12.07.12, 18:46
tak temat na czasie, bo moja młodsza własnie dzisiaj rołożyła się na anginę - czy w UK wykonywane są zabiegi wycięcia 3 migdała? Bo coś mi się obiło o uszy, że nie. Młoda ma jednego giganta, który przy infekcjach jeszcze rośnie i powoduje nawet duszności i problemy z przełykaniem - bo nie dośc, że duży i przysłania światło przełyku to jeszcze boli.

W Polsce się jeszcze nie załapię - bo robią to od 3 roku życia i są terminy nawet pół roku.
Obserwuj wątek
    • murasaki33 Re: 3 migdał 12.07.12, 19:23
      O ile pamietam z tutejszych watkow, to robia.
    • agaciha Re: 3 migdał 12.07.12, 21:30
      Robia na pewno. Kolezanki 5.5 roczny syn za 2 tygodnie bedzie mial zabieg. Tez mial dusznosci w zwiazku z migdalem oraz niedosluch. Bedzie mial zakladane dreny. W szpitalu pobedzie chyba 2 dni.
      • marenika Re: 3 migdał 12.07.12, 21:46
        robią...ale też trzeba poczekać do 3 r.ż. Moja córcia miała rok temu usunięty 3 migdał i przycinane boczne. Miała wtedy 3 lata i 5 miesięcy. Do szpitala skierował nas laryngolog, do którego skierował nas GP bo właśnie był niedosłuch i córka miała problemy z przełykaniem, chrapała i miała nocne bezdechy. W szpitalu stawiłyśmy się o 7 rano, o 10 miała zabieg--trwał 30 minut i o 18 jechałyśmy do domu
    • fifka01 Re: 3 migdał 12.07.12, 23:49
      przepraszam, że tak głupio zapytam: dlczego "tutaj" mieliby nie robić?
      • ssabaudia Re: 3 migdał 12.07.12, 23:56
        Fifka, gdzieś mi się o oczy obiło, że w UK nie przeprowadza się takich zabiegów...
        • fifka01 Re: 3 migdał 13.07.12, 00:06
          no rozumiem, że zaslyszałaś i pytasz, rozumiem.
          ale mnie zaciekawiło, dlaczego mieliby nie robić? jakieś przeciwwskazania?
    • graves0 Re: 3 migdał 19.08.12, 21:46
      Trzeci migdał bardzo ładnie obkurcza sie po bańkach bezogniowych. Polecam tę metodę, moje dzieci obyły się bez wycinania migdałów właśnie dzięki bańkom, a było bardzo źle.
      Stawiałem bańki przez 6 tygodni co drugi dzień, nastepnie przez dwa tygodnie dwa razy na tydzień, i spokój. Powodzenia
    • marieclaire12 Re: 3 migdał 20.08.12, 12:28
      Czy Wasze dzieci maja niedosluch lub problemy a aparatem
      mowy?
      • ssabaudia Re: 3 migdał 21.08.12, 02:05
        Starszy z tą samą przypadłością tak, niedosłuch przewodzeniowy, wada wymowy, opieka logopedy i orzeczenie - szkoła integracyjna. Do tego problemy z zachowaniem, trudności z nauką.

Dlatego tak pilnuje młodszej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka