Dodaj do ulubionych

Archive - Lights

03.07.06, 14:30
W zasadzie trudnio nazwać tę płytę udaną. Poza jednym, może dwoma
utworami...nie znajduję tu za wiele. Recenzje w prasie mówią zaś coś zupełnie
innego - ciekawe ? Czyżby chwila słabości ?
Obserwuj wątek
    • Gość: wuef Re: Archive - Lights IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 15:42
      ...bo archive to w ogole takie slabe... kolejny wynalazek trojki dla tych dorastajacych wrazliwcow,
      ktorym sie marzy zeby marillion zamieszkal w polsce na stale...
      • Gość: dymixx Re: Archive - Lights IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 15:49
        z tym Marillionem to niezłe, niezłe...
        po pierwszych 2-3 przesłuchaniach na "Lights" najlepsze wrażenie robią "System"
        i tytułowy. ten ostatni- mimo że 18-min. klocek- nie jest na szczęście "Again
        2". dobry, transowy numer. coś jak "Summer Eyes" Young Gods.
    • good_morning Re: Archive - Lights 03.07.06, 20:14
      sprobuj posluchac tak:
      lights
      i will fade
      headlights
      taste of blood

i powiedz, jak wrazenia smile
      • good_morning Re: Archive - Lights 03.07.06, 20:43
        nie, zmiana ! smile jako przedostatnie wez taste of blood. gdyby jeszcze moglo
        nalezycie wybrzmiec I will fade przed taste of blood, to taka 30-minutowa
        najzupelniej by mi wystarczyla. i mialaby jednolity klimat.
        • exman Re: Archive - Lights 04.07.06, 06:30
          Zgodzę się z twierdzeniem ,że w p[rzypadku Lights 30 minut w zupełności
          wystarczyłoby. Niestety CD i tzw. rynek zabijają muzykę, kiedyś 30 minutowe
          longlaplaye były na porządku dziennym i muzyka tylko na tym zyskiwała.
          • Gość: dymixx Re: Archive - Lights IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.06, 10:00
            no ale dałbyś jednak kopa w ryjsmilekomuś, kto by pociął np. "Superunknown"
            Soundgarden do pół godzinki?
            • exman Re: Archive - Lights 04.07.06, 10:18
              Z reguły nie kopię w ryj. To rozwiązanie zdecydowanie mało rycerskie. A co do
              Superunknown, nie mam zdania na ten temat. Nigdy mnie ta płyta nie powalała.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka