Dodaj do ulubionych

Pierwszy obrazek z PES 2010

11.05.09, 20:08
no moja lista życzeń nie jest chyba zbyt wygórowana, modle się tylko żeby zrobili porządnie tryb online (bez lagów), reszta może zostać bez zmian wink
Obserwuj wątek
    • szemrany_typek Re: Pierwszy obrazek z PES 2010 11.05.09, 20:21
      No zobaczymy, w zeszłym roku górą była FIFA, w ogóle next genowy PES, to jakaś pomyłka...
    • m3n3lli Re: Pierwszy obrazek z PES 2010 11.05.09, 20:30
      nie można w nieskończoność śrubować grafiki tylko. Atutem FIFY wobec PES-a były, są i zawsze będą LICENCJE !! Gdyby KONAMI zechciało tylko wyłożyć odrobinę więcej kasy na te nieszczęsne licencje to sprzedaliby na pewno więcej egzemplarzy gry. A tak, po co inwestować skoro można wsadzić do kieszeni...
    • strajker92 Re: Pierwszy obrazek z PES 2010 11.05.09, 20:36
      m3n3lli - mnie szczerze mówiąc nie pociągają licencje i raczej nie zachęciłby by mnie bardziej, czy mniej liczy się rozgrywka, a licencje tutaj są dla mnie nie ważne.
    • szemrany_typek Re: Pierwszy obrazek z PES 2010 11.05.09, 20:43
      Chłopie Fifa rozjechała Pesa nie tylko pod względem licencji, ale co najważniejsze - pod względem gameplayu (konstruowanie akcji, praca poszczególnych formacji, fizyka piłki i wiele, wiele więcej). O takich banałach, jak lepsza grafika i animacja nawet nie wspominam. Od zawsze byłem ortodoksyjnym wyznawcą PESa, ale po tym co serwuje nam od paru lat Konami, powiedziałem sobie nie, nigdy więcej nie dam się nabić skośnookim w butelkę - FIFA 09 jest tym, czym powinien być next genowy PES.
    • peterek2 Re: Pierwszy obrazek z PES 2010 11.05.09, 20:54
      A mnie PES2009 się bardzo podoba. Powrót na dobry tor po 2008. Jedynie multi okropne, ale i tak nie mam na nie czasu, więc nie przeszkadzało mi to.
    • to_mee Re: Pierwszy obrazek z PES 2010 11.05.09, 21:01
      Moim zdaniem nowa FIFA jest słaba, strzały są po prostu słabe, totalnie bezpłciowe. Czytałem wiele opinii o tym, że nowa FIFA to co innego, ale mnie po prostu nie przekonała, trochę poprawiona, ale w dalszym ciągu to FIFA wink
    • to_mee Re: Pierwszy obrazek z PES 2010 11.05.09, 21:03
      PES potrzebuje nowego dobrego multi, bez tego zginie, gdyby miał to w tym roku, to nawet nie pomyślałbym o spróbowaniu FIFY wink
    • glupota_mnie_drazni Re: Pierwszy obrazek z PES 2010 11.05.09, 21:40
      nowa Fifa jest fajna jak sie gra z kims, nie z konsola. nowy PES jest fajny jak sie gra z kims albo z konsola. online w Fifie nie probowalem, w PESie jest do przezycia (porownujac z edycja 2008). nowa pilke nozna kupie pewnie dopiero w 2011 wink
    • blacq Re: Pierwszy obrazek z PES 2010 11.05.09, 22:18
      to_mee@ the same wink Strzały są do bani... strasznie słaby element gry,a najlepiej widać to na powtórkach.Nie mają tej "soczystości" co w PES'ie.
      Do tego dochodzą plastusiowe twarze i Ronaldo,który jest błędem obu tytułów.
    • prezii Re: Pierwszy obrazek z PES 2010 11.05.09, 22:44
      Ja ciągle przy pesie, od trójeczki. Wcześniej PC, od tego roku na konsoli. Demko fify09 jest niezłe ale nadal wolę grać w pesa. Niestety z roku na rok mam coraz mniej racjonalnych powodódów aby w niego grać. Obiecanki Konami znam na pamięć, więc nie uwierzę póki nie zobaczę (pes2009 był opracowywany głównie stawiając na online - ciekawesmile) Składy i licencje nie były nigdy dla mnie problemem, chociaż czasem żal grać w licencjonowanej reprezentacji graczami typu Kokoszka (ta aktualność składu) i Braszczykowskim (bez komentarza). Najbardziej martwi brak jakiegokolwiek rozwoju. Między pesem 2008 a 2009 właściwie kompletny brak a różnica to głównie poprawienie błędów i dodanie Become A Legend (chociaż japończycy mają od dawna ten tryb w Winning Eleven). Czekam na jakieś większe innowacje - np. poruszanie zawodników nie w 8 kierunkach a w obrębie 360 stopni, ulepszeniu kolizji i fauli, oraz fizyki.

Pomimo wielu błędów, pes jest nadal świetną grą (albo ja jakiś fanboj jestem;p). Fifa mnie nie przekonuje, ale przynajmniej widzę w niej jakiś rozwój a także uczenie się od konami (ściągnięcie sposobu wykonywania zaawansowanych podań, klepki). Mam nadzieję, że konkurencja dała trochę do myślenia panom z konami, Seabass zawsze narzekał na to, że dostaje od konami za mało pieniędzy i seria traktowana jest po macoszemu. Tym bardziej mam nadzieję, że plotki o zatrudnieniu większej ilości ludzi do produkcji pesa 2010 okażą się prawdziwe.
    • expat75 Re: Pierwszy obrazek z PES 2010 12.05.09, 05:59
      Od lat grałem w PESa i byłem jego wiernym fanem . Fifę traktowałem z niechęcią aż do wersji 08 ,czyli jak ktoś powyżej już napisał - wersji na konsole nowej generacji . Teraz na PESa nie mogę patrzeć - wygląda to to po prostu żałośnie ,grywalnośc w odniesieniu do FIFY jest wręcz śmiesznie słaba a modele i wygląd postaci...Konami wypuściło na boisko jakieś zombie tudzież ulepione przez jakiegoś nieudacznika figurki z wosku .
      Trzeba uczciwie powiedziec - FIFA jest obecnie bez porównania lepszą grą niż PES
    • ogolnyfanpes Re: Pierwszy obrazek z PES 2010 26.05.09, 20:33
      wiara fifa to szajs był i bedzie. nic nigdy nie dorówna pes to pieprzenie ze fifa 09 ma lepsza grafike grywalnosc lepsze zachowanie piłki przyprawia o ból głowy wiara spójrzcie na fife 2000 i na 2009 i na poszczególne wersje kur... w tej grze to zmienia sie chyba tylko rozdzielczosc wymagania sprzetowe bo zasmiecona jest komercyjna iloscia smieci. murawa 3d mozna wyłaczyc w opcjach a w pes jest ona standatem fifa jest po prostu smieszna gra a w tym roku pes pokaze kto tak naprawde rzadzi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka