Dodaj do ulubionych

lacta i motas

IP: *.net / *.net 19.12.04, 18:27
znacie mzoe jakies gry w tym stylu ?
Obserwuj wątek
    • pauli7 Re: lacta i motas 19.12.04, 21:28
      no wlasnie, swieta ida, wiec moglibysmy wspolnie, rodzinnie pograc:)

Pauli
    • Gość: aaa Re: lacta i motas IP: *.net / *.net 19.12.04, 21:52
      www.albartus.com/forum/viewtopic.php?t=308
    • Gość: gwiazdka nowość IP: *.acn.waw.pl 22.12.04, 09:57
      www.anodeetcathode.net/jeux/
      • Gość: asia Re: nowość IP: *.zax.pl / *.kim.pl 22.12.04, 11:04
        to moze mi ktos powie gdzie kwiatka wsadzic? :]
        • pauli7 Re: nowość 22.12.04, 13:30
          jeszcze nie wiem gdzie kwiatka...
          poki co szukam czegos, czego brakuje na obrazie z jezdzcem, ale jakos juz nic
          nie widze...

Pauli
          • Gość: gwiazdka Re: nowość IP: *.acn.waw.pl 22.12.04, 14:07
            ja miejsca na kwiatka też nie znalazłam, a jeźdźcy trzeba dać do łapki miecz
            wpity w kamień przed muzeum.
            No i nie wiem jaki jest kod (ale to juz sama końcówka gry)
            • pauli7 Re: nowość 22.12.04, 14:11
              a jak ten miecz wyjelas?? ja klikalam, ale nie wychodzi...
              i czy wiewieorka w dziupli jest do czegos potrzebna?

Pauli
              • Gość: asia Re: nowość IP: *.zax.pl / *.kim.pl 22.12.04, 14:28
                wiewiorki lubia orzeszki :)
                • pauli7 Re: nowość 22.12.04, 14:31
                  tez juz mi to przyszlo do glowy, ale pomyslu nie wykorzystalam z braku
                  orzeszka:)

Pauli
    • Gość: gwiazdka Re: lacta i motas IP: *.acn.waw.pl 22.12.04, 15:20
      A orzeszki spadają z drzewa :-))
      • pauli7 Re: lacta i motas 22.12.04, 15:25
        hehe no wlasnie przezd chwila na to wpadlam:)
        gwiazdka, no ale jak ten miecz wyciagnac?:(

Pauli
        • pauli7 Re: lacta i motas 22.12.04, 15:32
          no, mam go wreszcie...
          teraz brakuje mi 2 pierwszych cyfr kodu tylko... i pewnie jeszcze czegos, bo
          mam wolne miejsca w zestawie rzczey zebranych:)

Pauli
          • pauli7 Re: lacta i motas 23.12.04, 01:22
            (chyba gadam sama ze soba:DD)
            kurcze, musialam od nowa zaczac i znowu tego glupiego miecza wyjac nie moge...
            o co z nim chodzi??
            dziewczyny, doszlyscie juz do konca?

Pauli
            • Gość: asia Re: lacta i motas IP: *.zax.pl / *.kim.pl 23.12.04, 09:13
              pauli- pogadaj z wiewiorka :)
              • Gość: anoda up n/t IP: *.gw.ipl.net / *.internetdsl.tpnet.pl 23.12.04, 16:21
                • Gość: mm Re: up n/t IP: *.diame.net / *.tpnet.pl 23.12.04, 18:10
                  A jak otworzyć drzwi nr 1?
                  • memole Re: up n/t 23.12.04, 18:29
                    No ja też się nad tym głowie cały czas. A co zrobić z kwiatem i perłą?
                    • memole Re: up n/t 23.12.04, 18:31
                      Kurcze czy na tych karteczkach to coś ważnego jest napisane? Bo ja ni wząb
                      francuskiego :/
                      • Gość: asia Re: up n/t IP: *.zax.pl / *.kim.pl 23.12.04, 18:52
                        memole- to trzeba bylo wersje anglojezyczna sobie wlaczyc :) a na tych kartkach
                        to oprocz tego ze Napoleon ma klucz to nic ciekawego nie ma ...chyba :)
                        • Gość: mm Re: up n/t IP: *.diame.net / *.tpnet.pl 23.12.04, 21:18
                          Jakieś błedy są w tej grze. Można wejsc do pokoju nr 3 bez wpisywania kodu.
                          Wystarczy uparcie klikać w drzwi.

A z ciekawostek to statua jęczy jak jej się pierś naciśnie.
                          • pauli7 Re: up n/t 23.12.04, 22:52
                            a mi sie bez kodu nie udaje jakos... a kodu nie mam:(
                            ale dzieki za rade, jak wydobyc miecz:)

Pauli
                            • pauli7 Re: up n/t 23.12.04, 23:00
                              juz mam...
                              szkoda tylko, ze ni diabla nie wiem, co ta kobita za drzwiami mowi...:)

Pauli
                              • memole Heh... 25.12.04, 17:35
                                Zagrałam od nowa i musze powiedzieć że nic nowego mi doówy nie przychodzi :/
                                Pauli daj preszę jakąś podpowiedź co do drzwi numer 1 czy do szyfru :P
                                • memole Re: Heh... 25.12.04, 17:59
                                  Ok teraz ja mam wrażenie że sama do siebie mówie :) Szyfr mam ale nic mi to nie
                                  daje bo nie moge odtworzyc tych drzwi. Co jest?
                                  • pauli7 Re: Heh... 25.12.04, 23:46
                                    do drzwi 1 i 2 musisz miec kluczyki a kod - do trzecich drzwi; za mimi jest
                                    jakas paniusia, ale tez nie wiem, co dalej...:(

Pauli
                                    • pauli7 Re: Heh... 26.12.04, 00:20
                                      btw, jest angielska wersja jezykowa? bo nie znalazlam...?

Pauli
                                      • Gość: asia Re: Heh... IP: *.zax.pl / *.kim.pl 26.12.04, 11:31
                                        pauli wejdz na strone głowna (www.anodeetcathode.net) potem wejdz dalej i na
                                        samej gorze po prawej stronie jest wersja angielska :) a ja nadal nie wiem co
                                        zrobic z kwiatkiem i perla :]
    • Gość: ana Re: lacta i motas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 02:09
      to ja specjalnie nowy wątek, zrozpaczona w wigilię i w ogóle, a Wy (wstrętne i
      podłe) sobie gracie i podpowiadacie?!
      ehh, i w dodatku jestem na razie w tyle....:(
      • memole Re: lacta i motas 26.12.04, 12:05
        No ja wiem że trzeba mieć kluczyki i dio drzwi nr 2 mam ale nie wiem skąd wziąc
        kluczyk do drzwi numer1. Klikałam już wszędzie, kombinowałam ze wszystkim i
        powoli ogarnia mnie frustracja. Pomocy!! A poza tym ja do drzwi nr 3 wklepałam
        kod i napisane bylo "acces ok" i próbowałam wejść i du pa. Czy to dlatego że
        nie weszlam do pokoju 1?
        • Gość: gracz Re: lacta i motas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.04, 13:12
          gdzieś uciekł mi kod chyba, pomożecie?!:)
          • Gość: ana Re: lacta i motas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 13:22
            ja na razie nie wiem o czym mówicie:)
            jestem dopiero na etapie uzupełniania obrazów - trzech nie mogę uzupełnić.
            domyslam się, że do cezara pasuje moneta, ale nie chce mi się nigdzie
            przyczepić:(
            i jak wyjąć ten miecz aleksandra?
            • Gość: asia Re: lacta i motas IP: *.zax.pl / *.kim.pl 26.12.04, 13:26
              klucz do drzwi nr 1 jest gdzies w labiryncie :) a do cezara ana pasuje cos
              innego :) ana idz do labiryntu :] i niech mi ktos w koncu powie co z tym
              kwiatkiem i perla bo oszaleje zaraz :>
              • Gość: gracz Re: lacta i motas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.04, 13:29
                powiem więcej, mnie oprócz perły i kwiatka został jeden orzech, a jak
                próbowałam przejść od początku, to wiewóra zjadła wszystkie trzy:)
    • Gość: gracz Re: lacta i motas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.04, 13:21
      help jaka to data
      • Gość: ana Re: lacta i motas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 13:23
        nie wiem czy o to chodzi, ale jakaś data była na obrazku z różami chyba...
        • Gość: gracz Re: lacta i motas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.04, 13:27
          jestem już przed drzwiami 3 w podziemiach i tam musi być jako kod data, ale
          pełna a nie tylko rok
          • Gość: ana Re: lacta i motas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 13:33
            a możesz podpowiedzieć jak te cholerne obrazy uzupełnić? została mi koronacja
            (chyba), cezar i ten koles na koniu (aleksander?)
            • Gość: gracz(ka) Re: lacta i motas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.04, 13:38
              kolesiowi na koniu trzeba dać miecz sprzed muzeum, a temu drugiemu wieniec
              laurowy
              • Gość: ana Re: lacta i motas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 13:40
                z mieczem się domyślałam, tylko ze nie mogę go wyciągnąć:(
                chyba nie godna jestem po prostu:(
                • Gość: asia Re: lacta i motas IP: *.zax.pl / *.kim.pl 26.12.04, 13:44
                  ana pogadaj z wiewiorka , wyslij ja do Paryza i miecz bedziesz mogla wyjac :)
                  • Gość: ana Re: lacta i motas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 13:48
                    dzięki:)
                    • Gość: gracz Re: lacta i motas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.04, 13:54
                      wieniec ma na głowie statua ta od wiewórki:)
                      • Gość: ana Re: lacta i motas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 13:55
                        tak, to juz wszystko mam, teraz właśnie się wysadziłam w powietrze...
                        • Gość: gracz Re: lacta i motas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.04, 14:01
                          odkrył ktoś kod?
                          • Gość: asia Re: lacta i motas IP: *.zax.pl / *.kim.pl 26.12.04, 14:03
                            ja jeszcze nie ale wydaje mi sie, że ma to cos wspolnego z tym napisem na tych
                            zdjeciach ja sie je przeswietli :)
                            • Gość: ana Re: lacta i motas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 14:06
                              ja próbowałam zburzenie bastylii i nic. obstawiam, że to cos z historii
                              francji, i zakładam że rok to 1789...
                              • Gość: asia Re: lacta i motas IP: *.zax.pl / *.kim.pl 26.12.04, 14:08
                                ana na tych zdjeciach po przeswietleniu ich jest napisane : ring= people= roses
                                wiec policzylam ile czego jest na zdjeciach ale jak na razie nic z tego nie
                                wyszlo :]
                              • Gość: ana Re: lacta i motas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 14:08
                                kurde, wyszło mi że to uchwalenie deklaracji praw człowieka i obywatela, ale
                                nie mogę wejść do środka. choć na zielono się zaświeciło, że ok:(
                                • Gość: ana Re: lacta i motas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 14:10
                                  i teraz ani kodu wstukać innego, ani do środka wejść. muszę od nowa chyba
                                  zacząć;(
                              • Gość: gracz Re: lacta i motas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.04, 14:10
                                Mam (Deklaracja Praw Człowieka i Obywatela) uchwalona 26 sierpnia 1789
                            • memole Re: lacta i motas 26.12.04, 14:08
                              Jesli chodzi o kod to jest to zagadka z aparatu - obrazom trzeba zrobic
                              zdjecie, potem klikac kontrast, i dostosowac sie do zagadki.. :)
                              Klucz nr 1 rozumiem że w innym miejscu niż nr 2?
                              • memole Re: lacta i motas 26.12.04, 14:09
                                Asia - to policzone w tej kolejności wygląda zupełnie jak data... :]
                                • Gość: asia Re: lacta i motas IP: *.zax.pl / *.kim.pl 26.12.04, 14:11
                                  memole ale tych ludzi jest wiecej niz 9 i jak ja mam to wpisac jak tam tylko 1
                                  miejsce jest? :]
                              • Gość: asia Re: lacta i motas IP: *.zax.pl / *.kim.pl 26.12.04, 14:09
                                memole klucz nr 1 na koncu labiryntu sie znajduje :)
                                • memole Re: lacta i motas 26.12.04, 14:10
                                  Dzieki :D ale sie dublujemy... i jakie błskawioczne odpowiedzi :D
                                  • Gość: gracz Re: lacta i motas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.04, 14:17
                                    kod wpisany i co dalej?
                                    • Gość: ana Re: lacta i motas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 14:20
                                      dałeś prezent?
                                      • Gość: gracz Re: lacta i motas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.04, 14:22
                                        jaki prezent i komu???
                                        • Gość: ana Re: lacta i motas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 14:27
                                          wpisałeś kod, jwesteś w trzecim pokoju i tam jest kobietka, tak?
                                          a kobiety lubią kwiaty i bizuterię...
                                          • Gość: gracz Re: lacta i motas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.04, 14:28
                                            kod wpisany, zatwierdzony, ale jak wejść do pokoju 3
                                            • Gość: ana Re: lacta i motas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 14:31
                                              mi sie też tak zrobiło za pierwszym razem - musiałam zacząć od nowa. kod był
                                              dobry, ale coś się zablokowało, spróbuj jeszcze raz zacząć grę:)
                                        • memole JEST!!! 26.12.04, 14:27
                                          • saavage Re: JEST!!! 27.12.04, 18:19
                                            Udało mi się wczoraj :) Nie wiem do końca jak, bo miałam jakieś pytanie, ale
                                            już nie pamiętam... Miałam zadać je wczoraj, ale wcięło mi net i została tylko
                                            skleroza :-/
                                            Thanks 4 all :)))
                                            • saavage Re: JEST!!! 28.12.04, 16:44
                                              A ja już wiem o co chciałam spytać: czy liczba rzeczy do wzięcia jest
                                              nieparzysta? Czy może czegoś zapomniałam wziąć? Pytam, bo z prawej strony na
                                              górze jest o jedną rzecz mniej niż na dole. Ale tak tylko pytam z ciekawości,
                                              bo przeszłam grę i nic mi nie brakowało :)
                                      • Gość: ana Re: lacta i motas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 14:25
                                        UCIEKŁAM:)
                                        powodzenie wszystkim:)
                                        • pauli7 Re: lacta i motas 26.12.04, 14:38
                                          ja kobitce dawalam perle i kwiatka, ale nie brala!!!
                                          no nie, ide spobowac ponownie, chociaz wczoraj po poprawnym wpisaniu kodu drzwi
                                          mi sie nie chcialy otworzyc...

Pauli
                                          • Gość: asia Re: lacta i motas IP: *.zax.pl / *.kim.pl 26.12.04, 14:45
                                            co za glupie drzwi- nie chca sie otworzyc :[
                                            • Gość: gracz Re: lacta i motas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.04, 14:46
                                              chyba jest tu jakiś błąd, bo gdy pierwszy raz zebrałam wszystko, nie chciały mi
                                              się otworzyć drzwi 3, a potem gdy nie miałam kilku rzeczy, otworzyły się :)
                                              • memole Re: lacta i motas 26.12.04, 15:40
                                                Ja miałam tak samo. Jak zużyłam wszystko to nie chciały się otworzyć. A jak mi
                                                został np. jeden orzeszek to drzwi otworzyły się bez problemu.
                                                • Gość: zadyszek Re: lacta i motas IP: *.acn.waw.pl 26.12.04, 16:19
                                                  A ja niedawno zaczęłam, mam dwa klucze i uzupełnione wszytkie obrazy oprócz tego
                                                  ze statkiem... co mu tam dać? Pomożecie?
                                                  • Gość: asia Re: lacta i motas IP: *.zax.pl / *.kim.pl 26.12.04, 16:22
                                                    hmm powiem Ci tyle ze brakuje elementu statku , a mozesz go znalezc w tym
                                                    pomieszczeniu z ktorego wchodzi sie do poszczegolnych obrazow :)
                                                  • Gość: zadyszek Re: lacta i motas IP: *.acn.waw.pl 26.12.04, 16:25
                                                    Gość portalu: asia napisał(a):

> hmm powiem Ci tyle ze brakuje elementu statku , a mozesz go znalezc w tym
                                                    > pomieszczeniu z ktorego wchodzi sie do poszczegolnych obrazow :)

Dzięki, ale macam i macam ( w tym ze statuami?) i nic ni ma...
                                                  • Gość: asia Re: lacta i motas IP: *.zax.pl / *.kim.pl 26.12.04, 16:28
                                                    tam gdzie te posagi :) po prawej stronie takie zielone :) na tym obrazie
                                                    brakuje takiego hmm kołka :)
                                                  • Gość: zadyszek Re: lacta i motas IP: *.acn.waw.pl 26.12.04, 16:29
                                                    Ale ze mnie ćwok:) Już mam!
                                                • Gość: asia Re: lacta i motas IP: *.zax.pl / *.kim.pl 26.12.04, 16:19
                                                  no juz nie moge. Nie gram w to juz wiecej!! ile razy mozna zaczynac i nic..
                                                  drzwi sie nie otwieraja :(
                                                  • Gość: ana Re: lacta i motas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 16:42
                                                    za pierwszym razem tez mi się nie otworzyły po wpisaniu kodu. a jak grałam
                                                    drugi raz, to został mi jeden orzeszek i juz nie było problemu... moze
                                                    rzeczywiście cos w tym jest, ze nie mozna przekarmić wiewiórki.
                                                    a kobieta nie chciała perły od razu - najpierw kwiatek, dopiero za drugim
                                                    podejściem udało jej się wcisnąć tę perłę.
    • Gość: Rena Re: lacta i motas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 19:06
      Ludzie pomocy jaki jest kod, kombinowałam już wszystko i nie wchodzi. A
      wiewióra bez zjedzenia 3 orzechów nie gada o Paryżu i wtedy nie mogę wyjąć
      miecza, co się dzieje?
      • Gość: asia Re: lacta i motas IP: *.zax.pl / *.kim.pl 26.12.04, 22:22
        Rena- poczytaj ten watek a numer kodu znajdziesz :) a wiewiora gada nawet po 1
        orzechu tylko trzeba dac jej ten wlasciwy :)
    • klymenystra pomocyyyyyyyyyyy 27.12.04, 22:49
      uzupelnilam 5 obrazow (6 to ten, na kotrym sie otiwraly drzwiczki, ale on mi
      nie chce lasera puscic :/), mam 2 klucze, zdjecie zrobilam, ale nie wiem, co
      dalej... kwiatka mam, filmy na okularach obejrzalam... Wy piszecie o jakis
      pokojach, jakis piwnicach- gdzie to w ogole jest?
      z gory dzieki za pomoc :)
      • klymenystra a juz ok 27.12.04, 23:09
        wsadzilam sie, wiec ak mi starczy cieprliosci, to od nowa zaczne jutro :)
        dajcie wiecej tego, jak macie :)
      • Gość: monia Re: pomocyyyyyyyyyyy IP: *.nd.e / *.nd.e-wro.pl 28.12.04, 10:17
        tam gdzie się drzwiczki otworzyły trzeba dać laskę, ja nie mogę uzupełnić
        żeglarza:( A skąd te trzecie drzwi to też nie wiem
        • Gość: monia Re: pomocyyyyyyyyyyy IP: *.nd.e / *.nd.e-wro.pl 28.12.04, 10:30
          I skąd wziąść perłę?? Obrazy uzupełniłam i weszłam pod ziemię ale pokoju nr 1
          nie otworzyłam, za to znam kod:)
          • Gość: asia Re: pomocyyyyyyyyyyy IP: *.zax.pl / *.kim.pl 28.12.04, 10:56
            monia- perly poszukaj w pokoju nr 2 w pudelku jest :)
          • Gość: asia Re: pomocyyyyyyyyyyy IP: *.zax.pl / *.kim.pl 28.12.04, 10:57
            aha monia klucz do 1 jest gdzies w labiryncie :)
            • klymenystra Re: pomocyyyyyyyyyyy 28.12.04, 14:02
              to jest chyba tam, gdzi ten taki zloty owoc lata, trzeba go kliknac i klucz
              wypada :) moniu, uwazaj na drugi pokoj, tam sie mozna wysadzic w powietrze :)
              a zeglarzowi wsadzasz takie kolko co jest w pokoju, skad sie wchodzi do
              obrazow. na gorze po prawej albo na dole :) takie zielone
              • Gość: Pauli Re: pomocyyyyyyyyyyy IP: *.chello.pl 28.12.04, 17:14
                klymenystra, nie chce sie za bardzo czepiac, ale tak wyjasnilas co dac temu
                rybakowi i skad to wziac, ze ciezko sie zorientowac, co masz na mysli:))) ci,
                ktorzy to cos juz maja, to wiedza, ale ci, ktorzy nie maja, to beda mieli
                problemy:))

pozdrowionka:)
                • klymenystra Re: pomocyyyyyyyyyyy 29.12.04, 17:28
                  to mam wyjasniac jeszcze raz? ;)
                  • Gość: robert Re: pomocyyyyyyyyyyy IP: *.feedback.pl 29.12.04, 17:37
                    mnie wyjasnij, ale gdzie znajde "lacta" ?:), motas i to juz za mna, pytalem w
                    glownym watku ale tam nikt do mnie rozmawiac nie chce :)pozdrawiam
                    r.
                    • klymenystra Re: pomocyyyyyyyyyyy 29.12.04, 17:44
                      a tego to nie wiem :) jestem na etapie motas i sie zaklinowalam przy
                      komputerze :(
                      • Gość: robert Re: pomocyyyyyyyyyyy + kolejna lamiglowka:) IP: *.feedback.pl 29.12.04, 17:56
                        jak masz pytania do motas czy tego tu to dawaj, jeszcze chwile siedze przy PC:)
                        i ciagle nie wiem czym jest 'lacta' z glownego watku :)
                        a tu obiecany NEWS:
                        www.higopage.com/droom/pozdrawiam
                        r.
                        • Gość: robert dobry link :) IP: *.feedback.pl 29.12.04, 17:58
                          www.higopage.com/droom/
                          • klymenystra motas 29.12.04, 18:01
                            dochdoze do kompa
                            wpisuje quest
                            pokazuje mi sie na ekranie pokoj z literkami
                            klikam na niego- pojawia sie drugi. kilkam jeszcze raz- pojawia sie pierwszy
                            pokoj znow. i co dalej? klikam na enter a ten pokoj tam alej jest... a ja
                            chybacos w klawiaturke wpisac...
                            • Gość: robert Re: motas IP: *.feedback.pl 29.12.04, 18:04
                              jak gralem to w 1 pokoju mialem 3, w drugim 2 litery, scrabble sie uklonili
                              tylko po angielsku, uloz z tego co masz ang. slowo i to zalatwi sprawe
    • Gość: robert Re: lacta i motas IP: *.feedback.pl 29.12.04, 17:21
      hej wszystkim, gdzie znajde "lacta" ?:)
      motas juz za mna, pozdrawiam
      r.
      • Gość: Kropka Re: lacta i motas IP: 195.136.16.* 29.12.04, 19:54
        Pomocy! Jestem w muzeum, tym z obrazami do uzupełnienia i nie mogę za nic
        znaleźć klucza do pokoju nr 2 w piwnicy. Czy w pokoju nr 1 jest coś do
        zrobienia? bo klikam i klikam i nic:(
        • klymenystra Re: lacta i motas 29.12.04, 20:28
          jden klucz jest w labiryncie a drugi na napoleonie :)
          • Gość: Kropka Re: lacta i motas IP: 195.136.16.* 29.12.04, 23:06
            Tak, i klucz z labiryntu jest do pokoju nr 1. A z Napoleona do skrzyneczki na
            obrazie (ten z panem co się opiera na laseczce) i ze skrzyneczki wychodzi chip
            do okularów. A klucz do pokoju nr 2?? Czyżby to ten sam, co do skrzyneczki?
            • Gość: Kropka Re: lacta i motas IP: 195.136.16.* 29.12.04, 23:22
              No i nadal szukam klucza do pokoju nr 2. I mam monetę, nie wiem, co z nią
              zrobić.
              • Gość: Julka Re: lacta i motas IP: *.wroclaw.mm.pl 30.12.04, 00:20
                monety się często wrzuca, żeby wrócić w to samo miejsce...
                • Gość: Kropka Re: lacta i motas IP: 195.136.16.* 30.12.04, 01:15
                  O rany, dzięki, że też na to nie wpadłam. Zaraz uruchamiam gre od nowa i tym
                  razem chyba skończę.
                • Gość: gaga Re: lacta i motas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.04, 11:23
                  Jestem w pokjoju ze schodami i ta glowa i nie wiem jak ja polozyc na tych
                  kaflach ??czy cos??
      • kanapkazserem Re: lacta i motas 30.12.04, 12:03
        robercie poszukaj w wyszukiwarce forum truelove. Tam gdzies powinien byc link
        do tej gry, ale mnie nie dziala :(
      • saavage Re: lacta i motas 30.12.04, 16:32
        Poszukaj sobie tu:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=15871368
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=10784882
        Są tu różne omówienia i linki do gier w które graliśmy :)
      • Gość: kanapka Re: lacta i motas IP: *.kim.pl 30.12.04, 19:45
        robercie juz mam: www.emphaze.com/sites/truelove/
        • Gość: robert Re: lacta i motas + kolejna "ukladanka" IP: *.feedback.pl / *.crowley.pl 30.12.04, 19:55
          wszystkim dzieki wielkie, sprawdze, teraz siedze nad:
          ww4.tiki.ne.jp/~amoh/flash/amoadv.swf
          jak zawsze pozdrawiam
          r.
          • klymenystra Re: lacta i motas + kolejna "ukladanka" 30.12.04, 21:27
            lacta mi sie nie podoba.
            natomiast ta poprzednia nie chce mi isc, mimo ze quick playera zainstalowalam.
            to z rozszerzeniem swf tez nie chce :(
            • Gość: robert Re: lacta i motas + kolejna "ukladanka" IP: *.feedback.pl / *.crowley.pl 30.12.04, 21:43
              sprobuj najnowszy flash player, w charakterze plugina do przegladarki, na dzis nie
              mam pomyslu co moze byc przyczyna, obiecuje poprawe:)
              jutro:)
              pozdrawiam
              r.
    • klymenystra do Myslenie-szkodzi!!!!!!!! 30.12.04, 11:58
      wybacz, ze tak na forum, ale moja poczta odmawia odpisywania ludziom z adresem
      gazeta.pl
      nie wiem, czemu :(
      zeby sie dostac do pokojow 1 2 3 musiszpoklikac na te zielone guziki przed
      wjesciami do pokojow z obrazami- wtedy statua puszcza laser- jak juz 6 posagaow
      tak zrobi- to idziesz do galerii i klikasz na ten wielki guzik na takim czyms
      okraglym. i wtedy otwiera Ci sie przejscie podziemne :)
      pozdrawiam
    • Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 30.12.04, 22:51
      a codajecie Napoleonowi? No jakoś nic nie moge znaleźć... :((
    • Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 30.12.04, 22:52
      Znalazłam :))) Boże, po prostu ślepota :))
    • julka_b Re: lacta i motas 30.12.04, 23:04
      Może ktoś zagra w:

www.minijuegos.com/juegos/jugar.php?id=2571
      utknęłam!!!
      • klymenystra Re: lacta i motas 30.12.04, 23:06
        laduje wlasnie :)
        to jest po japonsku ?
        • julka_b Re: lacta i motas 30.12.04, 23:10
          ... na to mi wygląda :-(
          • klymenystra Re: lacta i motas 30.12.04, 23:10
            o :)
            domyslam sie ze na kompie trzeba zagrac i wsaidzc plyte, ale jak to zrobic ?
        • julka_b Re: lacta i motas 30.12.04, 23:13
          Mam już 11 rzeczy (brakuje mi 4), ale co z tego??
          Najgorsze jest to, że przy tej wersji językowej gry, nawet nie wiem, co mam...
          • klymenystra Re: lacta i motas 30.12.04, 23:14
            a udalo Ci sie wyjsc z pokoju? ja mam 7 rzeczy w tym kota :)
      • julka_b Re: lacta i motas 30.12.04, 23:16
        Siedzę dalej w tym pokoju. Kota to też mam ;-)
        • klymenystra Re: lacta i motas 30.12.04, 23:17
          znalazlam ksiazke na polce
          a udalo Ci sie cos zrobic z tymi rzeczami? jakos je podlaczyc, albo cus?
      • julka_b Re: lacta i motas 30.12.04, 23:20
        Wykorzystałam tylko kluczyk. Te rzeczy niestety, nie dają się łączyć, a chyba
        powinny.
        • klymenystra Re: lacta i motas 30.12.04, 23:21
          a kluczyk do czego?
          (cholera, zeby to choc po hiszpansku bylo... grr:/)
      • julka_b Re: lacta i motas 30.12.04, 23:24
        do szuflad w biurku
        • klymenystra Re: lacta i motas 30.12.04, 23:25
          a no taak. cholera. zaczelam grac od nowa i mi gdzies kot zwial :/ a jakie
          masz te przedmioty ktore masz?
      • julka_b Re: lacta i motas 30.12.04, 23:31
        kot, kluczyk, coś jakby kosz na śmieci, coś do grania, pudełko (?), książka,
        coś (?) z japońskimi napisami, miska, kabelek, pałeczki, CD z grą
        • klymenystra Re: lacta i motas 30.12.04, 23:32
          a skad masz kosz na smieci, pudelko i to z japonskimi napisami ?
          • julka_b Re: lacta i motas 30.12.04, 23:42
            kosz na śmieci za drugą półką na ksiązki
            pudełko z szafki na której stoi monitor(?); ta max po prawej stronie
        • klymenystra aa odkrylam cos!!!!!! 30.12.04, 23:33
          to z napisami to zarcie i trzeba je wsadzic do miseczki. nie wiem tylko, co
          dalej, bo plaeczki nie dzialaja...
          • julka_b Re: aa odkrylam cos!!!!!! 30.12.04, 23:41
            No taaaaak!!! Dopiero teraz załapałam, jak się "łączy" rzeczy. Tego jedzenia to
            nawet kot nie chce :(
            • klymenystra Re: aa odkrylam cos!!!!!! 30.12.04, 23:42
              ano wlasnie :(
              tego kosza o kotrym mowilas dalej nie moge znalezc
              probowalam podlaczyc wtyczke do telewizora ale nic z tego nie wyszlo :(
            • Gość: hon Re: aa odkrylam cos!!!!!! IP: *.chello.pl 30.12.04, 23:43
              też gram, ale kota nie mogr znaleźć :((( a tak lubie kotki...
              oprócz tego brakuje mi 5 rzeczy - wy chyba macie wszystko, tylko co ???
              • klymenystra Re: aa odkrylam cos!!!!!! 30.12.04, 23:45
                kociak siedzi pod stolem i mruga :)
                • Gość: hon Re: aa odkrylam cos!!!!!! IP: *.chello.pl 30.12.04, 23:46
                  mam rudzielca :))) a tak się zastanawiałam co z tym stołem jest :))
            • Gość: hon Re: aa odkrylam cos!!!!!! IP: *.chello.pl 30.12.04, 23:44
              a za łóżkiem jest kontakt, tylko wtyczka tam nie pasuje...
              • klymenystra Re: aa odkrylam cos!!!!!! 30.12.04, 23:46
                ano wlasnie.

a ten kosz na smieci to wcale mi na kosz nie wyglada....
              • julka_b Re: aa odkrylam cos!!!!!! 30.12.04, 23:46
                to gniazdko też już sprawdzałam. Kot był POD miską, na środku pokoju.
                • klymenystra Re: aa odkrylam cos!!!!!! 30.12.04, 23:48
                  cos musi byc z trym kompem. da sie wlaczyc ale co daaaalej ?
                  • Gość: hon Re: aa odkrylam cos!!!!!! IP: *.chello.pl 30.12.04, 23:51
                    Kurka, próbowałam już wszystkiego, nawet kota:))) nic mi nie idzie :(((
                    • klymenystra Re: aa odkrylam cos!!!!!! 30.12.04, 23:52
                      ja juz nawet chcialam paleczkami szuflade otwierac :)))))
                      trzeba poszukac w necie jakiegos walkthrough :)
                  • julka_b Re: aa odkrylam cos!!!!!! 30.12.04, 23:51
                    na tym kompie wyswietla się jakaś informacja ;)
                    • klymenystra Re: aa odkrylam cos!!!!!! 30.12.04, 23:52
                      no co Ty nie powiesz ? ;)
                    • klymenystra mam tu pewnie hinty.... 30.12.04, 23:55
                      ale ludzie tez raczej niepewni :)
                      na kompie ma byc chyba haslo wpisane :/
                      www.the-geek.com/forum/index.php?showtopic=654&hl=coolray&st=0
                      a gra jest po chinsku :)
      • julka_b Re: lacta i motas 30.12.04, 23:49
        Nadal brakuje mi 4 rzeczy. Zrobiłam pewien wysiłek i obejrzałam cały pokój w
        DUŻYM powiększeniu (myślałam, że dopiero wtedy ukazuje sie jakiś szczegół). I
        nic.
        • klymenystra Re: lacta i motas 30.12.04, 23:51
          ja Wam mowie- cos jest z kompem i gra. na pewno, po drugie- z tym niebieskim w
          kacie. po trzecie-z tym prostakatem we wnece... tylko CO ?
          • julka_b Re: lacta i motas 30.12.04, 23:53
            sprecyzuj wyrażenie "niebieskie w kącie"
            • Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 30.12.04, 23:56
              mi brakuje 5 rzeczy - chyba jakies pudełko minęłam? Może coś z tym pudełkiem?
              • klymenystra Re: lacta i motas 30.12.04, 23:56
                w szafce pod telewizorem :)
            • klymenystra Re: lacta i motas 30.12.04, 23:56
              tam gdzie makaronik lezal :)
              • Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 30.12.04, 23:59
                wygląda mi to na jekieś urzadzenie. popróbujmy...
                • Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 31.12.04, 00:01
                  zaraz mnie coś trafi, jak ja jutro na balu bede wygladac przez ta gre :))))
                  • klymenystra Re: lacta i motas 31.12.04, 00:02
                    hih. wszystko przez julcie :P :))
              • julka_b Re: lacta i motas 31.12.04, 00:00
                o.k. obejrzałam go sobie w powiekszeniu (zwłaszcza ten biały łańcuszek biegnacy
                z góry na dół). I nic...
                • klymenystra Re: lacta i motas 31.12.04, 00:01
                  wejdzice na link, ktory podalam wyzej.
                  co to moze znaczyc "controller ???
                  • julka_b Re: lacta i motas 31.12.04, 00:10
                    mój angielski to słabiutki, słabiutki...
                  • Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 31.12.04, 00:10
                    to chyba jest to coś w trzecim kwadracie od góry po lewej stronie - pod
                    kotkiem, ale ni cholery nie mogę tego połączyć jak oni mówią...
                    • Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 31.12.04, 00:13
                      jestem boska!!!!!!!!! udało mi się coś połączyć i mam kod - instrukcje poniżej
                      jeśli chcecie ;)))
                    • klymenystra Re: lacta i motas 31.12.04, 00:13
                      udalo mi sie w koncu :)
                      i teraz mam ducha :)))))))))))))))))))))))))
                      klikasz na to ps2 i na szary guzik a potem to takie do grania. i potem na tv :)
                      i nie wiem co dalej :P
                      • Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 31.12.04, 00:15
                        znów zaczynam wątpić w siebie - ma kod (był w tv) ale ducha nie i już sama nie
                        wiem co robić i do czego ten kod????
                        • klymenystra Re: lacta i motas 31.12.04, 00:16
                          do kompa :)
                          jak wlaczysz komputer to kilkaj w kotka- test glosowy i potem bedziesz mogla
                          wpissc kod. a potem przygotuj sie na szok ;)
                          • Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 31.12.04, 00:19
                            już mam, znalazłam na tym linku który podałaś, ufff - o jakimś śrubokręcie
                            mówiąi czym do wody tam - zupełnie nie wiem o co chodzi, ale czytam dalej :)))
                            • klymenystra Re: lacta i motas 31.12.04, 00:20
                              srubokreta mam i znow sie zakalapuckalam i nie wiem, co dalej. grrr..
                              • Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 31.12.04, 00:22
                                czuje się jak sierota -ja nie mam. Oni mówią o czymś na środku ściany koło
                                nieb. szafy - jakaś plamka czy coś...
                                • klymenystra Re: lacta i motas 31.12.04, 00:22
                                  klikaj po tej scianie, tam jest sejf ze srubokretem :)
                                  • Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 31.12.04, 00:24
                                    się upewniam - między łóżkiem a szafą tak?
                                    • klymenystra Re: lacta i motas 31.12.04, 00:25
                                      tak :)
                                • Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 31.12.04, 00:23
                                  no tak - to coś do wody to nasz kosz na śmieci :)))) trzeba to połączyć z
                                  kabelkiem - próbuję
                                  • klymenystra Re: lacta i motas 31.12.04, 00:25
                                    mi sie nie udaje :/
                                    • Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 31.12.04, 00:33
                                      jesteśmy już blisko chyba - udało ci się zalać makaron wodą? bo mi nie :(((
                      • julka_b Re: lacta i motas 31.12.04, 00:22
                        nie, no ja się tak nie bawię!!!

Nie ruszyłam z miejsca od ponad pół godziny. Czy możecie jaśniej?
                        • klymenystra Re: lacta i motas 31.12.04, 00:23
                          a gdzie sie zatrzymalas ?
                          • Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 31.12.04, 00:27
                            mam wiertarę!!!! próbuję z makaronem
                          • julka_b Re: lacta i motas 31.12.04, 00:28
                            tam, gdzie wszystkie utknęłysmy jakiś czas temu...
                            mam coś zrobić z tym szarym do gry?
                            • klymenystra Re: lacta i motas 31.12.04, 00:30
                              musisz kliknac na to "pudelko" i polaczyc je z tym takim do gry. potem laczysz
                              z cd.a potem kliknac na tv. pojawi Ci sie haslo do kompa- wtedy go wlaczasz,
                              klikasz otka i wposujesz haslo. a potem zobaczysz ;)
                            • Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 31.12.04, 00:31
                              takie szre pudełko spod tv wybierasz i podświetla się na żółto - potem klikasz
                              na szary prostokąt z napisami - dalej klikasz na to co jest w kwadraciku obok i
                              musisz klikać na kręcące się pudełko do skutku :))) aż się nie połączą, na
                              koniec podświetlasz na żółto płytę i to samo... a dalej to już chyba wcześniej
                              pisałyśmy...
                        • Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 31.12.04, 00:27
                          a gdzie było pół godziny temu? Pomożemy :))))
                          • klymenystra Re: lacta i motas 31.12.04, 00:33
                            teraz Ty mi pomoz :) za cholere tego kabla z podgrzewczem nie moge polaczyc :(
                            • Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 31.12.04, 00:35
                              próbuje i próbuje i nic :((( jak napisali wcześniej nie da się otworzyć drzi
                              bez makaronu :((( trza dalej się męczyć
                              • klymenystra Re: lacta i motas 31.12.04, 00:36
                                oni cos o jakiejs drugiej wtyczce pisza :/ nie wiem czy dobrze rozumiem :(
                            • Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 31.12.04, 00:38
                              połączyłam!!!! - trzeba klikać z lewej strony u dołu - tak mniej więcej w
                              połowie między denkiem a górą :))))jestem z siebie dumna :)))
                              • klymenystra Re: lacta i motas 31.12.04, 00:39
                                ooooooo mi tez sie udalo :) to wcianmy kluseczki ;)
                                • klymenystra Re: lacta i motas 31.12.04, 00:40
                                  mam kluczyk :)))))))))))) i co daaalej ? ;)
                                  • Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 31.12.04, 00:42
                                    kluczyk do szuflady w biurku chyba
                                    • Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 31.12.04, 00:45
                                      tam jest ładowarka? może do kontaktu za łózkiem?
                                      • klymenystra Re: lacta i motas 31.12.04, 00:46
                                        ona jest do wiertarki... wiaertarkta sie rozwala podobno wejscie do toalety ;)
                                        ale jakos nie moge trafic...
                                      • klymenystra ale jestes madra:) 31.12.04, 00:47
                                        podlaczylam :) laduje mi sie ;P
                                • Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 31.12.04, 00:42
                                  jeszcze musze je zalać wodą - to pewnie gdzieś na pokrywce...
                                  • klymenystra Re: lacta i motas 31.12.04, 00:43
                                    mam kluczyk i ladwoarke i nie wiem co z ta wiertarka. a juz myslalam ze jestem
                                    madra....
                                    • Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 31.12.04, 00:46
                                      sapróbuj ładowarke do kontaktu, jak podładujesz wiertare - zdaje sie ze je sie
                                      łączy ladowarke i wiertare - to rozwalasz wiertarka drzwi z klamka...
                                      a ja jeszcze sie z woda mecze...
                                      • Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 31.12.04, 00:47
                                        nie moge jej skubanej do miski nalac... :(((
                                        • klymenystra Re: lacta i motas 31.12.04, 00:49
                                          kombinuejsz po prstu miske z podgrzewczem. mi to wyszlo od razu :)
                                          • Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 31.12.04, 00:51
                                            a mi nie chce wyjsc :((( to sie nazywa pech - wiem jak skończyć gre i nie
                                            moge :)))
                                      • klymenystra Re: lacta i motas 31.12.04, 00:48
                                        z jaka woda ?
                                        bo ja juz jestem w toalecie :))))))))))))))))0
                                        • Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 31.12.04, 00:49
                                          no właśnie - miske z kluskami trzeba zalać woda, tak? klikam i nie moge :(((
                                          • klymenystra Re: lacta i motas 31.12.04, 00:50
                                            probuj na zmiane.
                                            eech
                                            skonczylam :)
                                            ide spaaac
                                            dobranoc i powodzenia :)
                                            • Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 31.12.04, 00:52
                                              wkurzyłam sie i chyba tez póde spać dobranoc :)))
                                              • julka_b Re: lacta i motas 31.12.04, 01:25
                                                PRZESZŁAM!!!
                                                łatwo nie było...
                                                dzięki za pomoc
                                                dobranoc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka