Gość: nurnia Re: Fifa versus Pro Evolution Soccer - ostateczne IP: *.szczecin.mm.pl 14.09.08, 16:01 chcesz arcadowke kup fife, szukach symulatora kup pes. ni dodac nic ujac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pitrer Re: Fifa versus Pro Evolution Soccer - ostateczne IP: *.centertel.pl 14.09.08, 19:29 Grałem w fife i PES. Według mnie PES jest dużo lepszy ale obie gry lubię i gram w nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zajac_poziomka Re: Fifa versus Pro Evolution Soccer - ostateczne IP: *.13.14.vie.surfer.at 16.09.08, 14:18 PES 5 (najlepsza czesc w serii). PES 06 i 2008, juz nie takie fajne, sa za "latwe" i bardziej na styl "arkade". PES 5 mozna grac latami i sie nie nudzi. Niestety fifa (obojetnie jaka czesc) po 2 pelnych sezonach jest taka nudna ze az plakac sie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Fifa versus Pro Evolution Soccer - ostateczne IP: 195.116.195.* 17.09.08, 13:53 Przeczytałem wasze komentarze i myślę że można wyciągnąć pewne wnioski: 1. W fifę grają samotnicy, co najwyżej popykają w sieci 2. W pesa gra się w grupach z kumplami i jest to super zabawa. 3. Widziałem parę komentarzy o tych co byli fanami fify do czasu gdy nie wpadł w ich ręce pes. 4. Nie widziałem żadnego komentarza gdzie fan pesa rzucił go dla fify. Wychodzi na to że z pesem jest lepsza zabawa. Ja też osobiście grałem w obie piłki. I obie lubię. Ale znacznie częściej sięgam do PES'a. Zastanawia mnie jednak najbardziej to, dlaczego nikt nie rzucił pesa dla fify? Sami sobie odpowiedzcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Froq1ass Re: Fifa versus Pro Evolution Soccer - ostateczne IP: *.kalisz.mm.pl 24.09.08, 14:23 żuciłem fife dla PES'a po Fifie 08... była identyczna jak 07. Zagrałem w Pro Evo 6 potem w 2008 i już Fify nie kupie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AstateOfTrance Re: Fifa versus Pro Evolution Soccer - ostateczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.08, 21:46 Po co to głupie gadanie co jest lepsze?? przeciez to jezt wiadome PES jest najlepszy i niewiem czemu ktos ma jakies watpliwosci...grac w Fife?? nie da sie grac w Fife masakra i dno...pozdro dla fanow PESA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość: PESiarz Re: Fifa versus Pro Evolution Soccer - ostateczne IP: *.netcity.pl 27.09.08, 14:33 Pes jest lepszy. wg mnie liczą sie emocje i adrenalina wynikająca z realistyki rozgrywek. a muzyke i tak swoja puszczam w winampie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Fifa versus Pro Evolution Soccer - ostateczne IP: *.xdsl.centertel.pl 28.09.08, 00:25 moim zdaniem jest pro jest lepsze fifa to dno a po za tym porownania grywalnosci fife od dawna przechodze na naj wyszym poziomie bez zmniejszania grafa badziewna jak bym gral w pro 4 taka jest fifa a pro wysmienita grafa i super grywalnosc nie ma porownania po prostu ci ktorzy graja w fife bo nie radza sobie w pro evolution cieniasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chris Re: Fifa versus Pro Evolution Soccer - ostateczne IP: 89.204.247.* 04.10.08, 12:05 Ludzie wszystko pieknie ALE!!!!...zagralem w demo fify i zagralem w demo PES'a..od zawsze bylem fanem PRo Evolution-fife ocenialem jako badziewie...ale w tym roku wszystko sie zmienilo-w tym roku to Fifa wydala produkt ktory miazdzy pro evo...Konami nie podrasowalo swojej gry pod zadnym wzgledem oprocz grafiki;/..to chyba nam graczom nie wystarczy, prawda? garajac w demo PES'a czulem sie jakbym gral ciagle w 2008;/ te same postury zawodnikow, ten sam chód z ta roznica ze jeden czy drugi bardziej sie buja...Przyznaje to z bolem serca ale patrzac na animacje zawodnikow w fife az milo sie na sercu robi..okrzyki, pokazywanie gdzie masz agrac pilke-poezja..Konami zawsze bylo w tyle z oprawa meczowa, mialem nadzieje ze zostanie to poprawione ale jest bez zmian..I jeszcze jedno..w PES'ie znwu ten sam..SEDZIA!!!!!!!!!!!!!! Ze juz nie wspomne jak masakrycznie zapowiada sie "become a legend":/..oprawa muzyczna standardowo do bani.. takze jako gracz i WIELKI fan PES'a czuje sie w tym roku zawiedziony i przede wszystkim "olany"przez Konami.. Dlatego tez wczoraj nastapilo historyczne wydarzenie-na mojej półce zagoscila FIFA 2009!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
abcd-3 Re: Fifa versus Pro Evolution Soccer - ostateczne 10.10.08, 23:06 a przepraszam fifa to ping pong czy siatkówka PES KING 2009, KUPTA SE DOBRE TV HD A POTEM GADAJTA SAME KOLORY SĄ mulące ,fifa jest tandetna ale jak na grę arkadę no to obleci ,bajtle se mogą pograć cześć zagubieni, pes 2009 i nikt tego nie zmieni tylko bajtle tak myślą bo lepiej się gra w łatwe gry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazimierz Re: Fifa versus Pro Evolution Soccer - ostateczne IP: *.itcomp.pl 15.10.08, 18:34 hm... jakby pes stworzyl chalowke tak jak bylo w fifie 98 to by byl zajebisty Wedlug mnie gry sa wyrownane fifa mniejszy realizm lecz ma wady xD Wedlug mnie pes o maly wlos przegania fife konami musi ostro ruszyc do roboty zeby nie przejebac takiej serji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nortone071 Re: Fifa versus Pro Evolution Soccer - ostateczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 23:08 osobiscie mam to i to ale od zawsze pes przewyzszal fife praktycznie pod kazdym wzgledem w pesa gram od 1 az do teraz ta gierka jest dlamnie najlepsza mozecie mowic co chcecie pes wymiata choc niepowiem pes 2008 byl dosyc slaby ale 2009 juz jest o wiele lepszy graficzka jest przejzysta a giera sie nie wiesza i nie zmula nic dodac nic ujac trzeba pograc krotko mowiac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nortone071 Re: Fifa versus Pro Evolution Soccer - ostateczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 17:41 HA HA !! staty mowia same za siebie hehehe pes forever !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Fifa versus Pro Evolution Soccer - ostateczne IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.10.08, 21:40 Wiem jedno byłaby zajefajna gierka gdyby Konami i EA zrobiły raz grę piłkarską razem.Fizyka i realizm z PES a muzyka,zespoły i menu z Fify i byłoby zaje...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FeX Re: Fifa versus Pro Evolution Soccer - ostateczne IP: *.icpnet.pl 30.10.08, 12:37 Prawda jest taka, że FIFA jest robiona na odpierdziel co niestety udziela się także PES'owi. Tak czy inaczej grałem we wszystkie PES'y i wszystkie FIFY i mogę powiedzieć, że każda gra ma coś w sobie. Ostatnimi czasy bardziej wciągnął mnie PES a FIFA nudziła mi się okropnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Fifa versus Pro Evolution Soccer - ostateczne IP: *.chello.pl 20.11.08, 04:32 a ja właśnie chcę kupić pEsa lub fife 08 i niczego się z forum nie dowiedziałem. Bo co wy porownujecie? Sami nie wiecie - jeden pisze o Fifie na PC, inny na konsole, a to podobno dwie różne w odbiorze gry. I nie wiedząc o czym piszecie porównujecie z Pesą? Napiszcie o PC: 1. Jak to jest ze sterowaniem klawiaturą w pesie? Da się, warto, czy dokupić pada? 2. Gdzie linki do uaktualnienia nazw drużyn w pesie i czy to faktycznie tylko skopiowanie plików? 3. Czy liga polska jest i tu i tu? 4. Czy schematyczność fify jest drażniąca w ogóle czy tylko w porównaniu z pesą? 5. Czy w fifie w ogóle nie ma Ligi Mitrzów(podobno pesa ma licencje akurat na LM) Ja jestem fanem piłki i dla mnie liczy się realizm rozgrywek bardziej niż grywalność, zwlaszcza że nie gram z kumplami, nie mam konsoli tylko PC, ale nie chcę żeby schematyczność lub błedy Fify szybko zobrzydzily mi tą grę, z drugiej strony pesa ogólnie ma lepsze notowania, lecz... sam nie wiem. Doradźcie uczciwie, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iyg Re: Fifa versus Pro Evolution Soccer - ostateczne IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.09, 19:25 Suoper Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Fifa versus Pro Evolution Soccer - ostateczne IP: *.ratnet.pl 28.03.09, 12:26 Nie spotkalem kogos kto by rzucil PESa dla Fify.. Natomiast ja i wielu moich kumpli rzucilo Fife dla PESa i od czasu PES6 zainstalowalismy Fife (bodaj 08) moze na pol godziny koszmarnie sie nudzac przy graniu. Jak bym chcial strzelac ciagle takie same bramki to bym pogral w Sensible Soccer W PESie wszystko jest nieprzewidywalne, kazda bramka inna a strzelenie w okno to sztuka - a nie strzela sie po 5 takich bramek na mecz jak w Fifce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Fifa versus Pro Evolution Soccer - ostateczne IP: *.ratnet.pl 28.03.09, 12:30 Ten post wyzej to tez moj.. chcialem jeszcze dorzucic ze najwieksze kluby europejskie ktorymi najczesciej sie gra maja czesto tylko zmienione nazwy - sklady i wyglad zawodnikow sa normalne (jak np. Manchester United) wiec nie widze problemu.. A komu zalezy - 5 minut i mozna sciagnac latki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Fifa versus Pro Evolution Soccer - ostateczne IP: *.acn.waw.pl 07.05.09, 17:22 Ktoś napisał (Fan Fify) że w PES sędzia się myli, gole padają ze spalonego. To najlepiej świadczy o realizmie. Czyż na boisku sędzia nie popełnia błędów? He he, a w Fifie bramkarz rzuca się przy strzale, nawet jak ten w obrońce huknie. Lipa. Nie chce mi się pisać. Powiem tylko że ja rzuciłem Fifę dla PES6. Wcześniej tłukłem w Fifę aż miło (od Road to World Cup - i to była najlepsza gała) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FS Re: Fifa versus Pro Evolution Soccer - ostateczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 16:19 Bitch czy nie bitch? Oto jest pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rakshia Re: Fifa versus Pro Evolution Soccer - ostateczne IP: *.aster.pl 05.06.09, 15:56 PES to gó***, Fifa najlepsza ;] Nawet nie porównujcie tego czegoś to Fify... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość:Patrollej Re: Fifa versus Pro Evolution Soccer - ostateczne IP: 193.138.241.* 23.02.10, 19:09 Jeżeli chodzi o wersje tych gier z 09 roku, to według mnie lepsza jest FIFA09. Odkąd w sklepach pojawiły się 09 i 10, to PES nie ma już nic do gaadania. Oczywiście, poprzednie lata należały do konkurenta FIFY, ale gdy powstała 09, na rynkach światowych zaczęła dominować najlepsza gra piłkarska EA. Potem wyszła 10, no i to już zupełnie dobiło jej PES-owskiego odpowiednika. Jak na razie, w gronie najlepszych gier piłkarskich na świecie, prym wiedzie FIFA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrollej Re: Fifa versus Pro Evolution Soccer - ostateczne IP: 193.138.241.* 23.02.10, 19:14 Ja szczerze kibicuję FIFIE . Odpowiedz Link Zgłoś