Dodaj do ulubionych

Świat wraca do normy

02.06.08, 15:41
Nie wierze w to co przeczytałem. Na gamercornerze ktoś odważył się skrytykować GTA IV smile Świat się kończy smile
Pozdrawiam
www.lukaszslowak.com ==>[homepage]
Obserwuj wątek
    • Gość: motyl Re: Świat wraca do normy IP: *.chelm.mm.pl 02.06.08, 16:24
      saga ta to chyba najlepsze gry akcji jakie wyszły. jak ktoś nie grał to polecam w necie poszukać filmików z gta np na www.aleklipy.pl pozdrawiam
    • Gość: gangsta757 Re: Świat wraca do normy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 17:17
      E, tam... Czy GTA IV jest wybitne, czy nie to już zależy od samego gracza, bo każdy ma inny gust. W sumie może GTA IV najlepszą grą nie jest (mi się podoba), ale nie jest też złe, wszystko przez gości, którzy ciągle trąbią o przemocy w grach, a sami nie ośmieliliby się zagrać np. w "ABC z Reksiem", bo chyba tylko takie gry przemocy nie mają. I wg. mnie są lepsze gry od GTA IV, ale może ze mną jest coś nie tak albo nie znam się na grach, ale ZeldasurprisedoT jakoś mnie nie przyciągnęła na dłużej i wg. mnie są lepsze gry np. Bioshock, Half-Life. Nie traktujcie tego, jak jakiś wielki głos sprzeciwu, co do GameRankings, ja tylko mówię, co myślę o poszczególnych grach. Skoro Zelda ma takie oceny to jednak musi w tym coś być.
    • Gość: mes Re: Świat wraca do normy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.08, 17:22
      jak dla mnie - ani gta ani zelda nie zasługują na to miejsce, ale to tylko moja opinia. Na pewno są to gry wybitne (w przypadku gta - stwierdzam empirycznie, zeldy - tylko przypuszczam), ale każdy ma swój osobisty ranking tych nielicznych "więcej niż gier" - dla mnie są to np serie metal gear solid czy god of war. pzdr wink
    • Gość: Jason Re: Świat wraca do normy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.08, 18:21
      GTA4 nie jest na pewno najdoskonalszą grą,choć np. miasto i życie w nim ludzi odwzorowano jak nigdzie indziej!
      Nie raz jak grałem to szczena opada jak zachowują się napotkani ludzie.
      Tu stłuczka( samochodu albo gęby innego przechodniawink
      To przechodzień który idzie w deszczowy dzień z parasolką i bierze od nią panienkę która moknie samotnie na deszczu..
      Można wymieniać w nieskończoność..
      Z pewnością grt4 w niektórych dziedzinach wytyczyła nowe standardy ale ma też strony do dopracowania.
      Ale takie właśnie są gry.
      I czy ma 1 miejsce na listach czy 10 to kto lubi GTA to nie ma znaczenia.
    • Gość: JeszczeNieKoniec Re: Świat wraca do normy IP: *.as.kn.pl 03.06.08, 00:08
      To jeszcze nie koniec. Prawdziwe szaleństwo rozpocznie się gdy GTA IV wyjdzie na PC. Wówczas to dopiero zacznie bić rekordy, ponieważ PC posiada około 95% graczy. Gdy się na to rzucą, to aż strach myśleć co będzie smile

Najpierw wyszło GTA IV na konsole jako taki przedsmak, ale gdy wyjdzie na PC, dopiero wszystko ruszy pełną parą.
    • Gość: haha Re: Świat wraca do normy IP: *.acn.waw.pl 03.06.08, 00:35
      JeszczeNieKoniec zartujesz czy co?buahahah przypuszczam ze nie masz konsoli tylko kompa(pograj se w cs'a bo tylko to ci zastalo bejubig_grin)gta iv nie wyjdzie na kompa bo po co skoro sie nie sprzeda bo kompy juz odeszly konole przejely rynek pizd0
    • Gość: haha Re: Świat wraca do normy IP: *.acn.waw.pl 03.06.08, 00:37
      sorry ale no nie moge jaki to jest idiotabig_grinbig_grinbig_grin
    • dj_sasek Re: Świat wraca do normy 03.06.08, 09:50
      wg. mnie ma rację GTA4 ma troszkę błędów, a oceny czasopism i portali internetowych walnęli wysoką ocenę na samym początku, kiedy znali jedynie pierwsze wrażenie z gry, gra musi być dobra na dłuższą metę. Wersja PC zapewne będzie poprawiona, i jak zwykle gracze zrobią wiele ciekawych dodatków do niej big_grin
    • dj_sasek Re: Świat wraca do normy 03.06.08, 09:51
      "gta iv nie wyjdzie na kompa bo po co skoro sie nie sprzeda bo kompy juz odeszly konole przejely rynek pizd0"
      CZY CI CZASEM SUFIT NA ŁEB SIĘ NIE SPADŁ??
    • Gość: Kajtek Re: Świat wraca do normy IP: *.as.kn.pl 03.06.08, 19:10
      Panie haha, skądś Ty się urwał? Rzucasz tak egzotycznymi poglądami, że aż głowa boli smile
    • Gość: anonimowy Re: Świat wraca do normy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 23:44
      A ja powiem tyle, ze po przejsciu Phantom Hourglass na DS'ie sie w tej serii zakochalem normalnie. Dla Twilight Princess kupilem Wii, teraz przechodze Minish Cap'a, niedawno kupiona na allegro plytka z Wind Waker'em czeka na swa kolej, a po Ocarina of Time tez z pewnoscia siegne (dzieki Virtual Console smile

A to, ze GTA IV dostawalo tak dobre oceny to mnie mocno dziwi, bo zadna z gier z tej serii nie zrobila na mnie jakiegos szczegolnego wrazenia.
    • Gość: Jason Re: Świat wraca do normy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.08, 11:08
      JeszczeNieKoniec

Ty kolego wypadłeś z kołyski jak byłeś mały,że pleciesz takie głupoty.
      O jakim szaleństwie mówisz?
      Chyba o swoim jak nie będziesz tego umiał odpalić u siebie na kompie..
      No i wtedy to gracze może się rzucą ale w morze z urwiskabig_grin
      Zacznij myśleć..
      To nie boli.
    • Gość: gosc Re: Świat wraca do normy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 17:31
      Nie rozumiem po co ta klotnia. Kazdy kto mial doczynienia z dobrymi grami na konsolach, to oczywistym jest, ze wiecej palcem nie tknie zadnej gry na peceta. Porownywanie konsoli do PC jako platformy do gier ma taki sens jak porownywanie kamery do aparatu fotograficznego z mozliwoscia nagrywania filmikow jako uzadzenia do filmowania, albo porownywanie aparatu fotograficznego do telefonu z aparatem jako urzadzenia do robienia zdjec. Ci wszyscy fani grania na PC to wystepuja u nas tylko dlatego, ze zyjemy w tak zacofanym kraju, ze malo kto na oczy widzial konsole. I oczywiscie slowami takiego nie przekonasz, wiec nie ma sensu sobie strzepic jezyka.
    • Gość: Aris Re: Świat wraca do normy IP: *.acn.waw.pl 04.06.08, 18:52
      Na zachodzie kazdy kto gra ma konsole i sie nie bawi w PCetowanie. TO ze w Polsce 95% rynku to PCety(moze ale ja watpie pewnie juz mniej, coraz wiecej jest konsol). Gta wyjdzie za rok, kiedy opadnie bum na konsole. Będzie pewnie skonwertowane w marny sposób, Tak bylo z GTA 3. Mialo problemy z chodzeniem na High endach ówczesnych. Na całym swiecie sprzedali juz 50 mlnow konsol w tym 25 mln PS3 i Xboxa. Ta liczba bedzie rosla w miare tanienia. Komputery na pewno nie sa warte by je tak bronic. BO to oznacza bieganie po sklepach w poszukiwaniu karty graficznej skoro wyjdzie nowa gra.
    • Gość: JeszczeNieKoniec Re: Świat wraca do normy IP: *.as.kn.pl 04.06.08, 21:42
      A ja nie mówię, że konsole są gorsze do gier od PCetów. Ale i tak nie widzę sensu w kupowaniu konsoli. To jest dla maniaków, dla których gry są najważniejsze. A dla mnie gry to tylko kolejna funkcjonalność komputera. Co nie znaczy, że nie lubię gier z dobrą grafiką. Ale na GeForce 9800 GX2 GTA IV będzie śmigać, że aż miło. Skoro na takim PS3 śmiga, który ma o wiele gorszą kartę graficzną... Poza tym San Andreas na PC było bardziej dopracowane od tego na konsole. Tak więc nie widzę powodu do obaw, że GTA IV będzie kiepsko chodzić.
    • Gość: Gość Re: Świat wraca do normy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 06.06.08, 03:10
      hallo JeszczeNieKoniec "Ale i tak nie widzę sensu w kupowaniu konsoli."oj jak niezbyt trzezwo myslisz.konsola to juz podstawa.jesli czlowiek co roku ma wydawac wciaz w to nowe grafikkarty geforce 9800 gt,10800 gt,11800 gt(to juz bywa nudne pomalu)to przyjacielu kup jedna konsole a bedziesz znacznie szczesliwszy bo zagrasz w mnustwo naprawde swietnych graficznie gier bez zadnego problemu ze cos zacznie wolniej albo kanciasto dzialac...jestem szczesliwym posiadaczem juz od 2 lat xboxa 360, ps3 terz....bla bla i nie mam co zalowac gra sie wciaz swietnie, zaluje za to ze moj laptop z geforce 7900 gt 2 gb pamieci i calkiem niezlym procesorem juz stal sie zawolny dla crysis mimo ze rok temu go kupowalem.zastanow sie co piszesz konsole przejmuja swoja dominacje niestety....
    • Gość: JeszczeNieKoniec Re: Świat wraca do normy IP: *.as.kn.pl 06.06.08, 22:01
      Ja od 5 lat jade na GeForce 5200 i jakoś nie narzekam. Nie jestem maniakiem gier. Gry które mnie interesowały chodziły tu bez problemu. Nawet taki Half-Life 2 i dodatki, który jest kunsztem optymalizacji silnika graficznego. W tym roku kupuję nowego kompa z GeForce 9800 GX2 i będę miał spokój na kolejne 5 lat pewnie. I nie będę miał problemu z tym, że jakaś gra mi nie chodzi, bo ja mam PS3, a on jest na XBOXa i odwrotnie. Na PC nie ma takiego podziału, i wszystkie gry chodzą na różnych konfiguracjach.
    • Gość: Gość/Gość Re: Świat wraca do normy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.06.08, 03:37
      zastanowiles sie nad jednym?ze w niektore perelki na konsole nigdy nie zagrasz na twoim PCsmilejesli juz to za ladne pare(chociaz w niektore tytuly szczerze watpie) lat wtedy bedziesz musial sie postarac znowu o nowa geforce....rozumiem cie ze bardziej cenisz poczciwego peceeta...ja nie wybieralem zbytnio ze np gra jest na ps3 a nie ma jej na xboxa360..poprostu kupilem obydwie konsole i mam spokujsmilehehe a grafika.....mmmm piekna oczywiscie jak masz lcd telewizor i zlacze hdmi.jest lepsza niz na poczciwym peceecie nawet z najlepsza grafikkarta.....zreszta ja pc terz zmienilem juz pare razy i dalem sobie spokuj kupilem mini pc tylko do office i do internetu taki ktory niewiele energi mi zrzera i jestem w pelni zadowolony.kazdy ma swoj gust
    • Gość: JeszczeNieKoniec Re: Świat wraca do normy IP: *.as.kn.pl 07.06.08, 09:23
      No zawsze się znajdą takie gry na konsolach, których nie będzie na PC. Ale działa to w obie strony. Sporo gier z PC nie wychodzi na konsole. Gry typu "Starcraft", "Baldur's Gate", "Neverwinter Nights", "Settlers", czy inne strategie i rpg'i raczej na konsolach się nie pojawiają. Poza tym ciężko byłoby w nie na nich grać. A mnie właśnie bardziej interesują tego typu gry. Do tego na PC jest możliwość grania w gry ze starych konsol i komputerów. Wystarczą emulatory. I tak bez problemu można grać w gry z NES'a, Gameboya, SNES'a, SEGI, Playstation 1, czy nawet Amigi. Za parę lat będzie można grać w gry z PS3, czy XBOX'a, mimo, że nigdy nie wyszły one na PC. Jeśli komuś nie zależy na graniu w grę zaraz po jej premierze, to jest to idealne rozwiązanie.

PS. Skoro masz Office'a, to prosiłbym przed wysłaniem komentarza, o wklejenie jego treści do programu sprawdzającego pisownię, np. Worda. Najnowszy Firefox i Mozilla też to potrafią. Taka dobra rada, by wypowiedź czytało się bez ciągłego denerwowania się pojawiającymi się w niej błędami ortograficznymi.

Pozdrawiam.
    • Gość: Jason Re: Świat wraca do normy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.08, 11:19
      JeszczeNieKoniec

W gry na Ps3 czy Xboxa 360 nie zagrasz na żadnym emulatorze nawet za kilka lat.
      Po pierwsze jaki był by w tym sens skoro gra w ogóle nie wyglądała by tak ładnie a kolejną sprawą jest to że te wszystkie emu.które się ukazały to ukazały się dopiero po "śmierci"konsol.
      A obecne konsole pożyją co najmniej 10 lat jak nie więcej.

A teraz porównaj sobie ile premier ukazuje się na konsole a ile na PC ?

To konsole są do gier najlepsze!
      chodzi o to że są stworzone do gier i tylko do nich.

Inni myślą że komp jest to wszystkiego a co jest do wszystkiego to jest do niczego,jak głosi powiedzenie.

Podam przykład:
      Spróbuj nauczyć się perfekt jednego języka np francuskiego a twój kolega też francuskiego i jeszcze kilka innych ale też perfekcyjnie.

Jak myślisz kto będzie lepiej operował danym językiem?

Ty-który skupiłeś się na jednym czy kolega który na jeszcze kilku innych.

Mówienie że Pc-ty są lepsze do gier od konsol to jak by mówić że lampa naftowa daje wiecej światła niż żarówka 100 watowa.

Mam sam konsole bo miałem już dość ciągłego dokupywania ramu czy myśleniem nad kolejną grafą.

A tak bez problemu i z wygodą mogę szarpać płynnie w takie tytuły jak GTA 4,Uncharted czy Burnout paradise.

Pozdrawiam
    • Gość: JeszczeNieKoniec Re: Świat wraca do normy IP: *.as.kn.pl 09.06.08, 22:51
      Jason, tu nie chodzi ile te konsole pożyją. Tu chodzi o Prawo Moora. Za 10 lat będą spokojnie emulowane, tak jak dzisiaj są emulowane konsole sprzed 10-ciu lat. Gry chodzą na nich idealnie i wyglądają dokładnie tak samo jakby były odpalane na oryginalnych maszynach.

Poza tym ja nigdzie nie napisałem, że PC jest lepsze od konsol do gier. Ja po prostu uważam, że konsole to już są dla takich maniaków, dla których super wypaśna grafa jest najważniejsza, a gry dla nich to drugie życie. Mi tam szkoda kasy na konsolę i na te drogie gry po 250 zł. Wolę PC, na którym robię wiele innych rzeczy, a i w gry też pograć mogę od czasu do czasu. I nie boli mnie to, że nie włączę sobie rozdzielczości 10000x10000 z megarealistycznymi efektami. Bez tego też da się grać. Poza tym i tak za parę lat i na PC będzie to możliwe.
      A za 20 lat, nawet nie będzie takiego podziału. Bo wszystko będzie się mieściło w urządzeniu wielkości komórki, które to urządzenie będzie spełniało funkcję kopmutera, telefonu, aparatu, kamery, dyktafonu, latarki, GPS'a, konsoli, projektora, itp itd. Do tego parametry będzie miało o wiele lepsze niż obecne komputery/konsole.
    • Gość: gosc/gosc Re: Świat wraca do normy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.06.08, 14:19
      "jeszcze nie koniec" przyjacielu daj juz sobie spokuj we wmawianiu nam jakie to piekne wnioski plyna z pc ze za pare latek wyjada nam jakies tam emulatory.do dzisiaj zaden emulator nie dziala poprawnie i sa same problemy z nimi pozatym za 10 lat kto tam bedzie chcial grac w takie gry w ktore ojcowie grali gdy byli dziecmismilewyjda znowu coraz to lepsze gry nastepcy na przestarzale juz dla nas stare tytuly.napisales w poprzednich postach ze sa emu do pc z poczciwych starych jak swiat komputerow takich jak amiga.....o boze kto wogule chce meczyc swego pc z takimi grami??a propos poczytaj dobrze siec to dowiesz sie ze np playstation 3 ma tyle procesorow w grafice ze bedziesz musial prawdopodobnie 10 twoich geforce kupic i polaczyc je razem twoim "SLI" wiec nie wmawiaj nam ze pc ist rulez.umrze smiercia naturalna.(nie doslownie wciaz bedzie poczciwym dziadkiem do gier strategicznych and Co.)popatrz ile firm ktore produkuja gry do pc calkowicie nastawilo sie na rynek zbytu dla konsol.chyba niewiele czytasz o tym pisza wszedzie!!
    • Gość: gosc/gosc Re: Świat wraca do normy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 16.06.08, 14:28
      pozatym konsole wcale nie musza byc dla maniakow.jestem poczciwym obywatelem jak wielu innych gram tylko gdy mam ochote i nie warjuje gdy slysze ze jakas nowa super guierka wyszla wlasnie na rynek.mam 30 latek i mam terz swoje inne zainteresowania w ktorych adrenalina mi rowniez podskoczysmilegdy kupowalem xboxa 360 nie kierowalem sie tym ze bede miec super grafe...poprostu chcialem normalnie grac a nie wciaz to nowe "lepsze" czesci do kompa wymieniac co roku.konsole mozna dosyc tanio juz kupic.np w niemczech sa juz za 199 eur a i taniej znajdziesz w aledrogo.a gry kto ci kaze wydawac zaraz 250 zl na nie?zawsze mozna pozyczcyc ukrasc smile sciagnac....albo odkupic uzywana...mozliwosci jest wiele polak potrafi.....
    • Gość: JeszczeNieKoniec Re: Świat wraca do normy IP: *.as.kn.pl 18.06.08, 20:12
      gosc/gosc,

"do dzisiaj zaden emulator nie dziala poprawnie i sa same problemy z nimi"

Zależy jakich emulatorów się używa. Ja używam tych przetestowanych z górnej półki i żadnych problemów z nimi nie mam.

"pozatym za 10 lat kto tam bedzie chcial grac w takie gry w ktore ojcowie grali gdy byli dziecmismile"

Nie wiedziałem, że w dzisiejszych czasach ojcem zostaje się w wieku 10 lat smile Poza tym dlaczego ktoś miałby nie chcieć grać? Dobra gra to dobra gra. Nawet po 20 latach. A jeśli gra była robiona tylko z myślą o super grafice, to wiadomo, że już po 2 latach nikt na nią nie spojrzy. Ja takie gry omijam szerokim łukiem.

"apisales w poprzednich postach ze sa emu do pc z poczciwych starych jak swiat komputerow takich jak amiga.....o boze kto wogule chce meczyc swego pc z takimi grami??"

A co w tym męczącego? Skoro kiedyś te gry były dobre, to teraz też. Wiele z nich bije na głowę obecne tytuły. Sam przechodzę teraz kilka amigowych pozycji, na które zabrakło mi czasu w dzieciństwie.

"a propos poczytaj dobrze siec to dowiesz sie ze np playstation 3 ma tyle procesorow w grafice ze bedziesz musial prawdopodobnie 10 twoich geforce kupic i polaczyc je razem twoim "SLI" wiec nie wmawiaj nam ze pc ist rulez"

Po pierwsze, nie wmawiam, że PC rulez. Niby gdzie? Ja tylko mówię, że wolę PC. Poza tym co z tego, że Playstation 3 ma procek 8-rdzeniowy. Za 10 lat standardem będą procesory 128 rdzeniowe. Więc emulacja PS3 nie będzie wyzwaniem.

"popatrz ile firm ktore produkuja gry do pc calkowicie nastawilo sie na rynek zbytu dla konsol.chyba niewiele czytasz o tym pisza wszedzie!!"

Doskonale zdaję sobie z tego sprawę. I co z tego? Co z tego, że na kosnole produkują 10 razy więcej gier? Ja i tak nie dałbym rady nawet zaliczyć 1% gier tych wychodzą na PC, a co dopiero mówić o konsolach. Jestem już do tyłu jakieś 10 tytułów, które wyszły na PC, a w które chciałbym pograć. W końcu je kupię i przejdę smile

"pozatym konsole wcale nie musza byc dla maniakow.jestem poczciwym obywatelem jak wielu innych gram tylko gdy mam ochote i nie warjuje gdy slysze ze jakas nowa super guierka wyszla wlasnie na rynek."

OK, masz rację. Konsole też są dobre dla niedzielnych graczy. Mój błąd.

"poprostu chcialem normalnie grac a nie wciaz to nowe "lepsze" czesci do kompa wymieniac co roku."

Nie chcesz wymieniać, nikt nie zmusza. Ja kompa wymieniam średnio raz na 4-5 lat. To nawet czas królowania jednej generacji konsol na rynku jest krótszy.

"a gry kto ci kaze wydawac zaraz 250 zl na nie?zawsze mozna pozyczcyc ukrasc smile sciagnac....albo odkupic uzywana...mozliwosci jest wiele polak potrafi....."

Można, ale ja wolę kupić świeżą grę ze sklepu i mieć pewność, że wszystko będzie działać bez problemu i że będę mógł się zalogować na serwery multiplayer gry i nie dostać bana za pirata.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka