Dodaj do ulubionych

Najpierw Diablo III - potem StarCraft 2?!?

IP: *.chello.pl 15.09.08, 12:24
Niektórych, zwłaszcza zaś tych, którzy spodziewali się premiery StarCraft II już w przyszłym roku, ta wiadomość zdruzgocze psychicznie. Na pewno załamany jest ten polski dziennikarz, który rzucił w twarz panom z Relic , że "your game is nothing compared to StarCraft 2"

----------------
Kamilowi Ruszkowskiemu nie jesteś Seraphinie godny butów pucować
Obserwuj wątek
    • slawomir.serafin Re: Najpierw Diablo III - potem StarCraft 2?!? 15.09.08, 12:37
      Kamilowi Ruszkowskiemu nie jesteś Seraphinie godny butów pucować

---

a od kiedy zrobienie z siebie pośmiewiska na całym świecie tak bardzo nobilituje?
    • Gość: marloon Re: Najpierw Diablo III - potem StarCraft 2?!? IP: *.chello.pl 15.09.08, 12:53
      Pięknie. 3 lata już SC balansują i jak widać mają zamiar bawić się dalej. Naprawdę mają taką niesamowitą sklerozę, że nie pamiętają o tym, że dopiero patch 1.08 do Broodwara tak naprawdę idealnie zbalansował gre? Wypuścili go ponad 4 lata po premierze, ale jakoś nikt wcześniej nie płakał, że SC jest niegrywalny. A teraz się okazuje, że priorytetem jest Diablo, dla którego nie ma jeszcze w całości opracowanego żądnego aktu, nie ustalili jeszcze sami dokładnie jakie będą klasy, a co dopiero mówić o balansowaniu gry. Naprawdę pięknie! Za rok się okaże, że przebudowują obie gry od podstaw, bo się silnik zestarzał..
    • Gość: Neoko Re: Najpierw Diablo III - potem StarCraft 2?!? IP: *.antsatgor.pl 15.09.08, 13:17
      marloon

Wtedy byly inne czasy nikt nie wiedzial ze starcraft,bedzie mial swoja lige w korei prawdziwy progaming.

SC2 musi byc odrazu zbalansowana zobaczysz co bedzie sie dzialo jak ta gra wyjdzie ile osob odrazu bedzie wchodzic na battle net itd
    • Gość: marloon Re: Najpierw Diablo III - potem StarCraft 2?!? IP: *.chello.pl 15.09.08, 13:39
      I dlatego właśnie muszą cierpieć Ci gracze dla których ważniejszy będzie single player(czyli np. ja) od grania w sieci. Jestem w stanie to zrozumieć, wkońcu tworzą następce multiplayerowej legendy. Tylko że cierpliwość każdego ma swoje granice. Jestem bardzo ciekaw czy tuż przed premierą nie będzie takiej paniki jaka miała miejsce np przed wydaniem SC1( gdy się okazało, że silnik warcrafta II nie wyglądał za pięknie, recenzenci objechali bete i Blizzard wciągu kilku miesięcy zmienił właściwie całą gre) albo w przypadku Diablo II(wydanie w pod koniec 2000 roku gry w rozdzielczości 640*480 odbiło się raczej negatywnie na ocenach..)
    • nessie-jp Re: Najpierw Diablo III - potem StarCraft 2?!? 15.09.08, 13:44
      Nic to. Za rok ogłoszą WoW2 i rzucą w kąt wszelkie prace nad DIII i SII, żeby wyszło wcześniej. A za dwa lata... i tak w koło Wojtek, mamiąc gawiedź zapowiedziami gier, które są w fazie koncepcyjnej: gryzmołu na serwetce świeżo przyjętego stażysty, bo wszyscy dobrzy programiści z Blizzarda uciekli.
    • Gość: marloon Re: Najpierw Diablo III - potem StarCraft 2?!? IP: *.chello.pl 15.09.08, 13:55
      Taki scenariusz też jest niestety możliwy. Kiedyś nie wierzyłem, że mogliby nie dokończyć jakiegoś projektu, ale SC Ghost (na który czekałem i dla którego kupiłem PS2) boleśnie mnie przekonał, że nawet Blizzard może nie wydać prawie ukończonej gry. Równoczesna praca nad Diablo III i SC II jest pierwszą tego typu operacją Blizza, nigdy wcześniej nie robili dwóch gier jednocześnie (nie mówie o dodatkach do gier wydanych wcześniej) i jeszcze bardziej mnie to martwi. Zwłaszcza, że teraz już raczej nie ma takiego sztywnego podziału na Blizzard i Blizzard North, jest jedno Activision-Blizzard..
    • Gość: Nabu Re: Najpierw Diablo III - potem StarCraft 2?!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.08, 23:14
      Co do komentarza marloon'a - Activision-Blizzard to firma powstała w wyniku połączenia się francuskiego Vivendi (właściciel Blizzarda) i Activision'a. Człon Blizzard został dodany jako, że najcenniejszą perłą Vivedni była właśnie ta marka. Faktycznie Blizzarda North już nie ma, tak samo jak swining-ape'a (odpowiedzialne w końcowej fazie za produkcje Ghosta). Obie firmy są teraz w całości po prostu Blizzardem. Co do news'a -> raczej plotka. StarCraft jest na etapie balansowania, tworzenia filmików i wykańczania fabuły. Z kolei Diablo na tylko gotowy 1 akt (tzn. prawdopodobnie) i cały proces balansowania jeszcze przed nim. Chociaż faktem jest, że prace nad Diablo III zaczęły się dużo niż nad SC2 (2001 D3/2003 SC2).... chociaż w międzyczasie Blizzard North zniknął sad
    • Gość: placek Re: Najpierw Diablo III - potem StarCraft 2?!? IP: *.chello.pl 16.09.08, 01:09
      "Jestem bardzo ciekaw czy tuż przed premierą nie będzie takiej paniki jaka miała miejsce np przed wydaniem SC1( gdy się okazało, że silnik warcrafta II nie wyglądał za pięknie, recenzenci objechali bete i Blizzard wciągu kilku miesięcy zmienił właściwie całą gre)"

Akurat mialem przyjemnosc byc jedna z 5 osob, ktore sie z Polski zalapaly w losowaniu do bety SC (poza branza).
      I to co twierdzisz na temat grafika to wierutna bzdura, byly zmiany jesli chodzi o balans (np. poczatkowo zergowie nie mieli creep - i budowali sie gdziekolwiek) - ale nie w grafice.

• Gość: huskee Re: Najpierw Diablo III - potem StarCraft 2?!? IP: *.nott.cable.ntl.com 16.09.08, 02:41
      Blizzard zawsze mial dziwna polityke produkowania i wydawania gier i zupelnie inne zapowiadanie tytulow. Nigdy nic sie do terminu nie zgadzalo. Wiem jedno, bedzie dobrze, Diablo moze wychodzic wczesniej (gniot dla smarkaczy (z klimatem trzeba przyznac)) aby SC2 byl na wypasie. Chociaz bedzie to zupelnie inna giera niz SC i z innym klimatem ale na pewno bedzie zajeb.... Pozdro dla maniakow klimatycznego wolnego wink
    • Gość: marloon Re: Najpierw Diablo III - potem StarCraft 2?!? IP: *.chello.pl 16.09.08, 09:14
      Nie wiem jaką bete otrzymałeś, możliwe że już póziejszą, ale pierwsze egzemplarze testowe wyglądały tak:
      www.geocities.com/area51/comet/2481/oldpic.jpg
      www.arcane.pl/galerie/6/6.jpg
      www.arcane.pl/galerie/6/9.jpg

Prawda, że inaczej?
    • tu-166 Re: Najpierw Diablo III - potem StarCraft 2?!? 18.09.08, 01:08
      SC II to prawdziwe wyzwanie dla Activision-Blizzard jeżeli będzie hitem otworzy się szansa na rozwój World of Starcraft przeznaczonego dla starszych graczy niż WOW. Starcraft Online będzie pewnie raczej rodzajem gigantycznej gry bitewnej niż przygodówką w rodzaju Wow-a.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka