Gość: seba76 IP: *.heimsnet.is 20.10.08, 22:43 Konami nie wyciagnelo wnioskow z poprzedniego roku.Szkoda.Bylem fanem Pesa ale od zeszlego roku gram w fifoka na PS3.Ten kto gral wie ze to najlepsza kopana jest i basta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Przemaaaaaaaaa Re: PES 2009 online? Nie da rady IP: *.toya.net.pl 20.10.08, 23:04 Na początku było spoko, ale po dłuższym czasie grania stwierdzam, że PES 08 pomimo licznych bugów był lepszy, ponieważ dało się przynajmniej strzelic bramkę z odległości, natomiast tutaj piłkarze pokroju Sneijdera, którzy nie mają problemów z trafieniem w światło bramki z 20 metrów, w grze srzelają przynajmniej w trybuny, jeśli nie gdzieś poza nie. W moich oczach gra straciła na grywalności. Również dzięki temu, że strzelenie bramkarzowi bramki inaczej niż z główki równa się w dużej ilości sytuacji niemalże z cudem, gdzie w rzeczywistości piłkarz mając 1vs1 z bramkarzem rzadko się myli.. Pozdrawiam fanów wcześniejszych edycji PESa! Odpowiedz Link Zgłoś
rybomar Re: PES 2009 online? Nie da rady 20.10.08, 23:34 Szkoda, że nie pokazaliście filmu z rozgrywki, same menu nie obrazuje najważniejszego. Odpowiedz Link Zgłoś
radek.zaleski Re: PES 2009 online? Nie da rady 21.10.08, 00:02 nie miałem niestety sprzętu do nagrywania - jak będę mieć to nagram i pokażę. filmik, który jest tutaj był zrobiony wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makob Re: PES 2009 online? Nie da rady IP: *.zeksa.koszalin.pl 21.10.08, 08:41 Mam pytanie. Sam gram w PES na PC, chcialem pograc z kims kto ma PS3 i niestety nie moglismy sie odnalezc na serwerach. Ktos wie czy to chwilowa bolaczka, czy poprostu gracze z PC nie moga online grac z graczami, np. z PS3? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makob Re: PES 2009 online? Nie da rady IP: *.zeksa.koszalin.pl 21.10.08, 08:48 Pozwole sobie jeszcze skomentowac artykul. Do autora - troche przesadziles. Po pierwsze to co jest pokazane na filmie robi sie tylko raz, potem zapamietuje sie ustawienia i pozostaje jedynie logowanie czyli jakies 5 sekund. Co do lagow, fakt zdarzaja sie ale tylko wtedy gdy trafisz na kogos ze slabym laczem. Ja gram na necie 2Mb i u mnie nie ma problemu, szczegolnie jak sie gra z userami z niemiec czy angli, u nich 6Mb to standard. Dlatego wiekszosc zdecydowana meczow odbywa sie plynnie. Polecam online w PES Odpowiedz Link Zgłoś
radek.zaleski Re: PES 2009 online? Nie da rady 21.10.08, 08:56 pozostaje jedynie logowanie czyli jakies 5 sekund -- ...i znalezienie serwera, pokoju na serwerze, założenie gry, zaproszenie gracza do gry, jeszcze tylko pięć klików i gramy. porównaj do Fify. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: PES 2009 online? Nie da rady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.08, 10:34 sam już nie wiem co myśleć, dla mnie fifa to nie jest symulator więc w nią nie gram, zaufam chyba koledze "makob" bo mam łącze 10Mb i w 2008 też nie narzekałem jeszcze nie kupiłem nowego pesa na xboxa ale zaryzykuje a co do fify to jest poprostu słaba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DMG Re: PES 2009 online? Nie da rady IP: 212.180.146.* 21.10.08, 11:56 W jakiej skali były przyznawane oceny? Ocena 3- (a więc dostateczny minus) za "bezsens", "frustracja", "skaczących zawodników" świadczy albo o skłonnościach masochistycznych albo o skrajnym braku obiektywizmu w ocenianiu gry. Odpowiedz Link Zgłoś
radek.zaleski Re: PES 2009 online? Nie da rady 21.10.08, 13:27 skrajnym braku obiektywizmu w ocenianiu gry. -- to prawda. jestem skrajnie nieobiektywny. gry mi się podobają albo nie. PES mi się bardzo podoba. niestety, online jest do dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makob Re: PES 2009 online? Nie da rady IP: *.zeksa.koszalin.pl 21.10.08, 14:28 Radosławie Zaleski, zgoda, moze w sumie nawet liczac ustawienia druzyny, sklad, taktyke, do rozpoczecia meczu mija 1min - 1,5min. Mimo wszystko, wole stracic te kilkadziesiat sekund i rokoszaowac sie prawdziwym symulatorem pilki kopanej, niz odpalic szybko fife i grac w schematyczna arkadowke. Jeszcze raz popieram moze nie doskonaly ale wystarczajacy do dobrej zabawy tryb online w najlepszej pilce noznej na PC Odpowiedz Link Zgłoś
radek.zaleski Re: PES 2009 online? Nie da rady 21.10.08, 14:32 problem jest taki, że PES w wersji na Xboksa w trybie online zamienia się w arkadówkę. to boli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Trevor Re: PES 2009 online? Nie da rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 14:39 Wydawało mi się że takie rzeczy jak niemożność grania po necie to tylko bolączka pirackich wersji, dlatego kupiłem oryginała i co nie będę mógł grać online? A może coś źle ustawiliście?? Na pewno na PC nie ma takich problemów. Wolę oryginał bo w sumie pudełko nawet wygląda lepiej na półce niż obraz na dysku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: PES 2009 online? Nie da rady IP: *.chello.pl 21.10.08, 17:05 FIFA ftw! Online i off. Ta na xpudlo oczywiscie, bo na pc jak co roku to jakis niesmaczny zart jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad_xbox Re: PES 2009 online? Nie da rady IP: *.olsztyn.mm.pl 21.10.08, 19:54 no ja nie wiem ty chyba masz neta z patyków że ci sie pes w arcadówke zamienia. my z kumplem jak to przeczytalismy postanowilismy zagrac ze sobą przez xbox live(oboje posiadamy te konsole). wszystko świetnie chodzi. a gra jest taka sama jak na dwa pady. (Netia 4 MB/s) Odpowiedz Link Zgłoś
vico777 Re: PES 2009 online? Nie da rady 22.10.08, 00:11 no coz szkoda! Bo faktycznie bardzo dobry/chyba najlepszy/ PES w offline/wszystkie tryby szczegolnie"become legend"/zostal dokładnie zje banany/pewnie był głodny/na online.Gram na 360-tce i takich jaj niewidzialem nawet w 2008. Obrona z wyjatkiem/wielkim/ bramkarza nie istnieje a i on momentami moglby wystepowac w najlepszych kabaretach. Gdyby nie offline gre poprostu wyrzucilbym a nie odsprzedal bo nie lubie robic ludzi w konia hehe... Odpowiedz Link Zgłoś
kaytas Re: PES 2009 online? Nie da rady 22.10.08, 08:44 Autor powinien przełączyć się w końcu z dodzwanianego netu na jakieś szerokie pasmo. Gram w PES 2009 online i lagi zauważyłem wtedy, gdy przeciwnik ma słabe łącze. Fakt, online PESa ma troche słabe usabiltiy, ale online FIFA oprócz dobrej grafiki nie ma nic więcej czym można by było się ekscytować. Dlatego trzaskanie takiego tytułu jest bez sensu. Zamiast zrobić prawdziwe porównanie trybów z obu gier, które byłoby obiektywne idzie pan, Panie Radosławie na łatwizne. Obiektywność Pańskich tez pozostawia także wiele do życzenia. Pisanie o grach powinno być precyzyjne. Pan włącza się w "dżihad" tych tytułów. Zupelnie jak bym widział pisanie dziennikarzy komentujacych polska ekstraklase w GW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdad Re: PES 2009 online? Nie da rady IP: *.elk.mm.pl 22.10.08, 14:18 wlaczylem demo pesa 2009 i fify 09. pes to jakies dno, a katowalem wszystkie wersje od pes 3 poczawszy. pes2008 to juz byl jakis zart, teraz fifa 09miazdzy, staje sie symulacja, ktora do niedawna byl pes. szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chairles Re: PES 2009 online? Nie da rady IP: *.193146121.ip.amg.net.pl 23.10.08, 11:16 w 09 jeszcze online nie gralem, ale jezeli jest takl jak w 08 to tragedia i niech mi tu nikt nie pisze ze jest tak jak przy grze na 2 pady bo to bzdura. pilkarze zachowuja sie inaczej, rajdy jednym zawodnikiem przez cale boisko sa na porzadku dziennym , gra sie dziwnie . Straszna lipa online to byl dla mnie najwiekszy bug pes'a i nic sie nie zmienilo niestaty . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jazdaboy Re: PES 2009 online? Nie da rady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.08, 14:31 Mam PESA2009 i FIFE09 od gram na PS3...Od zawsze bylem zwolennikiem PESA fifa wogole mnie nie ruszala...W tym roku postanowilem oba tytuly sprawdzic na wlasnej skorze...Moje wnioski sa takie ze oczywiscie lepszy jest PES chociaz jesli ktos jest doswiadczonym graczem i nie ma z kim grac OFfLINE to szybko mu sie ten tytol znudzi...Naprawde nie wiem jak mozna w PESA stracic bramke...Zdarzylo mi sie to narazie jeden raz i to po rzucie karnym...Jesli chodzi o online to moim zdnaiem w pesa nie da sie grac chyba ze ktos lubi namagnesowanych graczy ktorzy i tak biegaja tam gdzie maja ochote...JEsli chodzi o fife to gra jak gra ale online jest nieziemsko wciagajaca...Na ogol przegrywam i chyba to jest najbardziej jarajace jesli ktos ma towrzystwo do grania to tylko i PES ale jesli grasz od zawsze w pesa to raczej wyzwan nie doswiadczysz i lepiej kupic fifke i chociaz na chwile sie rozerwac nawet jesli owa rozrywka bedzie mniej ambitna niz ta z PESA...Pozdrawim! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość/Marcin Re: PES 2009 online? Nie da rady IP: *.icpnet.pl 25.10.08, 13:38 Oj ludzie .. wam nigdy nic nie pasuje , to źle to źle .. żal . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: online Re: PES 2009 online? Nie da rady IP: 83.168.75.* 26.10.08, 18:36 niestety, ale autor artykułu ma świętą rację, rozegrałem po sieci około 80 meczów, i ogólnie rzecz biorąc - żenada. fanem pes'a jestem od dawna, ale niestety, po sieci nie da się grać, nie dość że nie można się przyłączyć do kogoś, bo ciągle wyskakują komunikaty o błędach, to jak już da się zagrać, to jest jak w jakiej kiepskiej bajce, jednym zawodnikiem da się obejść całą obronę prostymi kiwkami, co to ma wspólnego z prawdziwą ZESPOŁOWĄ piłką??? jak dla mnie masakra, kupiłem oryginała, bo liczyłem na dobrą zabawę, ale niestety po sieci grać się nie da, najlepsze że nawet z kumplem co mieszka obok nie możemy się połączyć bo wywala brak połączenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maestro Re: PES 2009 online? Nie da rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.08, 11:03 Zgadzam się z autorem artykułu w 100000 %. !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafi30 Re: PES 2009 online? Nie da rady IP: *.b-ras2.mvw.galway.eircom.net 30.10.08, 00:15 Konami kolejny raz ma swoich klientów głęboko w d... gra online to masakra,piłkarze sie teleportują,a piłka wyczynia cuda.Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majkelman Re: PES 2009 online? Nie da rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.08, 20:51 online żenada ciekawe jak konami się teraz wytłumaczy Odpowiedz Link Zgłoś