Gość: gość Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA C IP: 195.33.116.* 04.11.08, 10:48 ktoś chyba własnie dodal Wiedzminowi troszkę głosów. Chwile temu było mniej niż 500...a teraz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;/ Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA C IP: *.stella.net.pl 04.11.08, 10:50 taa, to juz stracilo caly urok - to jak w grze uzyc kodów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA C IP: *.dolnoslaska.policja.gov.pl 04.11.08, 10:52 Własnie to jest istota demokratycznych wyborów by ludzie wolni mogli oddawać uczciwie jeden głos. Nieważne czy będzie racjonalny czy nie, jedna z zasad etycznych mówi by czynic to co dobre dla siebie ale w taki sposób by chciałoby aby stało sie to obowiązującym prawe. Czy chcecie by fałszowanie wyników było obowiązującym prawem? Ludzie jako masa może i maja drune wybory, to plebiscyt na najpopularniejsza gre ale ma być uczciwy inaczej stanie sie jedynie walką interesów nawet emocjonalnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlatca moch Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA C IP: 212.183.134.* 04.11.08, 10:54 @psz dla nas zabawa, ale dla firmy ktora sprzedaje np. wiedzmina moze to miec juz wymierne korzysci, moze niewielkie aczkolwiek gra moze byc warta swieczki, czemu wiedzmina nie mieli by uczynic crpg wszechczasow w opinii uzytkownikow gamecorner.pl skoro wciaz sprzedaje sie produkt o tym samym tytule? moze sprzeda sie pare(set?) kopii wiecej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;/ Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA C IP: *.stella.net.pl 04.11.08, 10:55 zaraz sie zdenerwuje i mass effectowi nabije 2000 glosow. I jaki to ma sens hę? Powtorzyc to glosowanie !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlatca moch Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA C IP: 212.183.134.* 04.11.08, 11:00 @v najwieksze ryzyko domokracji polega na tym ze mozna nia sterowac, poprzez pranie mozgu slabo wyksztalconym obywatelow i korzystac do bolu ze glos "ciecia z pos budki z piwem" bedzie wazyl tak samo jak profesora z uniwersytetu, chcialbym abys kiedys mial szanse zamieszkac w panstwie Twojej Utopii, w ktorym wiekszosc wyborow jest dokonywana poprzez wybory bezposrednie np. referenda, jestem ciekaw np. jak wspanialy budzet napisalo by nam pluralne spoleczenstwo Odpowiedz Link Zgłoś
bosman_plama Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA C 04.11.08, 11:06 Może i jest "uczciwie w chory sposób", ale patrzę na wyniki. "Wiedźmin" znowu prowadzi, ale kompletnie mnie to już nie interesuje. I jakoś chęć do dalszego udziału w zabawie też mi przeszła. Więc może jednak powtórzycie to głosowanie, co? Bo teraz zabawa - ktokolwiek by nie wygrał - traci sens. Nawet czitować się człowiekowi nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlatca moch Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA C IP: 212.183.134.* 04.11.08, 11:09 po pracy w domu te 14 glosow odrobi sie w pol godziny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciasteczko Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA C IP: *.stella.net.pl 04.11.08, 11:12 Owszem nic nie jest bezpieczne i wszedzie mozna oszukiwac (W domysle ze jest taka mozliwosc), ale problem jest w tym ze tutaj oszustwo jest banalnie proste i dlatego powinno sie pwotorzyc glsowanie. To zwyczajnie stracilo sens... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA C IP: *.dolnoslaska.policja.gov.pl 04.11.08, 11:17 @wlatca moch Ale to własnie jest demokracja gdzie każdy jest równy i jego głos jest równy, drażni mnie i irytuje to wiele razy ale tak jest i mam do tego o wiele więcej szacunku. Gadanie o profesorach co to czasami sa szalencami, zwykli ludzie nawet spod budki z piwem mają swoje zdanie, lub nie maja ale ich głos jest tak samo ważny. Można sie opowiadać za rządami ekspertów ale kto ich będzie wybierać , kolejni eksperci? kto stwierdzi ze eksperci są ekspertami. Wolność pozwala każdemu dokonywać wyborów, pranie mózgu jest możliwe ale to już kwestia do zastanowienia sie dla osoby która te umysły pierze. Gdy głosuje na coś i ta rzecz, osoba , partia itd nie wygrywa nie obwiniam nikogo, szanuje wybór większości jeśli nie są to sprawy które są krzywdzące i ingerujące w sprawy prywatne , przeciwne wolności. To jest plebiscyt więc by był w miarę obiektywny i uczciwy każdy z nas powinien oddać jeden głos. Jak widze bronisz czegos o czym sam wiesz że w innych sytuacjach przy innych wyborach jest nad wyraz naganne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlatca moch Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA C IP: 212.183.134.* 04.11.08, 11:24 glosowanie mogli by powtorzyc tylko po co... primo: slawek siedzi w budynku takiej duzej firmy jaka jest Agora SA i jak domyslam sie wyznacznikiem efektywnosci jego pracy sa parametry jak liczba odwiezen itp. czyli za takie nabijanie slawek jest nam wdzieczny IMHO secundo: wbrew pozorom ta firma Agora SA to dosyc skostniala organizacja, dokonanie zmiany w skryptach to juz praca nie slawka ale innego departamentu jak wogle nie firmy zewnetrznej, tak czy owak podejrzewam ze to dluga i bolesna droga, przeprowadzic ponowne glosowanie mozna bez zadnego problemu, ale sens mialoby ono gdyby bylo o wiele lepiej zabezpieczone, powtarzanie glosowania na tych samych zasadach nie ma zadnego sensu, a na zmiane zasad nie ma szans najmniejszych IMHO P.S. pracuje w podobnym tzw. koncernie i wiem jak czesto czlowiek wali glowo w mur, nie zwalajmy wiec winy na slawka bo on tutaj w zasadzie nic do gadania pewnie nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
slawomir.serafin Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA C 04.11.08, 11:35 nie zwalajmy wiec winy na slawka bo on tutaj w zasadzie nic do gadania pewnie nie ma ---- dokładnie tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlatca moch Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA C IP: 212.183.134.* 04.11.08, 11:35 @v demokracja ma tylko sens kiedy wprowadzimy jakis cenzus, pelen egalitaryzm sluzy do jej deprawacji, ponad nia moim zdaniem nie watpliwie stoji cos takiego jak racja stanu. "Wolność pozwala każdemu dokonywać wyborów, pranie mózgu jest możliwe ale to już kwestia do zastanowienia sie dla osoby która te umysły pierze." I tu masz racje, tylko ci ktorzy piora te umysly dobrze sie zastanowili po co to robia, jestem raczej pewien ze rzadko robia to dla ideologii. Zreszta jak sam pewnie sie orientujesz demokracja nie opiera sie przeciwko najwiekszemu moim zdaniem zagrozeniu, populizmowi, ktory pozwala wmawiac ludziom dowolne glupoty a oni lykaja to bez zastanowienia. Moze dla Ciebie swiat demos kratos jest swiatem najlepszym z mozliwych, ale ja mam do niego wiele do zarzucenia. Rozumiem Cie, zrozum mnie... Pewnie nasza roznica zdan to kwestia innych swiatopogladow... oczywiscie, nie przeszakadza mi to dolaczyc pozdrowien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA C IP: *.dolnoslaska.policja.gov.pl 04.11.08, 11:48 To ludzie muszą sie nauczyć odróżniać dobre dla nich i innych wybory, dopóki odsetek tych co nie myślą więcej samodzielnie nie będzie wyższy tym lepiej będzie miał sie populizm ale Twoje zachowanie narzuca jedynie Twój punkt widzenia, w którym stawiasz się jako obrońca własnych przekonań i więzi emocjonalnych z danym wyborem. To zdrowe, inni też tak robią, ale nie powinno się naginać tego. Dodawanie kilku głosów jako jedna osoba jest naginaniem, nawet przeginaniem. Nie wymyślono jak do tej pory niczego równie optymalnego jak demokracja, mimo swoich wad daje coś więcej niż inne systemy - mam namyśli ze daje wolność do czegoś i troche wolności od czegoś. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlatcy moch Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA C IP: 212.183.134.* 04.11.08, 11:52 @v masz racje, ale jesli dalbym wyklad dla meneli czemu torment jest najlepszy, potem zapakowal ich w autobus i zawiozl do kawiarenki zeby zaglosowali, to nie byloby juz "naginanie"? P.S.: Demokracja jest najgorszym z możliwych ustrojów, bowiem są to rządy hien nad osłami. Autor: Arystoteles Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlatcy moch Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA C IP: 212.183.134.* 04.11.08, 11:55 sorki za offtop, ale nie moglem sie powstrzymac... Jeśli większość ma rację ? jedzmy gó...... ? Miliony much nie mogą się mylić Autor: Waldemar Łysiak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlatcy moch Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA C IP: 212.183.134.* 04.11.08, 11:57 i jeszcze jeden offtop... Nie należy przesadzać z demokracją. Nie chciałbym podróżować statkiem, którego kurs byłby określany głosowaniem załogi, przy czym kucharz i chłopiec okrętowy mieliby takie samo prawo głosu jak kapitan i sternik. Autor: William Faulkner Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlatca moch Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA C IP: 212.183.134.* 04.11.08, 12:00 i kolejny... Oczywiście, można mieć demokrację nawet na wyspie kanibali. Tamtejsi obywatele demokratycznie uchwalą, że kanibalizm jest oficjalnie obowiązującym ustrojem, a po wyborach strona rządząca zje opozycję. Autor: Norman Davis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gilthanas Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA C IP: 217.153.86.* 04.11.08, 12:03 sonda sondom, ale racja musi byc po naszej stronie ... [takie male przekrecenie cytatu] Przypuszcza, ze fani Wiedzmina tez niezle czyscili cookisy. +-20 glosow raczej duzej roznicy nie zrobi. I niech wygra Torment!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlatcy moch Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA C IP: 212.183.134.* 04.11.08, 12:07 @gilthanas glosow powinno byc tyle ile godzin oddalo sie ze swojego zycia dla danej gry to chyba bede jeszcze musial dodac pare Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PSZ Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA C IP: *.chello.pl 04.11.08, 12:09 Głosowałem na Wiedzmina ale ja bojkotuje już te Deathmatche. Niech już nawet PT wygra...ale uczciwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA C IP: *.dolnoslaska.policja.gov.pl 04.11.08, 12:10 no i kolejny moze juz ostatni Statek to przyjmowanie pewnej konwencji, jest tam osoba która dowodzi i wsiadając na statek godzimy się na jego dowództwo. Jednak Państwo jest zbiorem jednostek którym powinny przynależeć równe prawa ( bez wyjątku !) Łysiaka sam je gó... ale takie które znalazł lub zostało mu podane przez takie a nie inne chore wychowanie i tak jest z każdym z nas, szukamy wybornego gówna by nasycić nasze kubki smakowe, jednak zazwyczaj nie wszyscy lubimy ten sam rodzaj gówna. Tak Arystoteles nie miał az tak pochlebnego stosunku do demokracji, wolał rządy arystokratyczne. Jednak stawiał wyżej demokracje niż oligarchie i anarchie do której to wedle Platona mogła ona doprowadzic... Nie chce rozpisywać sie na temat historii myśli społecznej Mamy równe spojrzenia na te kwestie ale powiedz mi tak szczerze jak byś sie czuł gdybyś dowiedział sie że w wyborach w których brałes udział ktoś podrzucił 500 głosów a Ty miałes tylko jeden? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlatcy moch Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA C IP: 212.183.134.* 04.11.08, 12:11 a i tak wszystko wygra fallout, nie wiem czy uczciwie czy nie, ale to 100% zwyciezca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PSZ Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA C IP: *.chello.pl 04.11.08, 12:13 Chciałeś napisac Baldurs Gate kolego ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PSZ Re: GameCorner Deathmatch - GRUPA C IP: *.chello.pl 04.11.08, 12:16 OMG znowu ktoś nabija...... Ogłośmy że najlepszą grą jest saper i już ;p Odpowiedz Link Zgłoś