Gość: y IP: *.k2.pl 26.09.08, 11:14 hmm fajnie tyle, że mi mój stary wysłużony fallout 1 z CDA działa bez problemów pod WinXP ta wersja jest przystosowana także pod nowe kompy jak ta z GOG? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
strachster Re: Fallout za darmo! Za darmo!!! 26.09.08, 11:33 A pod Vista chyba juz nie bardzo chyba ze ma ktos jakies INFO czy to pujdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mate00 Re: Fallout za darmo! Za darmo!!! IP: 91.140.198.* 26.09.08, 11:46 Świat staje na głowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yaster Re: Fallout za darmo! Za darmo!!! IP: *.nat.student.pw.edu.pl 26.09.08, 12:01 Chyba w Ameryce... Gametap oferuję narazie (i jakoś nie wydaje mi się żeby szybko to zmienił) swoje usługi tylko w USA i Kanadzie. I tylko obywatelom tych krajów daje możliwość rejestracji. Fallout jest M-rated więc można sobie pomarzyć o graniu bez konta... Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: Fallout za darmo! Za darmo!!! 26.09.08, 12:07 @yaster - GameTap już jest, lub niedługo będzie, także w Europie. W Unii ma się nazywać tylko inaczej, Metaboli czy jakoś tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarząbek Re: Fallout za darmo! Za darmo!!! IP: *.adsl.inetia.pl 26.09.08, 12:07 Nie widzę tutaj powodów do podniecenia. Jeśli ktoś Fallouta "kocha" to już dawno pudełko z nim ma wystawione gdzieś na szczytnym miejscu z którego jest ściągany wtedy gdy ma się ochotę powrócić do brudnego świata post-nuke(tak jak ja :]), a jeżeli kogoś Fallout nigdy nie pochwycił to i zapewne nie pochwyci i teraz kiedy ma go w swojej ofercie zarówno GameTap jak i GOG. Prawdę mówiąc to obie idee(GT i GOG) uważam za równie szczytne jak bezsensowne(poronione?). Jeśli ktoś jakąś grę uważał za świetną to i zapewne już od dawna ją ma na płytce(chyba że piracił do potęgi). I o ile jeszcze GameTap daje nam szanse zagrać w gry, które niegdyś dostępne były tylko na automatach lub konsolach, o tyle GOG daje nam dostęp do wspaniałch gier, które do targetu mogą po prostu nie trafić, bo większość z tych gier "oldskulowcy" mają i grają. Na GOG będę spoglądał z aprobatą, sympatią, ale i litością - niczym na zgrzybiałego dziadka opowiadającego młokosom jak to kiedyś było dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raffyxxx Re: Fallout za darmo! Za darmo!!! IP: 62.87.208.* 26.09.08, 13:13 bez sensu... totalnie bez sensu. Autor cieszy się jak //afroamerykanin// szkiełkiem. Tymczasem jeżeli aż tak bardzo lubi, fallouta to czemu go nie kupił? Przecież jeżeli ktoś jest fanem, fanatykiem, czy jakimkolwiek innym świrem to już dawno ma to symboliczne pudełko. Swoją drogą liczę na sukces GOG bo brakuje mi kilku pudełek. Tak na marginesie kupiłem ostatnio wersję konsolową Richrda Burnsa Rally <- właśnie przez szacunek dla tego nieżyjącego już superfaceta. Po to żeby mieć oryginał-pamiątkę. Gdybym zciągnął za darmo to co ??... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sirmajkel Re: Fallout za darmo! Za darmo!!! IP: 153.19.141.* 26.09.08, 14:37 Superancko. Tylko, że na www.cda.pl, Fallout, legalnie i za free dostepny jest od przynajmniej kilku miesięcy. A szał autora (mocno przesadzony z resztą) i udostępnianie przez COG za pieniądze rozumiem pod warunkiem, że CDA rozpowszechnia grę nielegalnie. www.cda.pl/gry/fallout1.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Fallout za darmo! Za darmo!!! IP: *.it-net.pl 26.09.08, 15:09 No i GOG upadnie tak szybko jak powstał ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Fallout za darmo! Za darmo!!! IP: *.156.216.81.static.m-kr.siw.siwnet.net 26.09.08, 15:24 "Chyba w Ameryce... Gametap oferuję narazie (i jakoś nie wydaje mi się żeby szybko to zmienił) swoje usługi tylko w USA i Kanadzie. I tylko obywatelom tych krajów daje możliwość rejestracji. Fallout jest M-rated więc można sobie pomarzyć o graniu bez konta..." Dziwne, bo ja przed chwila sie zarejestrowalem bez problemow i nikt sie mnie nie pytal skad jestem, a Fallout wlasnie sie sciaga... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: Fallout za darmo! Za darmo!!! IP: *.k2.pl 26.09.08, 16:24 @xxx może nie. ja bym nie chciał aby GOG zdechło. pomysł jest bardzo fajny... tylko, że jak na razie mają tam za mało gier Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zajcew Re: Fallout za darmo! Za darmo!!! IP: *.toya.net.pl 26.09.08, 18:16 @gosciu - a pochwalisz się z usług którego providera korzystasz? Też próbowałem się zarejestrować korzystając z proxy, ale niestety nie mogłem znaleźć takiego które pozwala się łączyć z użyciem ssl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciu Re: Fallout za darmo! Za darmo!!! IP: *.156.216.81.static.m-kr.siw.siwnet.net 26.09.08, 20:22 Nie korzystalem z zadnego proxy. Mieszkam w Szwecji i nie bylo zadnego problemu. Zarejestrowalem sie bez zadnych kombinacji. Nie wiem jak to jest w Polsce, no ale chyba powinno to funkcjonowac na cala Europe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: Fallout za darmo! Za darmo!!! IP: *.244.131.223.mielec131.ptc.pl 27.09.08, 10:41 @sirmajkel jasne ze legalnie, przeciez wszystko co jest na rapidshare jest w 100% legalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sirmajkel Re: Fallout za darmo! Za darmo!!! IP: *.gdynia.mm.pl 27.09.08, 16:35 @andy Na rapidzie pewnie 99,99% plików jest szemranych, co nie oznacza, że sam rapidshare jest nielegalny. Nie przesądzałbym winy CDA tylko dlatego, że korzysta z rapidshare. Nie wygląda to profesjonalnie, ale CDA to Filefront.com nie jest i pojemnych serwerów pewnie też nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Fallout za darmo! Za darmo!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 18:23 szkoda tylko, że z linki z cda nie działają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Fallout za darmo! Za darmo!!! IP: *.chello.pl 27.09.08, 20:08 co to jest CDA ? bo na pewno nie CD Action. Odpowiedz Link Zgłoś
faustino Re: Fallout za darmo! Za darmo!!! 27.09.08, 20:46 Pisze z UK - na Gametap zarejestrowalem sie juz dawno. Jako ze moje oryginaly sa w Polsce, to sciagnalem Psychonauts, Deus Exa i teraz Fallouta. I wszystko gra i hula. Odpowiedz Link Zgłoś
strachster Re: Fallout za darmo! Za darmo!!! 29.09.08, 09:24 @Jarząbek a co powiesz na dzialanie gry w Vista przeciez to normalaka ze bez pewnych zabiegow gra ci nie pojdzie(tak zainstaluj se XP, w dupie mam system ktory nie radzi sobie z 2 rdzeniami wystarczy jeden wylaczyc a system ci pada) Odpowiedz Link Zgłoś
sleeper_in_the_grass Re: Fallout za darmo! Za darmo!!! 01.10.08, 12:42 Mam nadzieję, że przy okazji skończyła się fatalna współpraca GameTap z naszym regionem. Sporo czasu temu do GameTap skusiło mnie właśnie rzeczone Psychonauts. Samo ściągnięcie programu było nie lada wyzwaniem, odpalenie mi się już nie udało. Paiętam, że problemy miałem zarówno z regionem (słabiutka współpraca, jeżeli dobrze pamiętam, to musiałem się nakombinować podobnie, jak przy multiplayerze Gears of War), jak i z kompatybilnością z Vistą. Poza tym, szczerze mówiąc Fallout za darmo wielkiego wrażenia na mnie nie robi. Mam trzy legalne kopie Fallouta 1 w domu na płytach (kupiony solo, kupiony w pakiecie z Fallout Tactics oraz z CDA), poza tym jak już było wspomniane, samo CDA udostępnia go za darmo do ściągnięcia. W dodatku od wielu, wielu lat Fallouta można kupić za śmieszne grosze. Rozumiem cieszyć się, gdy za darmo udostępniana jest gra, która do tej pory kosztowała koło 100, niech będzie nawet 50 złotych. Ale wielki entuzjazm ze względu na oszczędność rzędu kilkunastu złotych? Bez przesady... A tak swoją drogą, pod XP Fallout też mi robił problemy Ale to chyba była już wina za nowej karty graficznej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: girls Re: Fallout za darmo! Za darmo!!! IP: *.netcologne.de 27.11.08, 12:38 taaaa,tylko jak to sciagnac Odpowiedz Link Zgłoś