Dodaj do ulubionych

Wspomnień czar

• sakame Re: Wspomnień czar 25.03.09, 21:42
      Z mojej strony wygląda to tak :

1 ) Final Fantasy VV - Legenda. Przeszedłem niezliczoną ilość razy.

2 ) Tekken 3 - Niezapomniana ilość party game z tą niesamowitą bijatyką w roli głównej.

3 ) Silent Hill 2 - Trzęsące się na padzie dłonie późną nocą i seanse w ten hicior to chwile których się nie zapomina ;p

4 ) Oddworld: Abe's Odysey - Nikt nie wspomniał o tej perełce. Gra cudo ^^' Do dziś pamiętam jak zagrywałem się w to godzinami mimo że minęło pare ładnych lat

5 ) Driver - Grafika, grywalność, cudo : D

6 ) Resident Evil - Miałem to mroczne cudo zaraz po premierze. Może nie wywoływało u mnie spazmatycznych ataków strachu jak Silent Hill 2 ale swój klimat miało.

7 ) Metal Gear Solid - Jako fane Snake'a chyba nie musze się nad tym długo rozwodzić wink Cudeńko

8 ) Cała seria Crash - Przełom w dziedzinie platformówek + Crash Team Racing ze swoją grywalnością. Cud , Miód i Rodzynki

9 ) Gran Turismo 2 - Klasyk. Całe nocki zarywałem ścigając się w to cudeńko.

10 ) Soul Blade - Kolejna bijatyka która zapadła głęboko w pamięć. Najpierw grałem w nią na automatach - a potem z euforią na własnym sprzęcie.

• Gość: lemix Re: Wspomnień czar IP: *.adsl.inetia.pl 25.03.09, 21:47
      Gran Turimo 2 gra ukradla moj wolny czas. Wedlug mnie na tamte czasy to jest niszczysciel konkurencji. Co tam nfs... GT2 no niemoge dalej se wypowiadac bo niechce zgorszyc tak pieknej gry.
    • sakame Re: Wspomnień czar 25.03.09, 21:55
      Tam oczywiście na szczycie miało się znaleść Final Fantasy VII ! ;p błąd w tekście.. ale chyba każdy się domyślił ;x
    • Gość: Demon Re: Wspomnień czar IP: *.chello.pl 25.03.09, 22:10
      Az sie lezka kreci w oku. Jak sobie przypomne ile nocy spedzilem na graniu w Chrono Triggera na szarakuwink
    • kessarath Re: Wspomnień czar 25.03.09, 22:20
      Mój RE i PSX kupiony przez Babcię! Oddałbym moje PS3 i LCD za cofnięcie czasu! Pozdrawiam graczy!
    • Gość: diabeł Re: Wspomnień czar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 22:23
      A wiecie że w piekle nie będzie co wspominać?
    • adic83 Re: Wspomnień czar 25.03.09, 22:36
      Żeby nie powtarzać przedmówców, dodam tylko:

Vagrant Story, Spyro The Dragon 2smile

@sakame- w sajlenta 2 na peesiksie grałeś? smile
    • Gość: narayan Re: Wspomnień czar IP: 156.17.238.* 25.03.09, 22:40
      właśnie zapomniałem o Abe's oddyssey ;] cudo gra , browar dla Ciebie sakame
    • Gość: blantman Re: Wspomnień czar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 22:45
      Chrono tigger
      MGS
      Tekken 3
      GT
      Crash 2,3
      FF7
      Silent Hill
      Spyro
      ISS
      NBA 98 (ostatnia odsłona w której były byki w najlepszym składzie - Jordan, Rodman, Pipen Harper etc. )
    • Gość: Cris Re: Wspomnień czar IP: *.chello.pl 25.03.09, 22:47
      Gran Turismo, Tekken 3 i Final Fantasy (VII i VIII tongue_out)
    • Gość: PlayStation 1 najl Re: Wspomnień czar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.09, 22:49
      Mój PS1 ciągle stoi na szafce obok telewizora, kilkadziesiąt gier na niego też smile Tylko jakoś grać nie ma kiedy, nie chce mi się, są naprawdę świetnie gry, ale jednak technologia poszła do przodu i lepiej w coś na PC pograć... (Konsol jak PS3 czy XPudło nie mam, więc PC zostaje). BTW, jest taka świetna gra na PS1, chyba na niej najwięcej czasu spędziłem. Taka przygodówka "Spyro: The Dragon". Kilka (OMG, chyba nawet kilkanaście!) lat temu bardzo mi się to podobało, a teraz... No cóż, pozostawię to bez komentarza smile
    • Gość: Doc Re: Wspomnień czar IP: *.acn.waw.pl 25.03.09, 23:38
      kessarath - Mogę cię cofnąć tylko zabierz ze sobą broń
    • Gość: BUNCH Re: Wspomnień czar IP: *.2-0.pl 25.03.09, 23:45
      "Pamiętam, że w GTA 2 nigdy nie znalazłem możliwości zrobienia save'a i grałem tak w tę grę, aż doszedłem do kolejnego poziomu."

JESUS SAVES smile Pamiętam to do dzisiaj smile
    • Gość: Q Re: Wspomnień czar IP: *.chello.pl 26.03.09, 03:29
      heh jak dla mnie brak FF7 i Tekken 3 ;P?
    • Gość: spox Re: Wspomnień czar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 07:06
      Crash , duken nukem time to kill , tekken 3 , residenty wszystkie , silent hill , bomber man , diablo , final fantasy , wwe
    • Gość: minik Re: Wspomnień czar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 07:56
      tylko 40 komentów? To oznacza, że cała reszta tych co wypowiada się pod tekstami nigdy nie miała PlayStation... Czyli nie zna się na grach, a w MGS4 pewnie grają bez przejścia poprzednich części i się zachwycają bo się inni zachwycają, a nawet nie wiedzą o co chodzi ahahsmile.

Medal of Honor uwielbiam smile
    • gyenia Re: Wspomnień czar 26.03.09, 08:39
      Pamiętam pierwszą sonkę. To była masakra. Tak się złożyło, że jak zdobyłem konsolę to przez pierwsze 3 tygodnie miałem tylko JEDNĄ płytę demo dołączaną do sprzętu. Na tej płytce była jedna trasa z Wipeout i jedna arena do Destruction Derby. I ja przy tym spędzałem kilka godzin dziennie. Na tej trasie z Wipeout to chyba miałem wyniki bliskie mistrzostwu świata smile A potem pojawiły się inne gry. Nie zapomnę nocek z Residentem jedynką. Ta gra robiła kosmiczne wrażenie, ciemny pokój, 2 w nocy i psy wyskakujące za okien w jakimś korytarzu. Serce biło wtedy mocno smile Potem był RE2, którego kończyłem poniżej 2 godzin z oceną A (ale nigdy nie doszedłem do serka tofu. komuś się udało? ) Silent Hill - masakra, zwłaszcza, że jak w niego grałem, to byłem już na studiach i mieszkałem na najniższej kondygnacji kamiennicy (czytaj w piwnicy smile w mieszkaniu nie remontowanym chyba od wojny, tuż przy krakowskim rynku. Lepszego klimatu do grania w SH nie da się chyba stworzyć. W tym samym mieszkaniu były wieloosobowe sesje w Crash bandicoot. No i oczywiście jeszcze Gran torismo. Najlepsze wyścigi ever. Tekken też rządził, ale poza znanymi tytułami zagrywałem się w coś co nazwyało się Legacy of Kain. Pamięta ktoś? Grało się wampirem i pamiętam, że były fantastyczne animacjie, za każdym razem gdy odwiedzało się nowe lokacje.
      Piękne wspomnienia, aż chyba wejdę na Allegro i zobaczę, czy da się starego PSXa jeszcze kupić smile
    • Gość: Jarząbek Re: Wspomnień czar IP: *.adsl.inetia.pl 26.03.09, 08:39
      Soul Edge wciąż czasem odpalam ze znajomymi przy piwku. Szkoda, że laser trochę szwankuję.
    • Gość: D.N Re: Wspomnień czar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 08:41
      Pewnie, że można. Ja jak pisałem ten materiał to sprawdzałem cenę i nawet jest przystępna 89 zł (przykładowo)smile
    • Gość: marloon Re: Wspomnień czar IP: *.chello.pl 26.03.09, 09:12
      Metal Gear, Silent Hill i.. Rollcage (tak się to chyba pisało). Niby głupia wyscigówka, ale niesamowicie grywalna. To był totalny odjazd, gdy zaczynało się śmigać po suficie tuneluwink
    • Gość: niemamkoncepcji Re: Wspomnień czar IP: 87.204.211.* 26.03.09, 10:10
      Co do Tofu w RE2 to mi udało się odblokować ale długo nim nie pograłem (samym nożem to sobie można było pomachać smile ) za to Hunka miałem tak obcykanego, że całość przechodziłem prawie biegiem (za wyjątkiem pomieszczeń z lickerami - te przechodziłem małym mykiem - trzeba było naciskać klawisz krok do przodu tak szybko, że postać przesuwała się ale nie robiła pełnego kroku, jak nie zrobiła kroku to nie wydobywał się odgłos stąpania więc lickery nie reagowały smile ech wspomnień czar - dzisiejszych gier nie chce mi się tak "masterować"

Pozdrawiam

M.

P.S. A hunk to moja ulubiona postać w Resident Evil 2

• Gość: Chwali Re: Wspomnień czar IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.09, 11:15
      O Boże zapomniałeś o FFVII! Jak mogłeś nie wymienić tej gry?!?
    • Gość: tworkowik Re: Wspomnień czar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 15:14
      1.Wszystkie części Residenta Evila (1,2,3)
      2.Wszystkie części Crasha(1,2,3,team racing,bash)
      3.Final Fantasy III
      4.Metal Gear Solid
      5.Dino Crisis (1,2)
      6.Fifa 98 ;p
      7.Tekken 3
      8.Gran Turismo II
      9.Tony Hawk
      10.Jackie Chan
    • Gość: Gupalagupagus Re: Wspomnień czar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 21:36
      To Playstation 1 na fotce to pikuś. Mam jeszcze w szafce Playstation 1 które prezentuje sięjak wielkie pudło (wersja nr.1) ;]. Ach ten Star Wars 1 i Silent Hill big_grin.
    • Gość: Sem Re: Wspomnień czar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.09, 22:23
      1 CB 3
      2 Spyro 1
      3 Vigilante 2nd offense
      4 Gran Turismo 2
      5 Gran Turismo 1
      6 CB 1
      7 Tekken 3
      8 Kensei
      9 CB 2
      10 CTR
      11 Spyro 2