Dodaj do ulubionych

mam pytanie o rome total war

10.03.06, 19:44
ktoś w to grał?ściągnąłem wersję francuską nie wiem o co chodzi jaki jest cel
gry?trzeba podbićcały świat czy co?poszczególne prowincje co chwila zostają
przejęte przez rebeliantów i co tak cały czas mam ich rozbijać podbijać
miasta a oni znowu po jakimś krótkim czasie zdobywają miasto? ..ujowo
trochę,ale gra mi się podoba jest bardzo dopracowana w szczegółach no i duże
postacie zbliżenia jest ok tylko chyba nie ma jakiegoś końca ...życie
zmarnuję całe... smilehihi
Obserwuj wątek
    • seage Re: mam pytanie o rome total war 11.03.06, 13:56
      Główny cel gry przynajmniej na początku to wykonywanie misji senatu(fioletowa
      frakcja). Poza tym mozemy zdobywac inne miasta, zawiązywac sojusze, negocjowac
      itp. Gra jest bardzo rozbudowana ale napewno lepiej się gra w wersję polską.
      • dci Re: 11.03.06, 14:11
        to ja tu całą europę hiszpanię francję włochy podbijam armią
        czerwoną...najgorzej z germanami mi idzie mają falangę z tymi długimi pikami nic
        ich nie pokona oprócz arczerów smilemożna ich wybić jednym odziałem smilepzry długim
        ataku
        • seage Re: 11.03.06, 15:29
          Niektórzy z nich to przymierzency. Mogą pomóc ci w podbiciu innych państw.
          Załatw sobie wersje po polsku wtedy bedziesz wszystko wiedział. Gra jest
          naprawde rozbudowana i trudno wszystko opisac. Jak cos nie bedziesz wiedział to
          pytaj to sproboje ci pomoc bo troche w to grałem.
        • dci Re: 13.03.06, 16:07
          udało mi się zdobyć ze strony chyba totalwar.pl angielskie napisy...teraz to
          zaczyna mieć jakiś sens...coś tam zaczynam łapać bo po francusku napisy i
          tłumaczenie to porażka,nie za bardzo mam ochotę zciągać polską wersję z netu to
          trwa zbyt długo a jeszcze inne gry sięzciągają np medal of honor...to mam
          pytanie kiedy dochodzi siędo takiego poziomu gry jak w intro?tzn mury machiny
          oblężnicze słonie itp?jestem w 180 roku BC ...jak sięrok wyzeruje?gdzie są te
          odziały z intro?i jak gram armią czerwonączy mogęzmienić na np zieloną i grać na
          wschodzie?w sumie to ci ze wschodu są silniejsi od rzymu...lepiej już walczyć z
          barbarzyńcamismilemam taką strategię mam tylko kawalerię ustawiam ją w szyk bojowy
          zaznaczam wszystkich a wtedy....atak!!!! rozbijam całą mocą najpierw 1 odział
          potem drugi i trzeci itd jak wjadę całą armią w jakiś odział to wszyscy tchórzą
          a ja ich wycinam w pień potem następnych...hehe a potem wycinam w pień
          miasto...hehe rome power!taktyka nie sprawdza sięw walce z falangą
          germanów....sad moja armia zostaje rozbita...a jeszcze te wrzeszczące kobiety z
          toporami...moi ludzie się ich boją!!!!na nich mam arczerów z daleka wycinam ich
          w pień u mnie nikt nie ginie...tylko arczerów muszę sprowadzić spod gibraltaru
          do niemiec...30 lat...po planszy...a jeszcze mam w pamięci britanów ci mnie
          wkurzają mają 1 prowincję na moim terenie ..na razie wlczę z germanią jak
          zniszczę zabiorę sięza britanów nie chcę mięć kilku przeciwników...britany mają
          jazdę z łucznikami na rydwanach z kolcami na kołach jak wjadą w mój odział nawet
          heavy cohortę to ich rozbiją...rydwany są najgorsze szybkie strzelają trudno je
          dogonić i zniszczyć kawalerię pokonują nawet...na szczęście znowu są arczery...z
          daleka ich dosięgną...jeśli tamci stoją...no nic pograjcie sami...jak
          ktośoglądał gladiatora to ta gra go wkręci...
    • tppiotr Re: mam pytanie o rome total war 12.03.06, 20:26
      W polskiej wersji jest misja treningowa i wszystko jest bardzo przystępnie
      wytłumaczone. Proponuje oryginał. smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka