Gość: ktos IP: *.net / *.net 19.12.04, 18:27 znacie mzoe jakies gry w tym stylu ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pauli7 Re: lacta i motas 19.12.04, 21:28 no wlasnie, swieta ida, wiec moglibysmy wspolnie, rodzinnie pograc:) Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: lacta i motas IP: *.net / *.net 19.12.04, 21:52 www.albartus.com/forum/viewtopic.php?t=308 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka nowość IP: *.acn.waw.pl 22.12.04, 09:57 www.anodeetcathode.net/jeux/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: nowość IP: *.zax.pl / *.kim.pl 22.12.04, 11:04 to moze mi ktos powie gdzie kwiatka wsadzic? :] Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: nowość 22.12.04, 13:30 jeszcze nie wiem gdzie kwiatka... poki co szukam czegos, czego brakuje na obrazie z jezdzcem, ale jakos juz nic nie widze... Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: nowość IP: *.acn.waw.pl 22.12.04, 14:07 ja miejsca na kwiatka też nie znalazłam, a jeźdźcy trzeba dać do łapki miecz wpity w kamień przed muzeum. No i nie wiem jaki jest kod (ale to juz sama końcówka gry) Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: nowość 22.12.04, 14:11 a jak ten miecz wyjelas?? ja klikalam, ale nie wychodzi... i czy wiewieorka w dziupli jest do czegos potrzebna? Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: nowość IP: *.zax.pl / *.kim.pl 22.12.04, 14:28 wiewiorki lubia orzeszki :) Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: nowość 22.12.04, 14:31 tez juz mi to przyszlo do glowy, ale pomyslu nie wykorzystalam z braku orzeszka:) Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwiazdka Re: lacta i motas IP: *.acn.waw.pl 22.12.04, 15:20 A orzeszki spadają z drzewa :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: lacta i motas 22.12.04, 15:25 hehe no wlasnie przezd chwila na to wpadlam:) gwiazdka, no ale jak ten miecz wyciagnac?:( Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: lacta i motas 22.12.04, 15:32 no, mam go wreszcie... teraz brakuje mi 2 pierwszych cyfr kodu tylko... i pewnie jeszcze czegos, bo mam wolne miejsca w zestawie rzczey zebranych:) Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: lacta i motas 23.12.04, 01:22 (chyba gadam sama ze soba:DD) kurcze, musialam od nowa zaczac i znowu tego glupiego miecza wyjac nie moge... o co z nim chodzi?? dziewczyny, doszlyscie juz do konca? Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: lacta i motas IP: *.zax.pl / *.kim.pl 23.12.04, 09:13 pauli- pogadaj z wiewiorka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: up n/t IP: *.diame.net / *.tpnet.pl 23.12.04, 18:10 A jak otworzyć drzwi nr 1? Odpowiedz Link Zgłoś
memole Re: up n/t 23.12.04, 18:29 No ja też się nad tym głowie cały czas. A co zrobić z kwiatem i perłą? Odpowiedz Link Zgłoś
memole Re: up n/t 23.12.04, 18:31 Kurcze czy na tych karteczkach to coś ważnego jest napisane? Bo ja ni wząb francuskiego :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: up n/t IP: *.zax.pl / *.kim.pl 23.12.04, 18:52 memole- to trzeba bylo wersje anglojezyczna sobie wlaczyc :) a na tych kartkach to oprocz tego ze Napoleon ma klucz to nic ciekawego nie ma ...chyba :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: up n/t IP: *.diame.net / *.tpnet.pl 23.12.04, 21:18 Jakieś błedy są w tej grze. Można wejsc do pokoju nr 3 bez wpisywania kodu. Wystarczy uparcie klikać w drzwi. A z ciekawostek to statua jęczy jak jej się pierś naciśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: up n/t 23.12.04, 22:52 a mi sie bez kodu nie udaje jakos... a kodu nie mam:( ale dzieki za rade, jak wydobyc miecz:) Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: up n/t 23.12.04, 23:00 juz mam... szkoda tylko, ze ni diabla nie wiem, co ta kobita za drzwiami mowi...:) Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
memole Heh... 25.12.04, 17:35 Zagrałam od nowa i musze powiedzieć że nic nowego mi doówy nie przychodzi :/ Pauli daj preszę jakąś podpowiedź co do drzwi numer 1 czy do szyfru :P Odpowiedz Link Zgłoś
memole Re: Heh... 25.12.04, 17:59 Ok teraz ja mam wrażenie że sama do siebie mówie :) Szyfr mam ale nic mi to nie daje bo nie moge odtworzyc tych drzwi. Co jest? Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: Heh... 25.12.04, 23:46 do drzwi 1 i 2 musisz miec kluczyki a kod - do trzecich drzwi; za mimi jest jakas paniusia, ale tez nie wiem, co dalej...:( Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: Heh... 26.12.04, 00:20 btw, jest angielska wersja jezykowa? bo nie znalazlam...? Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Heh... IP: *.zax.pl / *.kim.pl 26.12.04, 11:31 pauli wejdz na strone głowna (www.anodeetcathode.net) potem wejdz dalej i na samej gorze po prawej stronie jest wersja angielska :) a ja nadal nie wiem co zrobic z kwiatkiem i perla :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: lacta i motas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 02:09 to ja specjalnie nowy wątek, zrozpaczona w wigilię i w ogóle, a Wy (wstrętne i podłe) sobie gracie i podpowiadacie?! ehh, i w dodatku jestem na razie w tyle....:( Odpowiedz Link Zgłoś
memole Re: lacta i motas 26.12.04, 12:05 No ja wiem że trzeba mieć kluczyki i dio drzwi nr 2 mam ale nie wiem skąd wziąc kluczyk do drzwi numer1. Klikałam już wszędzie, kombinowałam ze wszystkim i powoli ogarnia mnie frustracja. Pomocy!! A poza tym ja do drzwi nr 3 wklepałam kod i napisane bylo "acces ok" i próbowałam wejść i du pa. Czy to dlatego że nie weszlam do pokoju 1? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracz Re: lacta i motas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.04, 13:12 gdzieś uciekł mi kod chyba, pomożecie?!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: lacta i motas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 13:22 ja na razie nie wiem o czym mówicie:) jestem dopiero na etapie uzupełniania obrazów - trzech nie mogę uzupełnić. domyslam się, że do cezara pasuje moneta, ale nie chce mi się nigdzie przyczepić:( i jak wyjąć ten miecz aleksandra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: lacta i motas IP: *.zax.pl / *.kim.pl 26.12.04, 13:26 klucz do drzwi nr 1 jest gdzies w labiryncie :) a do cezara ana pasuje cos innego :) ana idz do labiryntu :] i niech mi ktos w koncu powie co z tym kwiatkiem i perla bo oszaleje zaraz :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracz Re: lacta i motas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.04, 13:29 powiem więcej, mnie oprócz perły i kwiatka został jeden orzech, a jak próbowałam przejść od początku, to wiewóra zjadła wszystkie trzy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracz Re: lacta i motas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.04, 13:21 help jaka to data Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: lacta i motas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 13:23 nie wiem czy o to chodzi, ale jakaś data była na obrazku z różami chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracz Re: lacta i motas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.04, 13:27 jestem już przed drzwiami 3 w podziemiach i tam musi być jako kod data, ale pełna a nie tylko rok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: lacta i motas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 13:33 a możesz podpowiedzieć jak te cholerne obrazy uzupełnić? została mi koronacja (chyba), cezar i ten koles na koniu (aleksander?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracz(ka) Re: lacta i motas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.04, 13:38 kolesiowi na koniu trzeba dać miecz sprzed muzeum, a temu drugiemu wieniec laurowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: lacta i motas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 13:40 z mieczem się domyślałam, tylko ze nie mogę go wyciągnąć:( chyba nie godna jestem po prostu:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: lacta i motas IP: *.zax.pl / *.kim.pl 26.12.04, 13:44 ana pogadaj z wiewiorka , wyslij ja do Paryza i miecz bedziesz mogla wyjac :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: lacta i motas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 13:48 dzięki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracz Re: lacta i motas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.04, 13:54 wieniec ma na głowie statua ta od wiewórki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: lacta i motas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 13:55 tak, to juz wszystko mam, teraz właśnie się wysadziłam w powietrze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracz Re: lacta i motas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.04, 14:01 odkrył ktoś kod? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: lacta i motas IP: *.zax.pl / *.kim.pl 26.12.04, 14:03 ja jeszcze nie ale wydaje mi sie, że ma to cos wspolnego z tym napisem na tych zdjeciach ja sie je przeswietli :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: lacta i motas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 14:06 ja próbowałam zburzenie bastylii i nic. obstawiam, że to cos z historii francji, i zakładam że rok to 1789... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: lacta i motas IP: *.zax.pl / *.kim.pl 26.12.04, 14:08 ana na tych zdjeciach po przeswietleniu ich jest napisane : ring= people= roses wiec policzylam ile czego jest na zdjeciach ale jak na razie nic z tego nie wyszlo :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: lacta i motas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 14:08 kurde, wyszło mi że to uchwalenie deklaracji praw człowieka i obywatela, ale nie mogę wejść do środka. choć na zielono się zaświeciło, że ok:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: lacta i motas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 14:10 i teraz ani kodu wstukać innego, ani do środka wejść. muszę od nowa chyba zacząć;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracz Re: lacta i motas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.04, 14:10 Mam (Deklaracja Praw Człowieka i Obywatela) uchwalona 26 sierpnia 1789 Odpowiedz Link Zgłoś
memole Re: lacta i motas 26.12.04, 14:08 Jesli chodzi o kod to jest to zagadka z aparatu - obrazom trzeba zrobic zdjecie, potem klikac kontrast, i dostosowac sie do zagadki.. :) Klucz nr 1 rozumiem że w innym miejscu niż nr 2? Odpowiedz Link Zgłoś
memole Re: lacta i motas 26.12.04, 14:09 Asia - to policzone w tej kolejności wygląda zupełnie jak data... :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: lacta i motas IP: *.zax.pl / *.kim.pl 26.12.04, 14:11 memole ale tych ludzi jest wiecej niz 9 i jak ja mam to wpisac jak tam tylko 1 miejsce jest? :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: lacta i motas IP: *.zax.pl / *.kim.pl 26.12.04, 14:09 memole klucz nr 1 na koncu labiryntu sie znajduje :) Odpowiedz Link Zgłoś
memole Re: lacta i motas 26.12.04, 14:10 Dzieki :D ale sie dublujemy... i jakie błskawioczne odpowiedzi :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracz Re: lacta i motas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.04, 14:17 kod wpisany i co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: lacta i motas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 14:20 dałeś prezent? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracz Re: lacta i motas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.04, 14:22 jaki prezent i komu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: lacta i motas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 14:27 wpisałeś kod, jwesteś w trzecim pokoju i tam jest kobietka, tak? a kobiety lubią kwiaty i bizuterię... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracz Re: lacta i motas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.04, 14:28 kod wpisany, zatwierdzony, ale jak wejść do pokoju 3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: lacta i motas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 14:31 mi sie też tak zrobiło za pierwszym razem - musiałam zacząć od nowa. kod był dobry, ale coś się zablokowało, spróbuj jeszcze raz zacząć grę:) Odpowiedz Link Zgłoś
saavage Re: JEST!!! 27.12.04, 18:19 Udało mi się wczoraj :) Nie wiem do końca jak, bo miałam jakieś pytanie, ale już nie pamiętam... Miałam zadać je wczoraj, ale wcięło mi net i została tylko skleroza :-/ Thanks 4 all :))) Odpowiedz Link Zgłoś
saavage Re: JEST!!! 28.12.04, 16:44 A ja już wiem o co chciałam spytać: czy liczba rzeczy do wzięcia jest nieparzysta? Czy może czegoś zapomniałam wziąć? Pytam, bo z prawej strony na górze jest o jedną rzecz mniej niż na dole. Ale tak tylko pytam z ciekawości, bo przeszłam grę i nic mi nie brakowało :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: lacta i motas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 14:25 UCIEKŁAM:) powodzenie wszystkim:) Odpowiedz Link Zgłoś
pauli7 Re: lacta i motas 26.12.04, 14:38 ja kobitce dawalam perle i kwiatka, ale nie brala!!! no nie, ide spobowac ponownie, chociaz wczoraj po poprawnym wpisaniu kodu drzwi mi sie nie chcialy otworzyc... Pauli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: lacta i motas IP: *.zax.pl / *.kim.pl 26.12.04, 14:45 co za glupie drzwi- nie chca sie otworzyc :[ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracz Re: lacta i motas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.04, 14:46 chyba jest tu jakiś błąd, bo gdy pierwszy raz zebrałam wszystko, nie chciały mi się otworzyć drzwi 3, a potem gdy nie miałam kilku rzeczy, otworzyły się :) Odpowiedz Link Zgłoś
memole Re: lacta i motas 26.12.04, 15:40 Ja miałam tak samo. Jak zużyłam wszystko to nie chciały się otworzyć. A jak mi został np. jeden orzeszek to drzwi otworzyły się bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadyszek Re: lacta i motas IP: *.acn.waw.pl 26.12.04, 16:19 A ja niedawno zaczęłam, mam dwa klucze i uzupełnione wszytkie obrazy oprócz tego ze statkiem... co mu tam dać? Pomożecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: lacta i motas IP: *.zax.pl / *.kim.pl 26.12.04, 16:22 hmm powiem Ci tyle ze brakuje elementu statku , a mozesz go znalezc w tym pomieszczeniu z ktorego wchodzi sie do poszczegolnych obrazow :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadyszek Re: lacta i motas IP: *.acn.waw.pl 26.12.04, 16:25 Gość portalu: asia napisał(a): > hmm powiem Ci tyle ze brakuje elementu statku , a mozesz go znalezc w tym > pomieszczeniu z ktorego wchodzi sie do poszczegolnych obrazow :) Dzięki, ale macam i macam ( w tym ze statuami?) i nic ni ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: lacta i motas IP: *.zax.pl / *.kim.pl 26.12.04, 16:28 tam gdzie te posagi :) po prawej stronie takie zielone :) na tym obrazie brakuje takiego hmm kołka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadyszek Re: lacta i motas IP: *.acn.waw.pl 26.12.04, 16:29 Ale ze mnie ćwok:) Już mam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: lacta i motas IP: *.zax.pl / *.kim.pl 26.12.04, 16:19 no juz nie moge. Nie gram w to juz wiecej!! ile razy mozna zaczynac i nic.. drzwi sie nie otwieraja :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana Re: lacta i motas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 16:42 za pierwszym razem tez mi się nie otworzyły po wpisaniu kodu. a jak grałam drugi raz, to został mi jeden orzeszek i juz nie było problemu... moze rzeczywiście cos w tym jest, ze nie mozna przekarmić wiewiórki. a kobieta nie chciała perły od razu - najpierw kwiatek, dopiero za drugim podejściem udało jej się wcisnąć tę perłę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rena Re: lacta i motas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 19:06 Ludzie pomocy jaki jest kod, kombinowałam już wszystko i nie wchodzi. A wiewióra bez zjedzenia 3 orzechów nie gada o Paryżu i wtedy nie mogę wyjąć miecza, co się dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: lacta i motas IP: *.zax.pl / *.kim.pl 26.12.04, 22:22 Rena- poczytaj ten watek a numer kodu znajdziesz :) a wiewiora gada nawet po 1 orzechu tylko trzeba dac jej ten wlasciwy :) Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra pomocyyyyyyyyyyy 27.12.04, 22:49 uzupelnilam 5 obrazow (6 to ten, na kotrym sie otiwraly drzwiczki, ale on mi nie chce lasera puscic :/), mam 2 klucze, zdjecie zrobilam, ale nie wiem, co dalej... kwiatka mam, filmy na okularach obejrzalam... Wy piszecie o jakis pokojach, jakis piwnicach- gdzie to w ogole jest? z gory dzieki za pomoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra a juz ok 27.12.04, 23:09 wsadzilam sie, wiec ak mi starczy cieprliosci, to od nowa zaczne jutro :) dajcie wiecej tego, jak macie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: pomocyyyyyyyyyyy IP: *.nd.e / *.nd.e-wro.pl 28.12.04, 10:17 tam gdzie się drzwiczki otworzyły trzeba dać laskę, ja nie mogę uzupełnić żeglarza:( A skąd te trzecie drzwi to też nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: pomocyyyyyyyyyyy IP: *.nd.e / *.nd.e-wro.pl 28.12.04, 10:30 I skąd wziąść perłę?? Obrazy uzupełniłam i weszłam pod ziemię ale pokoju nr 1 nie otworzyłam, za to znam kod:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: pomocyyyyyyyyyyy IP: *.zax.pl / *.kim.pl 28.12.04, 10:56 monia- perly poszukaj w pokoju nr 2 w pudelku jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: pomocyyyyyyyyyyy IP: *.zax.pl / *.kim.pl 28.12.04, 10:57 aha monia klucz do 1 jest gdzies w labiryncie :) Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: pomocyyyyyyyyyyy 28.12.04, 14:02 to jest chyba tam, gdzi ten taki zloty owoc lata, trzeba go kliknac i klucz wypada :) moniu, uwazaj na drugi pokoj, tam sie mozna wysadzic w powietrze :) a zeglarzowi wsadzasz takie kolko co jest w pokoju, skad sie wchodzi do obrazow. na gorze po prawej albo na dole :) takie zielone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pauli Re: pomocyyyyyyyyyyy IP: *.chello.pl 28.12.04, 17:14 klymenystra, nie chce sie za bardzo czepiac, ale tak wyjasnilas co dac temu rybakowi i skad to wziac, ze ciezko sie zorientowac, co masz na mysli:))) ci, ktorzy to cos juz maja, to wiedza, ale ci, ktorzy nie maja, to beda mieli problemy:)) pozdrowionka:) Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: pomocyyyyyyyyyyy 29.12.04, 17:28 to mam wyjasniac jeszcze raz? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: pomocyyyyyyyyyyy IP: *.feedback.pl 29.12.04, 17:37 mnie wyjasnij, ale gdzie znajde "lacta" ?:), motas i to juz za mna, pytalem w glownym watku ale tam nikt do mnie rozmawiac nie chce :)pozdrawiam r. Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: pomocyyyyyyyyyyy 29.12.04, 17:44 a tego to nie wiem :) jestem na etapie motas i sie zaklinowalam przy komputerze :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: pomocyyyyyyyyyyy + kolejna lamiglowka:) IP: *.feedback.pl 29.12.04, 17:56 jak masz pytania do motas czy tego tu to dawaj, jeszcze chwile siedze przy PC:) i ciagle nie wiem czym jest 'lacta' z glownego watku :) a tu obiecany NEWS: www.higopage.com/droom/pozdrawiam r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert dobry link :) IP: *.feedback.pl 29.12.04, 17:58 www.higopage.com/droom/ Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra motas 29.12.04, 18:01 dochdoze do kompa wpisuje quest pokazuje mi sie na ekranie pokoj z literkami klikam na niego- pojawia sie drugi. kilkam jeszcze raz- pojawia sie pierwszy pokoj znow. i co dalej? klikam na enter a ten pokoj tam alej jest... a ja chybacos w klawiaturke wpisac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: motas IP: *.feedback.pl 29.12.04, 18:04 jak gralem to w 1 pokoju mialem 3, w drugim 2 litery, scrabble sie uklonili tylko po angielsku, uloz z tego co masz ang. slowo i to zalatwi sprawe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: lacta i motas IP: *.feedback.pl 29.12.04, 17:21 hej wszystkim, gdzie znajde "lacta" ?:) motas juz za mna, pozdrawiam r. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: lacta i motas IP: 195.136.16.* 29.12.04, 19:54 Pomocy! Jestem w muzeum, tym z obrazami do uzupełnienia i nie mogę za nic znaleźć klucza do pokoju nr 2 w piwnicy. Czy w pokoju nr 1 jest coś do zrobienia? bo klikam i klikam i nic:( Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: lacta i motas 29.12.04, 20:28 jden klucz jest w labiryncie a drugi na napoleonie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: lacta i motas IP: 195.136.16.* 29.12.04, 23:06 Tak, i klucz z labiryntu jest do pokoju nr 1. A z Napoleona do skrzyneczki na obrazie (ten z panem co się opiera na laseczce) i ze skrzyneczki wychodzi chip do okularów. A klucz do pokoju nr 2?? Czyżby to ten sam, co do skrzyneczki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: lacta i motas IP: 195.136.16.* 29.12.04, 23:22 No i nadal szukam klucza do pokoju nr 2. I mam monetę, nie wiem, co z nią zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: lacta i motas IP: *.wroclaw.mm.pl 30.12.04, 00:20 monety się często wrzuca, żeby wrócić w to samo miejsce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kropka Re: lacta i motas IP: 195.136.16.* 30.12.04, 01:15 O rany, dzięki, że też na to nie wpadłam. Zaraz uruchamiam gre od nowa i tym razem chyba skończę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga Re: lacta i motas IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.04, 11:23 Jestem w pokjoju ze schodami i ta glowa i nie wiem jak ja polozyc na tych kaflach ??czy cos?? Odpowiedz Link Zgłoś
kanapkazserem Re: lacta i motas 30.12.04, 12:03 robercie poszukaj w wyszukiwarce forum truelove. Tam gdzies powinien byc link do tej gry, ale mnie nie dziala :( Odpowiedz Link Zgłoś
saavage Re: lacta i motas 30.12.04, 16:32 Poszukaj sobie tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=15871368 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=10784882 Są tu różne omówienia i linki do gier w które graliśmy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanapka Re: lacta i motas IP: *.kim.pl 30.12.04, 19:45 robercie juz mam: www.emphaze.com/sites/truelove/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: lacta i motas + kolejna "ukladanka" IP: *.feedback.pl / *.crowley.pl 30.12.04, 19:55 wszystkim dzieki wielkie, sprawdze, teraz siedze nad: ww4.tiki.ne.jp/~amoh/flash/amoadv.swf jak zawsze pozdrawiam r. Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: lacta i motas + kolejna "ukladanka" 30.12.04, 21:27 lacta mi sie nie podoba. natomiast ta poprzednia nie chce mi isc, mimo ze quick playera zainstalowalam. to z rozszerzeniem swf tez nie chce :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: lacta i motas + kolejna "ukladanka" IP: *.feedback.pl / *.crowley.pl 30.12.04, 21:43 sprobuj najnowszy flash player, w charakterze plugina do przegladarki, na dzis nie mam pomyslu co moze byc przyczyna, obiecuje poprawe:) jutro:) pozdrawiam r. Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra do Myslenie-szkodzi!!!!!!!! 30.12.04, 11:58 wybacz, ze tak na forum, ale moja poczta odmawia odpisywania ludziom z adresem gazeta.pl nie wiem, czemu :( zeby sie dostac do pokojow 1 2 3 musiszpoklikac na te zielone guziki przed wjesciami do pokojow z obrazami- wtedy statua puszcza laser- jak juz 6 posagaow tak zrobi- to idziesz do galerii i klikasz na ten wielki guzik na takim czyms okraglym. i wtedy otwiera Ci sie przejscie podziemne :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 30.12.04, 22:51 a codajecie Napoleonowi? No jakoś nic nie moge znaleźć... :(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 30.12.04, 22:52 Znalazłam :))) Boże, po prostu ślepota :)) Odpowiedz Link Zgłoś
julka_b Re: lacta i motas 30.12.04, 23:04 Może ktoś zagra w: www.minijuegos.com/juegos/jugar.php?id=2571 utknęłam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: lacta i motas 30.12.04, 23:06 laduje wlasnie :) to jest po japonsku ? Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: lacta i motas 30.12.04, 23:10 o :) domyslam sie ze na kompie trzeba zagrac i wsaidzc plyte, ale jak to zrobic ? Odpowiedz Link Zgłoś
julka_b Re: lacta i motas 30.12.04, 23:13 Mam już 11 rzeczy (brakuje mi 4), ale co z tego?? Najgorsze jest to, że przy tej wersji językowej gry, nawet nie wiem, co mam... Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: lacta i motas 30.12.04, 23:14 a udalo Ci sie wyjsc z pokoju? ja mam 7 rzeczy w tym kota :) Odpowiedz Link Zgłoś
julka_b Re: lacta i motas 30.12.04, 23:16 Siedzę dalej w tym pokoju. Kota to też mam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: lacta i motas 30.12.04, 23:17 znalazlam ksiazke na polce a udalo Ci sie cos zrobic z tymi rzeczami? jakos je podlaczyc, albo cus? Odpowiedz Link Zgłoś
julka_b Re: lacta i motas 30.12.04, 23:20 Wykorzystałam tylko kluczyk. Te rzeczy niestety, nie dają się łączyć, a chyba powinny. Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: lacta i motas 30.12.04, 23:21 a kluczyk do czego? (cholera, zeby to choc po hiszpansku bylo... grr:/) Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: lacta i motas 30.12.04, 23:25 a no taak. cholera. zaczelam grac od nowa i mi gdzies kot zwial :/ a jakie masz te przedmioty ktore masz? Odpowiedz Link Zgłoś
julka_b Re: lacta i motas 30.12.04, 23:31 kot, kluczyk, coś jakby kosz na śmieci, coś do grania, pudełko (?), książka, coś (?) z japońskimi napisami, miska, kabelek, pałeczki, CD z grą Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: lacta i motas 30.12.04, 23:32 a skad masz kosz na smieci, pudelko i to z japonskimi napisami ? Odpowiedz Link Zgłoś
julka_b Re: lacta i motas 30.12.04, 23:42 kosz na śmieci za drugą półką na ksiązki pudełko z szafki na której stoi monitor(?); ta max po prawej stronie Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra aa odkrylam cos!!!!!! 30.12.04, 23:33 to z napisami to zarcie i trzeba je wsadzic do miseczki. nie wiem tylko, co dalej, bo plaeczki nie dzialaja... Odpowiedz Link Zgłoś
julka_b Re: aa odkrylam cos!!!!!! 30.12.04, 23:41 No taaaaak!!! Dopiero teraz załapałam, jak się "łączy" rzeczy. Tego jedzenia to nawet kot nie chce :( Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: aa odkrylam cos!!!!!! 30.12.04, 23:42 ano wlasnie :( tego kosza o kotrym mowilas dalej nie moge znalezc probowalam podlaczyc wtyczke do telewizora ale nic z tego nie wyszlo :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hon Re: aa odkrylam cos!!!!!! IP: *.chello.pl 30.12.04, 23:43 też gram, ale kota nie mogr znaleźć :((( a tak lubie kotki... oprócz tego brakuje mi 5 rzeczy - wy chyba macie wszystko, tylko co ??? Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: aa odkrylam cos!!!!!! 30.12.04, 23:45 kociak siedzi pod stolem i mruga :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hon Re: aa odkrylam cos!!!!!! IP: *.chello.pl 30.12.04, 23:46 mam rudzielca :))) a tak się zastanawiałam co z tym stołem jest :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hon Re: aa odkrylam cos!!!!!! IP: *.chello.pl 30.12.04, 23:44 a za łóżkiem jest kontakt, tylko wtyczka tam nie pasuje... Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: aa odkrylam cos!!!!!! 30.12.04, 23:46 ano wlasnie. a ten kosz na smieci to wcale mi na kosz nie wyglada.... Odpowiedz Link Zgłoś
julka_b Re: aa odkrylam cos!!!!!! 30.12.04, 23:46 to gniazdko też już sprawdzałam. Kot był POD miską, na środku pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: aa odkrylam cos!!!!!! 30.12.04, 23:48 cos musi byc z trym kompem. da sie wlaczyc ale co daaaalej ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hon Re: aa odkrylam cos!!!!!! IP: *.chello.pl 30.12.04, 23:51 Kurka, próbowałam już wszystkiego, nawet kota:))) nic mi nie idzie :((( Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: aa odkrylam cos!!!!!! 30.12.04, 23:52 ja juz nawet chcialam paleczkami szuflade otwierac :))))) trzeba poszukac w necie jakiegos walkthrough :) Odpowiedz Link Zgłoś
julka_b Re: aa odkrylam cos!!!!!! 30.12.04, 23:51 na tym kompie wyswietla się jakaś informacja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra mam tu pewnie hinty.... 30.12.04, 23:55 ale ludzie tez raczej niepewni :) na kompie ma byc chyba haslo wpisane :/ www.the-geek.com/forum/index.php?showtopic=654&hl=coolray&st=0 a gra jest po chinsku :) Odpowiedz Link Zgłoś
julka_b Re: lacta i motas 30.12.04, 23:49 Nadal brakuje mi 4 rzeczy. Zrobiłam pewien wysiłek i obejrzałam cały pokój w DUŻYM powiększeniu (myślałam, że dopiero wtedy ukazuje sie jakiś szczegół). I nic. Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: lacta i motas 30.12.04, 23:51 ja Wam mowie- cos jest z kompem i gra. na pewno, po drugie- z tym niebieskim w kacie. po trzecie-z tym prostakatem we wnece... tylko CO ? Odpowiedz Link Zgłoś
julka_b Re: lacta i motas 30.12.04, 23:53 sprecyzuj wyrażenie "niebieskie w kącie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 30.12.04, 23:56 mi brakuje 5 rzeczy - chyba jakies pudełko minęłam? Może coś z tym pudełkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 30.12.04, 23:59 wygląda mi to na jekieś urzadzenie. popróbujmy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 31.12.04, 00:01 zaraz mnie coś trafi, jak ja jutro na balu bede wygladac przez ta gre :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
julka_b Re: lacta i motas 31.12.04, 00:00 o.k. obejrzałam go sobie w powiekszeniu (zwłaszcza ten biały łańcuszek biegnacy z góry na dół). I nic... Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: lacta i motas 31.12.04, 00:01 wejdzice na link, ktory podalam wyzej. co to moze znaczyc "controller ??? Odpowiedz Link Zgłoś
julka_b Re: lacta i motas 31.12.04, 00:10 mój angielski to słabiutki, słabiutki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 31.12.04, 00:10 to chyba jest to coś w trzecim kwadracie od góry po lewej stronie - pod kotkiem, ale ni cholery nie mogę tego połączyć jak oni mówią... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 31.12.04, 00:13 jestem boska!!!!!!!!! udało mi się coś połączyć i mam kod - instrukcje poniżej jeśli chcecie ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: lacta i motas 31.12.04, 00:13 udalo mi sie w koncu :) i teraz mam ducha :))))))))))))))))))))))))) klikasz na to ps2 i na szary guzik a potem to takie do grania. i potem na tv :) i nie wiem co dalej :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 31.12.04, 00:15 znów zaczynam wątpić w siebie - ma kod (był w tv) ale ducha nie i już sama nie wiem co robić i do czego ten kod???? Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: lacta i motas 31.12.04, 00:16 do kompa :) jak wlaczysz komputer to kilkaj w kotka- test glosowy i potem bedziesz mogla wpissc kod. a potem przygotuj sie na szok ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 31.12.04, 00:19 już mam, znalazłam na tym linku który podałaś, ufff - o jakimś śrubokręcie mówiąi czym do wody tam - zupełnie nie wiem o co chodzi, ale czytam dalej :))) Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: lacta i motas 31.12.04, 00:20 srubokreta mam i znow sie zakalapuckalam i nie wiem, co dalej. grrr.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 31.12.04, 00:22 czuje się jak sierota -ja nie mam. Oni mówią o czymś na środku ściany koło nieb. szafy - jakaś plamka czy coś... Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: lacta i motas 31.12.04, 00:22 klikaj po tej scianie, tam jest sejf ze srubokretem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 31.12.04, 00:24 się upewniam - między łóżkiem a szafą tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 31.12.04, 00:23 no tak - to coś do wody to nasz kosz na śmieci :)))) trzeba to połączyć z kabelkiem - próbuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 31.12.04, 00:33 jesteśmy już blisko chyba - udało ci się zalać makaron wodą? bo mi nie :((( Odpowiedz Link Zgłoś
julka_b Re: lacta i motas 31.12.04, 00:22 nie, no ja się tak nie bawię!!! Nie ruszyłam z miejsca od ponad pół godziny. Czy możecie jaśniej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 31.12.04, 00:27 mam wiertarę!!!! próbuję z makaronem Odpowiedz Link Zgłoś
julka_b Re: lacta i motas 31.12.04, 00:28 tam, gdzie wszystkie utknęłysmy jakiś czas temu... mam coś zrobić z tym szarym do gry? Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: lacta i motas 31.12.04, 00:30 musisz kliknac na to "pudelko" i polaczyc je z tym takim do gry. potem laczysz z cd.a potem kliknac na tv. pojawi Ci sie haslo do kompa- wtedy go wlaczasz, klikasz otka i wposujesz haslo. a potem zobaczysz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 31.12.04, 00:31 takie szre pudełko spod tv wybierasz i podświetla się na żółto - potem klikasz na szary prostokąt z napisami - dalej klikasz na to co jest w kwadraciku obok i musisz klikać na kręcące się pudełko do skutku :))) aż się nie połączą, na koniec podświetlasz na żółto płytę i to samo... a dalej to już chyba wcześniej pisałyśmy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 31.12.04, 00:27 a gdzie było pół godziny temu? Pomożemy :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: lacta i motas 31.12.04, 00:33 teraz Ty mi pomoz :) za cholere tego kabla z podgrzewczem nie moge polaczyc :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 31.12.04, 00:35 próbuje i próbuje i nic :((( jak napisali wcześniej nie da się otworzyć drzi bez makaronu :((( trza dalej się męczyć Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: lacta i motas 31.12.04, 00:36 oni cos o jakiejs drugiej wtyczce pisza :/ nie wiem czy dobrze rozumiem :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 31.12.04, 00:38 połączyłam!!!! - trzeba klikać z lewej strony u dołu - tak mniej więcej w połowie między denkiem a górą :))))jestem z siebie dumna :))) Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: lacta i motas 31.12.04, 00:39 ooooooo mi tez sie udalo :) to wcianmy kluseczki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: lacta i motas 31.12.04, 00:40 mam kluczyk :)))))))))))) i co daaalej ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 31.12.04, 00:42 kluczyk do szuflady w biurku chyba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 31.12.04, 00:45 tam jest ładowarka? może do kontaktu za łózkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: lacta i motas 31.12.04, 00:46 ona jest do wiertarki... wiaertarkta sie rozwala podobno wejscie do toalety ;) ale jakos nie moge trafic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 31.12.04, 00:42 jeszcze musze je zalać wodą - to pewnie gdzieś na pokrywce... Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: lacta i motas 31.12.04, 00:43 mam kluczyk i ladwoarke i nie wiem co z ta wiertarka. a juz myslalam ze jestem madra.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 31.12.04, 00:46 sapróbuj ładowarke do kontaktu, jak podładujesz wiertare - zdaje sie ze je sie łączy ladowarke i wiertare - to rozwalasz wiertarka drzwi z klamka... a ja jeszcze sie z woda mecze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 31.12.04, 00:47 nie moge jej skubanej do miski nalac... :((( Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: lacta i motas 31.12.04, 00:49 kombinuejsz po prstu miske z podgrzewczem. mi to wyszlo od razu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 31.12.04, 00:51 a mi nie chce wyjsc :((( to sie nazywa pech - wiem jak skończyć gre i nie moge :))) Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: lacta i motas 31.12.04, 00:48 z jaka woda ? bo ja juz jestem w toalecie :))))))))))))))))0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 31.12.04, 00:49 no właśnie - miske z kluskami trzeba zalać woda, tak? klikam i nie moge :((( Odpowiedz Link Zgłoś
klymenystra Re: lacta i motas 31.12.04, 00:50 probuj na zmiane. eech skonczylam :) ide spaaac dobranoc i powodzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hon Re: lacta i motas IP: *.chello.pl 31.12.04, 00:52 wkurzyłam sie i chyba tez póde spać dobranoc :))) Odpowiedz Link Zgłoś
julka_b Re: lacta i motas 31.12.04, 01:25 PRZESZŁAM!!! łatwo nie było... dzięki za pomoc dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś