graczz11233 Konferencja Sony z Polygamią 02.06.09, 22:53 ms MA na rynko. TLAD, Halo Wars, Star Ocean 4, Ninja Blade. niedługo: SC Conviction Halo ODST Nowa gra od Epic na XBL FORZA 3 Tekken 6 2010: LP2 ALAN WAKE Mass Effect 2 FF XII... MGS... HALO REACH CrackDown 2 tyle samo.. przynajmniej to co mnie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
graczz11233 Konferencja Sony z Polygamią 02.06.09, 22:55 Fani PS3 mają od wczoraj kompleksy, bo 'rok ps3' przeszedł do hisotrii, bo MS tradycyjnie dotrzymał kroku. obudźcie się i zdejmijcie klapki z oczy, na Tokyo znów MS wam coś ukradnie. Odpowiedz Link Zgłoś
respev Konferencja Sony z Polygamią 02.06.09, 22:55 "MS pozamiatało gdzie?? i czym niby?? Na ten rok M$ ma tylko Forze3 splinter cell i Halo." - I MGS5, o którym nic nie było mowy na konferencji Sony, więc wychodzi na to, że to exclusive. Nie zapominaj też o świetnym Crackdownie 2. Czym pozamiatało? Projektem Natal. Odpowiedz Link Zgłoś
psn_arcadiush Konferencja Sony z Polygamią 02.06.09, 22:57 fakt zapomniałem dodać: 2009: 7. Dante's Inferno 8. Tekken 6 2010: 8. Dead Rising 2 9. Lost Planet 2 No właśnie co jest? Japończycy się przestraszyli świńskiej grypy i nie przyjechgali? Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-ka Konferencja Sony z Polygamią 02.06.09, 22:58 "Kamerki pewnie będą potrzebować światła" Kontroler Sony też potrzebuje światła, bo jego idea opiera się na akcelerometrach w tym, co trzyma się w ręce, i *jednoczesnym* śledzeniu tego czegoś poprzez Playstation Eye - stąd śmieszne kolorowe kulki. Odpowiedz Link Zgłoś
kuchar89 Konferencja Sony z Polygamią 02.06.09, 22:58 Szalona dyskusja na odwieczne pytanie "która konsola/firma jest lepsza?" Obie były dobre ;] Ogólnie ładne E3 a to dopiero początek ;] Odpowiedz Link Zgłoś
tidus_pl Konferencja Sony z Polygamią 02.06.09, 23:00 RE na PSP to i dla mnie mega news Odpowiedz Link Zgłoś
respev Konferencja Sony z Polygamią 02.06.09, 23:01 psn_arcadiush, ale to co dajesz to nie exclusivy (tj. tylko częściowo). Odpowiedz Link Zgłoś
kac309 Konferencja Sony z Polygamią 02.06.09, 23:06 "Kontroler Sony też potrzebuje światła, bo jego idea opiera się na akcelerometrach w tym, co trzyma się w ręce, i *jednoczesnym* śledzeniu tego czegoś poprzez Playstation Eye - stąd śmieszne kolorowe kulki." Jesli kontrolery sony beda swiecily, to mysle, ze uzywanie ich przy zgaszonym swietle bedzie mozliwe. Natal podba mi sie bardziej, jednak konrolery od Sony moga byc bardziej przydatne w mniej casualowych grach. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-ka Konferencja Sony z Polygamią 02.06.09, 23:06 "I MGS5, o którym nic nie było mowy na konferencji Sony, więc wychodzi na to, że to exclusive." MGS5, powiadasz? Chyba dwie różne transmisje oglądaliśmy... "Czym pozamiatało? Projektem Natal." Tak, bardzo widowiskowe to było. Powiedziałbym nawet, że obliczone na efekt medialny. Tylko teraz na chłodno zastanów się, co z tym da się zrobić w grach. Takich prawdziwych, które nie polegają na zabawie w słonia z koleżanką z klasy czy doborze odcienia farby do pomalowania salonu... Odpowiedz Link Zgłoś
szemrany_typek Konferencja Sony z Polygamią 02.06.09, 23:08 Czy tylko ja uważam, że Assassin's Creed 2 zmiótł obie konferencje? :p Początek i od razu mocne uderzenie. Chociaż pierwszy Uncharted średnio mi podszedł, to dwójka intryguje mnie coraz bardziej. Świetna oprawa, do tego widowiskowość, jak w Gearsach, a to w takich grach lubię najbardziej. Prezentacja nowego PSP - ładne, ale nie za taką cenę, jednak wolę kupić wersję 3000 z UMD. Z gier, wręcz niesamowity trailer MGS'a - kocham Kojimę i żałuję, że Peace Walker nie wyjdzie na duże konsole. Takie tytuły zasługują na coś więcej, niż handheld. Prezentacja Square - no cóż, jako fanboy FF, do czasu ukazania się pod logiem FFXIV napisu 'Online' byłem skłonny koronować PS3 na nowego króla elektronicznej rozrywki, ale jak się skończyło, każdy widział. Lubię MMO, ale takie w stylu WOWa - casual friendly, że można pograć 3 godzinki w tygodniu i nadal robić progres. FFXI takie nie było, szkoda życia. Sprawa voice actingu w FFXIII - jak dla mnie poza paroma momentami (Lightning) wyszło to bardzo dobrze, a mudżin prezentuje się lepiej w wersji angielskiej. Trico, a raczej The Last Guardian - wierzę, że ta gra będzie magiczna. Poprzednie części nie zawiodły, minus dla Sony za brak szerszej prezentacji (mogli sobie darować te lipne mini trailery...). GOW3 fajny, ale ja nie przepadam za tym gatunkiem, więc nie będę się wypowiadał. Magicznej różdżki (?) nie komentuję, bo widać że było to robione na prędce, by tylko pokazać MS, iż też mają coś do powiedzenia w tej materii. Natalia górą, jak na razie. Ogólnie konferencja udana, czy lepsza, czy gorsza od prezentacji Microsoftu, to już jest raczej kwestia gustu, bo dobre gry ukażą się na obu platformach i żadna z nich w znaczący sposób się nie wybija. Odpowiedz Link Zgłoś
bigdaddyy Konferencja Sony z Polygamią 02.06.09, 23:10 no i Microsoft zmiażdżył sony sony nic nowego nie pokazało, ff14 tylko do online czy jakieś gokardy dla dzieci chyba nikogo nie robią sorry ale to będzie kolejny rok x360, sony swoje gry standardowo przełożyło tak że na kolejnym e3 zobaczymy te same gry.... ;/ jedno nie zawiodło uncharted2 wygląda super Odpowiedz Link Zgłoś
a-r-t-i Konferencja Sony z Polygamią 02.06.09, 23:13 szemrany_typek <- i to jest dobry komentarz. Ważne by wszyscy mieli w co pograć. A teraz trzeba iść spać - rano do pracy trzeba wstać. Dobanoc Odpowiedz Link Zgłoś
psn_arcadiush Konferencja Sony z Polygamią 02.06.09, 23:13 @marcin-ka miałem na myśli to, że "pałeczka" nie potrzebuje dodatkowego światła, wystarczy te emitowane przez kontroler Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Konferencja Sony z Polygamią 02.06.09, 23:13 okiem xboxowca, który myśli o zakupie dodatkowo ps3, a gra przeważnie w tpp/fpp: (OCENA SUBIEKTYWNA) - fajna konferencja- pokazali naprawdę sporo, choć miejscami przynudzali - parę naprawdę fajnych ładnych gier które... mnie osobiście kompletnie nie ruszają (nie kręci mnie god of war, ani te zabawy z małym smokiem) - BARDZO fajny Uncharted2 - więc na sony są już 3 tytuły które chcę mieć (killzone2, uncharted 1 i 2), a że założyłem sobie że przesiądę się na dodatkowe ps3 dopiero jak będzie tych tytułów 10.. to jeszcze poczekam - MAG - za dużo graczy jednocześnie imho - ciekawy kontroler 3d - dokładniejszy od Natala więc może przydać się w fpp - O ILE WYJDĄ takowe wykorzystujące jego moc (i tu jest problem jak w przypadku ms) generalnie jestem lekko rozczarowany, mimo że konferencja mi się podobała - ale pokazali za mało gier które MI osobiście by się podobały... ale fajnie, że posiadacze ps3 będą mieli gry, z których się cieszą. ja póki co zostaję przy boxie ale może, za rok.... Odpowiedz Link Zgłoś
respev Konferencja Sony z Polygamią 02.06.09, 23:18 "Tylko teraz na chłodno zastanów się, co z tym da się zrobić w grach. Takich prawdziwych, które nie polegają na zabawie w słonia z koleżanką z klasy czy doborze odcienia farby do pomalowania salonu..." Dużo. Można sobie wyobrazić wykorzystanie tej technologii chociażby w Forzie 3. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-ka Konferencja Sony z Polygamią 02.06.09, 23:30 "Dużo. Można sobie wyobrazić wykorzystanie tej technologii chociażby w Forzie 3." Naoglądałeś się Minority Report... Zdajesz sobie sprawę z tego, że nie wytrzymasz więcej niż 5-10 minut w pozycji, w której będziesz musiał mieć oba ramiona wyciągnięte do przodu i/lub odwiedzione w bok od tułowia, jak to ślicznie na trailerze (i o tym też nie należy zapominać - na żywo było tylko chlastanie na lewo i prawo farbą, a reszta to "Product vision: actual features and functionality may vary") dziewuszka pokazywała, gdy kierowała samochodem? Odpowiedz Link Zgłoś
constantinee Konferencja Sony z Polygamią 02.06.09, 23:35 No coz SONY zmiazdzylo M$! Brawa dla Sony! FFXIV online piekna sprawa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
graczz11233 Konferencja Sony z Polygamią 02.06.09, 23:50 heh, no można pomalować wóz w Fm3. Sterowanie to kierownica i koniec! ale z Natalem można zrobić wiele, bardzo wiele, jest to genialny -wynalazek- Odpowiedz Link Zgłoś
graczz11233 Konferencja Sony z Polygamią 02.06.09, 23:52 ps Z żadnym z tych kontrolerów NIE DA się grać w większość gier -stworzonych dla PADA. No chyba że ktoś jest masochistą.. lol Odpowiedz Link Zgłoś
psn_arcadiush Konferencja Sony z Polygamią 02.06.09, 23:53 @respev wypisałem gry "must have" na PS3, nie exlusive'y wracam grać w InFamous dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
don_wroc_love Konferencja Sony z Polygamią 02.06.09, 23:59 link który zamieścił Radek Zaleski na GC www.time.com/time/arts/article/0,8599,1902208,00.html Natal działa świetnie z gotowymi grami - np. Burnout -zero lagów, świetne wczucie się w grę.... Odpowiedz Link Zgłoś
marcin-ka Konferencja Sony z Polygamią 03.06.09, 00:00 "Z żadnym z tych kontrolerów NIE DA się grać w większość gier -stworzonych dla PADA." Żaden interfejs, w którym trzeba machać ramionami (vide Minority Report) czy wręcz operować całym ciałem, nie przyjmie się, choćby nie wiem jak pięknie i filmowo wyglądał. Taka jest rzeczywistość, że człowiek woli ruszyć jedynie małym palcem, niż sporą częścią masy swojego ciała, bo kosztuje go to o wiele mniej energii. Podobnie z komendami głosowymi: tutaj dodatkowym kosztem będzie czas, bo dłużej wymawia się "dark brown", niż naciska guzik... Odpowiedz Link Zgłoś
cube822 Konferencja Sony z Polygamią 03.06.09, 00:26 Odnosnie Heavy Rain , nie byle nic na konferencji , poniewaz jutro ma byc specjalna prezentacja wiec jeszcze mozna zacierac raczki Odpowiedz Link Zgłoś