Dodaj do ulubionych

Ściąganie gier z PS Store na PSP

29.02.12, 07:53
Ogólnie wolałbym kupować gry na UMD, bo wówczas nie znikną (np. za 10 lat nikt mi nie wyłączy usługi sieciowej, z której gry były ściągnięte), ale z kolei kupowanie w PS Store ma swoje zalety (głównie czas). Chciałbym zapytać więc czy gry na PSP ściągnięte z PS Store można sobie jakoś zarchiwizować? Np. zrzucić na dysk komputera po USB albo zachować na stałe na jakimś pendrive. Chodzi o to, że karty pamięci do PSP mają jakąś tam ograniczoną pojemność i dobrze byłoby móc nie kasować już nagranych materiałów, tylko je sobie skopiować gdzieś. Ja rozumiem, że można sobie jeszcze raz daną grę zaciągnąć z PS Store - dopóki istnieje usługa. smile Podejrzewam, że można po prostu dokupić kolejnego Memory Sticka kiedy na jednym skończy się miejsce...
Obserwuj wątek
    • bid Re: Ściąganie gier z PS Store na PSP 29.02.12, 08:58
      Tak zakupionych gier nie zrzucisz na hdd peceta czy pendrive.
      Możesz ew. trzymać te gry jednocześnie na karcie pamięci psp i hdd ps3.
    • ver Re: Ściąganie gier z PS Store na PSP 29.02.12, 10:43
      Z tego co słyszałem, jeśli ściągasz przez program Sony na PC, to kopie zostają na komputerze.
      "Można ciągnąć bardzo wygodnie przez Media Go z PC a potem przenieść na PSP. W sumie chyba szybciej idzie niż bezpośrednio na PSP, przynajmniej u mnie. No i zawsze gdy usunie się z kieszonsolki pozostaje kopia na dysku."
      forum.polygamia.pl/psp-psp2-vita/psp-street-e1004-co-to-jest/
      • darkstar Re: Ściąganie gier z PS Store na PSP 29.02.12, 14:32
        Dzięki. Mam pytanie na marginesie - dlaczego to się nazywa STARE Forum? Myślałem, że tam nikt nic nie pisze, że to jakieś archiwum. A mogłem tam zapytać... indifferent
        • ver Re: Ściąganie gier z PS Store na PSP 29.02.12, 16:32
          Stare forum było pierwsze, jest po prostu starsze i tak się nazwa utarła.
          • darkstar Re: Ściąganie gier z PS Store na PSP 29.02.12, 16:47
            A jak się na nim zarejestrować? Próbowałem w kilku różnych przeglądarkach bez skutku - formularz rejestracyjny prosi o podanie trzeciego wyrazu pytania, którego nie ma, a Facebook Connect nie działa. sad
    • golan Re: Ściąganie gier z PS Store na PSP 29.02.12, 11:07
      Można robić co tylko zechcesz. Nie słuchaj tych którzy nie mają o tym bladego pojęcia. Oficjalny program Media Go pozwala na archiwizację wszystkiego co masz.

Możesz robic format dysku na kompie, po tym instalujesz program, pokazujesz w którym miejscu trzymasz gierki, potem wystarczy zalogować się z Media go na swój profil PSN (ten w którym zakupiłeś gierki) i zasysać do upadłego.

Ja w tem sposób zrzuciłem już dziesiątki minisów oraz sporo gier które już przeszedłem. Możesz w ten sposób wypalić sobie DVD i wrócić do niego w każdej chwili.

A półkę przeznaczysz na książki a nie walające się pudła po grach. smile
      • soultimer Re: Ściąganie gier z PS Store na PSP 29.02.12, 14:07
        Potwierdzam, przerzucone gierki wyglądają tak:

https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/polygamia/f640x640/31/51/6893d29df3.jpg

W środku znajduje się stosowny plik:

https://bi.gazeta.pl/im/fotomon/polygamia/f640x640/32/51/686d96a7e3.jpg

Zaznaczam, że jeśli korciłoby Cię ściągnąć tego typu pliki z netu -.PBP - to z tego co się orientuję nie zadziałają na niezmodyfikowanej konsoli. Ja zrzuciłem swoje z pomocą Media Go właśnie - to bodajże Killzone albo GTA: CTW czy jakieś inne starocie, które ustąpiły chwilowo miejsca FFT:WotL
        • darkstar Re: Ściąganie gier z PS Store na PSP 29.02.12, 14:23
          Nie, nie korci mnie. smile Pytam tylko i wyłącznie o gry z PS Store, które Sony tam wrzuciło. Kiedy mówię o kopiach zapasowych, to chodzi o dosłowne znaczenie. smile Po prostu obawiam się, że kiedyś tam w przyszłości PS Store zniknie z sieci, wolałbym gdzieś mieć te pliki w zanadrzu, a nie tylko u providera.
        • darkstar Re: Ściąganie gier z PS Store na PSP 29.02.12, 14:25
          I dzięki za potwierdzenie. smile
      • darkstar Re: Ściąganie gier z PS Store na PSP 29.02.12, 14:25
        Dzięki serdeczne za info.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka