Dodaj do ulubionych

IGN pyta Media Molecule o sprzedaż LittleBigPlanet

28.12.08, 14:16
"LittleBigPlanet to jeden z tych tytułów, które będą długo utrzymywać się na rynku i ludzie będą co jakiś czas wracać do tego tytułu, szczególnie, że David Smith z Media Molecule potwierdził, że firma planuje stale wydawać paczki tematyczne takie jak ta z Metal Gear Solid"
"co kilka miesięcy ta gra będzie ewoluować i polepszać się, tak by była ciągle widoczna, a ludzie nadal pozostawali zainteresowani."
Tak by bylo, gdyby wydwali te paczki za darmo.. Czyli wychodzi na to, ze wielu ludzi poczeka az wyjdzie mnóstwo paczek i wtedy zakupi LBP razem z wszystkimi paczuszkami (ale, ze za 400zl to juz o tym nie wspomna)

Sumujac, to oni w taki sposob sie wypowiadaja, jakby conajmniej za darmo nam dorzucali te paczki z ich wspanialego gestu, a rzeczywistosc jest taka, ze karza sobie placic za powyzsze dodatki i to nie wcale taki male pieniadze.. Nie zrozumcie mnie zle - wiem ze kazda firma robiaca dodatki mysli tylko o jak najwiekszym zysku z nich i terazniejsze dodatki to taki latwy zarobek dla firm ktore zrobily jakas lepsza gierke (zastanowcie sie ile kasy idzie na wyprodukowanie gry - silnik, zrobienie calego swiata od podstaw - zrobienie gry na przejscie ja w 10godz - uciecie 2godz ostatnich - wtedy mamy gre na 8godz i dodatki na 2godz.. A wiec zarabiaja o 50% wiecej na danej grze wzglednie malym nakladem produkcji.. Stad smieszy mnie ta wypowiedz jako MediaM dobroduszni nie usmiercajacy swoj projekt a rozwijajacy go.. pfff.. Oczywiscie znajda sie tacy, ktorzy pomysla WOW ale oni sa super i pamietaja o nas, dbaja o nas i paczuszki dla nas robia z dodatkami.. A tak naprawde, to doja nas ile wejdzie.. I to nie tylko sie odnosi do MediaM ale wszystkich gier z dodatkimi.. Do dzis nie zakupilem zadnego dodatku.. A jesli taki owy sie znajdzie to musi to byc cos wiecej niz przejscie i odstawienie w kat (np mapy do gier fpp, czy tez byki dodatki do GTA4 zmieniajaca cala fabule gry)

Obserwuj wątek
    • damonizer Re: IGN pyta Media Molecule o sprzedaż LittleBigP 28.12.08, 14:52
      Co do dodatków to praktycznie sam sobie he-man odpowiedziałeś na zarzuty - nikt Ci nie karze/nie musisz tego kupować. Normalne, że chłopaki chcą zarobić - tym bardziej jestem w stanie coś takiego kupić jeśli jest porządnie zrobione. Inna sprawa, że rzeczywiście mogliby czasami wypuścić coś darmowego ale na to mają jeszcze czas - gierka ma raptem 2 miesiące...
    • he-man-pl Re: IGN pyta Media Molecule o sprzedaż LittleBigP 28.12.08, 15:01
      Ale pomysl troche kto tu jest robiony w tkzw butelke?
      Devoloper ze spokojem moze zrobic gre, ktorej przejscie wyniesie no niech bedzie nie mniej niz te 10godz, po chwili wpada chciwy szef i mowi skracamy "single playera" do 6-7 godz. i skupiamy sie na dodatkach (na grze zarobimy tyle ile bysmy zarobili gdyby trwala ona 10godz, a dodatkowo zerowym kosztem bedziemy mieli dodatki na ktorych zarobimy sobie jeszcze raz na graczach).. O to mi chodzi i dlatego nie dam nigdy przenigdy zarobic na tego typu walkach.. Jedynie mapy gier multi wchodza w gre, badz mozna wybaczyc, jesli ktos jest maniakiem H3 i zakupi ODST, czy tez maniakiem Ratcheta i zakupi QFB
    • shim-en-core Re: IGN pyta Media Molecule o sprzedaż LittleBigP 28.12.08, 15:02
      LBP to nowa koncepcja, nowa marka i nowa jakość. Dajmy jej trochę czasu. "Wii" też od początku się tak dobrze nie sprzedawało smile
    • h4n2 Re: IGN pyta Media Molecule o sprzedaż LittleBigP 28.12.08, 15:02
      LBP jest przepełnione darmowymi materiałami, po pierwsze developer część [z 1/3] ciuszków daje za free, po drugie mamy do dyspozycji kreatora poziomów i setki, czy nawet tysiące poziomów robionych przez ludzi. Ja myślę że MM będzie właśnie raz na jakiś czas wypuszczać nowe elementy mechaniki gry za kasę, tak jak to ma miejsce w dodatku tematycznym MGS i nie każdy musi to kupować, za chwilę przecież ktoś zrobi mapki za free z tymi elementami mechaniki.
    • programmer-known-as-patrys Re: IGN pyta Media Molecule o sprzedaż LittleBigP 28.12.08, 15:10
      He-man:

Zanim znów coś napiszesz, zastanów się, jak wygląda proces produkcji gier. Zwłaszcza, na którym etapie jest pisany scenariusz, a na którym kończy się budować content i szlifować gameplay. Nie ma absolutnie żadnej możliwości, żeby sobie z gry na koniec produkcji wyciąć 1/3 fabuły, zachować ciągłość scenariusza i bezczelnie wydać dodatek pod tytułem "The Missing Boss."
    • pro0krawiec Re: IGN pyta Media Molecule o sprzedaż LittleBigP 28.12.08, 15:18
      Gdybys tylko he-man bocie w to gral chociaz 10 minut to twoja wypowiedz miała by jakies znaczenie a tak to twoja wypowiedz po raz kolejny nie ma najmniejszego znaczenia...
    • braveheart22 [...] 28.12.08, 15:18
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • crinos_pl Re: IGN pyta Media Molecule o sprzedaż LittleBigP 28.12.08, 15:19
      Dokładnie, jeśli producent oddaje do dyspozycji graczom darmowe narzędzie do robienia darmowych nowych poziomów, to chyba nie można powiedzieć, że jest to nabijanie sobie kasy, co? tongue_out Jest to jednak dla producenta o tyle korzystne, że gra, do której ciągle wychodzi coś nowego (za darmo) raczej nie zmieni właściciela, a więc spadnie obrót gier używanych. Wystarczy spojrzeć na allegro: na ok.40 ofert sprzedaży, używek jest tylko około 5.
    • he-man-pl Re: IGN pyta Media Molecule o sprzedaż LittleBigP 28.12.08, 15:19
      Nie mowie na koncu, ale w polowie pracy jak najbardziej, albo poczatkowe zalozenie.. Odpowiada Tobie, ze niektore dzisiejsze gry starczaja na 6godz (MirrorsEdge i jej dodatki, o ktorych wiedzielismy w momencie tworzenia tej gry) to neguj dalej wszystko co pisze, nie obchodzi mnie twoje zdanie.. Ja im zarobic nie dam (nie grajac po sieci, takich tytulow jak H3 czy tez COD4,5 tez bym nie zakupil w dniu premiery) a wiec o fanbojstwo w tym temacie mnie nie posadzajcie.. Ja stanowczo mowie nie dodatkom do gier, rozszerzajacym singiel..
    • he-man-pl [...] 28.12.08, 15:22
    • pro0krawiec [...] 28.12.08, 15:28
    • braveheart22 Re: IGN pyta Media Molecule o sprzedaż LittleBigP 28.12.08, 15:30
      Co ty bredzisz... Nawet czytać sie tego nie chce.
      Idz lepiej pograj sobie w Gears2 które trwa 6 godzin
    • maxiu666 [...] 28.12.08, 15:33
    • braveheart22 [...] 28.12.08, 15:33
    • he-man-pl Re: IGN pyta Media Molecule o sprzedaż LittleBigP 28.12.08, 15:36
      p0krowiec - rozgrywka w Gearsach nie nalezy do najkrotszych za to gra odkrywa swe uroki w multiplayerze (tak samo jak COD4,5 H3 - chyba z 5 razy to samo bede musial napisac, bo widze ze niektorzy nie potrafia czegos zrozumiec jak raz sie napisze) za to taki MirrorsEdge GOW:COO, czy tez HeavenlySword poza singlem nie oferuje praktycznie nic.. A multi w Gearsach jest jednym z najlepszych multi ever.. Zreszta nie schodzmy z tematu..
    • maxiu666 [...] 28.12.08, 15:37
    • he-man-pl Re: IGN pyta Media Molecule o sprzedaż LittleBigP 28.12.08, 15:40
      "Idz lepiej pograj sobie w Gears2 które trwa 6 godzin"
      Tomek zapytam sie w ktora ze swoich gier grales najwiecej?? Dobrze wiesz, ze to COD4, ktorego single starczy na 6godz, a wiec nie rozpisuje sie dalej, tylko ci zaznacze gdyz nie wiesz, ze multi w cod4 moze byc tak samo rajcujace jak multi w Gearsachwink I to nie jest gra na 6godz, gdyz gralem i wiem w porownaniu do Ciebie.. To tak jakbym ja napisal, ze HeavenlySword starczy na 3 godziny..
    • braveheart22 [...] 28.12.08, 15:41
    • valium104 Re: IGN pyta Media Molecule o sprzedaż LittleBigP 28.12.08, 15:41
      Skoro mowisz "nie" dodatkom rozszerzajacym singiel, to zainteresuj sie wlasnie MGS-packiem do LBP, bo on jest takze do multi, heh. Zazdrosc przez ciebie przemawia, co z tego ze chca zarobic, rozumiem twoje oburzenie jakby za ciuszek chcieli rownowartosci nowej gry... Poza tym LBP akurat jest taka gra, ze zawsze jest w co grac i jeszcze na to narzekasz... Jak przedmowcy powiedzieli, wracaj do Gearsow i nie wylewaj tak tej swojej zazdrosci nt. tej gry. Nie masz PS3 to trudno, nas to nie obchodzi.
    • pro0krawiec Re: IGN pyta Media Molecule o sprzedaż LittleBigP 28.12.08, 15:43
      W LBP plansze stworzone przez innych graczy starcza ci na spokojnie ponad 10 000 godzin, multiplayer takze jest swietny.
      I co ??
    • he-man-pl Re: IGN pyta Media Molecule o sprzedaż LittleBigP 28.12.08, 15:44
      ''Ja im zarobic nie dam'' pierwsze to ty musiałbyś mieć PS3 potem mozesz pisać o kupowaniu gry na PS3""

Jeszcze raz radze przeczytac raz powoli, dwa wdechy, drugi raz jeszcze wolniej i zrozumiec o co mi chodzilo.. Jakbys nadal nie kapowal, to chodzilo mi o ogolnie dodatki - MirrorsEdge itp - ze im nie dam zarobic - czaisz juz?? Teraz wez dwa wdechy i dz sie przewietrzyc na dwor, gdyz widze, ze szare komorki juz ci przestaly dzialacwink
    • pro0krawiec [...] 28.12.08, 15:46
    • he-man-pl [...] 28.12.08, 15:46
    • braveheart22 [...] 28.12.08, 15:47

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka