na przestrzeń, na której był odciśnięty paluch albo laser miał tymczasową zwiechę i wyłapał time-outa. Nie będziemy Ci po stokroć wyjaśniać, że to normalne. Poza tym masz GWARANCJĘ. Wiesz co to takiego? Problemem jest, kiedy napęd w ogóle nie czyta płyt, wtedy najczęstszą przyczyną jest za dalekie wyjechanie wózka z laserem w napędzie (do naprawy w 10 minut będąc kompletnym laikiem), a nie jak Ci okresowo nie odpali płyty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mqw Re: Awaryjność LiteOn v3. IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.11, 08:28 Bardzo dziękuję za profesjonalną odpowiedź ze strony rivriet. Ale mam jeszcze pytanie do osób poważnych (między innymi rivriet). Ile razy Wam to mniej więcej wyskakuje (ile/mieś/rok)? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Awaryjność LiteOn v3. IP: *.030.c69.petrotel.pl 09.02.11, 09:06 Laser się prawdopodobnie zaciął w wózku i nie ma sił ją poruszyć do sektora odczytu. Ja bym na twoim miejscu wysłał na gwarancję tę konsolę. A panu sora na miejscu modelatorów dałbym bana za chamskie zachowanie oraz offtopic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Awaryjność LiteOn v3. IP: *.030.c69.petrotel.pl 09.02.11, 09:17 Ach, moje przeprosiny dla sora. Dopiero przeczytałem że wcześniej autor zawzięcie zakładał o tym tematy na poly. Odpowiedz Link Zgłoś
rivriet Re: Awaryjność LiteOn v3. 09.02.11, 11:36 Tak, laser się zaciął i nie ma sił poruszyć się do sektora odczytu. Brawo. Nie wiem gdzie Pan żyjesz ani co Pan palisz, ale apeluję zaprzestania brania tego do ust. Jeżeli zaciąłby się wózek z laserem, nie czytałoby mu W OGÓLE płyt, a nie raz na 3 miesiące, jednorazowo! -_-' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mqw Re: Awaryjność LiteOn v3. IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.11, 11:47 rivriet, możesz mi podać Twój numer Gadu-Gadu, bo mam do Ciebie pytanie. Prosze, to dla mnie ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
rivriet Re: Awaryjność LiteOn v3. 09.02.11, 11:53 Krótka odpowiedź - nie. I nie, nie będę tracił na to czasu. Po pierwsze, nie będę po raz setny pisał, że to się zdarza w każdym Xboksie, ba, czasem nawet na PS3 i nie jest to usterka. Nie będę też po raz enty pisał, że ten typ tak ma i już. Nie będę też przypominał, że to nie jest podstawa do naprawy Xboksa kiedy oddasz go na gwarancję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mqw Re: Awaryjność LiteOn v3. IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.11, 12:02 Słuchaj, nie zajmę Ci dużo czasu, dosłownie 3 minuty, po tym czasie mnie zablokujesz, czy usuniesz i ja będę już wszystko wiedział, a Ty zrobisz dobry uczynek i pomożesz xboxowcowi. Bardzo proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mqw Re: Awaryjność LiteOn v3. IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.11, 14:10 To co rivriet, mogę Ci chwilkę zająć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mqw Rivriet. IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.11, 10:27 Bardzo Cię proszę o jakąś formę kontaktu do Ciebie. Naprawdę, nie zajmę Ci nawet 5 minut. Proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
yasiekk !!!11 09.02.11, 00:16 EJ ALE POWAŻNIE ODPOWIEDZCIE MU CZY MIAŁ KTOŚ ODTWÓRZ DVD!!1111jeden I CZY TO NORMALNE. Odpowiedz Link Zgłoś
ff_fan Re: !!!11 09.02.11, 16:02 Co za pajac... czy to czasem nie ten sam kolo ktory wciaz zadaje te chore pytania o regulaminy w psn'ie itp? Serio zablokujcie mozliwosc zakladania nowych watkow dla gosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mqw Re: !!!11 IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.11, 17:24 W innym temacie ktoś napisał: "Ja tak miałem, z biegiem czasu coraz rzadziej wczytywało płyty aż w końcu zupełnie przestało. Zawsze pojawiało mi się "otwórz DVD". Oddałem na gwarancję i wróciła do mnie konsola z wymienionym napędem na Lite-On. Jeśli problem zacznie się pojawiać coraz częściej to możesz myśleć o gwarancji jeżeli takową jeszcze posiadasz wink Pozdrawiam. " A Wy mówicie, że mam się nie martwić, ale ja nie wiem, ile ludzi tyle wersji... Jeden mówi, że normalne, a drugi, że mam na gwarę słać.... Więc proszę TYLKO użytkowników X360, aby odpisali mi, czy po włożeniu płyty z grą mieli kiedyś ODTWÓRZ DVD, i ile razy mniej więcej to mieli. <br /> Z góry dziękuję. mqw Odpowiedz Link Zgłoś
anonim1979 Re: Awaryjność LiteOn v3. 09.02.11, 17:21 Tutaj nie ma się co nabijać. Może to jak z tym 'ruskim pijakiem bohaterem drugiego planu' a okazało się że to osoba chora, cierpiąca na schorzenia neurologiczne. Może to, niezrozumiałe dla nas, zakładanie tematów, niepewność i obawy są właśnie działaniem człowieka który nie może się odnaleźć w trudnej rzeczywistości? Może konsola jest w szpitalu / darem od dobrych ludzi dla osoby cierpiącej i dlatego jest mu tak istotna sprawa jej poprawnego działania? Raz odpowiedzieć i nie dołować internałty. Odpowiedz Link Zgłoś
s.p. Re: Awaryjność LiteOn v3. 09.02.11, 18:01 @anonim1979 Odpowiedź dostał nie raz i nawet ją cytując nie potrafi jej zrozumieć. Czy sobie robi jaja czy jest chory nie stanowi różnicy. Blokada na "gości" jest potrzebna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mqw Re: Awaryjność LiteOn v3. IP: *.dynamic.chello.pl 09.02.11, 18:24 ktoś napisał: "Ja tak miałem, z biegiem czasu coraz rzadziej wczytywało płyty aż w końcu zupełnie przestało. Zawsze pojawiało mi się "otwórz DVD". Oddałem na gwarancję i wróciła do mnie konsola z wymienionym napędem na Lite-On. Jeśli problem zacznie się pojawiać coraz częściej to możesz myśleć o gwarancji jeżeli takową jeszcze posiadasz wink Pozdrawiam. " A ktoś inny: 'Ale czy Ty nie rozumiesz, że to normalne? Płyta nie została odczytana bo np. laser wjechał na przestrzeń, na której był odciśnięty paluch albo laser miał tymczasową zwiechę i wyłapał time-outa. Nie będziemy Ci po stokroć wyjaśniać, że to normalne. Poza tym masz GWARANCJĘ. Wiesz co to takiego? Problemem jest, kiedy napęd w ogóle nie czyta płyt, wtedy najczęstszą przyczyną jest za dalekie wyjechanie wózka z laserem w napędzie (do naprawy w 10 minut będąc kompletnym laikiem), a nie jak Ci okresowo nie odpali płyty. " Więc nie wiem, kto ma racje, jeden pisze, że na słać na gwarancję, a drugi, że to normalne i, że mi na gwarancji tego nawet nie przyjmą, więc, jak ktoś pisze, że to normalka, to chcę się dowiedzieć, czy inni Xboxowcy też tak mają (w niemodyfikowanym napędzie LiteOn), i jak często to wyskakuje (kilka razy/tydz,/mieś./rok)? oraz, czy kogoś konsola (napęd) był naprawiany z powodu błędu ODTWÓRZ DVD (proszę nie mylić z otwórz napęd)? Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
yasiekk Re: Awaryjność LiteOn v3. 10.02.11, 01:35 Podobno jak się ma tak dwa razy to jest normalne, ale jak się ma trzy to już jest awaria. Osobiście miałem tak kilka razy w swoim LiteOnie V1 (74xxx), z początku myślałem, że płyta jest porysowana. Działo się tak coraz częściej. Okazało się, że to wina lasera, który przez jakieś zwarcie dostał napięcie 230V i z dnia na dzień wypalał mi coraz to większe dziury w płycie. Ostatecznie płyta w napędzie pękła na drobne, ostre kawałki i kiedy otworzyłem napęd to wszystko wystrzeliło mi w dłonie i mi je rozcięło. Musiałem jechać do szpitala. Lekarze chcieli mi je amputować, lecz modliłem się o wstawiennictwo do Matki Boskiej Siedmiu Boleści i po tygodniu okazało się, że dłonie mi się zrosły - trochę krzywo, ale zrosły. Mimo wszystko już grać nie mogę. W szpitalu spotkałem Ebiego Smolarka ale to już inna historia. W każdym razie przez ten incydent ze wystrzeliwującą płytą musiałem rzucić granie i zostać żydowskim garnacarzem. Nie narzekam, bo płacą mi co tydzień w banknotach trzystuzłotowych i mam wolne w każdą Chanukę. W skrócie - lepiej oddaj na gwarancję, zanim i tobie coś się stanie. A i taka mała rada: kod tej usterki to J3ST-3MD3-B1L3-M. Musisz go koniecznie podać gdy będziesz pisał maila to Microsoftu albo powiedzieć im przez telefon - wtedy naprawią szybciej i może dorzucą firmowego drewnianego pendrajwa 128 GB, tak jak w moim przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
yasiekk Re: Awaryjność LiteOn v3. 10.02.11, 01:36 A i chętnie pomógłbym ci na Xbox Live albo mailowo, ale nie mam internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mqw Re: Awaryjność LiteOn v3. IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.11, 07:49 hehe, dobre dobre. Ale ja pytam poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ff_fan Re: Awaryjność LiteOn v3. 10.02.11, 09:47 Hej, moj poprzedni Xbox mial litka v3 i niestety padl. Mialem dokladnie tak jak piszesz, dzialo sie to coraz czesciej az pewnego dnia przestal ladowac gry. Jezeli chodzi o czestotliwosc to dzialo sie to mniej wiecej 6-7 razy w ciagu pierwszego roku, pozniej bylo juz ok 1 razu na miesiac a na koniec 1 na tydzien i w koncu zdechl. Mialem go na gwarancji wiec nic mnie nie kosztowala naprawa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mqw Re: Awaryjność LiteOn v3. IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.11, 09:59 , opisałeś MOJĄ sytuację. Zacznijmy od tego, że nawet nie masz xboxa Ja dalej czekam na odpowiedź, osób które mają LiteOna v3 w xboxie i o komentarz, czy kiedyś im wyskoczyło ODTWÓRZ DVD. To na prawde dla mnie ważne ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edekzjadłcimatkę Re: Awaryjność LiteOn v3. IP: *.pfron.org.pl 10.02.11, 13:12 @mqw Nie wiem o co chodzi z tym odtwórz dvd, ale kiedyś miałem podobną sytuację. Jechałem motocyklem przez Lębork, grubo po północy, spieszyłem się bo przede mną jeszcze 23500 km do domu. Nad ranem byłem już w Skwierzynie, zajechałem na cpn i kupiłem 5 kilo ryżu. Co jak co, ale ryż mają w Skwierzynie wyborny. Po jakichś 5000-7000 km zjadłem cały ryż, a po następnych 3000 km, odgryzłem sobie rękę. Mam nadzieję, że ci pomogłem Odpowiedz Link Zgłoś
ff_fan Re: Awaryjność LiteOn v3. 10.02.11, 13:22 Prosze zignorujcie tego debila (mqw), golym okiem widac ze to prowokator. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mqw Re: Awaryjność LiteOn v3. IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.11, 15:17 Że niby ja jestem prowokatorem, taa? A co powiesz o innych? Zapytałem tylko, czy może mi jakiś XBOXOWIEC odpowiedzieć, czy miał KIEDYKOLWIEK po włożeniu gry ODTWÓRZ DVD? Oczekuję TYLKO odpowiedzi, nic innego! Odpowiedz Link Zgłoś
s.p. Re: Awaryjność LiteOn v3. 10.02.11, 15:46 To gdzie składać postulaty o niezakładanie wątków przez gości ? Odpowiedz Link Zgłoś
yasiekk Re: Awaryjność LiteOn v3. 10.02.11, 16:29 Gość portalu: mqw napisał(a): > Że niby ja jestem prowokatorem, taa? > A co powiesz o innych? > Zapytałem tylko, czy może mi jakiś XBOXOWIEC odpowiedzieć, czy miał KIEDYKOLWIE > K po włożeniu gry ODTWÓRZ DVD? > Oczekuję TYLKO odpowiedzi, nic innego! Przecież ci odpowiedziałem chociażby ja. Nie rozumiem, w czym problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mqw Re: Awaryjność LiteOn v3. IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.11, 16:42 No, i między innymi Twoja odpowiedź, to była marna prowokacja.. A ja czekam na normalne odpowiedzi, bo jedni piszą, oddaj na gwarancję, a drudzy, że to normalka... Nie wiem komu mam wierzyć.. Odpowiedz Link Zgłoś
yasiekk Re: Awaryjność LiteOn v3. 10.02.11, 17:20 Jaka znowu prowokacja? Do czego cię miałem sprowokować? Mam ci pokazać zdjęcie połamanej płyty, żebyś mi uwierzył? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mqw Re: Awaryjność LiteOn v3. IP: *.dynamic.chello.pl 10.02.11, 17:33 Mam uwierzyć w to, że laser wypala dziury, w to, że nie możesz grać, bo masz rany na dłoniach? A co do prowokacji, to kod błędu, pokazał, czy prowokujesz, czy nie. A ja czekam na odpowiedź, kogoś, kto naprawdę chce pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
yasiekk Re: Awaryjność LiteOn v3. 11.02.11, 02:11 Jezusie Nazareński. lmgtfy.com/?q=xbox+360+odtworz+dvd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mqw Re: Awaryjność LiteOn v3. IP: *.dynamic.chello.pl 11.02.11, 08:56 No tak, ale tam WSZYSTKO dotyczy piratów, a ja mam oryginalny napęd. A jak oni źle gre nagrają, to tak mają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mqw Re: Awaryjność LiteOn v3. IP: *.dynamic.chello.pl 11.02.11, 08:57 Więc nie wiem, czy na oryginałach ktoś tak miał? Odpowiedz Link Zgłoś
ff_fan Niech ktos tu wkoncu zrobi porzadek 11.02.11, 09:49 CZY JEST TU JAKIS MODERATOR ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mqw Re: Niech ktos tu wkoncu zrobi porzadek IP: *.dynamic.chello.pl 11.02.11, 10:15 Na odpowiedź czekam już 3ci dzień. Może mi ktoś wkońcu odpowiedzieć? Czy miał ktoś kiedyś odtwórz dvd zamiast uruchom grę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mqw Znalazłem odpowiedź na zadane pytanie. IP: *.dynamic.chello.pl 11.02.11, 10:49 Temat proszę skasować, dzięki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
tieu Re: Znalazłem odpowiedź na zadane pytanie. 11.02.11, 23:17 Tak naprawdę do nie jest zwykłe Odtwórz DVD. Gdy odtworzysz płytę wtedy, Twoim oczom ukaże się numer pin do konta Bill Gates'a, przepis na gofry no i darmowy karnet do spożywczaka. Mówię Ci. Gofry pierwsza klasa! Jak się jeszcze uważniej przyjrzysz (zmiana kontrastu pomoże), w tyle zobaczysz napis "OMG" znaczący O MAM GRĘ! pod spodem będzie mały kod. Wchodzisz na stronę MS i przepisujesz ten kod (Możesz też telefonicznie podać ekspedientce. btw. Pozdrawiam Panią Patrycją z MS! ). Po zatwierdzeniu kodu, dostaniesz prototyp xboxa 720. Dziękuję. Jeśli pomogłem wyślij mi zaproszenie na facebooku i nk. Odpowiedz Link Zgłoś