saqurado Re: Nowe PSP - PSP Go! chyba bardziej realne 29.04.09, 13:58 UMD w psp nie było nigdy porażką, do jego marnego sukcesu przyczyniło się po prostu piractwo. UMD miało same zalety - z pojemnością w stosunku do nośników używanych przez konkurencje na czele. Po prostu nie sprzedaje się bo są torrenty... Odpowiedz Link Zgłoś
viktor_pl Re: Nowe PSP - PSP Go! chyba bardziej realne 29.04.09, 14:40 "Po prostu nie sprzedaje się bo są torrenty..." Czyli było porażką ;p Odpowiedz Link Zgłoś
xello Re: Nowe PSP - PSP Go! chyba bardziej realne 29.04.09, 14:56 viktor_pl, lepiej podaj przykłady innych konsol kieszonkowych z tak dużym nośnikiem, z grami z pełnym VA i wypchanych filmami, porażko ;P Odpowiedz Link Zgłoś
cicone_youth Re: Nowe PSP - PSP Go! chyba bardziej realne 29.04.09, 15:19 "Czyli było porażką ;p" torrenty są porażką Odpowiedz Link Zgłoś
viktor_pl Re: Nowe PSP - PSP Go! chyba bardziej realne 29.04.09, 15:22 xello to może wysłać Tobie moje niedziałające i popękane UMDki? Kto mi za nie zwróci? Nośnik fizyczny to przeszłość już dziś! Wolę mieć własną listę gier na psn, xbla, steam itp gdzie jednym kliknięciem ściągnę potrzebny mi tytuł (np na wakacjach czy na kompie u teściowej), teraz tylko poczekajmy aż stany gier będą trzymane na serwerach i kolejne frustracje nas ominą (padnięcie dysku, wirusy, reinstalacje systemu itd.). Do sklepu chodzić nie muszę, internet jest coraz szybszy, automatyczne osiągnięcia i statystyki, "friendlisty", dlc... no i po mieszkaniu nie będą walać się stosy płyt (obok kaset, vhs, winyli, umd, gazet...). DAWAĆ MI TĄ CYFROWĄ DYSTRYBUCJE! Odpowiedz Link Zgłoś
seruch Re: Nowe PSP - PSP Go! chyba bardziej realne 29.04.09, 15:22 @robbo2k minidisk byl dobry i tani jak barszcz 1b i kompresja by daly rade Odpowiedz Link Zgłoś
janci0 Re: Nowe PSP - PSP Go! chyba bardziej realne 29.04.09, 15:43 Co wy tak bronicie tego UMD? To jest nieporozumienie tak samo jak inne przenośne urządzenia w których jest za dużo mechaniki. Bateria starcza na krótko, nośniki się niszczą (szczególnie plastiki, w których są umieszczane płytki). Mam wrażenie że wszyscy obrońcy chyba nie mieli kiedy używać tej konsoli, albo robili to tylko w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
loczyn Re: Nowe PSP - PSP Go! chyba bardziej realne 29.04.09, 16:02 xello, cicone_youth - wy jesteście jak te porażki ;] Na DSa piraci się 100x łatwiej a jednak trzyma się bdb, dziwne? Dla mnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrovonline Re: Nowe PSP - PSP Go! chyba bardziej realne 29.04.09, 16:26 JA tam sobie tez kupię jak najszybciej, oczywiście z grą F1 2009 Ważne żeby były dwie gałki. Odpowiedz Link Zgłoś
doncornelio10 Re: Nowe PSP - PSP Go! chyba bardziej realne 29.04.09, 16:29 U mnie w Nysie tera w Avansie PSP jest o 50% taniej jako prezent na komunie xD Odpowiedz Link Zgłoś
xello Re: Nowe PSP - PSP Go! chyba bardziej realne 29.04.09, 16:48 loczyn - to teraz zastanów się bardzo mocno (tylko użyj głowy!) dlaczego tą wypowiedź kierowałeś do mnie i gdzie twierdziłem coś przeciwnego czas - start! viktor_pl - jestem w stanie zrozumieć, że ktoś zniszczy sobie płytę z grą, ale UMD? wyjaśnij, co z nimi robiłeś, jeśli aż tyle ich zniszczyłeś większość firm przyjmie reklamację i wyślą nowy egzemplarz gry (w ramach wspierania nie-piratów). choć wizja wyłącznie cyfrowej dystrybucji wszystkiego (jak u konona) jest niezła, to jednak stworzony w czasach straszliwie drogich memory sticków UMD jest setki razy lepszym rozwiązaniem niż 100MB kartridże. Odpowiedz Link Zgłoś
eszuran Re: Nowe PSP - PSP Go! chyba bardziej realne 29.04.09, 17:16 Nie pojmuję, jak można zniszczyć UMD do punktu nieużywalności... Jedyną choćby podniszczoną płytką UMD jaką mam to MOCNO używany, kupiony z drugiej ręki LOTR:T, ale i tak działa pięknie, bo zarysowana jest tylko osłonka. Rozumiem, że gry na DVD, filmy, a nawet kartridże u właściciela tych zniszczonych UMD są w kawałkach po godzinie używania... Odpowiedz Link Zgłoś
viktor_pl Re: Nowe PSP - PSP Go! chyba bardziej realne 29.04.09, 17:19 Fakt, mam więcej zniszczonych płyt niż UMD ale dwa UMDki udało mi się roztrzaskać o podłogę, z czego Crisis Core działa obklejone taśmą Nie pytaj jak to robię, tak już mam. Nie jestem typem kolekcjonera i użytkuje każdy sprzęt dość intensywnie. Odpowiedz Link Zgłoś
eszuran Re: Nowe PSP - PSP Go! chyba bardziej realne 29.04.09, 17:22 No stary, jak rzucasz płytami to chyba możesz mieć pretensje tylko do siebie? Równie dobrze możesz upuścić szklankę i narzekać, że szkło jest nieodpowiednie do robienia pojemników na wodę... Bardzo nietrafiony argument. UMD jest najbardziej wytrzymałym nośnikiem fizycznym, jaki obecnie się wykorzystuje i bardzo bym chciał, aby i płyty DVD miały takie osłonki. Odpowiedz Link Zgłoś
viktor_pl Re: Nowe PSP - PSP Go! chyba bardziej realne 29.04.09, 17:57 @eszuran Ale czy ja mówię że nie jestem sobie winny? Jasne że jestem i dlatego wolę cyfrową dystrybucje. Jestem graczem ("ale gram w gry raczej" ;p) a nie jakimś technomaniakiem. Mój TV jest zawsze niedomyty, konsole zakurzone, a płyty walają się gdzie popadnie. Już wystarczy, że żona mnie ściga za to więc możesz sobie darować uwagi. UMD może i jest wytrzymałe ale nie tak jak bity na kablu ;p Jeżeli ktoś chce mieć kolekcję płyt w domu jego sprawa, mnie to wisi i dynda jak ktoś chce mieć więc proszę także i mnie nie pouczać jak mam traktować swoją WŁASNOŚĆ. Odpowiedz Link Zgłoś
eszuran Re: Nowe PSP - PSP Go! chyba bardziej realne 29.04.09, 20:37 Nie bądź przewrażliwiony, nikt cię nie poucza. Po prostu mówię, że argument, że UMD jest beznadziejne, bo się psuje jak nim ciepniesz o podłogę, jest niedorzeczny. Odpowiedz Link Zgłoś
viktor_pl Re: Nowe PSP - PSP Go! chyba bardziej realne 29.04.09, 21:37 Stosowanie dysków optycznych tam gdzie taniej, wygodniej, z mniejszym poborem prądu, hałasem i wagą można stosować pamięć flash jest nieuzasadnione. Podatność na uszkodzenia ma tutaj małe znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
xello Re: Nowe PSP - PSP Go! chyba bardziej realne 29.04.09, 22:11 Taniej jednak zdecydowanie w dalszym ciągu wychodzą dyski optyczne. A teraz jeszcze przypomnij sobie ceny pamięci flash w chwili premiery psp (albo lepiej na dwa lata przed nią - gdy zaczynano projektować urządzenie). Zaczynasz rozumieć? Odpowiedz Link Zgłoś
viktor_pl Re: Nowe PSP - PSP Go! chyba bardziej realne 29.04.09, 22:35 @xello Nie, wersje dla idiotów plz ;p Nie wnikam w to jakie rozwiązania mogły być zastosowane pięć lat temu ale w to, że teraz z UMD Sony musi się wycofać i to czym szybciej tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
admiralraq Re: Nowe PSP - PSP Go! chyba bardziej realne 29.04.09, 22:55 Ciekawe. Jakby tak miała wyglądac konsola to się zastanawiam jak za triggery złapac :] Odpowiedz Link Zgłoś