Dodaj do ulubionych

dark room i dark complex

29.03.06, 12:57
woolythinking.com/html/darkroomIE.html?o=0o
i druga czesc

www.woolythinking.com/media/TheDarkComplex.html
nie wiem co o tym sadzicie i czy ktos gral
dark room da sie przejsc i w sumie nie jest nawet bardzo trudny,
natomiast dark complex to jakas rzeznia, graliscie?
Obserwuj wątek
    • kalkos Re: dark room i dark complex 29.03.06, 15:55
      ale to juz bylo... poszukaj po forumsmile
      • gniru Re: dark room i dark complex 29.03.06, 18:08
        dark room owszem

nie znalazłam jednak wątku o dark complex
        • kalkos Re: dark room i dark complex 29.03.06, 18:13
          zdaje sie, ze byl. nie chce mi sie szukac ani spierac. moze inaczej zatytulowany
          • gniru Re: dark room i dark complex 29.03.06, 19:05
            hmm w zasadzie jestem ciekawa czy ktos go przeszedł
            w hall of fame jest nieco ponad 100 osób... a i ja przyznam że mam problem...
            • gioza Re: dark room i dark complex 30.03.06, 16:05
              Pokonalem Dark Room a w Dark Comlex gralem ale po trzech czwartych musialem
              wylaczyc kompa.
              Complex jest naprawde trudny ale po 15min mozna sie zorientowac o co chodzi.
              Complex to to samo co Dark Room tylko duzo wieksz nawet przycisk w gornym rogu
              sciany jest ten sam.
              Powodzeni

Pokonajcie ich
              s7.bitefight.pl/c.php?uid=74962
              • gniru Re: dark room i dark complex 31.03.06, 10:47
                zarowno dark room jak i dark complex sejwuja sie zatem wylaczenie kompa nie zmusza Cue do zaczynania od poczatku

dark room jest rzeczywiscie niezbyt skomplikowany
                natomiast dark complex sprawia mi trudnosci; nie chodzi o rozwiazywanie
                zagadek w poszczegolnych pokojach, a o inne kwestie..

• gniru Re: dark room i dark complex 18.08.06, 18:15
      podbijam temat, bo minęło trochę czasu - i może ktoś jednak zmęczył dark complex?

na liście Hall of Heroes nadal niecałe 200 osób..
      • marcinlet Re: dark room i dark complex 19.08.06, 16:08
        gniru napisała:
        > podbijam temat, bo minęło trochę czasu - i może ktoś jednak zmęczył dark
        comple
        > x?
        >
        > na liście Hall of Heroes nadal niecałe 200 osób..
        Ja właśnie męczę.
        • marcinlet Re: dark room i dark complex 19.08.06, 16:14
          Przeszedł ktoś żółty pokój z takimi satelitami?
          • amaroid Re: dark room i dark complex 19.08.06, 23:00
            dark complex męczył mnie około dwóch tygodni; szybko zrozumiecie, że przejście
            pokoi to niewielki problem w porównaniu z całym tym cubem. Tak naprawdę
            maksymalnie trudnych pokoi jest niewiele, zaledwie kilka z 26 (25 nie licząc
            białego), i da się wszystkie rozwiązać, zwłaszcza jesli ktoś zrobił dark room
            (zasady są te same).
            Polecam Wam od razu rysowanie map. Nawigacja jest prosta, jeśli macie mapę z
            zaznaczonymi kolorami pokoi.
            Po przejściu wszystkich pokoi jednak trzeba ostro nakombinować się z
            rozwiązaniem zagadki. Mnie się nie udało. Chętnie podyskutuję z Wami tutaj.
            • marcinlet Re: dark room i dark complex 20.08.06, 22:00
              Chyba już przeszedłem wszystkie pokoje oprócz białego, trochę to zajęło... Na
              pierwszym piętrze kompleksu, w środku jest taki pokój, do którego nie można
              wejść. Jak się zajrzy tam przez "dziurę" znajdującą się w którymś z 6 pokoi
              przylegającym do tego pokoju to widać krążące "planety" w różnych kolorach.
              Pewnie coś trzeba z nimi zrobić...
              • marcinlet Re: dark room i dark complex 20.08.06, 22:49
                W trzech pokojach zapaliłem niebieskie, czerwone i zielone światło. Jak się
                przejdzie do innych to widać jakby to światło przechodziło dalej. Klikanie na
                te "pokrętła" powoduje, że światło idzie dalej prosto albo skręca.
                • amaroid Re: dark room i dark complex 20.08.06, 23:41
                  to wszystko wiem, brawo smile
                  najgorszy był dla mnie pokój z jakby "mapą" jakiejś "kuli ziemskiej" - (zielone
                  i niebieskie figury) oraz pokój z "gwiazdami" smile

teraz najtrudniejsze przed Tobą (mnie się nie udało, ale sądzę, że takie jest
                  rozwiązanie) -
                  zapalając światła zauważysz, że jest ich w sumie (razem z miksem, jaki czasem
                  tworzy się z dwóch kolorów) tyle samo, ile kolorów "planet" w środkowym pokoju i
                  ile kolorów orbit tych "planet". Zmiana światła zmienia kolor orbity, a planety
                  czasem są wypełnione a czasem nie... Wypełniona planeta w środku + wypełnione
                  "kółko" w białym pokoju.

Druga sprawa - na zewnętrznych pokojach niekiedy nie ma "pokręteł" do zmiany
                  kierunku światła, a są jakby "soczewki" przez które światło płynie - te soczewki
                  też zmieniają kolor, w zależności od tego, jak "pokierujesz" światło kręcąc nim
                  na zewnętrznych krawędziach. Moim zdaniem idea jest taka, żeby tak pokierować
                  światło, aby wszystkie planety były wypełnione i poruszały się po orbitach
                  odpowiadających ich kolorom... Tym bardziej, ze soczewek też jest tyle, ile
                  planet... Jak to zrobić - nie wiem.
                  • amaroid Re: dark room i dark complex 20.08.06, 23:43
                    Może to trochę niejasne było - "soczewki" są w tych pokojach, które z bopku i od
                    góry przylegają prostpadle do środkowego - to z nich światło tworzy planety i
                    orbity. Trzeba zrobić tak, żeby wypełniona planeta poruszała się po orbicie
                    swojego koloru - a przynajmniej tak sądzę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka