Dodaj do ulubionych

problem z settlers IV

27.05.05, 20:27
czy ktos moze mi podpowiedziec, dlaczego przy kompuetrze spelaniajacym
wszystkie wymagania dla tej gry, nie moge orworzyc zapisanych gier i musze
ciagle zaczynac od poczatku? wystarczy na chwile opuscic gre i koniec.. pls
HELP!!!
Obserwuj wątek
    • fallout13 Re: problem z settlers IV 07.06.05, 21:39
      Wszystkie save'y? zrob save wlasnorecznie (nie zaden auto) i sprawdz czy sie
      pojawi w katalogu savegame w grze.Jak nie to niewiem moze masz jakąś beta
      wersje(niedokonczoną) savy mi sie nie pojawialy w kilku gierkach np Hitman3 bo
      sciagnalem go z sieci jeszcze przed premierą i nie byla to dokonczona wersjasmile
      • annie2003 Re: problem z settlers IV 10.06.05, 09:16
        hmmm...a jak te save'y zrobić? ja sie na tym niestety słabo znam, z trójką
        nigdy nie miałam problemow, jeszcze na starym kompie, a teraz mam lepszy
        sprzęt, oryginalną gierkę i problem.. niby wszystkie wymagania są spełnione,
        wersja gry prosto ze sklepu i chała..
        • annie2003 Re: problem z settlers IV 26.06.05, 12:43
          naprawde nie ma nikogo, kto moglby mi pomoc?!
          • nomanda Re: problem z settlers IV 26.06.05, 13:58
            po prostu nie zrób autosave'a tylko wpisz jakąś nazwę, np.swoje imię i sprawdź
            w folderze gry na dysku czy masz tam folder z save'ami. a jak tam nic takiego
            nie ma to może zainstaluj grę od początku bo orginalna powinna nie mieć tego
            typu błędów. powodzenia
            • annie2003 Re: problem z settlers IV 27.06.05, 08:41
              za kazdym razem kiedy probuje gre zapisac, to mam do wyboru nazwe proponowana
              przez komputer albo moge ja sama zapisac. nazwy sa oczywiscie pozniej na dysku,
              tylko co z tego kiedy i tak otworzyc nie moge.. a gra jest w 100% oryginalna..
              • nomanda Re: problem z settlers IV 27.06.05, 11:30
                To wiesz co, jeśli bardzo ci zależy na tej grze to odinstaluj ją z dodaj/usuń
                programy i wyrzuć z dysku i zainstaluj od początku, bo może były jakieś błędy
                podczas instalacji i dlatego te save'y nie chcą się wczytywać. No i zrestartuj
                kompa po instalacji, bo kiedyś jak tego nie zrobiłam to też miałam potem jakieś
                problemy smile. Zobacz czy po zainstalowaniu od nowa dalej nie możesz wczytywać
                save'ów.
                • annie2003 Re: problem z settlers IV 28.06.05, 18:01
                  z tego co pamiętam, to ta opcja też nie pomaga, ale spróbuje raz jeszcze..
                  • nomanda Re: problem z settlers IV 28.06.05, 18:28
                    Najpierw zainstaluj od nowa a jeśli to nic nie da, to możesz zainstalować
                    jakiegoś patch'a do tej gry albo ją update'ować jeśli masz starszą wersję
                    Settlers 4. Tu masz linki do patch'ów i update'ów:

www.bluebyte.net/settlers4/support/updates.asp (zainstaluj SIV_1056.exe
                    (11.5 MB) oraz siv_dll_fix.exe (16 KB))

spacetarget.com/games/pc_settlers_4.shtml
                    (a z tej strony zainstaluj:
                    The Settlers 4 v2.01.1090 [ENGLISH] Fixed EXE #2
                    The Settlers 4 v2.01.1090 [ENGLISH] Fixed EXE )

Jeśli to nic nie da to zainstaluj część pozostałych (tych odpowiednich)
                    patch'ów z tych stronek suspicious
                    Powodzenia
                    • annie2003 Re: problem z settlers IV 04.07.05, 11:52
                      no super, teraz chodzi wszystko bez zarzutu, otwieraja sie nawet te wczesniej
                      zapisane gry! ale zeby nie bylo mi za dobrze, to w jednej misji, po uplynieciu
                      pewnego okreslonego czasu, idealnie zawiesza mi sie komputer i trzeba resetowac
                      wszystko.. czy na to jest jakakolwiek rada? czy ja jestem naprawde tak pechowa
                      osoba? smile
                      • nomanda Nie ma to jak dziewczyna pomoże dziewczynie :) 05.07.05, 15:57
                        Cieszę się że już teraz działa wszystko ok.
                        Co do tej jednej misji to proponuję zainstalować jakiegoś patcha (wybierz
                        właściwego) z tych 2 stronek co ci podałam, to powinno rozwiązać problem, bo
                        skoro te patche pomogły w tamtym problemie to może i teraz też się uda smile.
                        Pozdrawiam
                        • annie2003 Re: Nie ma to jak dziewczyna pomoże dziewczynie : 07.07.05, 20:42
                          heh, samopomoc nasza babska smile szczerze? to nie te patchy pomogły ale ponowna
                          instalacja (n-ta z kolei) + zresetowanie kompa.. ale pokombinuję jeszcze z tym
                          czymś co nawet nie wiem co oznacza smile i obaczym, trzymam kciuki bo jestem
                          uzalezniona od settlersów! choć zupełnie nie mam pojęcia jak rozgryźć
                          dziedzicto królów..

border="0"
                          src="tickers.TickerFactory.com/ezt/d/4;10731;124/st/20050810/e/fly+away+%
                          3A%29/dt/6/k/6fba/event.png"></a>
            • husaria.pl1 Re: problem z settlers IV 02.01.15, 17:21
              witam mam problem z settlers 4 jak chcem zapisz grę to piszę mi błąd zapisywaniu dysk jest pełny proszę pomóc mi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka