alementaral Fallout 3 - jak bardzo zawiedzie nasze oczekiwa.. 31.07.08, 21:46 Według mnie taki tytuł jak Fallout 3 nie może zawieść w żadnym wypadku Powód? Generalnie jeśli zostanie zachowana (a na pewno takowa będzie) grywalność z poprzednich dwóch części gier to przyciągnie na pewno spore rzesze graczy, którzy kupią oryginalną wersję gry Odpowiedz Link Zgłoś
elmo.ja Re: Fallout 3 - jak bardzo zawiedzie nasze oczeki 01.08.08, 02:25 alementaral napisała: > Według mnie taki tytuł jak Fallout 3 nie może zawieść w żadnym wypadku Powód? > Generalnie jeśli zostanie zachowana (a na pewno takowa będzie) grywalność z > poprzednich dwóch części gier to przyciągnie na pewno spore rzesze graczy, > którzy kupią oryginalną wersję gry wiele rzeczy moze sie wydarzyć, diablo 2 w porownaniu do 1, bylo o klase nizej jesli chodzi o przyjemnosc gry, glownie przez sposob zapamietywania sytuacji-byl tragiczny wiec fallout 3 tez moze ulec zmianie w stosunku do poprzedników(nad ktorymi spedzielm nie jedna noc), boje sie wlasnie zmiany sposobu patrzenia na 3osobe, Odpowiedz Link Zgłoś
alementaral Re: Fallout 3 - jak bardzo zawiedzie nasze oczeki 02.08.08, 13:48 A według mnie nie- bo nowy widok 3d stwarza większe możliwości wykorzystania terenu działań (a właściwie post- apokaliptycznego krajobrazu wokół wschodniego wybrzeża Waszyngtonu) naturalne przeszkody, zwały gruzu, zniszczenia, zepsute elementy karoserii etc. Rzecz jasna większa frajda będzie z przeczekania na kogoś zza winkla niż zabić go face to face Odpowiedz Link Zgłoś
alementaral Fallout 3, konkurs 02.08.08, 13:52 Swoją drogą schodząc ciut na boczny tor- czy bierze ktoś udział w konkursie związanym z "Falloutem 3"? W sumie konkurs fajny a nagroda jeszcze lepsza bo uwiecznienie swojego własnego głosu w świecie nowego Fall'a Ech, łezka się w oku kręci aż i rzekłbym na koniec nawet: war, war never changes... Odpowiedz Link Zgłoś
elmo.ja Re: Fallout 3, konkurs 03.08.08, 02:50 alementaral napisała: > Swoją drogą schodząc ciut na boczny tor- czy bierze ktoś udział w konkursie > związanym z "Falloutem 3"? W sumie konkurs fajny a nagroda jeszcze lepsza bo > uwiecznienie swojego własnego głosu w świecie nowego Fall'a Ech, łezka się w > oku kręci aż i rzekłbym na koniec nawet: > > war, war never changes... > > padlbym chyba smiechem gdyby moim glosem mówił jakis straszliwy potworek czy mutant ) ale sam konkurs fajna sprawa, nic to nie kosztuje, trzeba tylko wymyslec jakis porywajac teks i sie nagrac, a nóż widelec spodobacie sie fanów i bedziesz w grze na wieki wieków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arcsam Re: Fallout 3 - jak bardzo zawiedzie nasze oczeki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.08, 02:35 to nie call of duty zeby czekac za rogiem ale rozumiem Cie, widok 3d daje wieksze mozliwosci zobaczenia swiata i nowoczesnej grafiki, a widzialem po zdjeciach ze szykuje sie 'ladna wizualnie' gra tylk ojak w tym widoku bedzie sie patrzec na towarzyszy naszej podrozy - psa czy kumpla jakiegos?? Odpowiedz Link Zgłoś
pan.piter Re: Fallout 3 - jak bardzo zawiedzie nasze oczeki 22.08.08, 23:31 po dzisiejszym obejzeniu filmiku na gameplayu nie moge uwiezyc w osiagniecia grafikow Fallout 3 jest fenomenalny.... czekamz z zapartym tchem na premiere Odpowiedz Link Zgłoś
elmo.ja Re: Fallout 3 - jak bardzo zawiedzie nasze oczeki 24.08.08, 15:39 pan.piter napisał: > po dzisiejszym obejzeniu filmiku na gameplayu nie moge uwiezyc w osiagniecia > grafikow Fallout 3 jest fenomenalny.... > czekamz z zapartym tchem na premiere ja ogladalem zdjecia, z jakiejs japonskiej premiery, obawialem sie funkcjonalnosci widoku 3d w crpg ale z tego co widzialem to bardzo ladnie to wyglada, i mam nadzieje ze bedzie rownie zachwycajace w praktyce czekam na premiere... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blackadd3r Re: Fallout 3 - jak bardzo zawiedzie nasze oczeki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.08, 23:35 Poczekamy zobaczymy, jestem w pełni zadowolony z pokazanego trailera. Pokazuje duzo niedorubek, błędów i typowej konsolowej kupy. Osobiscie uwazam to za zbeszczeszczenie poprzednich części, ale mnimo to zagram w F3. Chcę mie wieksze pojęcię na temat nowej części i odpowiednio ustosunkowac sie do niej. Pozdro dla wszystkich fanow wielkiej serii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lajti Re: Fallout 3 - jak bardzo zawiedzie nasze oczeki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.08, 18:45 "Ej, lektorze - nie przeszkadza mi, że Oblivion był na konsole. Przeszkadzało mi to, że był nudny, nie miał dialogów a jedynie ich namiastkę, a niby wielki świat był perwersyjnie monotonny i wypełniony jednakowymi lochami jak świat długi i szeroki. Choćby i nie wydano go na konsole, a na świętą Amigę, to i tak byłby nudną grą. Nie rób z tego frontu walki PC z konsolami." Drachu zgadzam sie z tą opinią w 100%. Nuda + nuda to cała fabuła tegoż pięknego świata obliviona... (wykluczając jedynie misje dla gildii zabójców) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeme Re: Fallout 3 - jak bardzo zawiedzie nasze oczeki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.08, 20:12 a ja już grałem i stwierdzam - Fallout 3 to taki Oblivion tylko na wastelandzie... Jestem zawiedziony - byłoby lepiej gdyby gra wyszłą nie pod tytułem "Fallout 3" bo z poprzednikami ma wspólnego tylko trochę, ale jako np. "Fallout - Oblivion". Wtedy zawód byłby mniejszy bo by wszyscy wiedzieli czeog się spodziewać. Reasumując - jak na Obliviona w postnuklearnym świecie gra jest świetna. Jak na kontynuację Falloutów - najwyżej mierna. Skończę to tak: F3 przejdę do końca i pewnie sprawi mi to przyjemność, ale F1 i F2 z dysku wciąż nie odinstaluje. Odpowiedz Link Zgłoś
radek.zaleski Re: Fallout 3 - jak bardzo zawiedzie nasze oczeki 02.11.08, 13:41 wszystko o Falloucie, relacja z premiery oraz masa wideo: gamecorner.pl/gamecorner/0,86579.html?tag=fallout%203 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sajmon Re: Fallout 3 - jak bardzo zawiedzie nasze oczeki IP: *.41.119.59.sub.mbb.three.co.uk 02.11.08, 20:58 heh od dwoch dni zarzynam fallouta 3. to naprawde bardzo dobra gra. ma swoj klimat a poza tym bardzo dobrze wyglada. bardzo poprawili silnik wzgledem obliwiona. gra wogole nie chrupie. nie ma zadnego dogrywania terenu itp. wzglednie szybko laduja sie pomieszczenia. gra jest naprawde dobra. calymi garsciami czerpie z tego co najlepsze w poprzednich falloutach. ma unikalny falloutowy klimat. naprawde nie ma powodow do narzekan. wg mnie wcale nie "zamordowano" ducha fallouta. gralem w 1 i 2 gralem w brotherhooda a teraz zarywam 3 nocke w 3. jak dla mnie wypas. nie wiem jak to wyglada na pctach ale na xboxsie to poprostu uczta dla oczu. radze wszystkim sceptykom poprostu zagrac a nie narzekac nie grajac. pozdro dla wszystkich hardkorowych graczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xian Re: Fallout 3 - jak bardzo zawiedzie nasze oczeki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.08, 17:31 Fallout 3 wymiata tak jak Fallout 2 i Fallout 1 i naszczescie nie jest to odgrzany stary kotlet tylko cos zupelnie nowego z takim samym dobrym klimatem jak w poprzednich czesciach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shubny Re: Fallout 3 - jak bardzo zawiedzie nasze oczeki IP: *.subscribers.sferia.net 03.11.08, 21:16 Panowie z przykrością stwierdzam że nowej odsłonie Fallout-a zdecydowanie bliżej do Obliwion-a niż do wielkich poprzedników. Proszę nie piszcie że ten twór wymiata jak F1, F2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomato Re: Fallout 3 - jak bardzo zawiedzie nasze oczeki IP: *.acn.waw.pl 05.11.08, 01:49 Wiadomo, cukierki kiedyś smakowały lepiej a kaczor donald naprawdę bawił. Nie potraficie zaakceptować nowego fallouta przez sentyment do starych. Najwazniejsze według mnie rzeczy tj. niesamowity klimat i grywalność zostały zachowane a to chyba najważniejsze. Skoro tak kochacie starego twórzcie sobie mody i grajcie w niego do śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Shubny Re: Fallout 3 - jak bardzo zawiedzie nasze oczeki IP: *.subscribers.sferia.net 05.11.08, 14:50 Nie idzie o wspomnienia tylko o schemat rozgrywki wzorowany na Obliwionie. To jest prosta miła sieczka w świecie Fallout-a. Taki casual gaming Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MrL Re: Fallout 3 - jak bardzo zawiedzie nasze oczeki IP: *.e-wro.net.pl 07.11.08, 11:26 mały komentarz do video, nie "fAlałta" tylko "fOlałta"!, tam po f jest "O" w wymowie a poza tym wszystko dobrze. Osobiście jestem fanem F1 i F2 nie podoba mi się fakt, że F3 wychodzi równocześnie na xbox'a bo to niejako oznacza, że gra robiona jest pod taki kątem by zadowolić konsolowców (no offence folks). Fallout już nigdy nie będzie taki jak w F1 i F2 ale mnie osobiście F3 bardzo urzekło i cieszę się, że Bethesda zrobiła go tak a nie inaczej, niech klasyka pozostanie klasyką a rozwijać się trzeba tak więc drodzy zwolennicy klasyki którzy się jeszcze nie przekonali do tego tytułu, postarajcie się pojrzeć na te część nieco przychylniejszym okiem bo klasykę zawsze będziecie mieć na półce w postaci F1 i F2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Phob Re: Fallout 3 - jak bardzo zawiedzie nasze oczeki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 11:50 ddd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Phob Re: Fallout 3 - jak bardzo zawiedzie nasze oczeki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 11:52 To nie fallout3!!! to Elder of the Scrolls: Apocalypse.... Porażka zmienieli teksturki troszke fabuły i mówią że to zupełnie inna gra, a w dodatku że to Fallout!! wstyd porażka , gniot... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Fallout 3 - jak bardzo zawiedzie nasze oczeki IP: *.subscribers.sferia.net 23.11.08, 18:15 przeszedłem 2 razy f 3 porazka z f1 i f2 ma tylko wspolna nazwe czasami pozytywnie potrafi zaskoczyc np ta krypta ze sztucznym swiatem lub figurki do kolekcjonowania ale generalnie nie tego sie spodziewałem popsuli gre Odpowiedz Link Zgłoś
plugart Fallout 3 - jak bardzo zawiedzie nasze oczekiwa.. 24.11.08, 20:20 Gra została skopana przez twórców tak jak to było tylko możliwe. Grafika nie jest dla mnie najważniejszaw grach cRPG, lecz gdy twórcy decydują się na 3D to powinni raczej dopracowac swoje dzielo, w przypadku F3 stało się odwrotnie, przestarzały silnik na którym chodzi Oblivion,zwiększona jakość textór, które nawet po podrasowaniu silnika nie wyglądaja najlepiej. Fatalna jakosć animacji postaci, bohater porusza się jakby mial zatwardzenie i platfusa. Muzyka, praktycznie nie istnieje , w poprzednich falloutach muzyka tworzyla klimat, F3 klimatu jest pozbawiony. System gry, perki są czyli coś fallouta przypomina, system V.A.T.S , totalna porażka, można strzelać w głowę przeciwenikowi z bliska i nie trafiać.. Praca kamery w tym trybie to też jakies żarty, czasami ( w większosci przypadków) nic nie widac poza koncem spluwy. Prawdę mówiąc jako stary fan Fallouta, to ta częsć dla mnie nie istnieje, zostala sprofanowana na każdy możliwy sposób. Jednak wole grać 20...40...? raz w Fallout 2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vault Dweller Re: Fallout 3 - jak bardzo zawiedzie nasze oczeki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.08, 08:29 Boże, prawie sami hipokryci. "Muzyka, praktycznie nie istnieje , w poprzednich falloutach muzyka tworzyla klimat, F3 klimatu jest pozbawiony" Ja tam nie pamiętam żeby była jakaś szczególna muzyka w Falloutach (jedynie obóz Ridersów z F1 i Den z F2 - gdzie w obu miejscach był TEN SAM motyw muzyczny - szczyt lenistwa), owszem, coś tam plumkało w głośnikach, ale były to jedynie zlepki dźwięków - muzyką tego nazwać nie można "porażka, można strzelać w głowę przeciwenikowi z bliska i nie trafiać" No to dziwne, że to porażka. Mi tam się zdażało nie trafić z bliska w F1 i F2 mając na to 95% szans, nie wierze, że tylko ja miałem takie (co prawda sporadyczne) przypadki. "przestarzały silnik na którym chodzi Oblivion,zwiększona jakość textór, które nawet po podrasowaniu silnika nie wyglądaja najlepiej" Heh, szczyt hipokryzji - to ja powiem tak: przestarzały silnik na którym chodził F1, prawie nie zwiększona jakość textór, które nawet po podrasowaniu silnika nie wyglądaja najlepiej w F2 i świadczy tylko i wyłącznie o lenistwie grafików z Black Isle Ja też bym nie nazwał tego Falloutem 3, tylko np. Fallout: Washington's Wastelands czy coś w tym stylu, ale na Boga! Przecież to już 10 lat mineło od premiery F2 a Wy cały czas swoje. To nie Fallout był taki dobry tylko to Wasz sentyment Wam tak podpowiada. Faktycznie, ma sporo błędów, ale ja odczuwam klimat zniszczonego wojną nuklearną świata. System walki w czasie rzeczywistym jest do dupy, ale VATS jest OK. Dialogi i same opcje dialogowe średnie, ale i tak najlepsze jakie widziałem od kilku lat (pomijając chyba jedynie Wiedźmina). Nie jest to godny następca Falloutów 1 i 2, ale jest to i tak najlepsza gra tego roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tasior Re: Fallout 3 - jak bardzo zawiedzie nasze oczeki IP: 81.190.127.* 26.11.08, 20:39 Chłopaki, czy ktoś z was kojarzy, co to za muza leci w tle ?? Świetny kawałek, to jakiś zespół czy soundtrack z gry ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eTo Re: Fallout 3 - jak bardzo zawiedzie nasze oczeki IP: *.retsat1.com.pl 21.12.08, 19:36 "Przecież to już 10 lat mineło od premiery F2 a Wy cały czas swoje." Tak my cały czas swoje, bo f3 w takim wydaniu już tak na prawdę nie ma nic wspólnego ze starymi Fallout'ami poza "światem" w którym są osadzone (choć tak na prawdę jednego miasta nie można nazywać światem Fallout'a). A skoro minęło 10 lat, to może chociaż możnaby zrobić godnego następce, a nie chłam który ma wyciągnąć od nas kase? I nie mówię tu że F3 miałby być przestarzały. Wystarczyłoby PODTRZYMAĆ wszystko to co w F1 i F2 najlepsze, rozwinąć, a nie zupełnie zmieniać gatunek! Fakt, minęło 10 lat i są teraz inne możliwości. O co mi chodzi? Ano o to żeby był stary dobry widok izometryczny. Tyle że z możliwością dowolnego obracania kamery (czyli o świecie 3d chyba nawet nie muszę mówić), niech będzie możliwość ustawienia kamery "w głowie" kogoś z naszej drużyny (i mamy praktycznie fps, jeśli ktoś wolałby używać takiej kamery), możliwość gry w turach, tak jak miało to miejsce w poprzednich częściach, jak i w czasie rzeczywistym. I jeszcze jedna rzecz, chyba jedna z ważniejszych: DRUŻYNA! Będzie można prowadzić własny team? bo jakoś nie słyszałem żeby Bethesda się tym chwialiła, a to był bardzo ważny aspekt poprzednich Fallout'ów. I gdyby tylko tak zrobiona f3, to imo byłby dobrym następcą poprzednich części, a i fani strzelanek by sobie też pograli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eTo Re: Fallout 3 - jak bardzo zawiedzie nasze oczeki IP: *.retsat1.com.pl 21.12.08, 19:40 PS. A tak to będzie tylko kolejna gra do której nie chciało się przyłożyć twórcom, którzy stwierdzili że po co będą się wysilać i zrobią coś byle się sprzedało a resztę mają gdzieś. ---- wiem, zapomniałem dodać na końcu poprzedniego komenta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n86 Re: Fallout 3 - jak bardzo zawiedzie nasze oczeki IP: *.jjs-isp.pl 29.03.09, 21:09 Żal Żal i jeszcze raz Żal teraz są również 2 dodatki na x'a które to jeszcze bardziej pogłebiaja zła sytuacje fallouta 3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zerozero7 Re: Fallout 3 - jak bardzo zawiedzie nasze oczeki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.09, 11:38 "A skoro minęło 10 lat, to może chociaż możnaby zrobić godnego następce, a nie chłam który ma wyciągnąć od nas kase?" Ja bym się liczył ze słowami, bo Fallout 3 na pewno chłamem nie jest . "Ano o to żeby był stary dobry widok izometryczny" Według mnie o to wszystko się tutaj rozchodzi : nowy Fallout to nie stary Fallout ;P. Praktycznie każda innowacja będzie "be", bo to zmienia rozgrywkę. I w dalszym ciągu będzięcie narzekać jak stare panny, bo NIGDY nie powstanie remake starszych falloutów. Ja tam powracam do rozgrywki, bo jest na prawdę miodna ^^ a Wy sobie płaczcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gracz fallout 3 - Re: Fallout 3 - jak bardzo zawiedzie nasze oczeki IP: *.chello.pl 12.05.09, 18:25 według mnie gra jest naprawdę genialna. Rozbudowany świat, świetna grafika, świetny styl VATS, po prostu gra jest jedną z najlepszych gier w moim życiu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skamol Re: Fallout 3 - jak bardzo zawiedzie nasze oczeki IP: 80.54.97.* 16.06.09, 14:29 według mnie gra jest naprawdę genialna. Rozbudowany świat, świetna grafika, świetny styl VATS, po prostu gra jest jedną z najlepszych gier w moim życiu! Przyznam racje w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skamol Re: Fallout 3 - jak bardzo zawiedzie nasze oczeki IP: 80.54.97.* 16.06.09, 14:30 a dodam jeszcze że ja WOLE 3D a nie 2D Odpowiedz Link Zgłoś