Dodaj do ulubionych

MW3 - Matchmaking ssie po całości!

10.11.11, 11:23
Co każde Call Of Duty to pojawiały się problemy z matchmakingiem, ale tym razem to już przegięcie żeby zrobić ograniczenia do regionu, wszystkie mecze jakie znajduję to łączy z polakami, jak znajduję to jest ok, ale z rana dzisiaj 1h szukałem meczu i nie znalałem.., dopiero po południu można znaleść i wieczorem. Ani razu mnie nie połączyło do innego kraju niż w polsce. To jakaś kpina, podobne problemy mają w austrii, czechach... tam gdzie liczba graczy jest znacznie mniejsza niż na zachodzie.

Dodam że:
Łącze mam 10mb
Nat otwarty
Bardzo dobre pingi miałem w Black Opsie, Mw2 bez problemu zawsze mogłem dołączyć.
Gram na Xboxie.

Na pewno nie jest tylko u mnie problem, więcej można przeczytać tutaj: gamingbolt.com/modern-warfare-3-has-severe-matchmaking-issues-on-ps3-and-360 oby jak najszybciej się łątka pojawiła bo grać nie idzie uncertain
Obserwuj wątek
    • websterek Re: MW3 - Matchmaking ssie po całości! 10.11.11, 11:56
      Na PC pomijając że matchmaking ssie przez to że w ogóle jest zamiast normalnych dedyków to łączy ok.
    • zwirz Re: MW3 - Matchmaking ssie po całości! 10.11.11, 12:10
      PeCetowy matchmaiking ssie i wczoraj miałem dwa disconnecty i jedno pajaca z aimbotem...
      • websterek Re: MW3 - Matchmaking ssie po całości! 10.11.11, 12:12
        Również natknąłem się na cheaterów, dwa razy na aimbota i kilka razy na wallhack-a.
        • zwirz Re: MW3 - Matchmaking ssie po całości! 10.11.11, 12:38
          To jest chyba ich rekord - premiera i już namnożenie cheaterów... Albo po prostu skopiowali multi z poprzednich części i tamte hacki i cheaty działają hehe
          • shokako Re: MW3 - Matchmaking ssie po całości! 10.11.11, 18:43
            Szerloku!!!

Przecież to logiczne, ta gra ma już z 10 lat a Acti dodaje tylko kilka nowych linijek kodu i nowe tekstury, szkielet pozostaje ten sam a dla firm zajmujących się nielegalnymi oprogramowaniami to pikuś.
    • shark Re: MW3 - Matchmaking ssie po całości! 10.11.11, 12:43
      dali dupy z tym, ze znajomym nie mogłem się połączyć do zwykłego TDM bo szukało mi jakiś polaków, zamiast np. niemców gdzie daleko do nich nie mamy. Nie rozumiem czemu tak zrobili, polacy mają lepszy skill, że boją nas podłączyć do innych krajów? A o znajdź i zniszcz to mogę na razie pomarzyć nic mi nie znajduje, a neta mam dobrego.
    • sykacz MW3 10.11.11, 12:56
      Kupujcie dalej Call of Duty i karmcie Koticka, z każdą kolejną częścią będzie coraz gorzej bo czytałem gdzieś, że MW3 pobiło BO w analogicznym czasie od premiery. Widzą, że nie muszą się wysilać to po co się wysilać - sam bym tak robił, bo po co się męczyć i dopracowywać grę, stworzyć nowy silnik, skoro za to samo znowu dostanę hajs, ba a nawet jeszcze więcej... A jeszcze te zapowiedziane 20 dodatków DLC... heheh śmiech na sali. Miłej gry, ja wracam do BF3, który też nie jest grą idealną, no ale przynajmniej mogę w nią pograć wink NIE JESTEM FANBOJEM.
      • sykacz Re: MW3 10.11.11, 12:59
        Zapomniałem dodać, że nie hejtuję Call of Duty, kampania Black Opsa była mega mega mega, a w zombiaki do tej pory ciupiemy z kumplami, ale chyba czas przejrzeć na oczy i zmotywować tych leni bo ile części można wydać na tym samym silniku?
        • ammarmar Re: MW3 10.11.11, 13:11
          GTFO
          • cisownik Re: MW3 10.11.11, 13:22
            Bardzo dojrzała odpowiedź.
        • don_wroc_love Re: MW3 10.11.11, 13:19
          nie no w ogólenie hejtujesz... :] ale whateva. my będziemy mieć 20dlc w cenie CZTERECH dlc do bf3 (wstępnie wykastrowanego do tylko 9 map i 5 trybów żeby mieć co wrzucać do dlc).....
          • sykacz Re: MW3 10.11.11, 14:29
            Hahahah teraz to mnie rozbawiłeś big_grin Każde DLC do Call of Duty kosztuje ~50zł człowieku - za 4 mapki big_grin Muszę wspominać, że DLC do chociażby BC2 - Vietnam kosztowało dokładnie 47 zł i w ogóle zmianiało wygląd gry, dodało kilka map, masę broni i pojazdów i przeniosło w czasy wojny w Vietnami... więc ogarnij się bo albo nie nie masz pojęcia o czym mówisz albo jesteś tępy.
            • sykacz Re: MW3 10.11.11, 14:32
              Poza tym kur*a człowieku o czym świadczy zapowiadanie 20 DLC przed premierą samej gry? Która gra jest wykastrowana w takim razie bo nie rozumiem?! Sam sobie zaprzeczasz, ale nie bedę z Tobą wchodził w szranki bo znam Cię z komentarzy na tej stronie... wink
              • don_wroc_love Re: MW3 10.11.11, 14:39
                WYKASTROWANE i to do bólu jest bf3

9 map? BUAHAHAHAHHAHAHAH big_grin
                kilka TRYBÓW gry?? ?? MUAHAHAHAHAHHAHA big_grin

a za 179zyka masz zagwarantowane 20 dlc do mw3: mapy, nowe tryby, bronie.
                POMIMO tego że JUŻ masz 25 trybów gry i 16 map :]

a ile kosztuje dlc do bf3? 50 zyka. za cenę 20dlc do mw3 stać cie najwyżej na 3 i pół dlc do bf3......

any questions? :]
                • zwirz Re: MW3 10.11.11, 15:07
                  Nowe mapy? Nowe Bronie? Nowe tryby? To możliwe w serii Call of Duty?
                  Jestem pod wrażeniem naprawdę.
                  Wiesz - do Black Ops były zestawy mapek które sztuka kosztowała 50zł. Więc wolę wydać bodjaże 36zł na jeden dodatek do Bad Company 2 niż za zestaw paru mapek znikomej jakości.
                  Zresztą bronisz tej serii pomimo, że większość ludzi - nawet tych z branży - zauważa, że przydałoby się gruntowne odświeżenie a nie kosmetyka...
                  • don_wroc_love Re: MW3 10.11.11, 15:10
                    a jednak smile możliwe :]

i nie bronię "serii" (bo np. COD'a od Tandetyarch kupuję zawsze w wersji używanej) - bronię sensownej ilości contentu za sensowną cenę. nie każdy lubi być d****y tak, że za 200 zyka dostaje marne kilka trybów i marne 9 map.......

a jeśli DICE mówi wprost że rekonstruują studio tak, żeby jak najwięcej zarobić na dlc... to kaman... wink
                    • don_wroc_love Re: MW3 10.11.11, 15:13
                      poza tym CO i PO CO odświeżać? silnik jest wystarczający na tę generację, grywalność jest genialna, szerokie spektrum map i trybów zapewnia największe zróżnicowanie gameplayu w branży a ludzie kupują to jak świeże bułeczki....

polygamia.pl/blogi/bez-pardonu/2011/11/na_kolana_chamy_spiewal_lucjan_pawarotti__mw3_znowu_pobilo_rekord
                      smile
                      • zwirz Re: MW3 10.11.11, 16:31
                        - Szefie! Szefie! Zmieniliśmy delikatnie jedną z zasad naszego deathmatch`a!!!
                        - Zajebiście, a teraz wymyślcie nazwę i zrobimy z tego nowy tryb!

Gdzie indziej mogło to wyglądać tak
                        - Szefie! Szefie! Zmieniliśmy delikatnie jedną z zasad naszego deathmatch`a!!!
                        - Zajebiście! Teraz dorzucicie to do listy modyfikatorów!
                        • zwirz Re: MW3 10.11.11, 16:33
                          Ale niestety gdzie indziej to nie jest Activision i tutaj mamy tyle trybów, które w innych grach (i nie pisze tutaj konkretnie o BF3) występują jako modyfikatory trybu wyjściowego.

Rzeczywiście chłopie - jest czym się podniecać.
                          • don_wroc_love Re: MW3 10.11.11, 16:41
                            Jest. Bo trybów jest od groma i wbrew temu co mówisz, różnią się od siebie.
                            Zagraj w mw3 to zrozumiesz smile
                            • cichoociemny Re: MW3 10.11.11, 17:58
                              Ty chyba nie do końca na poważnie?
                              Odpowiedz sobie tak szczerze ile z tych trybów traktujesz poważnie i zazwyczaj grasz a ile to ciekawostka "na raz"
                              Ja obstawiam TD i Dominację...Tak jak pewnie 90% grających w MW
                              Ps.Co do ilości map w BF3 to za miesiąc do tych 9-u dostanę w prezent kolejne 4smile
                              • don_wroc_love Re: MW3 10.11.11, 18:23
                                szczerze? skaczę miedzy nimi często :] i nie bój nic. to nie bc2, w to gra maaaaasa ludzi i każdy tryb jest wypełniony po brzegi :]

a co do dlc. ty może bedziesz je mieć za free jeśli preorderowałeś, ale ci co kupili w sklepie zapłacą 50 zyka... a że dice planuje ostro sprzedawać dlc to takich wydatków będzie duuuuuuuuużo więcej wink
                                • psfan Re: MW3 28.11.11, 22:23
                                  Każdy tryb jest wypełniony po brzegi bo inaczej się nie da - 24 gracze by się udusili na tej mapie wink
                • sebaonepl Re: MW3 10.11.11, 15:12
                  Ja mam pytania - policzyłeś już linie dialogowe? Jest faktycznie 41 tyś?
                  • don_wroc_love Re: MW3 10.11.11, 15:16
                    nie liczyłem. ja w przeciwieństwie do fanbojów bf3 GRAM w swoją grę a nie hejtuję.
                    ale skoro wolisz dysputować, zamiast grać, to policzysz za mnie? z góry dzięki.
                    • sebaonepl Re: MW3 10.11.11, 15:31
                      Ale ja nie zamierzam w ogóle kupować CoDa a w BF3 gra mi się świetnie, tylko patrzeć jak stuknie 50h online.
                      Pytam bo to miał być przecież super argument a widzę że nawet nie zauważyłeś czy jest czy nie ma więc trochę coś nie tego smile
                      • don_wroc_love Re: MW3 10.11.11, 15:35
                        o. czyli jesteś jednym z tych, z których za chwilę będą wysysać niezliczone ilości gotówki za dodatki w dlc ( w końcu ile można grać na 9 mapach w zaledwie kilku trybach)

jak się czujesz jako dojna krowa? :]
                        • sebaonepl Re: MW3 10.11.11, 16:22
                          Twoja głowa niech Cię nie boli a mój portfel ma się bardzo dobrze.
                          Na razie mam 50h i wcale się nie nudzą obecne mapy, później dostanę za free dodatek Karkand więc myślę że jeszcze wiele godzin przede mną zwłaszcza że w BF2 na samym Karkandzie miałem 150h online i podejrzewam że teraz będzie podobnie.

"jak się czujesz jako dojna krowa? :]"
                          Ty mi powiedz smile
                          • don_wroc_love Re: MW3 10.11.11, 16:39
                            Ok. Odpowiadam. Ty Zapewne czujesz się, na razie, jeszcze całkiem nieźle, bo jeszcze nie wiesz jak ostro będziesz wydojony przez ea i dlc do bf3... Ale do czasu... Do czasu... wink
                          • sykacz Re: MW3 10.11.11, 16:40
                            Nie ma co się kłócić z Donem, ten człowiek pewnie nawet nie ma tej gry. On zawsze robi rozpierduche w komentarzach, ze wszystkimi się wykłóca i próbuje uskutecznić swoje racje. Wprowadzam zakaz karmienia trolli! tongue_out

Don: Naprawdę sprawdź sobie ile kosztowały mapy do Black Opsa.
                            • don_wroc_love Re: MW3 10.11.11, 18:19
                              co argumentów brakło?

black opsy miały kilka dlc, mw3 będzie mieć 20. i nie bój nic - za 179zł będę mieć je wszystkie.
                              pierwszy dodatek do bf3 kosztuje 50 zyka. podziel 179 przez 50 i zobacz na ile dodatków ci wystarczy kasy za równowartość 20 dlc do mw3 wink
                              • shokako Re: MW3 10.11.11, 18:57
                                Don, albo Ty jesteś taki młody, albo taki młody i ... coś więcej.

Do tych co bronią CoD czy BF3. Te wasze super duper DLC, wielkości Vietnamu czy 3 mapek do Black Ops dawniej w tego typu grach były za FREE! I nie były robione przez głodnych kasy programistów tylko przez bezinteresownych fanów. Często takie dodatki były bardziej dopracowane niż nie jeden oficjalny patch. Dzisiaj natomiast DLC tu DLC tam, DLC 50 zł DLC 2300 MS points i tak w kółko. DLC zostały wprowadzone przez konsole, więc konsole zabiły modding, więc konsole zabiły darmowe olbrzymie dodatki.

Wasze przyrówyniwanie BF3 do CoD w tym momencie nie ma sensu, CoD to 10 lat pracy nad tymi samymi linami kodu, więc nie dziwota że jest tam 100 trybów i 1000 map (nie wiem ile jest więc tak pisze tongue_out)

Co do BF3, świeżynka jeśli chodzi o engine więc nie dziwota że gra ma mniej contentu niż konkurent. W dodatku Frostbite jest bardziej skomplikowany, bo silnik na którym jedzie CoD to byle modder z 2 miesięcznym doświadczeniem już jest w stanie zrobić jakąś mapę.

Pozdro dla wszelkiej maści fanbojów
                    • ifene Re: MW3 12.12.11, 16:01
                      don_wroc_love:
                      nie liczyłem. ja w przeciwieństwie do fanbojów bf3 GRAM w swoją grę a nie hejtuję.

A ja ośmielę się zapytać: grałeś w Battlefield'a 3? I nie w betę tylko w pełną wersję gry?

NIE.

Więc jakim prawem oczerniasz inną grę "grając" w nią na youtube?
                • psfan Re: MW3 28.11.11, 22:21
                  Chociaż te tryby są dobre (no dobra - Szturm drużynowy do dupy), mapy - da się wytrzymać. A nie jak w MW3 - Idziesz 10 kroków do przodu koniec mapy - idziesz 10 kroków do tyłu znowu j***** granica.
                  • psfan Re: MW3 28.11.11, 22:26
                    Mówiłem Donowi w odpowiedzi na wpis o 9 mapach w BF-ie. Dziwny jest ten system odpowiedzi na Polygamii :-\
                • leakingpointer Re: MW3 11.12.11, 22:46
                  w super meat boy jest więcej map niż w CoDzie..
          • Gość: swenor Re: MW3 IP: *.icpnet.pl 10.11.11, 15:26
            Mądry, świadomy, rozgarnięty człowiek nie kupi ani jednego ani drugiego, a jak nie możesz się obejść bez tych dwóch gier, to Twój problem i karm sobie dalej EA i Activision, a będziesz dostawać śmierdzące klocki w ładnym papierku. Tylko dedykowane serwery (nie ważne czy na PC czy konsoli) to jedyne słuszne rozwiązanie dla gier multiplayer. Taka jest prawda.
    • chorypastor Re: MW3 - Matchmaking ssie po całości! 10.11.11, 13:20
      gram na ps3, zero problemow, lacze 8mb neostrada plus, pozdrawiam garczy z Polski big_grin

ale nie moglem sie zalogowac do Elite - mam darmowe.
    • polek23 Re: MW3 - Matchmaking ssie po całości! 10.11.11, 13:39
      o co wam chodzi ja gram na xbox mecz mi szuka w 1 minute ale z tego co wiem nie którzy mają z tym problem twórcy już zapowiedzieli łatke tyle tylko że w MW3 można grać a w BF3 przez 3 dni nie można było wogule grać to nikt afery nie robił
      • mcklop Re: MW3 - Matchmaking ssie po całości! 10.11.11, 14:10
        Czy ty masz pojęcie, jak niewygodnie czyta się taki słowotok pozbawiony interpunkcji?
      • syc82pl Re: MW3 - Matchmaking ssie po całości! 10.11.11, 14:55
        Oo to chyba rekord, ani jednego przecinka!
      • sebaonepl Re: MW3 - Matchmaking ssie po całości! 10.11.11, 15:26
        Kiedy nie można było grać w BF3? Bo ja gram codziennie i w becie też grałem codzienie
    • sebaonepl coś kręcisz 10.11.11, 15:01
      W TPSA nie ma łączy 8M a usługi Neostrada Plus również nie ma od lat
    • dembsky Re: MW3 - Matchmaking ssie po całości! 10.11.11, 23:22
      Mam dokładnie ten sam problem. Średnio czeka się od 5 do 15 minut. Rano można zapomnieć (bo ludzie albo w pracy, na studiach, w szkole). W BO nie było tego problemu bo jak nie było "u nas" nikogo to przynajmniej szukało u "sąsiadów" lub jeszcze dalej. Ciekaw jestem czy to naprawią czy zostawią tak jak jest. Bo generalnie nie po to kupuję grę żeby tracić czas na wyszukiwanie serwera. Ten czas wolał bym przeznaczyć na granie. No ale jeżeli producent nie potrafi podejmować odpowiednich decyzji odnośnie swojego własnego produktu to coś chyba jest nie tak jak być powinno.

Odnośnie jeszcze dyskusji która wywiązała się (znowu a więc mw3 vs. bf3). Dajcie sobie spokój może co? Ja rozumiem że chęć porównywania 2 różnych gier jest dla Was czymś w rodzaju "punktu honoru" (jeżeli można to nazwać inaczej czekam na sugestię) ale już mnie męczą te ciągłe lamenty na temat tego która gra jest lepsza itp. Gdzie się nie wejdzie w temat o MW3 lub BF3 to zaczynają się takie głupie nic nie warte pyskówki. Odbiegacie od tematu Panowie. Więc może zasugeruję jedno praktycznie idealne rozwiązanie - nie wpychajcie się z buciorami tam gdzie nikt Was nie prosi. Bo ani to śmieszne ani interesujące.
    • faceoff 3 tygodnie później :( 28.11.11, 13:34
      Do dzisiaj Matchmaking nie został poprawiony, nie pomagają wpisy na forum cod, pisanie na twittera 402. Żadnych informacji, cały czas jest REGION LOCK.

Czy polygamia.pl mogłaby się zwrócić do polskiego dystrybutora z tym problemem?
      • fix_poland Re: 3 tygodnie później :( 28.11.11, 22:57
        No to widzę że ładnie z tym CoDem panowie z DolarVision postąpili. Miałem przez chwilę chęci zakupienia tej gry, ale jak czytam te negatywne opinie o Matchmakingu to aż mi się odechciewa uncertain .
        • don_wroc_love winny jest prawdopodobnie POLSKI xbox live 11.12.11, 22:26
          jak w temacie. prawdopodobnie jest to wina polskiego xbox live a nie mw3. jak ktoś ma 2 konta - jedno pl, a drugie uk, niech sprawdzi jak bedzie smigac na koncie uk.

a dla marudzacych ze to wina mw3 - ponoc w crysis2 jest dokladnie to samo na polskim xbox live
          • draker Re: winny jest prawdopodobnie POLSKI xbox live 12.12.11, 13:15
            Jak już mówiłem - to prawda, przetestowałem to podczas darmowego Live'a. Na polskim koncie grałem tylko z Polakami, na koncie UK - wyszukiwało graczy z UK i nie było problemu ze znalezieniem serwera. Tylko o tym raczej decydują developerzy, a nie Microsoft, bo narazie tylko nieliczne gry posiadają taki "system". Właśnie Crysis 2 przez to ucierpiał, bo w demo nie zagrałem ani razu, bo wyszukiwało tylko Polaków. Z tego co pamiętam, to jeszcze w Gearsach 2 było podobnie, ale po patchu wróciło do normy. Ciekawe, czy wreszcie to poprawią, bo w Polsce granie w MW3 na Xboxie jest wręcz niemożliwe, a nie mam zamiaru opłacać abonamentu za konto w UK. Nie udało mi się jeszcze ani razu zagrać w mniej popularne tryby, takie jak Obrona czy Najemnik, bo nikogo nie wyszukuje. O dziwo w Spec Ops blokady regionalnej nie ma - grałem ze Szwedami, Niemcami, Francuzami, Anglikami, szuka graczy błyskawicznie...
          • simplex Re: winny jest prawdopodobnie POLSKI xbox live 12.12.11, 15:39
            Winny jest brak dedyków - BF3 je ma i nie ma problemu, ze ktos gra na polskim koncie live.
            • draker Re: winny jest prawdopodobnie POLSKI xbox live 13.12.11, 13:53
              Udało mi się w końcu to "naprawić", opcjonalnie samo się naprawiło, albo spatchowalo.

Usunąłem MW3 z HDD i grając z płyty o dziwo bezproblemowo znajduje Szwedów, Anglików, Francuzów i osoby z innych krajów, dzięki czemu nawet w mniej popularnych trybach nie ma problemu ze znalezieniem graczy.
              • Gość: gość Re: winny jest prawdopodobnie POLSKI xbox live IP: *.xdsl.centertel.pl 14.12.11, 22:40
                Słuchaj musze to wypróbować, ale przetancie prosze pieprzyć głupoty że to wina polskiego xbox live bo czesi, słowacy, niemcy, WSZYSCY MAJA TO SAMO

JEST COUNTRY MATCHAMKING i nic nie poradzisz zrobili zlagowaną grę i dzien przed premierą 7 listopada wypuścili patcha bo wiedzieli że multiplayer w mw3 jest zlagowany jak cholera możesz mieć 4 kreski a polaczenie takiej ka w black opsie na żółtym pingu.
                • draker Re: winny jest prawdopodobnie POLSKI xbox live 15.12.11, 12:48
                  Aż tak to nie jest. Mając 4 kreski gra się perfekcyjnie, jedynie trzy kreski są jakoś bardziej zlagowane niż we wcześniejszych odsłonach.

Wreszcie może wkrótce naprawią ten region-lockowany matchmaking: www.eurogamer.net/articles/2011-12-15-infinity-ward-actively-working-on-modern-warfare-3-weighted-matchmaking-issue
              • jasiiiio Re: winny jest prawdopodobnie POLSKI xbox live 15.12.11, 16:32
                Nie musiales nic naprawiac. Po updacie dashboarda nagle zaczelo znajdowac gry z Europy. Gralem juz z Niemcami, Slowakami, Belgami, Holendrami... We wszystkich trybach oprocz TDM. Ale od wczoraj rowniez i TDM zaczal laczyc po Europie.
                W zeszlym tygodniu intensywnie wymienialem sie mailami na ten temat z supportem Activision - i podobno pare osob intensywnie tam testowalo trik opisany na forum Polygamii. Nie wiem, czy to dzieki temu, ale jednak najwyrazniej udalo im sie to naprawic.

Po mojemu to po prostu ekipa MW2 odchodzac z Activision zostawila po sobie takie kukulcze jajo. Albo M$ cos pochrzanil przy okazji przygotowan do nowego dashboardu...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka