Dodaj do ulubionych

Koniec Świata: Party Games

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 16:56
Nareszciesmile)))))
Obserwuj wątek
    • Gość: KONIEC Re: Koniec Świata: Party Games IP: *.12g.piotrkow.pilicka.pl 14.05.09, 17:05
      KONIEC ŚWIATA SŁAWEK SIE NAWRACA APOKALIPSA tongue_out
    • Gość: YohnJossarian Koniec Świata: Party Games IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 17:27
      No to przecież wiadomo, że RPG i planszówki są dużo lepsze do wspólnej zabawy niż komp czy konsola. Planszówki święciły triumfy z 115 lat temu(pierwsza M&M) jak nie było jeszcze kompa w każdym domu, a mam wrażenie, że teraz przeżywają renesans. Niedawno kupiłem sobie polskie wydanie Arkham Horror i strawiliśmy na nim już z 8, 9 wieczorów i za każdym razem było fajnie. Gry komputerowe czy to na konsoli(choć tu może być czasem przyjemnie), czy na kompie, czy na automacie to typowo solowe doznanie.
    • Gość: DEAMON Re: Koniec Świata: Party Games IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.09, 17:28
      ja tam nie lubię padów ale bolę klawiaturę UNIWERSALNĄ i X dobrą grę
    • radek.zaleski Re: Koniec Świata: Party Games 14.05.09, 17:28
      eeeeeeeeeeeeeeeee tam
    • venmort Re: Koniec Świata: Party Games 14.05.09, 17:30
      Grupowe granie na kompie czy konsoli ma jedną ogromną, hmm... zaletę? Towarzyszy mu bowiem niespotykana łatwość uwalniania negatywnych emocji. A ludzie tego potrzebują. Brak dobrych nawalanek na pecety doprowadził do tego, że ich użytkownicy nie mają gdzie wyładować całej frustracji związanej z codziennym, niełatwym przecież, życiem. Stąd już tylko krok do eskalacji przemocy w rodzinie. Dodatkowo taka forma odreagowywania wydaje się całkiem bezpieczna. Trzeba tylko pamiętać o używaniu przewodowych manipulatorów, gdyż te mają ograniczony zasięg.
    • strajker92 Re: Koniec Świata: Party Games 14.05.09, 17:46
      planszówki są świetnie- to fakt.
      Ostatnio sam czasem gram z kumplami w Monopoly i jest ciekawiej niż granie w Tekkena : D
    • wypisany Re: Koniec Świata: Party Games 14.05.09, 18:06
      Nareszcie ktoś, kto zna i lubi GK! Sławek, kiedy się umawiamy na sesję?
    • the_emjoot Re: Koniec Świata: Party Games 14.05.09, 18:08
      Gier planszowych nic nie przebije, nawet PC.

Ale spróbuj na konsolce wrzucić singstara przy lekko podpitych ludziach - zabawa gwarantowana smile
    • aihs Re: Koniec Świata: Party Games 14.05.09, 18:23
      Myślałem, że jestem jakiś inny skoro przedkładam rpg/planszówki nad pc czy konsole ale widać, że dobrze robię smile
    • Gość: rez Re: Koniec Świata: Party Games IP: *.aster.pl 14.05.09, 18:36
      już z samej perspektywy ustawienia ludzi jest inaczej. wszyscy siedzą wokół gry najczęściej przy stoliku i w wówczas można się rozejrzeć po ludziach z którymi się gra. A przy konsoli wszyscy jopią się w ścianę z tv i koniec big_grin
    • slawomir.serafin Re: Koniec Świata: Party Games 14.05.09, 18:38
      Nareszcie ktoś, kto zna i lubi GK! Sławek, kiedy się umawiamy na sesję?

-----

nie mów, że masz Gwiezdnego Kupca kompletnego?

skoro przedkładam rpg/planszówki nad pc czy konsole

----

eno, o RPG się nie wspomina nawet bo to inna liga całkiem smile cały tydzień grania na czymkolwiek oddam za porządną sesję erpega smile
    • don_wroc_love Re: Koniec Świata: Party Games 14.05.09, 18:41
      @aihs
      każdy jest na swój sposób "inny" - wiadomo - de gustibus non disputandum est smile

Ja np. wolę takie party games jak jest domówka (odczepiamy się na chwilkę od damskiej części imprezy i się bawimy) - wtedy jest to idealne. albo np. Boks - rewelacyjna sprawa.

wiele zależy od tego z KIM się spotykamy pograć i w JAKICH OKOLICZNOŚCIACH no i jaki tryb rozrywki preferujemy smile proste

dlatego osoby mające podobny gust do Sławka powinny spokojnie zostać przy piecyku a arcade'owcy jak ja mogą myśleć o konsolce smile (oczywiście nie tylko -to przykład jeno jest wink )
    • borys996 Re: Koniec Świata: Party Games 14.05.09, 19:12
      Ja mam kompletnego Gwiezdnego Kupca (i kilka innych gier Encore). Ostatnio przybywa osób, które przyznają się do tego że lubią GK.
    • wypisany Re: Koniec Świata: Party Games 14.05.09, 19:30
      Oczywiście, że mam GK! Nawet mam dodatkowe zdarzenia autorstwa znajomego, który mnie w to wkręcił. Naprawdę fajne zdarzenia.
    • pankomentarz Re: Koniec Świata: Party Games 14.05.09, 19:50
      I tak się człowiek wkręca w branżę sad

<smutny> choć zostałem sam nie odkładam broni
    • vear Re: Koniec Świata: Party Games 14.05.09, 19:57
      Jej, to w ogóle są gry imprezowe jakiekolwiek inne niż Wormsy? Bo choć i w nie od dawien dawna nie grałem, nie przypominam sobie żebym kiedykolwiek wspólnie ze znajomymi grał w coś innego...
    • Gość: el^^ Re: Koniec Świata: Party Games IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 19:57
      Notka godna pochwały! Ludzie, rzućcie te elektroniczne pierdoły w cholere!
    • brum75 Re: Koniec Świata: Party Games 14.05.09, 20:08
      Musiałbym pogmerać w szafie. Chyba bym GK znalazł. Pamiętam że za cholerę nie mogłem skumać zasad smile
      • don_wroc_love Re: Koniec Świata: Party Games 14.05.09, 20:12
        eeej... ale że co ?

że FLEJMA nie będzie?? no chłopaki co jest?

• mis_iu Re: Koniec Świata: Party Games 14.05.09, 20:34
      Coś w tym jest... grając "we dwóch", "obok siebie", nawet najbardziej przeciętna gra potrafi dać niezłą frajdę, co do niskiej "towarzyskiej funkcji" takiego grania to chyba też prawda. Ostatnio kuzyn wziął laptopa pod pachę, wyrwał się żonie ;P, wygrzebał gdzieś stare CDA z pełną wersją Xpand Rally Extreme i zawitał do mnie. Gra choć tytułem powalającym nie jest to dała nam mnóstwo zabawy ale także... niestety niewiele tego wieczoru rozmawialiśmy poza "mam cię frajerze!", "i co teraz cwaniaczku?", "haha! ale lebiega!" itp. itd. ;D Coś tu na rzeczy jak najbardziej jest uncertain. Z drugiej strony wspominany przez Sławka HoMM3 działa troszkę inaczej, w sposób bardziej zbliżony do nie-cyfrowych rozrywek. Turnieje Hot Seat na przynajmniej 3 osoby i dwa kompy wspominam jako niezłe spotkania towarzyskie kiedy nie jedno piwo się wypiło i nie jedną dyskusję przeprowadziło.
    • Gość: bodomkeeper Re: Koniec Świata: Party Games IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 21:04
      Nigdy nie zapomne nocek w liero... tej gry pod względem towarzyskim nic nie przebije... no chyba ze Magia i Miecz wraz z dodatkami (co nie zmienia faktu, ze Jasnowidz był przegięty)
    • Gość: Paweł Gratki:) Re: Koniec Świata: Party Games IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.09, 21:39
      Zdał niedawno maturę. Nono łatwa była???
    • totonek Re: Koniec Świata: Party Games 14.05.09, 22:04
      A ja się zupełnie nie zgadzam. Wg mnie zarówno konsola jak i planszówka może być świetną rozrywką w parę osób a to czy zabawa będzie przednia zależy od kilku czynników. Grając w takiego Buzz! czy Motorstorma w 4 osoby jest świetna zabawa. Jeśli nie masz czasu na porozmawianie ze znajomymi to trzeba robić po prostu przerwy na piwko, chipsy i rozmowy. Odejść na chwile od konsoli/komputera i pogadać. Po przerwie znowu można wrócić do rozrywki.

Myślę Sławku że po ostatnim artykule w którym zarzucasz grom brak łącznika z dorosłymi a teraz tym że gry konsolowe/pctowe nie są takie fajne jak planszówki grubo przesadzasz i albo próbujesz rozruszać komentarze na stronie albo się wypaliłeś w tym co robisz i może już Cię to tak nie cieszy? To dziwne że redaktor serwisu growego próbuje nas przekonać że gry jednak są ble.

• Gość: marab Re: Koniec Świata: Party Games IP: *.chello.pl 14.05.09, 22:43
      ktoś z planszówek kojarzy Dyplomację? To dopiero gra!
    • Gość: lukku Re: Koniec Świata: Party Games IP: *.chello.pl 14.05.09, 23:40
      zeby mowic o socjologicznym punkcie widzenia, to najpierw socjologiem zostan. a jesli juz zostales, to zwroc swoj dyplom, bo stwierzic tego, kiedy mocniej poglebiasz wiezi spoleczne nie jestes w stanie. w ogole, to w zadnej teorii kapitalu spolecznego nie mieszcza sie rozroznienia na typ gier wspolnie granych.
      pitolisz pan

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka