mozgu83 11.05.09, 20:08 no moja lista życzeń nie jest chyba zbyt wygórowana, modle się tylko żeby zrobili porządnie tryb online (bez lagów), reszta może zostać bez zmian Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szemrany_typek Re: Pierwszy obrazek z PES 2010 11.05.09, 20:21 No zobaczymy, w zeszłym roku górą była FIFA, w ogóle next genowy PES, to jakaś pomyłka... Odpowiedz Link Zgłoś
m3n3lli Re: Pierwszy obrazek z PES 2010 11.05.09, 20:30 nie można w nieskończoność śrubować grafiki tylko. Atutem FIFY wobec PES-a były, są i zawsze będą LICENCJE !! Gdyby KONAMI zechciało tylko wyłożyć odrobinę więcej kasy na te nieszczęsne licencje to sprzedaliby na pewno więcej egzemplarzy gry. A tak, po co inwestować skoro można wsadzić do kieszeni... Odpowiedz Link Zgłoś
strajker92 Re: Pierwszy obrazek z PES 2010 11.05.09, 20:36 m3n3lli - mnie szczerze mówiąc nie pociągają licencje i raczej nie zachęciłby by mnie bardziej, czy mniej liczy się rozgrywka, a licencje tutaj są dla mnie nie ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
szemrany_typek Re: Pierwszy obrazek z PES 2010 11.05.09, 20:43 Chłopie Fifa rozjechała Pesa nie tylko pod względem licencji, ale co najważniejsze - pod względem gameplayu (konstruowanie akcji, praca poszczególnych formacji, fizyka piłki i wiele, wiele więcej). O takich banałach, jak lepsza grafika i animacja nawet nie wspominam. Od zawsze byłem ortodoksyjnym wyznawcą PESa, ale po tym co serwuje nam od paru lat Konami, powiedziałem sobie nie, nigdy więcej nie dam się nabić skośnookim w butelkę - FIFA 09 jest tym, czym powinien być next genowy PES. Odpowiedz Link Zgłoś
peterek2 Re: Pierwszy obrazek z PES 2010 11.05.09, 20:54 A mnie PES2009 się bardzo podoba. Powrót na dobry tor po 2008. Jedynie multi okropne, ale i tak nie mam na nie czasu, więc nie przeszkadzało mi to. Odpowiedz Link Zgłoś
to_mee Re: Pierwszy obrazek z PES 2010 11.05.09, 21:01 Moim zdaniem nowa FIFA jest słaba, strzały są po prostu słabe, totalnie bezpłciowe. Czytałem wiele opinii o tym, że nowa FIFA to co innego, ale mnie po prostu nie przekonała, trochę poprawiona, ale w dalszym ciągu to FIFA Odpowiedz Link Zgłoś
to_mee Re: Pierwszy obrazek z PES 2010 11.05.09, 21:03 PES potrzebuje nowego dobrego multi, bez tego zginie, gdyby miał to w tym roku, to nawet nie pomyślałbym o spróbowaniu FIFY Odpowiedz Link Zgłoś
glupota_mnie_drazni Re: Pierwszy obrazek z PES 2010 11.05.09, 21:40 nowa Fifa jest fajna jak sie gra z kims, nie z konsola. nowy PES jest fajny jak sie gra z kims albo z konsola. online w Fifie nie probowalem, w PESie jest do przezycia (porownujac z edycja 2008). nowa pilke nozna kupie pewnie dopiero w 2011 Odpowiedz Link Zgłoś
blacq Re: Pierwszy obrazek z PES 2010 11.05.09, 22:18 to_mee@ the same Strzały są do bani... strasznie słaby element gry,a najlepiej widać to na powtórkach.Nie mają tej "soczystości" co w PES'ie. Do tego dochodzą plastusiowe twarze i Ronaldo,który jest błędem obu tytułów. Odpowiedz Link Zgłoś
prezii Re: Pierwszy obrazek z PES 2010 11.05.09, 22:44 Ja ciągle przy pesie, od trójeczki. Wcześniej PC, od tego roku na konsoli. Demko fify09 jest niezłe ale nadal wolę grać w pesa. Niestety z roku na rok mam coraz mniej racjonalnych powodódów aby w niego grać. Obiecanki Konami znam na pamięć, więc nie uwierzę póki nie zobaczę (pes2009 był opracowywany głównie stawiając na online - ciekawe) Składy i licencje nie były nigdy dla mnie problemem, chociaż czasem żal grać w licencjonowanej reprezentacji graczami typu Kokoszka (ta aktualność składu) i Braszczykowskim (bez komentarza). Najbardziej martwi brak jakiegokolwiek rozwoju. Między pesem 2008 a 2009 właściwie kompletny brak a różnica to głównie poprawienie błędów i dodanie Become A Legend (chociaż japończycy mają od dawna ten tryb w Winning Eleven). Czekam na jakieś większe innowacje - np. poruszanie zawodników nie w 8 kierunkach a w obrębie 360 stopni, ulepszeniu kolizji i fauli, oraz fizyki. Pomimo wielu błędów, pes jest nadal świetną grą (albo ja jakiś fanboj jestem;p). Fifa mnie nie przekonuje, ale przynajmniej widzę w niej jakiś rozwój a także uczenie się od konami (ściągnięcie sposobu wykonywania zaawansowanych podań, klepki). Mam nadzieję, że konkurencja dała trochę do myślenia panom z konami, Seabass zawsze narzekał na to, że dostaje od konami za mało pieniędzy i seria traktowana jest po macoszemu. Tym bardziej mam nadzieję, że plotki o zatrudnieniu większej ilości ludzi do produkcji pesa 2010 okażą się prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
expat75 Re: Pierwszy obrazek z PES 2010 12.05.09, 05:59 Od lat grałem w PESa i byłem jego wiernym fanem . Fifę traktowałem z niechęcią aż do wersji 08 ,czyli jak ktoś powyżej już napisał - wersji na konsole nowej generacji . Teraz na PESa nie mogę patrzeć - wygląda to to po prostu żałośnie ,grywalnośc w odniesieniu do FIFY jest wręcz śmiesznie słaba a modele i wygląd postaci...Konami wypuściło na boisko jakieś zombie tudzież ulepione przez jakiegoś nieudacznika figurki z wosku . Trzeba uczciwie powiedziec - FIFA jest obecnie bez porównania lepszą grą niż PES Odpowiedz Link Zgłoś
ogolnyfanpes Re: Pierwszy obrazek z PES 2010 26.05.09, 20:33 wiara fifa to szajs był i bedzie. nic nigdy nie dorówna pes to pieprzenie ze fifa 09 ma lepsza grafike grywalnosc lepsze zachowanie piłki przyprawia o ból głowy wiara spójrzcie na fife 2000 i na 2009 i na poszczególne wersje kur... w tej grze to zmienia sie chyba tylko rozdzielczosc wymagania sprzetowe bo zasmiecona jest komercyjna iloscia smieci. murawa 3d mozna wyłaczyc w opcjach a w pes jest ona standatem fifa jest po prostu smieszna gra a w tym roku pes pokaze kto tak naprawde rzadzi Odpowiedz Link Zgłoś