exman 03.07.06, 14:30 W zasadzie trudnio nazwać tę płytę udaną. Poza jednym, może dwoma utworami...nie znajduję tu za wiele. Recenzje w prasie mówią zaś coś zupełnie innego - ciekawe ? Czyżby chwila słabości ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wuef Re: Archive - Lights IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 15:42 ...bo archive to w ogole takie slabe... kolejny wynalazek trojki dla tych dorastajacych wrazliwcow, ktorym sie marzy zeby marillion zamieszkal w polsce na stale... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dymixx Re: Archive - Lights IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 15:49 z tym Marillionem to niezłe, niezłe... po pierwszych 2-3 przesłuchaniach na "Lights" najlepsze wrażenie robią "System" i tytułowy. ten ostatni- mimo że 18-min. klocek- nie jest na szczęście "Again 2". dobry, transowy numer. coś jak "Summer Eyes" Young Gods. Odpowiedz Link Zgłoś
good_morning Re: Archive - Lights 03.07.06, 20:14 sprobuj posluchac tak: lights i will fade headlights taste of blood i powiedz, jak wrazenia Odpowiedz Link Zgłoś
good_morning Re: Archive - Lights 03.07.06, 20:43 nie, zmiana ! jako przedostatnie wez taste of blood. gdyby jeszcze moglo nalezycie wybrzmiec I will fade przed taste of blood, to taka 30-minutowa najzupelniej by mi wystarczyla. i mialaby jednolity klimat. Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Archive - Lights 04.07.06, 06:30 Zgodzę się z twierdzeniem ,że w p[rzypadku Lights 30 minut w zupełności wystarczyłoby. Niestety CD i tzw. rynek zabijają muzykę, kiedyś 30 minutowe longlaplaye były na porządku dziennym i muzyka tylko na tym zyskiwała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dymixx Re: Archive - Lights IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 10:00 no ale dałbyś jednak kopa w ryjkomuś, kto by pociął np. "Superunknown" Soundgarden do pół godzinki? Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Archive - Lights 04.07.06, 10:18 Z reguły nie kopię w ryj. To rozwiązanie zdecydowanie mało rycerskie. A co do Superunknown, nie mam zdania na ten temat. Nigdy mnie ta płyta nie powalała. Odpowiedz Link Zgłoś