Dodaj do ulubionych

SIMS czy SIMS 2 dla 8 latki ?

07.12.05, 11:23
Witam
potrzebuję porady od fachowców smile
Którą wersję gry SIMS polecilibyście dla ośmioletniego dziecka ?
Dużo czytałam o tej grze i odnoszę wrażenie że pierwsza część byłaby
łatwiejsza i dodatki do tej gry też mi się wydają bardziej odpowiednie .
A jeśli kupiłabym obydwie części to czy one mogłyby się wzajemnie uzupełniać
czy jedna wyklucza drugą ? Bo grafika w 2 ponoć lepsza , no i ta możliwość
prowadzenia sima przez całe życie. Dodam że nigdy nie widziałam tej gry ,
więc poproszę o przystępne objaśnienia.
z góry bardzo dziękuję
Obserwuj wątek
    • maly_jelen Re: SIMS czy SIMS 2 dla 8 latki ? 07.12.05, 11:48
      Witamy bardzo cieplo i serdecznie na forum! Dobrze trafilas!
      Podejrzewam, ze jestes roidzicem. W sumie powinnam mowic ci pani, ale odpuscimy
      sobie!
      Wiec: to zalezy, poniewaz osmiolatki sa rozne! Przede wszystkim, the sims 2 to
      trudna gra, bo nie jest prosto zapewnic simowi szczesliwy zywot. Ale jest o
      wiele lepsza! The Sims 1 nudzi sie bl;yskawicznie! Poza tym, jest tez wiele
      trikow, chcociaz mysle, ze kody sa jeszcze dla twojej dziewczyny za trudneuncertain
      Druga sprawa to duza realnosc the sims 2! Sa tam mozliwosci Bara-Bara, ale sa
      oczywiscie ocenzurowane. Tak samo z calowaniem i pieszczoatmi: miozna je robic
      na kanapie, na stojaco, w jacuzzi i w lozku! Wiec miom zdaniem, gdy twoje
      dziecko troche podrosnie, kupisz mu sims 2! Ja, na przyklad, mam 12 lat, i
      uwazam ze skoro dodatki sa od 12 lat, to nie ze mna problemu. Poza tym, gdy the
      sims 2 jeszcze nie istnialo, odczuwalam satysfakcje z jedynki!
      Pozdrowienia!
      Maly Jelonek Alexandra
    • haklina Re: SIMS czy SIMS 2 dla 8 latki ? 08.12.05, 13:48
      No, dobrze radze! Moze poczekacie do trzynastki waszego dziecka, a potem to sie
      zobaczy!
    • anulcik Re: SIMS czy SIMS 2 dla 8 latki ? 09.12.05, 09:43
      gra jest ok. moj 5letni chrzesniak najbardziej lubi budowac domy i ubierac simy, choc gra jest jeszcze nie dla niegowink
      z drugiej strony tak jak pisaly poprzedniczki - jesli nie chcesz dziecka zbyt wczesnie "uswiadamiac", lepiej poczekac. ta gra jednak nie polega tylko na milosnych przezyciach simowwink mozna wylaczyc w opcjach gry podglad wydarzen specjalnych - wtedy nie beda sie pojawialy "filmiki" pierwszych pocalunkow i innych.
      jesli zdecydujesz sie na ta gre, to proponowalabym tobie najpierw troche w to pograc i wtedy bedziesz pewna czy to jest na prawde dobre dla dziecka

obydwie czesci nie uzupelniaja sie. sa to dwie rozne gry.
      pozdrawiam i zycze dobrego wyborusmile
    • zalotnica-niebieska Re: SIMS czy SIMS 2 dla 8 latki ? 09.12.05, 13:33
      Jestem grajacą matką. Brzmi to prawie jak w AA... No i prawie tak jest, Sims
      uzalezniają. Pozwalam jednak grać w nich moim dzieciom: 9l. i 7l. I w 1 i w 2.
      Sims 1 rzeczywiście jest mniej efektowna, ale ma już 'swoje lata'. Ma jednak
      fajne dodatki, które śmiało można dzieciakom polecić. Sims 2, pomimo
      delikatnych wątków erotycznych (w zalezności od wyobraźni, a także
      uświadomienia dzieciaków) ma jednak wiecej możliwości. Zdjęłam
      cenzurowane 'kratki' i moje dzieci nawet nie zwróciły na to uwagi, bo dla nich
      to normalne. Jeśli jednak nie masz ochoty tłumaczyć córce jeszcze różnych spraw
      (spróbuj z bara-bara smile), na początek kup jej jedynke. A dwójkę dla siebie....
      • papirus14 Re: SIMS czy SIMS 2 dla 8 latki ? 11.12.05, 13:09
        Moja siostra ma 8 lat i gra w Ts2.
        • chaspera Re: SIMS czy SIMS 2 dla 8 latki ? 12.12.05, 10:26
          HeHe! Papirusie! Mu ty wszyscy zwariujemy! Tak czy inaczej, niektore dzieci,
          takie jak siostra papirusa, widocznie sa madre i nie beda sprawialy problemow
          typu: "powiedz mi co to bara-bara!" big_grin
          Szczerze mowiac, mam 13 lat i nigdy nie zwracalam uwagi na bara-bara ani na
          watki erotyczne. Robie to tylko po to, aby spelnic marzenia mych simow, i aby
          rozszerzyc rodzine!
          Trzymajka sie!

----------------------------------------------------------------------------
          Czy ktos mnie jeszcze kocha?
        • agent0091 Re: SIMS czy SIMS 2 dla 8 latki ? 12.12.05, 10:26
          Tak! Ja cie kocham! Jak brat!
        • maly_jelen Re: SIMS czy SIMS 2 dla 8 latki ? 12.12.05, 10:31
          Ja cie tez koffam, Chaspero kochana!
          • anxa1 Re: SIMS czy SIMS 2 dla 8 latki ? 29.12.05, 16:44
            hej ja ci proponuje 1 do 2 jest od 18 lat! chyba ze masz córcie jak mój brat
            który jest "obeznany"
            cmokasy papapap!
            • maly_jelen Re: SIMS czy SIMS 2 dla 8 latki ? 29.12.05, 16:51
              Zwariowalas?! Od 18 lat?! Ja mam 12 i gram w the sims 2tongue_out
              Nieobeznani to tacy jak ty- co doradzaja mimo ze nie sa znawcami tematutongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka